Wednesday, 29 July 2020

Kembara Pontianak - simPATI

Dah puas guling guling atas katil bilik Hotel... Dah welcome welcome drink... Marilah kita berjimba jimba dengan Pontianak... He He He... Nak berjimba pon kena ada kenderaan kan? Jadi marilah kita pesan Grab... Haaa.. Jangan tak caya ye U’Ouls... Pontianak pon ada Grab jugak ok...

Dah call Grab... Marilah kita gerak ke Matahari Shopping Mall... Padahal jarak antara Hotel dengan Matahari ni cuma 400 Meter jek pon... Boleh jek kalu nak jalan kaki... Tapi disebabkan hari ini adalah hari pertama aku di Pontianak... Rupiah pulak tengah mencanak canak banyak... Why not kita melabur untuk Grab... Drebor Grab tu pon bukan orang lain... Anak Pontianak jugak... Ha Ha Ha... Jumlah tambang cuma IDR 13,000.00 bersamaan RM 3.80... Ehhh! Kaw nak murah camne lagi... Kaw naik beca Melaka pusing pusing sekangkang monyet tu pon nak cekik kaw puluh hengget taw... Kah Kah Kah... Matikkk laa Nakkkk... Pi bezakan Grab Indo dengan beca yang nak pupus tu... Ha Ha Ha...

Supir Grab... Most Grab kat Indo ni semua kereta besau besau... Oversea car pulak tu... Kebanyakankan guna Toyota...

Monday, 27 July 2020

Ipad Pro 12.9 Inch Accessories

Sejak dah ada Ipad 12.9 ni... Aku dah rasa malas nak layan drama orang keliling aku... Ha Ha Ha... Aku lebih banyak diam... Aku lantakkan semua orang... Tak kuasa der... Baik aku layan gadget banding aku layan manusia... Seyes... 

Ok... Buat masa ni aku tengah giler kumpul accessories untuk Baby Ipad aku ni... Memacam aku beli... Meh! Aku tayang skit hasil rembatan di Shopee dan JPO... Hu Hu Hu...


*** Fordable Bluetooth Keyboard With Touchpad *** 

Actually melambak jek keyboard kat Shopee tu... Pilih jek lah mana yang kaw selesa.... Ikut budget memasing... But... Aku nak suggest korang belilah jenis Fordable Bluetooth Keyboard With Touchpad... Tak mahal pon cuma RM 69.00 jek... Ha Ha Ha... 

Senang nak bawak pegi memana... Berat cuma 197.3 g... Boleh dilipat... Nipis tapi lebar... And the best part siap dengan Touchpad... Performance Touchpad pon not bad... Terbaik beb! 

Nak connect ke apa jua device pon senang sebab guna Bluetooth... Boleh diguna pada jarak sejauh 10 meter... Wow! Senang connect... Support Windows, Android dan iOS...

Keyboard ni kena charge bateri ye... Sebab gunakan bateri Lithium-ion... Boleh support selama 2 jam menaip tanpa henti... Dan baterinya tahan sehingga 560 jam penggunaan... Support time sleep selama 10 minit.... Hu Hu Hu...

Kacak kan Touchpad ni? He He He

Friday, 24 July 2020

Ipad Pro 12.9 Inch

Perghhhhhh! Perghhhhh! Perghhhhhhh! Alhamdulillah Ya Allah! Akhirnya.... Apa yang aku doakan... Allah makbulkan jua! Syukur Sangat sangat... Huh! Lega rasa bila IPad Pro 12.9 Inch Wifi + Celullar dah ada kat tangan...

Actually sebelum nak beli Ipad Pro ni... Of coz lah aku kena riki riki dulu kan... Prosesnya macam orang nak masuk meminang lah jugak kan... Kena lah buat pilihan mana yang sesuai dengan badan... Kot rupa paras macam pecah jamban... Tak masal malam pertama kena tutup bantal pulak... Kah Kah Kah....

Dah alang mencari... Cari lah yang seksi skit... Barulah terbeliak mata ni bagai disampuk syaitonnn... Ha Ha Ha... But ini bukanlah pertama kali aku pakai Ipad... Sebelum ni aku pakai Ipad 2.. Aku beli secara online di Apple Store... Siap free engrave lagi... Ipad 2 tu masih ada lagi... Aku belum ceraikan lagi... Ha Ha Ha... Bila dah tua semua dah tak anjal... Jadi kenalah cari lain... Kah Kah Kah...

Friday, 17 July 2020

Bila Allah menjemput mu pulang

Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un... Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jua lah kami kembali... 😭

Allahu Akbar! Berat sungguh jemari ini nak menaip... Berat lagi mata ini memandang... Berat juga hati ini nak mulakan bicara...

Nada entry aku kali ni... Adalah nada khabar duka... Tentang perginya Abang Ipar ku ZKZA ke rahmatullah pada 27 Jun 2020 yang lalu pada  jam 4:30 pagi di Hospital Pontian, Johor... Arwah adalah suami tercinta kepada kakak ku KI dan ayah kepada 3 orang cahaya mata... A,B dan WG... πŸ˜”

Tiada siapa dapat menduga yang Arwah hembuskan nafas akhir pada usia 56 tahun... Doktor sahkan Arwah meninggal kerana serangan jantung... Untuk pengetahuan... Arwah tidak menghidap atau menunjukkan sebarang tanda penyakit jantung sebelum ini... Inilah serangan pertama dan terakhir dalam hidupnya... Allahhu... πŸ˜₯

Quotes dari Arwah untuk motivate people sekelilingnya...