Monday, 16 June 2014

Kembara Jogyakarta - Tigerair Flight Cancel

Hari ni 15 June 2014... HH tetiba terpekik muncul depan aku sambil bawak surat Maybank "We have bad news!".... Aku terus bertanya "Wut? Wut? Wut? Why? Why? Why? Apa dah jadi?"... Muka HH keruh "Maybank pulangkan duit Flight tiket ke Jogja".... Aku rampas surat Maybank tu... Tengok bank statement tu... OMG! OMG! OMG! Dugaan apakah ini?

Macam2 soalan bermain kat fikiran aku... Flight tetiba dicancel tak semena... Hotel kat Jogja plak dah dibayar!!!! OMG! OMG! OMG! How to solve now??????????????

Hati aku dah mula panas... Peluh jantan betina pondan dah mula membasahi celah2 bedah... How can Tigerair do like this to us? Just pulangkan duit tiket? Senang macam tu aje?????????? Apa kes nih?????? 

HH suruh aku check kat web... So... Inilah yang terpampang di screen... Sila click untuk zoom ek... Perhatikan... Reservation status ditulis 'closed'... Wah! Begitu mudah close confirmation aku! Semudah kicap ABC... Dan perhatikan part payment... Terus SGD 0.00! Apakah makna semua ini???? Sebelum ni... Reservation status ditulis 'confirmed'... Dan total payment adalah SGD 280.00! 
*Tetiba ada rasa batu besar duduk dalam ini kapla... Kapla Jingga!

Cari contact number Tigerair... Malam ni jugak call Tigerair... Malangnya... Customer Service Tigerair yang angkat call tu bangang tahap kubur dah memanggil2! Aku mintak Customer Service tu resend email pon dia mati2 tak nak send... Dia suruh tengok refund melalui bank statement... May be lagi 2 minggu baru sampai refund tu! Wak lu lahhhhh! Refund tu dah dapat lahh! Disebabkan dah dapat bank statement ni lah aku tengah naik hantu sekarang ni! Aku bukan nak tahu pasal refund... Aku nak tahu kenapa filght tetiba cancel! Dan aku nak confirmation cancellation flight by email! 

Nasib aku sebenarnya bertambah malang sebab... Masa booking flight dulu... Aku pakai email streamyx... Dan TM Net dah close email streamyx seluruh Malaysia... Aku pernah mintak staff TM Net untuk hantar semua email2 yang aku tak receive sebelum ditutup... Mintak tolong forward dari server transfer ke yahoo.... Haram jadah dorang tak buat... Sampai aku dah naik bosan nak mintak! Dah lah buat kita macam pengemis! Bill suruh bayar Awal Ashari tapi service macam Scha Al-Yahya! Erk! 

Dan yang tak best tu... Email tak boleh tukar dalam web sistem Tigerair sebab aku bukan registered user!

So... Kesannya... Aku tak dapat lah email notification mengatakan flight tigerair tu dah cancel... Customer Service Tigerair ni memang tak paham bahasa! Berulang kali aku cakap mintak dia resend balik email cancellation tu ke email address aku yang baru... Belum sempat aku beritahu email address yang baru... Dia asiklah ulang ayat sama... Repeat macam kaset rosak! Suruh aku check bank statement refund tu... Adoiiii laaaa! Nak aje aku azan kat telinga Customer Service tu kasi insaf skit! Dah tersampuk setan agaknya... Itu pasal telinga tu tersumbat tak paham bahasa! Lain aku mintak... Lain yang dia paham! 

Last2 Customer Service tu cakap... Tigerair dah tutup routes ke Jogjakarta... Wut????????? Semudah tu???? Abis kerugian aku macamana???? Takkan bayar duit tiket aje???? Senang naaa lepas tangan? 

Lepas hang up phone... HH tengok web... Check betul atau tak yang routes ke Jogjakarta dah tutup... Then.... Memang betul! Sah betul! Tigerair dah tutup routes tu tanpa sebarang sebab! Dulu dia pernah tutup routes ke Padang... Tapi mungkin sebab kejadian merapi letup... Tapi ni Jogja... Apa hal plak tutup???? Nape sekarang baru nak tutup? 

Then... Baru aku ingat... Mungkin jugak sebab Air Asia dah perkenalkan routes ke Jogja direct dari Johor Bahru! So ada kemungkinan Tigerair jadi rugi dan malas nak bersaing... Haishhhhh! Korang yang berperang... Aku plak dibabit sama... Aku jadi mangsa!

Then aku semak balik proses booking aku sebelum ni... Kebiasaannya... Tiap kali aku buat booking... Aku suke print screen... Aku simpan sebagai rujukan aku... Aku check balik proses booking yang aku buat tu... Boleh baca entry kat sini Kembara Jogyakarta - Tigerair Flight

Tarik nafas panjang2... Hembus... Pelan2 aku fikir... Keluar teori yang pelbagai... Dah macam inspektor 'konon'... 

