Wednesday, 24 May 2017

Kembara Hanoi ~ Danang - Budget

Sebelum aku rasa nak muntah tengok budget berkepam lama lama dalam draft... Eloklah aku publish... Sebab... Aku tak tahu entah bila aku akan sambung kisah aku kat Hanoi dan Danang ni... 

Atau U'ouls boleh follow blog Jay Emm... Ha Ha Ha... Jay Emm sure mengamok setiap kali aku paksa dia update entry travel... He He He...

Secara ringkasnya meh nengok apa yang aku kutip sepanjang perjalanan aku di Hanoi dan Danang... Scroll...

Setiap tempat aku pegi... Aku kutip t-shirt... He He He...

Monday, 22 May 2017

Kembara Gadget - DZ09 Watch

Bebaru ni... Mood aku agak merundum... Tapi... Untuk cepat cool... Aku kena ada manisan! Keh Keh Keh... 

Aku ada nengok orang dok sibuk pasal nyoping kat Shopee... Jadi aku pon godeh ler kejadah apa Shopee tu...

Bukak bukak je website tu... Ehhh... Murahnyaaaaaaaaaaaaaaa... So... Adalah beberapa item yang menjadi pojaaan hati aku...

Belek punya belek... Aku pon cakap kat HH "Aku nak beli jam lah!"... HH pon tengok sebelah mata... HH cakap gini "Why don't u buy original iWatch"... Aku tanya "Why?... Nape pulak?"... HH jawap "Ko tu bukannya boleh pakai gadget tak original nanti cepat rosak! Mulalah ko nak membaran"... Ha Ha Ha... Aku kata "Tak mahu lah! Aku just nak saje saje jek... Jam ni baru 30 henget... iWatch seribu lebih ok! Aku just nak main main jek dengan jam tu"... HH malas dah nak layan aku... Click click click bayar! Keh Keh Keh...

Kat Shopee tu... Sama jek macam online shopping yang lain... Ada ramai seller... Tapi... Carilah trusted seller ye... Cuma kalu seller ada simpan banyak stock... Maka cepat lah barang kaw sampai... Kalu tak... Kena lah tunggu... 

Dari review komen orang yang aku baca... Ada yang barangnya amik masa lama... Lebih dari shipping date yang seller berikan... So... Pada aku lah... Nak cepat... Kaw nengok yang seller ada letak situ "ready stock"... So... Baru U'Ouls proceed beli untuk elak menunggu lama... 

Dan kat Shopee ni... U'ouls boleh direct chatting dengan seller... Pada aku agak mudahlah kalu boleh bercakap sendiri dengan seller...

Ok... Malas nak bebel panjang... Mehhh kita tengok... Jam gula gula aku nih... He He He... Aku panggil jam DZ09 sebagai jam gula gula sebab... Aku tak put high expectation sangat pon... Dapat satu dua function pon pada aku dah kira ok... Kaw nak harap apa? Setanding iWatch ke? Keh Keh Keh...

Meh sini aku tepek ayat manis jubur masam seller... Ha Ha Ha... "The best quality ever! Highest quality lowest price!!" Katanya... Well... Apa yang kaw nak harap dengan harga jam RM 32.50 ye Aci??? Nothing to hopes... Haramkan dirimu mempercayai kata manis seller 100% ye Aci... Kalu tak... Kemurungan laa kaw nanges esak esak macam kena tipu dengan pakwe makwe... Kah Kah Kah...


Crazy sales!!! offer for 2 days only RM33.xx Will ship within 1-2 days!! You have our Promise!! Ready stock!! Free shipping!!! Latest version compatible with Android and iPhone!! (Push notifications support only Android) The best quality ever! Highest quality lowest price!! Strong Bluetooth connection! Battery last longer good Quality! We sell only best quality products! 【Ready Stock 】Smart Watch Bluetooth sim card Package: ✔1 x Smart Watch ✔1 x Removable 370mah Lithium polymer battery ✔1 x USB Cable ✔1 x English & Chinese Manual Frequency: GSM 850/900/1800/1900 MHz Bluetooth: Bluetooth 3.0 Languages: English Functions: Bluetooth Dialer, Contacts, Call Reminder, Analog Clock display, Anti-loss, Pedometer, Sleep Monitor, Sedentary Reminder, Calendar, Camera, Alarm, Calculator, Voice Recorder, Audio Player. Battery: 380 mAh Talk Time: 3 Hours Standby Time: 180 Hours SMS: Support Sim card: Support Memory card: Support up to 32gb USB Port: Mini USB 5pin interface Color: Gold / Silver/ Black Size: 43.5*40*11.8 (mm)

Masa aku dapat jam ni... Semua dalam keadaan baik... Yes... Seller mengotakan janji "Will ship within 1-2 days!! You have our Promise!!"... Ini memang tip top U'Ouls! Luckly... Aku dapat jam ni sebelum aku keluar pegi travel... Kalu tak... Terhelo helo laaa kaw kat luar pagar... Aku tak de kat rumah... Ha Ha Ha...

Nampak gaya mutu keunggulan kan jam gula gula aku ni... Keh Keh Keh...

Wednesday, 17 May 2017

Kembara Bandung - Bye Bye Bandung

Entry sebelum boleh petik SINI...


Dari Pop Hotel ke Airport aku naik Taksi Blue Bird... Pihak hotel tak ada contact Taksi Blue Bird... So... Terpaksalah aku dan HH pegi dapatkan sendiri Taksi Blue Bird tu kat depan Festival City Link Mall... Memang banyak taksi kat situ... Ada yang try nak nego harga padahal kenalah ikut meter... Aku malas nak bagi muka kat supir Bandung ni... 

So... Aku pilih yang betul betul pakai meter... Tapi hujung hujung kena jugak kencing pasal parking... Ahhhh! Bayo aje lah... Dah dasar pembongak kan... Nak buat camne... Aku dah malas fikir... Aku fikir nak balik Malaysia dengan selamat aje...

Sepanjang jalan aku layan view... Entah bila akan kembali lagi... Mungkin tunggu minyak wangi ku habis... He He He...

Tuesday, 16 May 2017

Kembara Bandung - Belanjasawan Bandung

Entry sebelum boleh gomol SINI...


Dalam banyak banyak entry... Entry yang paling malas aku nak buat adalah budget... Aku pening nengok nombor rupiah banyak sangat... Aku tahu perabis duit aje... Keh Keh Keh...

Aku dan HH bawak cash in hand berdua sebanyak IDR 6,572,000.00 atau lebih kurang RM 1,924.086... Itu pun balance dari duit pegi Padang last year dan tukar duit skit sebagai tambahan... 

Selepas puas belanja sakan kat Bandung... We'Ouls hanya berjaya bawa baki sebanyak IDR 96,900.00... Dan balance duit yang tak seberapa ni akan di bawa ke Jakarta... Haaaa... Gitew ler cara aku buat pusingan modal... Pusing pusing situ  jugaklah... Dan aku tak pernah muak pergi ke Indonesia... Kalu boleh satu Indonesia aku nak pusing sampai muntah! Ha Ha Ha...