Monday, 19 June 2017

Kembara Jakarta - Monumen Nasional

Entry sebelum boleh jolok SINI...


Yeahhhhh! Hari ni masuk hari ke tiga aku, HH dan Jay Emm di Jakarta! Bangun pagi memasing dengan muka ceria tak sabar nak ukur jalan...

Hari ni We'Ouls pakai t-shirt sedondon warna biru... Beli kat Bogor semalam... He He He... Selalunya... Badan aku ni elergi sepi kalu pakai baju baru yang tak basuh ni... Tapi... Tidak pada t-shirt Bogor... Trust me... Berbaloi beli t-shirt ni... Dah la murah... Material t-shirtnya berkualiti... Tebal dan selesa dipakai... Jadi silalah beli bila U'Ouls terjah Bogor ye...

Jom breakfast... Sempat lagi merembat food kat sini untuk bekalan sepanjang jalan... Pedulik! Ha Ha Ha...

Friday, 16 June 2017

Kembara Jakarta - Pizza Hut Jakarta

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Aduhai... Lamanya aku biarkan entry Jakarta yatim piatu dalam draft... Lately, aku kurang sihat... Dok ulang pi Klinik dan Hospital... Kalu tak ok... Mungkin esok aku jumpa doktor pakar kedua...

Aku sakit apa? Allah lebih mengetahui... Cuma aku nak pesan... Kalu ada sesapa yang pernah 'hantar sesuatu' yang tak baik untuk aku tu... Kaw amik lah balik... Ini bulan Ramadhan... Bulan yang mulia... Aku tak perlu nak membalas perbuatan kianat manusia... Allah kan ada... Jika aku di aniaya... Doa orang yang di aniaya Allah makbulkan tanpa batas... Insyallah... Doakan aku segera sembuh ye...

Jom... Teruskan kisah aku di Jakarta...

Balik dari Bogor... Aku stop semula di Station Gondangdia... Pada aku senang stop kat sini sebab station pon besar... Banyak Bajaj kat luar tu...

Sampai di Gondangdia Station... Hari dah gelap... Dan hujan turun agak lebat waktu tu... Perut pulak dah lapar...

Masa nak cari Bajaj... We'Ouls tanya beberapa supir kat situ... Kat mana ada Pizza Hut... Sebab dah malam macam ni... Aku dah tak ada selera nak telan nasi dah... Supir kata ada kat Plaza Atrium...

Ok... Dah tahu kat mana nak cari Pizza Hut berdekatan... And now nak riki harga tambang Bajaj pulak... We'Ouls survey harga tambang Bajaj... Ada supir yang cekik darah... Mana yang letak harga melambung... Memang aku malas nak layan...

Last last... Aku nampak sorang pakcik ni... Agak tua... Dia je beri harga yang standard... So... Tips untuk U'Ouls... Cari supir dah tua... Tua pada paras je taw.... Jangan kaw naik yang Tua keladi... Nanti merenyam satu badan... He He He...

Agak jauh jugak sebenarnya dari Station Gondangdia ke Plaza Atrium tu... Sebab jalannya sehala... So... Agak berpusing... Hujan pulak tu...

Akhirnya sampai di Plaza Atrium...

Monday, 5 June 2017

Kembara Gadget - Apple iWatch

Masih ingat jam gula gula yang aku beli bulan lepas? Yang harga RM 32.50 tu? Boleh baca kat SINI... 

Haaaa... Jam tu dah macam hampeh dah sekarang... Main ikut suka dia nak display time pagi ke petang ke malam... Sampai aku fobia takut salah time... Keh Keh Keh... Maka haruslah nasibnya ku buang melukut ke persisiran tong sampah kan... Ha Ha Ha... Kejam!

Setelah habis madu jam gula gula tu ku hisap... Aku pon mencurang pegi cari jam yang lagi kacak jelita... Ha Ha Ha... Hadoi lahhh... 

Nak memulakan misi mencari jam iWatch ni dah macam nak pegi pinang anak dara sunti... Mentang mentang laa jual mahal... Jadi... Kena cari yang sah daranya baru ku beli... Ha Ha Ha... Hadoilahhhh... Tepuk dahi!

Orang lain sibuk spend duit nak raya dengan misi kuih raya... Cat rumah... Langsir bagai... Aku? Aku tak raya! Raya aku bukan macam dulu lagi dah... Kalu dulu beribu riban habis duit nak sambut raya... Kekadang membazir pon ye... Kuih raya dalam balang masa raya Aidilfitri carry ke raya Aidiladha pon tak berusik... Sampaikan... Kadang aku tak tahu apa makna raya!

Tuesday, 30 May 2017

Kembara Singapore - Chinese Garden

Rasanya belum terlambat aku nak ucap selamat berpuasa buat semua yang sudi singgah Pondok Buruk aku yang dah semakin usang ni... Aku masih ada reader ke? He He He...

Sempena bulan puasa yang mulia ini... Aku ingin amik kesempatan untuk mohon ampun dan maaf di atas apa jua keterlanjuran kata di setiap baris ayat yang terkandung dalam blog aku ini sama ada sengaja atau tanpa sengaja telah mencucuk hati U'ouls ye... Sesungguhnya aku insan yang lemah dan hanya mampu berserah bak kata Zur Eda... Cewahhh! Ha Ha Ha...

Secara ringkas...

Aku, HH dan Jay Emm sempat travel ke Singapore sehari sebelum menjelangnya 1 Ramadhan... Dan Jay Emm lepak Johor sehingga 3 Ramadhan...

Destinasi Singapore kali ni... Jay Emm yang decide nak pegi Chinese Garden... Tak buat apa pon... Just saje lepak lepak jek... Nak ke Chinese Garden tu tak susah pon...


Directions :

1. Naik MRT East West Line warna Hijau menuju ke Joo Koon...
2. Stop di Chinese Garden Station...

Senang!


Turun jek dari Chinese Garden Station dah nampak lorong nak ke Garden... Jalan lah dalam 2-3 minit ke Entrance...