Tuesday, 9 July 2019

Kembara Medan - Sinabung Hills

Entry sebelum boleh perah SINI...


Adehhh... Jenuh weiii nak habiskan entry Medan ni... Ha Ha Ha... Tak larat nak memerah otak mengingat detik... Dah genap setahun rupernya aku tinggalkan Medan... Trip Medan ni pon adalah trip besday aku last year... Sekarang dah Julai 2019 weiiihhh... Adehhh laaa... Makin tua dah aku ni... He He He...

Ok... Moh aku bebel skit pasal Sinabung Hills... Actually... Banyak lagi aku nak citer kisah sebelum aku sampai kat Sinabung Hills ni... Tapi tu nanti aku citer kat entry lain ek...

Aku stay kat Sinabung Hills ni cuma satu malam aje... Harga cuma IDR 540,000.00... Sinabung Hills ni adalah resort... Kiranya... Ada class skit lah... Luas... Selesa... 

Dan staff kat sini tersangatlah sporting... Bayangkan eh... We'Ouls ni bertiga... Katil pulak dapat single bed memang untuk berdua... The best part is... Staff kat sini siap tolong tolak cantumkan katil supaya We'Ouls dapat tidur bertiga! OMG! Kalu kat tempat lain sure kaw kena marah atau kaw sorok sorok nak bawak lebihan orang dan pelan pelan cantum katil betul tak? Tapi kat sini... Siap staff tolong buatkan... Dan langsung tak kenakan extra bed ke pe... Terbaikkk!

Wednesday, 3 July 2019

Kembara Medan - Sipiso Piso

Entry sebelum boleh peluk SINI...


Sedar sedar dari tido... Ehhh... Aku kat mana nih??? Jenguk jenguk tingkap "Apaaa? Apaaa sooo?"... Laaa... Aku kat Sipiso Piso ke? Awat ke pelik beno nama tempat ni? 

Teringat arwah mak aku dulu... Kalu mencari pisau hilang kat dapor... Dia akan jerit gini "Piso aku mana piso aku? Pisooo..."... He He He...

Pada aku lah... Sipiso Piso ni... Tak ada apa yang extravaganza sangat... Biasa biasa aje... Hanya berada di atas bukit... Dan ada pemandangan air terjun... Thats it!

Kalu nak ke Air Terjun Sipiso Piso yang berada di seberang bukit... Kaw kena menapak berkilo meter ye Aci... Kena meredah tangga lagi... Sanggup? Aku? Memang tak lah gigih nak ke sana... Sebab... Aku kejar masa... Kang lama beno pulak si Supir aku ni menuggu... Jadi... Aku hanya lihatin sekitaran lebih kurang ajahhh dehhh... He He He...

Spot wajib kaw bergambar... Tapi... Pasti ada jek nak photo boom...

Tuesday, 2 July 2019

Kembara Medan - Simarjarunjung

Entry sebelum boleh usha SINI...


Aku lost! Itu jek aku boleh kata buat masa ni...

Memory aku untuk sambung cerita pasal travel seakan lost! Aku kena ingat balik satu persatu... Amik masa.. Terpaksa refer gambar dan travel notes... Adessss... 

Actually... Aku baru keluar Hospital... Bukan aku jek... HH dan Jay Emm pon sekali! Emergency! Warded! MC berminggu! Apa jadi pada We'Ouls? Haishhhhh! Susah nak citer... Dan sampai sekarang aku, HH dan Jay Emm masih belum pulih sepenuhnya... Takes time to recover! 

Dan sampai sekarang... We'Ouls masih belum boleh duduk bertiga untuk sembang pengalaman masing masing atas tragedi yang menimpa We'Ouls bebaru ni... Sedih! Pilu! Semua ada! Biarlah ia menjadi rahsia buat masa ni... 

Ok... Aku cuba sambung seringkas yang aku ingat tentang perjalanan aku di Medan... Boleh?

Sunday, 23 June 2019

Dosa yang semalam


Kita diberi nafas hari ini bukan nak sambung dosa semalam...
Tapi... 
Untuk mencari keredhaan dan keampunan Allah...