Wednesday, 14 May 2014

Kembara Nagoya, Japan - Hotel Wing International Nagoya

Aku booking 4 hari 3 malam di Hotel Wing International Nagoya ni dengan harga ¥15,980.00... Lebih kurang dalam RM500.00+... Murah ke mahal? Disebabkan aku booking di booking.com maka booking ni dibuat tanpa pembayaran secara online... Dah sampai hotel baru bayar... 

Pembayaran boleh dibuat secara tunai atau kad kredit... Kami bayar guna CIMB card credit masa nak check-in... Memang kami ada sediakan cash tapi better bayar pakai card kot... So, duit cash boleh guna untuk keperluan lain...

Inilah dia Hotel Wing International Nagoya...

Pintu masuk..

Lantai..

  Lobby...

Ada computer dan internet di sediakan si sini...

Coffee free depan lobby... Minumlah semahunya... Sedap coffee ni...

 Bath Salt ni memang menyegarkan... Silalah cedok buat berendam...

Silalah amik...

Waktu check-in adalah jam 15:00 ke atas... Check-out pulak jam 11:00...


Mari kita tengok apa yang ada di dalam bilik... Bilik hotel ni agak sempit dan kecik... Katil pon kecik aje... Tapi selesa dan bersih... Boleh dikatakan semua peralatan disediakan... Nak mintak extra pillow pon tak ada masalah...

Selesa...

Baju tido pon disediakan... Memang best tido pakai baju tido ni... Labuh macam jubah...

Ada TV LCD...

Peti ais...

Hair Dryer yang boleh set sejuk dan panas... Tempat pemanas air... Kalu nak masak... Pegi kat tingkat bawah ada disediakan microwave...

Guna plug 2 pin nipis ni ek... Tak perlu bawak converter... Hanya bawak universal traveller saja... Kat sini boleh charge 250V... Huh! Brand National lagi!

Toiletnya sangat bersih.. Diberi 2 tuala mandi... 2 tuala lap muka... 1 tuala lap lantai... Lantainya adalah PVC...

Lengkap dengan bathtub... Bolehlah berendam...

Berus dan ubat gigi pon disediakan...

Memang canggih...


Hanya tekan button aje untuk membasuh... Nak panas... Nak sejuk... Silalah adjust sendiri...


Shampoo... Conditioner... Dan Shower pon disediakan... Botol besau lagi...

Alat nak kilatkan kasut pon disediakan...

Fabric Spray pon ada... Spray aje laa semahunya... Nyamuk lalu pon spray kasi wangi...

Torch Light pon ada... Huh! Nak suluh apa?

Mari kita Zoom in... Apa lagi yang hotel ni beri secara percuma...






- XOXO -

14 comments:

  1. Salam kenal, sy pun baru blk dari nagoya airport, tp x jln nagoya pun huhu sbb nk pg kyoto. Eh hotel saya duduk tu pun ada benda mcm2 ni jugak, siap ada torchlight, pengilat kasut, sponge, air purifier..rupanya byk hotel jaoan yg ada gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga... Mende free... Guna sekuat hati... He He He...

      Delete
  2. kalau 3 malam harganya RM500 je boleh tahan murah jugalah... tengok luar macam biasa2 je. tapi kalau dalam, nampak eksklusif juga ye. ada kelengkapan semua

    ReplyDelete
  3. banyaknya benda free . rasanya kat hotel lain belum tentu dapat tu ... kemayoran sih ... hahahaaa

    ReplyDelete
  4. wahh menarik..plan tahun depan nak ke Jepun tapi masih banyak kne study ni..tq tq

    ReplyDelete
  5. nih wak datang, wak farking sini dulu.. (i am not robot)

    ReplyDelete
  6. 4 hari 3 malam cuma rm500 murah gila mcm harga hotel kat jb jee.,

    ReplyDelete
  7. baru nk tnye kenapa nama Hotel Wing, international rupanye., harhar2

    ReplyDelete
  8. baju tido je sediakan, baju kimono takde erk?

    ReplyDelete
  9. tv lcd tu tengok tak? ade citer jepun ghau ghau 18sx., harhar2

    ReplyDelete
  10. torch light utk guna masa gempabumi ke tsunami ke ape? huhu2

    ReplyDelete
  11. byk2 benda free sample, air mineral free xde erk?

    ReplyDelete
  12. hot hot body massage tu ade bawak balik jb tak? ;p

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...