Saturday, 15 November 2014

Air Asia Pending Confirmation

Ini adalah booking tiket aku yang paling latest... Details dan destinasi terpaksa aku hide dulu laa ek... Sebab... Menda tak confirm... So... Aku malas nak citer panjang...

Cuma... 

Point aku di sini dan dipendekkan cerita...

Pak Tony Fernandes PENDING CONFIRMATION booking tiket aku! Tak ada belas kesian langsung! Padahal baru je celebrate Deepavali...

Kalu setakat proceed payment decline... Aku ok lagi... Dah pernah ada experience booking kena decline... Dan tak effect apa2... 

Tapi ni...

 Process booking successful... Booking number dah ada... Tapi... Pending!

Tertunggu jugak kot2 nanti2 dia decline... Eh! Tak de laa pulakkk...

Maka haruslah mengundang Pening! Migrain! Demam! Meroyan! Kena rasuk! Erkkk!

Now... Aku jadi blur! Otak kering kontang...Idea tak berair-air macam selalu... Cemana nak menyetel masalah yang sendiri tempah... Haaa kan... Padan muka aku! He He He...
* Ketawakan diri sendiri...

Di sebabkan tiket pending... Semua itinerary campak masuk peti sejuk...Membeku! Tak nak beri harapan palsu untuk diri sendiri...

The best part tu... Buat aduan... Contact kuli2 Pak Tony melalui online...

Setiap kali support dan response... Setiap kali tu lah kena isi NEW e-form... Setiap satu e-form... Amik masa 5 hari pulak untuk dorang feedback...

Kalu dah seribu e-form kena isi... Tak ke beribu sesalan aku kena tanggung? Tak ke sampai kiamat nunggu feedback???? He He He...

Betapa kesabareeeeeennn ameeet diperlukennnnn di siniiieeee...
* Cari pisau cukur paksa janggut tumbuh


- XOXO -

18 comments:

  1. x pernah pulak dapat pending confirmation buat pending payment adalah..hai cuak ko kalau jadi camni..dh setel bayar pesal adad pending confirmation pulak..kalau dh byr tu tandanya dh confirm lah tu..so perlu tggu after 2 days lah ni ye..dont worry..ada kawan kat opis tu booking tul 6 org termsk suami dan anak2..after 30 min beliau receive itie so jgn campak itie ke dalam fridge dulu ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 minit ok lagi JM... Ini dah 5 hari... Huk huk huk... Nangesss!

      Delete
    2. Bila kakitravel berdiskusi..
      Yang takde pengalaman cuma mendiamkan diri:)
      Harap cepatlah setel masalah tu.
      Pelik jugak nape jadi macam ni?

      Delete
    3. Tak pe... Learning... He He He...

      Delete
  2. Experience... Pengalaman memAtangkan...

    ReplyDelete
  3. Ha ritu aku kena gak cengini. Mak pasrah jek. Sbb asyik bz & tak dan nak call centre aku buat2 lupa..eh boleh eh cengitu. Tapi X lama lepas tu dpt flight itinerary. Hoyeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So... Obat untuk penyakit PENDING ni adalah buat2 lupa! Kah Kah Kah....

      Delete
  4. ko boleh try buat livechat ... tunggu reply from e-form mmg lame gile

    ReplyDelete
  5. aku x pnh book tiket flight lagi. ape kejadahnya semua ini SS?
    dah byr dah pastu nak kena tunggu pulak lagi. hape ni?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kejadah semua ini... Rumah terbako nampak asap... Hati terbako sape yg tahu... Karam Singh melaporkan... He He He...

      Delete
  6. oooit tak pernah pulak pending. kiranya bayaran dah potong la eh ? skarang da okay ke belom ? AA ni patut improve la certain parts. kalo nak buat report ke ape tayah la buat online. kita nak urgent so nak immediate answer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nak kena babab ni montot tony fernandes... He He He...

      Delete
  7. p jumpa pak tony terus la senang... hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Tony menyorok celah kepak... He He He...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...