Friday, 8 November 2013

Kembara Brunei - Bangunan Alat Kebesaran Diraja

Destinasi terakhir aku pada hari ketiga di Brunei adalah di Bangunan Alat Kebesaran Diraja... Semua alat kebesaran diraja ada di situ... Pengawal lebih ramai dari pelancong... He He He... Masa aku ke sini dah petang... Lagi berapa jam nak tutup... Tapi sempat laa aku nak explore tempat ni... 

Tempat ni besar... Dua tingkat... Tapi... Tidak dibenarkan bawa bag dan camera... Jadi tak dapatlah nak amik gambar kat galeri... Semua barang peribadi kena simpan kat locker yang disediakan... Bagaimanapun penggunaan camera dibenarkan di ground floor sahaja... Nak masuk pon kena berkaki ayam... Tapi ada slipar disediakan... Ala2 slipar hotel tu... He He He... 

Agak terujalah bila tengok barangan kebesaran yang berharga dan unik ni... Mostnya bersadur emas... Agaknya dah tak tahu buat apa dengan duit kot... Semua benda pon nak salut emas...


Sampailah di satu sudut... Memasing dah terlepek... Gurls2 ni dok tak abis2 bergosip... Si C rindukan ex-boyfriend katanya... Well... Life must go on... Keep calm and carry on... :-)

Kat ground floor pon ada kedai souvenir... Apa lagi... Marilah menambahkan bilangan fridge magnet yang dah sedia ada... He He He...


Kisah bersambung...

Entry Sebelum :

Kembara Brunei - Flight



No comments:

Post a Comment

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...