Thursday, 7 November 2019

Kembara Hanoi - Dong Thien Cung Cave

Entry sebelum boleh gomol SINI...


Dah puas ronda Halong Bay dengan Bamboo Boat... Marilah kita naik ferry semula... Then geraklah We'Ouls ke tempat lain pulak... Ke mana?

Haa... Ferry drop dekat Dong Thien Cung Cave... Actually... Tempat ni adalah untuk sighseeing tengok gua... Aku rasa ni kali pertama aku tengok gua kat oversea... Biasa tengok Gua Ahmad Albab jek kat TV 2... Keh Keh Keh...

Ehhh... Dong Thien Cung ni sape sebenornya? Sepupu sepapat Ahmad Albab ke? Ke adik beradik tiri? Ke skandal dengan jiran mak sama bapak lain? Ehhh... Apa aku merepek nih... Ha Ha Ha... Entah lah... Dasar pemalas pulak aku nak mengogglenye... Ngabihkan data aku jek... U'Ouls carik lah sendiri ek... Keh Keh Keh...

Honestly... Kalu lah aku ada pilihan untuk tak ke tempat ini... Seyes... Aku tak kan jejak kaki ke sini! Huh! Aci menyesal... Seyes menyesal... Menyesal sebab aku sakit teruk lepas pegi sini! Allah jek tahu betapa sakitnya aku... Pegi sihat walafiat... Balik sakit melarat... Lama pulak tu... Nanti aku citer next episod..

Ehh... Aku dah sampai Gua Ahmad Albab... Ehhh... Dong Thien Cung...

Wednesday, 23 October 2019

Kembara Hanoi - Bamboo Boat Tour

Entry sebelum boleh singgah SINI...


Dalam entry ni aku tak banyak sangat nak berceloteh... Just layan gambar aje laa ek... Hu Hu Hu...

Ferry dah nak menghampiri Jeti... 

Wednesday, 9 October 2019

Kembara Jeju - T-Money Percuma

Sape nak T-Money percuma angkat tangan! Ha Ha Ha... Eh... T-Money tu apa? Duit loteri ke? He He He... 

Adehhh... Malas betul laa nak explain panjang sampai terjelir lidah... U'Ouls petik SINI jek lah ek... Hu Hu Hu...

Actually... Aku bukan lah orang yang selayaknya nak bercerita pasal T-Money percuma ni... Walaupun idea asal untuk mendapatkan T-Money percuma ni datangnya dari aku... Tapi.. Yang pergi collect sendiri T-Money percuma tu adalah Jay Emm... Kalu nak tahu lebih details kena tanya Jay Emm sendiri... Harap harap dia ada kerajinan nak share dalam blog dia ek... Ha Ha Ha...

By the way... Aku share skit skit jek laa ek pasal T-Money percuma ni... Perlu diingat! T-Money percuma ini hanya untuk mereka yang travel sendiri sahaja ok...

Untuk dapatkan T-Money percuma ni senang jek sebenarnya... Ikut langkah yang aku beri ni ek...

Thursday, 3 October 2019

Kembara Hanoi - Halong Bay Cruise

Entry sebelum boleh usha SINI...


Dalam perjalanan... Tetiba... Bas yang We'Ouls naik ni berhenti... Ehh... Nape pulak berhenti kat tepi jalan pulak ni... Kiri kanan sawah padi... Lily pon kata yang bas ada masalah... Kena tunggu mekanik datang betulkan... Adehhh...

Sementara bas direpair... Aku pon turun lah dari bas... Nikmati pemandangan sekeliling... Cuaca pulak seakan macam mendung jek... Tapi tak hujan... Suasana kat Hanoi ni memang macam ni... Redup sayup jek...

Tak lama kemudian... Bas pon elok... Dan We'Ouls pon teruskan lah perjalanan.... Actually... Aku tak banyak nak citer... Jadi.. Aku biarkan gambar berbicara lah eh...

Merempit ke tu? Motor tu dah laa kaler terkois... Iskk...