Aku pelik... Pelik sungguh! Flight ni bukan aku yang cancel.... Tak kan just bayar refund tiket semudah itu aje? Aku semak balik... Ok fine... Aku tak beli insurans! Yeahhh! Aku silap! Jadi... Padan dengan muka aku! Kalu aku beli insurans... Mungkin aku boleh dapat pampasan yang nilainya ribuan SGD! Ok... Aku admit... Salah aku! So... Aku selayaknya hanya dapat pulangan duit tiket aje! Ok fine! 

TAPI... Cuba fikir logik la... Aku belum buat web check-in lagi... Selagi aku tak buat web check-in... Selagi itulah aku masih ada peluang untuk ADD-ON insurans betul?????? Tiger Air dan Air Asia lebih kurang aje sistemnya... Selagi tak buat web check-in... Aku masih ada peluang untuk add-on seperti insurans, luggage, meal dan select seat... Dan aku dah biasa buat ADD-ON a.k.a bayar runcit-runcit di waktu yang lain iaitu sebelum aku buat web check-in... Kadang tu lagi sehari dua nak terbang baru aku buat ADD-ON... 
* Betulkan aku jika aku salah...

Bila aku terfikir balik... Macamana kalu Air Asia pulak practise perkara yang sama macam Tigerair???? Which is sesuka mak pak dia cancel flight dan hanya refund duit tiket tanpa fikir kerugian lain yang mungkin ditanggung oleh pessenger hanya semata2 tak beli insurans masa waktu booking... Di ulangi... Tak beli insurans masa waktu  booking!!! Kan senang tak payah jadikan insurans sebagai option dalam ADD-ON! Nampak tak permainannya di situ???? Haihhhhh! 

Entah lah! Jika ditanya perasaan aku waktu ni... Aku rasa... MENYESAL! Nak fight gila2 pon tak guna... 
* Aku orang kecil... Engkau orang besar... Kau ibarat Gajah.... Aku hanya semut merah... Sob Sob Sob...

Yang penting aku nak break off dengan si Tigerair ni! Angkat terus bendera putih! Mintak cerai Cina buta!

Nak marah pon tak guna.... Nak marah sape? Customer Service Tigerair yang bebal tu ke? Biarlah Customer Service tu terus hanyut dalam kebebalannya... Dah lah suka menyampuk bila aku bercakap... Kalu aku bercakap ko bercakap... Sape nak dengar? Dinding? Aku tak pelik kalu sebotol sabun Joy boleh mencuci pinggan yang disusun2 jarak sejauh Malaysia hingga Singapura dan patah balik... Tapi aku lagi pelik tengok orang bangang boleh jadi Customer Service Tigerair di Singapura!
*Apa kaitan sabun Joy dalam citer ni?

Aku discuss dengan HH... Lepas ni... Tak kiralah booking flight apa pon... Jangan sekali2 meletakkan insurans sebagai ADD-ON! FULL STOP! 


- XOXO -


12 comments:

  1. sabar, cheq..sabar...

    next trip saya pun dgn tiger gak..harap2 derang tak buat hal huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uwaaaaaa... Ati berbunga mawar tetiba jadi bunga tahikkk ayam.... Ati teyossss enannnnessss!

      Delete
  2. Parah! Aku lak jenis kalau negara dekat2 memang xpandang insurans ni. Yakin Bedah xjadi macam kes ko ni. Lepas ni memang xleh pandang remeh ah. Jiwa merana oiii nak lagi kalau hotel dah bayar. Sekadar booked xpe lagi. Uhuks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutlah ramai memaki hamun Air Asia satu ketika dulu bila tetiba tutup routes New Zealand, London & Paris... Mungkin kes macam ni... Lagi parah kalu dah bayar hotel kat 3 country tu... Dan lagi malang... Kalu nak pegi jugak tapi kena cari flight lain last minute... Sure harga tiket mencanak mahal...

      Delete
    2. Aku antara yang naik hangin kejadian tu. Tapi memang rezeki aku. Alhamdulillah diorang divert gi Mas. Untung sebab dapat makan & baggage free. Aku xbeli semua tu masa booking ngan Air Asia.

      Delete
    3. Tigerair patut tukar nama... Ratair!

      Delete
  3. entry marah sungguh ni..sabar-sabar. So acamner?? Nak beli tic baru ke?? duit otel leh refund tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan entry marah... Tapi nasihat kassim pantalon... Ha Ha Ha... Luahan hati teratai layu di tasek madu... Belum sempat bermadu dah kena cerai! Talak 3 terus... Tengah merujuk manja dengan flight lain... Huk Huk Huk....

      Delete
  4. Argghhh...JM yang baca stori ni pun tension..so tak nak tambah2 ketensionan tu lagi..jom kita bertukar ke aeroplain lain..kenapalah malindo air x buat roure ke jogja..

    part yg dh bayar hotel tu tension..kalau cancel pun x leh dapat full payment kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu JM... Masa dpt tahu psl flight cancel... Terus terbayang wajah katil alas batik, hotel yang dah dibooking tu... Baru berangan nak guling2... Uwaaaahhhhhh...

      Delete
  5. Ati teyos enanesss... Ni betul2 hazabedah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan hazabedah aje... markonah marpuah..

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...