Friday, 2 May 2014

Kembara Halal - Restoran Huizhu

Hari ni 25 April 2014... HH ajak aku mamam kat Huizhu... Dah hampir 3 tahun kot aku tak datang sini... First time aku ke sini adalah masa memula restoran ni bukak... Pastu aku dah tak datang lagi dah... Cuma hari ni tekak aku terasa nak try masakan Cina... Asyik2 western aje... Meh! Ubah selera plak...

Restoran ni terletak di Taman Rinting... Kalu dari Highway JB-Pasir Gudang... Exit aje di Taman Rinting... Alamat : 107 Jalan Balau 3, Taman Rinting, Johor Bahru... Kedai ni adalah nombor 3 dari hujung simpang masuk... Senang nampak!

Masa aku sampai sini dah jam 18:00+... Kedai pon baru bukak... Aku orang pertama yang sampai... So, amik dan hantar order pon cepat...

Aku posting gambar restoran ni kat Instagram... Anak sedara aku yang belajar kat Xian, China tu komen... Dia kata ejaan Huizhu tu salah... Patut dieja Huizu... Tak pior China ni! Ha Ha Ha...

Silalah tengok menunya... Pilihlah yang mana suka...

Inilah menu yang aku order... Air Laici dan Longan Cincau...

Shark Fin... Memang banyak giler... Aku siap tapau bawak balik umah... Actually, Shark Fin ni tak lah berapa ori sangat.. Boleh kire kot helaian Shark Fin tu... Yang banyak adalah Crab Stick...

Udang Goreng Nestum ni... Masa aku datang Udangnya tak berapa fresh...

Sayur ni ok lah... Sedap jugak tapi tak sebanyak yang dihidang masa aku pernah datang sini dulu...

Jemput tengok ek... He He He... Ini aku... Kalu nak order boleh... 1 Juta Pound Sterling... Ko mampu? Ha Ha Ha...


- XOXO -

2 comments:

  1. so recommend tak tempat nih..kalau udang x fresh tu yg x best

    ReplyDelete
  2. kenapa lah baca entry ni time ramadhan kareem ... ujian , ujian ... biasalah klu masa baru buka hidangannya tip top sbb nak tarik pelanggan n nak femeskan restoran ...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...