Monday, 23 May 2016

Melaka Negeri Bersejarah With Jari Manis!

Jay Emm "I nak pegi makan kenduri kawen kat Melaka... Jom jumpa kat Melaka"...

Aku "Sape kahwin?... Kat mana?"... 
* Soalan macam wartawan pencen... Tapi belum respond apa apa pasal nak jumpa...

Dalam hati aku kata... Idea yang agak bernas macam beras! Dah bertahun aku tak jenjalan kat Melaka... Dulu asal boring je mesti Melaka Melaka Melaka tak abis abis... He He He...

Aku borak dengan HH "Jay Emm ajak jumpa kat Melaka"... 

HH diam... Tapi... Dalam senyap... HH booking hotel kat Melaka... Boleh gitu?

Esoknya...

Thursday, 19 May 2016

Kembara Xi'an - Bolos saja dinding itu

Entry sebelum boleh jeling kat SINI...


Hari ni... Hari terakhir aku di Xi'an...

Flight aku malam nanti...

Jadi... Aku sempat meronda lagi kat sekitar bandar Xi'an...

Kalu ikut plan asal aku...

Ada beberapa lokasi yang aku nak terjah hari ini... Antaranya Daming Palace dan Shuyuanmen... Dan aku meletakkan Banpo sebagai backup... Just in case aku ada banyak masa... Aku akan ke Banpo...

Tuesday, 17 May 2016

Kembara Xi'an - Duit Palsu

Drama airmata Ning Yatimah boleh jolok di SINI...


Malam ni adalah malam terakhir aku di Xi'an...

Rasa hiba pulak nak tinggalkan Xi'an ni... Sebab... Makin lama... Aku rasa dah serasi dengan tempat ni... Walaupun banyak drama yang terpaksa aku lalui...

Malam tu aku treat HH dengan bawa dia pegi shopping...

Penuhi apa yang dia mahu...

On way nak ke Muslim Street... Ada butik kasut...

HH berkenan dengan kasut kat situ... 

Aku "Dah nampak tu beli aje lah... Tak yah survey lagi... Nanti kalu ada yang lain kita beli eh"...

HH senyum kambing... Happy dapat apa yang dia nak...

Aku lega... Sebab... Kalu dia tak berkenankan kasut kat situ... Abislahhhh! Patah kaki nak pusing satu Xi'an!

Kalah citer Cinderella... Manjang nak carik kasut...  Bukan sebelah.... Tapi dua dua belah.. He He He...

Saturday, 14 May 2016

Kembara Xi'an - Airmata di Xi'an

Entry sebelum boleh hidu kat SINI...


Sepanjang aku travel...

Aku tak lupa bawa passport... Aku tak lupa bawa boarding pass... Aku tak lupa bawa luggage... Aku tak lupa bawa bekal makanan... Aku tak lupa bawa camera... Aku tak lupa bawa handphone... Aku tak lupa bawa kitab busuk... Aku tak lupa bawa itu... Aku tak lupa bawa ini... Kalu boleh satu rumah aku nak bawa sama...

TAPI...

Cuma satu ni je yang kadang aku lupa bawa...