Sunday, 8 December 2013

Kembara Halal - Roost Cafe Juice + Bar

Hari ni 07 Disember 2013... Kembara makan-makan aku kali ni adalah di Roost Cafe Juice + Bar... Seperti yang aku sebut dalam entry aku yang lepas... One fine day aku akan ke sini untuk menikmati sendiri food yang ada kat sini... So, petang tu lebih kurang jam 6 lebih aku dan HH dah terpacak kat depan kedai tu... 

Restoran ni pernah masuk dalam rancangan Meletop kat Astro... So, disebabkan itulah kami rase terpanggil untuk datang... Honestly... Keadaan restoran ini tidak seindah seperti restoran yang lain... Memang weird giler restoran ni... Selangkah kami masuk memang ada rasa nak keluar balik... HH tanya aku... "Nak masuk ke?"... Aku jawap... Tak pe... Jom kita masuk...

Masuk aje restoran tu... Muka HH pon jadi weird... He He He... Dia terus ajak aku naik tingkat atas... Tangga restoran ni pon cuma tangga kayu yang sangat usang... Senang citer... Keadaan restoran ni buruk macam rumah dah ditinggalkan lama... Dinding buruk... Kerusi buruk... Meja buruk... Pelayan restoran pon muka buruk... Kah Kah Kah... Acah aje! Design restoran ini memang sengaja dibuat begitu... Kerana yang pelik itulah unik! 

Sampai aje kat tingkat atas tu... Ramainya orang... Cuma ada 3 meja yang masih kosong... Yang lain penuh... Wah! Most yang datang sini pon semua Melayu... Perempuan bertudung paling ramai sekali... Actually, restoran ni memang ada serve minuman keras sebab dah nama pon bar... Aku sebenornya masih confius gak memula... Tapi aku fikir2 balik... Apa nak heran pon dengan minuman keras tu... Bukan aku minum pun... Kat oversea pon banyak restoran yang ada bar... Alangkan JAKIM pon boleh mengharamkan kemudian menghalalkan semula... Apa yang penting adalah keyakinan kita dengan apa yang kita makan... Kalau was2 jangan telan...



Untuk reference korang yang nak datang ke sini...


Begini lah keadaan dalaman restoran ini...

Ada banyak barangan pelik dan antik di sini...

Bila terpandang TV antik yang hanya ada dua color ni... Teringat zaman kecik2 dulu... TV nilah yang menjadi teman paling baik...

Memang adventourous... Sambil makan... Sambil pusing kepala 360 darjah... Memerhati keadaan sekeliling...


Sape pernah minum air dalam baldi? Ha Ha Ha... Comel kan? Air juice dia memang sedap! Di kisar dengan sempurna tanpa teknik kukus, grill, panggang...

Ni pula gambar yang sempat aku klik klik sekitar Jalan Dhoby, Johor Bahru ni... Ada sebuah restoran POT's yang jual macaron yang dikatakan sedap kat sini... Dr Fazley pon suggest datang sini... Kepada yang pernah cuba bolehlah tag gambar macaron kat dia... 


 - XOXO -