Sunday, 22 December 2013

Kembara Halal - Arabian Night Restaurant

Hari ni 20 Disember 2013... Petang ni lepas buat beberapa urusan penting di Celcom... Aku dan HH ingatkan nak minum coffee kat Bandar tapi tak jadi... Sebab... Aku lapo giler... Dari pagi tak makan apa2.. Di tambah pulak hujan dan jalan jem macam neraka... So, sebelum aku rasa nak telan HH yang tengah drive... Better lah bawak aku pegi makan kat memana dulu...

Kami menuju ke Pelangi Mall... Riki2 apa yang ada kat situ... Then ternampak Arabian Night Restaurant ni... Jom kita try... Masuk2 aje... Tetiba aku terasa macam berada di padang pasir... First sebab Ada 2 ekor unta kat pintu masuk.. Kedua pasang lagu Arab... Ketiga sebab yang masuk situ semua muka Arab... Keempat tukang masak pon Arab... Senang citer semua Arab....

Masa nak amik order... Sorang pompuan berpakaian hitam lengkap dengan purdah menyapa kami... Diri betul2 kat tepi meja kami... Huh! Astarafirullah... Terpanjat gugurl! Aku ingatkan lembaga bungkos mana lah tadi... Awat pakai selubung gitu? Nampak mata aje... Kami amik lah pesanan...


Banyaknye HH makan... He He He...


Egg Shabsuka ni sedap... Cara buat dia pon aku rasa senang kot... Bahan2 dia pon senang nak dapat... Kalu nak resepi silalah riki sendiri... Yang penting aku masih ingat lagi rasa dia... He He He... Ada masa nanti aku nak cuba buat sendiri...

 Egg Shabsuka ni datang bersama roti nan....

 Ni menu aku... Chicken Nan... Huh! Actually boleh makan untuk berdua 1 plate ni...


Ni Lemon Tea... Tapi... Ko letak banyak mana gula pon tak akan manis! Biasanye ada sesetengah teh memang tak menyerap gula... Tu tandanya teh tu bagus... Anti oksidan... Huh! Teringat plak teh Sri Lanka kat umah aku yang masih banyak tak berusik...

Pak Sheikh termenung jauh...
 
Lepas makan bolehlah layan stim sambil korek gigi...

Hiasan dalaman restaurant ni...


 - XOXO -