Thursday, 16 January 2014

Kembara Bangkok Thailand - Take A Nap Hotel

Take A Nap Hotel ni aku book pada 31 May 2013... Aku booking melalui Agoda.com... Harga total untuk 3 malam hanyalah RM244.47... Ada aircond, kipas, kettle, shower, towel, toiletries dan breakfast untuk berdua... Hotel ni memang ok laa untuk kami yang backpacker ni... Selesa... Bersih... 

Reception dia pon boleh berbahasa Inggeris dengan  baik... Kalu tanya apa2 melalui email sebelum pergi pon dia beri feedback yang cepat... Sampai sana pon dia boleh guide dengan baik... Aku suka hotel ni... Tempat pon sangat strategik... Betul2 berada di tengah antara Sala Daeng, Silom dan Sam Yan...

Cuma bila nak keluar kena serahkan kunci... Takut kunci hilang... Tapi berisiko jugak pada customer sebab... Amik dan serah kunci masa keluar tak dicatatkan apa2 rekod... Reception pon bertukar2... Bukan dia ingat... Takut orang lain boleh menyamar je jadi kita untuk dapatkan kunci bilik.... Memang agak bahaya skit di situ... Tapi aku tak nafikan lah sesetengah hotel memang amalkan polisi serah kunci setiap kali keluar... Sama macam di France dulu... So, tawakal aje laa kot... Dan jangan tinggalkan benda berharga...

Breakfast kat Take A Nap ni adalah halal...Tapi sangat simple... Don't espect so much... Janji dapat alas perut pon dah cukup baik... Just serah aje kupon makan kat reception... Cafenya kat tingkat bawah... Waktu breakfast adalah antara jam 07:00 hingga 10:00...

Beginilah rupa Hotel Take A Nap tu... Betul2 tepi jalan... Tempat aku berdiri amik gambar hotel ni adalah sebelah kiri ke pintu nak masuk hotel... So, kalu nak ke BTS Sala Daeng atau MRT Silom... Silalah menghala ke kiri hotel ni... Untuk ke MRT Sam Yan adalah ke kanan... Mesti melepasi BBB Inn sebelah Take A Nap ni... Kemudian jumpa Montien Hotel... Dan Too Fast Too Sleep Hotel... Very Easy...


Mesti lalu tempat ni...

Dan lalu juga tempat ni... Bersebelahan MRT Sam Yan... Kalu malam kat sini memang meriah... Cuma area ni banyak anjing... Tapi most anjing kat Thailand ni pemalas... Dalam 10 ekor.. Mungkin 1 atau 2 aje yang agresif.. Yang lain membongkang atas jalan...HH banyak kali terperanjat dengan anjing yang terlepek kat jalan... Sampaikan kucing lalu pon dia sangkakan anjing... Bayang aku pon dia ingat anjing... Aik! Ini sudah lebih punya melatah...
 
Ni map nak ke hotel... Kalulah aku tak bertanya orang masa kat sini dan ikut aje map ni... Memang boleh sampai punya... So, sape kata malu bertanya sesat jalan???... Tanya orang lagi menambahkan sesat tak jumpa jalan!!!


Kat sini lah kami breakfast setiap hari... Ada logo halal di dinding... Si HH sampai kesudah tak perasan logo halal tu... Dah nak balik baru dia nampak... Ampeh!

Bilik tidur kami... Besar dan selesa... Bilik air pon besar... Tapi lantai bilik air agak licin skit... So, kena hati2...


Untuk Info lanjut bolehlah ke web Take A Nap Hotel atau ke Agoda.com untuk check promosi...


- XOXO -