Thursday, 2 January 2014

Kembara Halal - Mc Cafe

Hari ni 02 Januari 2014... Ada beberapa urusan kena buat hari ni... So, separuh petang habis masa kat luar... Cuaca pon tak menentu... Kejap panas kejap hujan... Macam biskut... So, kesempatan yang ada aku gunakan sebaiknya... Petang ni singgah kat Mc Cafe di Mount Austin... Mungkin ramai tak berapa familiar dengan Mc Cafe ni... Mc Cafe ni adalah francais Mc Donald...

Kalu rasa teringin nak minum macam ni kenalah datang Mc Cafe... Kalu kat Mc Donald yang biasa saja memang tak ada... So, jangan silap faham ye kepada korang yang bertanya kat FB aku tu... He He He... Masa dapat mende ni... Meja sebelah aku ada lah dalam 4 hingga 5 orang Cina tengah duduk lepak situ... Tetiba aje semua berhenti berborak dan toleh kat air aku... Macam pelik tengok air ni... Ha Ha Ha... Alahai... Kot ye pon korang first time lepak sini... Aku pon first time jugak datang sini walaupun tempat ni dah berzaman... Ni Cina Manjoi ke pe... Ha Ha Ha... Janganlah tengok toleh orang macam tu sekali... Aku taw laa aku hensem... Kah Kah Kah... Actually, air ni kena request kalu nak dapat taburan coffee menebal di atasnya... Request jugak dalam gelas atau cawan dan bukan dalam paper cup untuk kesan photography poyo... Ok? Ha Ha Ha...

Here is the place...


Orderlah apa nak order... Macam2 ada... Kat belah sini Mc Cafe dan di sebelah sana Mc Donald biasa... Memang syiokkk lepak sini...

Dari Jusco Tebrau City cuma lebih kurang 3.5 KM... Amik masa beberapa minit aje... Sila besarkan skrin anda... He He He...


- XOXO -