Tuesday, 24 September 2013

Kembara Brunei - Empire Hotel & Contry Club

Masih hari pertama di Brunei... Bila nak abis citer daaaa... Ha Ha Ha... Semoga tak bosan membacanya... Entry aku kali ni more pada attraction... "Apa yang ada di Brunei?"... He He He... Sebelum aku berkongsi tentang Empire Hotel & Country Club... Moh! Aku citer skit pasal food... 

Malam pertama aku berada di Brunei ni... Aku dibawa makan malam di KTM Thai Seafood Restaurant milik KTM... Selain dari mempunyai kilang mee terbesar di Brunei ni... KTM juga mempunyai restaurant yang sangat marvelous... 

Malam tu kami dijamu dengan pelbagai jenis makanan... Most makanan di sini adalah cara masakan Thai... KTM juga bawa resepi Malaysia untuk diperkenalkan di Brunei seperti otak2... Sorrylah ek... Ambuyat tak ada kat sini...  Dah balik Malaysia pon aku tak tahu macamana rupa apatah lagi rasa ambuyat tu... Yang aku ada cuma Fridge Magnet Ambuyat... He He He... By the way... Jemput tengok... Hu Hu Hu...   

Selepas makan... Kami menapak ke rumah KTM... Tapi kami tak masuk... Just kat luar aje... Cuci mata tengok kereta mewah milik KTM dan keluarganya... Rumah KTM ni dekat aje dengan restaurant... Biasanya anak2 KTM akan tolong di kilang pada waktu siang dan ke restaurant waktu malam... Rumah KTM ni pon bersebelahan dengan Masjid... Mereka dah biasa dengan suasana begitu... Sebab tulah si J ni boleh hapal dan tumpang dengar ceramah atau nasyid setiap kali masjid tu ada majlis tertentu... Bagi J mereka tak kisah pasal perbezaan agama... Mereka menghormati Islam dan dia berpendapat kadang2 elok juga masjid di situ dan dia percaya itulah sumber rezeki mereka... Bagus kan?

Dah kenyang... Kami pon beredar dari situ... Kami di bawa ke Empire Hotel & Contry Club... Hotel ini bukan hotel biasa.. Hotel ni bertaraf 7 bintang... Huh! Mata kami pon bagai terkena panahan jula juli bintang 7 ni... He He He... Apa yang bestnya hotel ni hingga dia bertaraf 7 bintang?

Hotel ni besau nak giler... Sangat besar... Cantik... Dan mengkagumkan... Aku cuma berada dilobby dan taman sahaja... Bukannya check-in... He He He... Tak mampu woooo... Confirmlah mahal gila... Sesape yang berminat nak stay kat sini bolehlah ke The Empire Hotel

Cuba korang perhatikan unta dalam kaca ni.. Nampak sempoi aje kan... Tapi harganya berjuta... Adeiii... Unta bangang ni pon berjuta harga... Dan hanya ada 2 aje kat dunia ni... Masa aku datang sini hanya ada satu aje...   Tak tahu mana kembar unta ni... Sesat kat padang pasir agaknya... He He He....

Ini saja story aku pasal Empire Hotel ni... Tak berani nak amik gambar sangat sebab most barangan kat sini berjuta harganya... Kalu jadi apa2 sapo nak ganti? Kerja seumur hidup pon belum tentu mampu nak bayar harga jutaan dollar tu... Hu Hu Hu...

Kisah bersambung...

Entry Sebelum :

Kembara Brunei - Flight






No comments:

Post a Comment

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...