Tuesday, 13 May 2014

Kembara Nagoya, Japan - Flight

Hari ni 20 November 2013 - Di suatu petang yang indah... Tetiba HH mengejutkan aku dengan satu berita... Air Asia memperkenalkan routes baru ke Nagoya, Japan... Harga tambang serendah RM 199... Huh! Agak murah jugak tu... Baru semalam aku riki pasal Osaka... Tup2 HH dapat info pasal Nagoya.. Aku tak kisah sebenornya... Kat mana pon aku sapu aje... Janji Japan... He He He...

Petang tu kami tak decide lagi nak pegi atau tak... Sebab satu hape pon tak study... Kebetulan masa tu jam dah menunjukkan 5 petang... HH push aku untuk study jugak dalam masa yang singkat sebelum jam 6 petang... Mak aiii! Saat ni aku bagaikan didera hingga tahap kronik... Ini semua gara2 HH...

So, bermulalah pencarian aku pasal Nagoya ni... Honestly, info lengkap tentang orang Malaysia yang sudah menjejakkan kaki ke Nagoya ni amat kurang... Jadi, aku kene cari info direct web Japan... Dari A - Z aku kena tahu... Nasib baiklah pengalaman kembara yang lepas menjadi petunjuk dalam mencari maklumat dalam masa yang singkat... Kalu tak... Hati menangis!

Lepas Maghrib... Kami bukak web Air Asia... Select date pon main bantai aje ni... Janji dapat harga murah... Akhirnya... 9 May - 12 May 2014 menjadi pilihan... Erk! 4 hari 3 malam aje? Cukup ke? He He He... Cukup lah tu... Lagi pon lagi lama kami kat sana... Semakin lah besar belanjanya... Lagi pon budget aku tak byk... Huh! Doakan kami murah rezeki ye... Aamin...

So, inilah details flight kami...

8 comments:

  1. HH tu siapa ye? pernah dengar gelaran tu tapi x pasti siapa....

    murah juga harganya.. tapi kalau traveler, memang lagi arif la kan... jepun mahal juga belanjanya... kawan saya teringin sangat nak ke sana. dia kata nak belajar anime. hehe

    ReplyDelete
  2. terpaksa rajin study sbb HH . ceh ! kena dera SS ni ... tak kesian , tak kesian ... hahahaaa

    ReplyDelete
  3. malam ni JM ke Nagoya pulak!!!

    ReplyDelete
  4. demm, baru first komen dh kene robot.,

    ReplyDelete
  5. nagoya wak blom penah smpi, sakai penah lar., ;p

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...