Tuesday, 15 April 2014

Kembara Gadget - Sambungkan Wifi Remote ke Monopod

Disebabkan ketidakmampuan aku buat masa ni nak beli monopod Gopro yang harga ratusan itu... Maka aku mencari idea paling mudah dengan menggunakan monopod yang sedia ada untuk attach camera dan dalam masa sama dapat attach sekali Wifi Remote... Asalkan tak nampak pelik... Tapi efficient... Hah! Cemana tu?

Caranya mudah... Aku gunakan pengikat yang aku beli kat Black Market tempoh hari... Kalu nak beli kat DIY or kedai stationery pon ada... Tak mahal... Hanya beberapa sen aje...

Ikat aje Wifi Remote ke Monopod... Boleh jugak jadi gelang ikat kat tangan... Hu Hu Hu...

Taraaaa... Inilah hasilnya... 

Senang attach terus elakkan tersalah letak... Al-maklum faktor umur... Kengkang macam nenek kebayan pelupa... Bila dah lupa mulalah nak gelabah kan... So, inilah salah satu alternative untuk kurangkan faktor ketuaan... Ha Ha Ha...

5 comments:

  1. eeeh not bad lah idea ni.. janji boleh snap ahaha.. boleh posing puas2.. boleh amek gambar cun2..

    ReplyDelete
  2. aduhh.. bila tahun dpt beli gopro ni.. berkenan lama dh...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...