Wednesday, 12 March 2014

Kembara Johor - The Cave

Hari ni 05 March 2014... HH ajak aku kuar makan kat The Cave yang terletak dia Kolam Ayer, Johor Bahru... Terletak di simpang dan bersebelahan dengan Malay Village Restaurant... 

Memula aku masuk... Aku nampak beberapa ketul orang India dan selebihnya Mat Saleh... Dalam hati aku tertanya... Halal ke? Then aku tak puas ati... Aku tanya HH... Halal ke? 

Tetiba sorang minah Melayu amik order... Huh! Halal laa kot... Then baru aku terfikir... Eh! Sini kan western food... Mungkin Malay jarang datang sini... Design restaurant ni pon ala2 kewesternan gitu... Itu pasal aku keconfiusan... He He He...

Aku dan HH decide untuk order daging kambing dan ayam grill blackpeper saja... Air lemon sorang satu...

Lepas amik order... Aku snap sana... Aku snap sini... 

Restaurant ni memang halal... Dan payment boleh dibuat melalui cash dan credit card...

Sebelum dihidangkan main course... Tetiba datang roti cendawan ni... Eh! Bila masa plak order ni? Rupenya si HH senyap2 order... Dia kata waitress tu suggest order makanan ringan dulu sebab nak tunggu main course lambat lagi... Ok lah... Sedap jugak roti cendawan ni...

Secara kasarnya inilah menu yang aku makan... Daging kambing dan ayam grill blackpeper... Memang mantop dan sedap... Nasib baik amik main course satu je kongsi berdua.. Banyak ok! Tak habis makan kalu sorang... 

Tengah2 makan... Tetiba datang desert... Aik! Ini pon ko order jugak... Aku tanya HH... Ada lagi ke? Dia cakap ni je... Sekali lagi dia kata waitress suggestion... Mak Aiiii.... Kalu satu kedai waitress suggest pon dia order semua agaknya... Masalahnya... Aku kekenyangan giler... Main course pon dah buat perut aku penuh... Tak taw nak sumbat mana...  Apa2 pon syukur di atas rezeki ini...

Masa nak bayar... Baru aku perasan... Restaurant ni ada dua bahagian... Satu depan... Satu lagi tengah... Lawo gak! Sebijik macam duduk dalam gua...

- XOXO -

No comments:

Post a Comment

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...