Sunday, 27 April 2014

Kembara Gadget - Travel Notebook II

Hari ni 26 April 2014... Sedar tak sedar dah nak menghampiri hujung bulan dah... Cepatnya masa berlalu... Banyaknya menda nak fikir dan settle... 

Pagi ni bangun awal sebab nak hantar kereta untuk service... Tetiba ada Water Pump leaking plak... So tak boleh settle hari ni... Kena buat another appointment hari Selasa... Buat masa ni kereta still boleh jalan cuma tak boleh bawak jalan jauh...

Then balik rumah... Tengok dinding... Tengok siling... Tercangak... Terfikir... Nak balik kampung ke tak dengan keadaan kereta yang macam tu? Try call balik mekanik... Dia kata takat nak balik kampung tak ada masalah... Ok je.. Just kena pastikan tempat air kat tepi bateri tak boleh kering... Lama jugak nak buat keputusan... Akhirnya... Aku pack semua baju... Nekad untuk balik... Lagi pun aku nak balik jumpa Mak aku... Insyallah tak apa2... Niat baik mesti ada berkatnya... Alhamdulilah... Pergi dan balik Allah pelihara dan lindungi...

Sampai kat kampung... Anak sedara aku serahkan Travel Notebook yang aku order dari China tu... Alhamdulilah selamat juga berada di tangan setelah beberapa bulan karam di lautan akibat cuaca yang tak elok di China awal tahun ni... Yeahhh! 

Travel Notebook ni memang menarik... Menarik sebab ada tertera nama aku di kulit buku tu... Hu Hu Hu... Harga pon murah... Lebih kurang RM 40 aje... Aku dah riki... Kalu nak beli kat Malaysia pon ada... Tapi harga boleh cecah ratusan Ringgit... Jom layan gambar Travel Notebook ni... 

Travel Notebook aku ni di packing macam ni... Sangat klasik wooo... 

Comel kan? He He He... Nyaris2 aku tak dapat brown kaler... 

Mari zoom skit... Easy to carry...

Acehhh.. Nama ku tertera di situ... :-P

Leather...

Pengikat buku...

Simple...

Tebal... Kertas yang berkualiti tinggi...

Kapal terbang favorite ku...

Eh! Kapal laut pon ada...

Pen ni sangat unik! 

 Zoom skit... :-)

Diberikan extra notes...

Now, dah boleh berangan jadi Indiana Jones! Ha Ha Ha...


- XOXO -

7 comments:

  1. ok tetiba je rasa nak ada travel notebook gak pasal tiket-tiket dah byk bersepah sehingga tak tau nak letak mana. ini petanda utk ada benda ni satu.

    btw apa nama brand dia? beli kat ebay kah?

    ReplyDelete
  2. Dah penuh ke buku travel SS ni?

    ReplyDelete
  3. Water pump leaking? JM pernah lalui...baru 2 minggu tukar..huhuh..memula tu pelik..isi air hari ni esok dah kering...

    ReplyDelete
  4. cantik! kalau lah JM ada sebuah..hikssss

    ReplyDelete
  5. apalah yg ditulis dlm tu , share sikit ... mesti ada sticker , tulisan yg kreatif , luahan hati dlm setiap journey ... erkkk ada ke ... sesaja je mengagak ... heh heh heh

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...