Thursday, 16 October 2014

Kembara Jogjakarta, Indonesia - Supir Jogjakarta

Hari ni... 

Tetiba...
Aku rasa kurang sihat... 

So... I need rest...

Sesambil rest ni...

Aku cuba jugaklah ringankan jari jemari nak share tentang details supir yang aku appoint sepanjang 2 hari aku kat Jogjakarta... 

Lagi pun dah ada yang start bertanya pasal supir ni...

Kalu ada sesapa berminat bolehlah contact sendiri...

Nama supir : Namikulo Fajar (NF)... Panggil Fajar aje...

Contact No / Whatsapp : +62 821 36558855

Boleh jugak contact melalui Facebook : Namikulo Fajar / Trip Javanese Tour

Package yang dia beri : Toyota Avanza + Driver + Fuel + Toll + Parking

Harga : IDR 900,000.00 (12 - 14 Hours x 2 Days)

So far... 

Memang senang berurusan dengan dia... Feedback pon cepat... 

Soal harga plak kenalah runding betul2 dengan dia... Dan pastinya harga akan ikut waktu semasa...

Pasal driver plak... Kebetulan masa aku kat sana Fajar tak dapat jadi driver kami... Tapi... Dia hantar si Gito (GT)... Make sure mintak nombor kereta dari Fajar untuk elak kes salah orang... He He He...
* Al-maklum kat sana... Berderet supir pakai kereta yang sama tunggu depan hotel...

Tempat lawatan... Korang lah tentukan sendiri ok... Supir akan ikut je arahan... Dan bawa ke tempat2 yang korang nak pegi... Pepandailah arrange masa sendiri... Nak senang ikut aje apa yang supir advice supaya perjalanan lebih lancar...

Kalu nak tahu service mereka ni ok ke tak... Kenalah baca kisah perjalanan aku ke Jogjakarta tu... Dan buatlah penilaian sendiri sebelum appoint mereka...


- XOXO -

14 comments:

  1. Time saya gi Medan ritu, si supir saya tu cter..dalam family dia yang laki2 semuanya supir..eh..nape saya bgtau nih?? hahaha

    ReplyDelete
  2. Tgk supir SS si GT Tue mcm OK ja.. Boleh LA kalau sapa2 nak dprkan supir Tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far ok la... Tak curi tulang... Ha ha ha...

      Delete
  3. Termasuk parking tu ok la... Kalau 1 tmpt 5k... 10 tmpt dh sejota...

    ReplyDelete
  4. huhuhu.. famous si Fajar ni. kat facebook group bekpek tu asal sebut nak supir kat indon mesti nama dia disebut :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah glamor la tu... Kalah Rano Karno... He he he...

      Delete
    2. okay femes lagi si Fajar sebab CT tak kenal Rano Karno :P

      Delete
    3. Rano Karno pon dah lama bungkos... He He He..

      Delete
  5. perghh...supir ke iteww...gaya macam nk masuk opis..kasut kulit baju batik...we wittttt

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...