Saturday, 27 August 2016

#TravelLovePeople - July - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Terlebih dulu... SS minta maaf... Sebab terlalu lewat untuk publish entry penghargaan buat U'ouls yang selalu rajin terjah Pondok Buruk SS yang sendu terkulai layu di tasik madu Fauziah Latif ni.... Ehhhh...

Dan.. SS minta maaf banyak banyak banyak... Di atas komen dan pertanyaan berkenaan travel yang tak sempat dibalas... Dan...Tak dapat buat kunjungan balas seperti biasa...

Semuanya berlaku atas faktor kesihatan SS yang sejak akhir ini semakin merundum hingga paras index lemah... 
* Amboiiiihhhh! Mengalahkan index pasaran Lembaga Getah Malaysia pulak gamaknya... Kih Kih Kih...

*** Kembara Dragon Songkla, Thailand ***
TOP 7 #Travel Love People July

Jay Emm..

Wednesday, 24 August 2016

Kembara Hatyai - Halal Restaurant I

Entry sebelum boleh gomol kat SINI...


Entry Hatyai aku kali ni memang pendek pendek... Macam Ibrahim Pendek... Sebab... Aku appoint driver... Bukan aku terjah sendiri... Tapi... Tidak bermakna tidak ada drama... Memacam drama akan menyusul nanti... Kalu nak tahu... Kena follow kembara ini hingga ke hujung episod... Boleh? Ha Ha Ha...

Lepas We'ouls membeli souvenir kat Manida Gift Shop... Mr Boon teruskan perjalanan ke sebuah restoran halal di Hatyai ni... Aku tak tahu lokasi dan nama restoran tu... Tapi seingatnya... Tak jauh dari Manida Gift Shop... 

Aku tak reti baca Siam.. Ada sesape boleh tolong translate? He He He.. Inilah restorannya...

Sunday, 21 August 2016

Kembara Singapore - Tulang Merah Singapore

Misi Jalan Jalan Cekik Mentedarah a.k.a JJCM aku kali ni adalah mencari Tulang Merah Singapore... Yeahhh! Menu wajib kaw cuba bila dah jejak ke tanah Singa Pura Pura... He He He...

Actually... Aku nak try Sup Tulang Merah... Tapi... Dalam sederet restoran makan... Cuma satu restoran ni jek yang ada menu Tulang Merah... Itu pon bukan sejenis sup... Tapi just Tulang Merah yang kuahnya dipecah dengan telur... Ke ada banyak versi? Entah! Ha Ha Ha..

Ahhhh! Tak kisahlah... Janji Tulang Merah... Bukan... Janji Manis Mu Esah lidah tidak bertulang... Ehhhh! Apa aku merepek nihhhh... Keh Keh Keh...

Mari aku zoom skit rupa paras jelita Tulang Merah sebelum kena gomol dengan aku... Kah Kah Kah...

Wednesday, 17 August 2016

Kembara Hatyai - Manida Gift Shop

Entry sebelum boleh gali di SINI...


Hari ini masuk hari kedua We'ouls berada di Hatyai... Malam tadi tidur lena... Cuma sekali sekala jek terjaga... He He He...

Bangun pagi bersiap awal... Matahari di Hatyai ni cepat muncul... Suhu pagi pon dah panas... Tapi... Langit biru cantik...

Turun kat lobby... Mr Boon dah tunggu... Dia suggest pegi kedai souvenir dulu sebab dah satu jalan nak pegi tempat breakfast... 

Nampak tak? Dahlah charge Tuk Tuk murah... Siap pulak singgah kedai souvenir murah... Ditambah lagi dia temankan ke restoran yang ada breakfast murah dan halal... Mana kawww nak cari driver Tuk Tuk gini punya baik Aci? Ha Ha Ha...

Kalu driver lain yang pernah aku baca di beberapa blog... Dia lantakkan kawww... Tak tanya pon dah breakfast ke tidak... Lebih malang lagi kalu sejenis tak kisah halal haram... Dan tak prihatin pon kawww ada budget ke tidak... 

Kadang sesetengah driver jenis nak perah duit kawww lagi ada... Bawak pegi tempat mahal mahal... Tapi... Mr. Boon langsung tak macam tu... Even berlainan agama tapi dia sensitif dan hormat kita...

Manida Gift Shop... Tak jauh pon dari Hotel...