Monday, 21 July 2014

Yun Teng Monopod

Hari ni 20 July 2014... Tengah aku syok2 mengemas umah... Tetiba... Muncul Abang Posmen di luar pagar... Ponnnn Ponnn Ponnn bunyi horn... He He He... Inilah barang yang aku nantikan... Hadiah harijadi aku yang kesekian kali... Terima kasih banyak2 pada si pemberi... Semoga Allah meluaskan lagi rezeki buat mu... Aamin...
Sebijik monopod jenama Yun Teng... Memang tak komersial langsung nama Yun Teng ni... Macam apek cangkung aje bunyinya... Haishhh!

Sebenarnya... Si pemberi ni... Beli secara online dari group2 melambak kat Instagram tu... Order hari Rabu... Janji boleh dapat dalam 2 hari... Tapi sudahnya hari Ahad baru dapat... Siap bersumpah bagai... Kata hantar jam 2 petang... Mintak track number... Then... Bila check dalam sistem... Terang jelas baru hantar jam 6 petang...

So... Aku nasihatkan... Berhati2 lah ketika berurusan dengan mereka... Sebab... Kadang mereka ni... Memula aje ayat mulut manis... Time nak delivery... Mulut manis tu jadi jubor masam... Panas punggong uolssss! 

Kat instagram mereka ni semua tepek yang best2 aje... Review2 pelanggan yang best2 aje... Yang bermasalah dia tak tepek... Komen pelanggan yang bermasalah pon mereka delete... So... Hati2 laa ek...

Mari aku review pasal Yun Teng Monopod ni... 

Pada aku ok lah monopod ni... Harga pon tak mahal sgt... Harga serendah RM 35.00 COD pon boleh dapat kalu beli direct dengan peniaga yang ada deal dengan dropship... Atau tambah RM 5.00 untuk postage... Kalu kat kat kedai biasa area Johor Bahru ni boleh beli kat Angsana atau Danga Mall dengan harga antara RM 50.00  hingga RM 60.00...

Panjang monopod ni adalah 42.5 cm - 125 cm... Berat 0.5 KG...

Batang monopod ni... Agak tahan lasak... Cuma kat bahagian getah tapak ni tak berapa tahan... Nampak tak tu... Aku tampal dengan soletip... Cover robek... Aku baru pusing skit sebab malas nak laras kat bawah tu... Tu pasal terrobek... Robek jugak hati ku Mas Idayu... Hadoi... Sorry!  So... Jangan malas macam aku ek... Gunakan laras dan pusing dengan betul... Ha... Bagusnya monopod ni... Siap ada cermin untuk berselfie... Senang kan? So... Senang lah aku gi mana2 selfie guna Wifi  Remote GoPro aje... Tak payah guna handphone lagi..

Nak panjang pendek monopod ni adjust kat sini... Lebih grip laa... Tak macam monopod kecik yang kaler2 tu... Yang ni... Terpampang jelas jenama apek ni...

Diberikan sekali handphoe or camera holder ni ek... Grip agak ketat jugak tapi still kena cermat bila menggunakannya...  Boleh dilaras pelbagai angle... Ke kiri... Kanan... Depan... Belakang... Tapi jangan salah pusing macam aku... Nanti terrobek tapak getah bawah tu...

Ni namanya poyo! Malu dengan jenama apek... Aku tambah dengan stiker GoPro... Nampak ke'Pro'an dan ke'poyo'annya... Ha Ha Ha... Stiker ni original dari GoPro ek... Free... Bahagian pemegang monopod ni pon ok... Material sponge... Kalu tangan berpeluh mahu berdaki jugak tu... Tapi at least tak licin...

Ni namanya gatal tangan... Stiker ni pon aku tampal jugak.. Sebab... Nak membezakan aku punya dengan orang lain punya... Ha Ha Ha...

Nasihat aku... Gunalah monopod Yun Teng ni hanya sebagai monopod aje... Bukan sebagai stereng lock buat hempok keta orang... Nanti tak pasal2 jadi geng Kiki... Ki Ki Ki...


13 comments:

  1. Biasa la time nK menjual manis... Close deal terus berubah 360 darjah... Tak ley salah tanya.. Madang sentap aja... Apa dh tak bole ty langsung ke apa... Perangai serupa ini mmg layak kena hempuk ngan stereng lock..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastu nak mintak kite review yang best2... Sorry!

      Delete
  2. Nak tnya
    Yunteng ni mmg x bleh pndekkn mcm monopod biasa tu ke? Mksudnya x bleh muat handbag??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yunteng ni panjang dan besar skit dari monopod biasa tu... Memang tak muat handbag...

      Delete
  3. dok ushar jugak psl yunteng nih kat IG..
    kalo ikot nafsu mmg nak beli tp pd hal
    dah ada dah monopod yg memula kuar
    dlu tu.. nafsu tamak giler la ahaha

    err tp part boh sticker gopro tu style wo !
    aslkan ada beza yunteng apek org lain
    dgn hang punya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan boleh cover ke'apek'an... Kah Kah Kah...

      Delete
  4. ehehehe tampal stiker pun boleh.. bukan orang tau..

    ReplyDelete
  5. sampai sekarang akak tak reti guna benda alah ni..huhu...

    ReplyDelete
  6. Monopod ni guna utk phone je ke? Boleh guna utk gopro tak?

    ReplyDelete
  7. siapa la pemberi tu ehem ... sblm dpt duit , kenalah tanam tebu kat bibir . dah dpt duit , ikut suka je bila nak hantar kan . nasib baik betul hantar ...

    ReplyDelete
  8. monopod ni best sbb tempat pemegang tangan dia senang nak grip.. huhuhu...

    ReplyDelete
  9. Monopod? Non hado. Jarang selpie. kihkih. Nanti lah beli. Hee

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...