Tuesday, 16 December 2014

Kembara Padang, Indonesia - Hotel Lima's

Mari aku kasi serba skit review pasal Hotel Lima's ni... 

Aku stay kat sini selama 3 hari 2 malam saja... 

Total harga adalah RM 240.24...

Perhatikan...

Dalam details ni menunjukan breakfast not included... Hakikatnya... Sampai kat sana... Pihak hotel beri aje kami voucher breakfast... Not to worry... Hu Hu Hu...

Lima's Hotel ni berada di kawasan yang agak strategik jugak...


Jom kita masuk dalam...

Parking ada disediakan di tepi sebelah kiri... Lobby ada di tingkat satu... Jom naik!

Di sinilah Lobby Hotel... Hotel ini tak sediakan wifi kat bilik... Wifi hanya disediakan di Lobby Hotel aje... Kelajuan Internet kadang OK kadang KO...

Bolehlah mencekik breakfast kat sini... Menu simple aje... Tapi layanan pekerjanya Fazura kasi 4 bintang... He He He...

Nombor bilik kami 203...

Jom masuk bilik plak...

Tengok! Very buruk!

Karpet yang agak berbau pada mulanya... Tapi dah bukak aircond bau beransur hilang...

Kerusi solek dah layak dibako... Kain dah rabak... Isi dalam semua dah terburai...

TV gemok tak kurus... Letak tinggi2 atas almari...

Tingkap rosak...

Nasib baik bantal, selimut dan tilam ok...

Beginilah rupa bilik...


Jom tengok toilet... 

Tidak ada shampoo... Hanya sabun badan yang sangat nipis dari standard biasa... Kedekot!

Air panas cuma boleh diguna ikut waktu... Tapi masa malam pertama... Kami request jugak supaya mereka on kan air panas walaupun dah habis waktu... Cuma... Nak menunggu dia on balik tu yang malas... Berjam2... Eh! Dah macam panaskan pakai dapur kayu plak... 

 Beginilah rupa toilet... Ada bathtub... Tapi saluran showernya bocor... Adesss...

Kat tingkat atas hotel ni ada tempat lepak2... Kanak2 pon boleh main buaian...

Perhatikan Parabola tu... Besau giler kan... Most rumah2 orang pun ada parabola tu... Yang kecik tu macam piring Astro...

View...
 

 - XOXO -

46 comments:

  1. nmpk dri gambar nmpk ok ja bilik tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting tak ada jerangkong dalam almari... He He He...

      Delete
    2. hahaha jerangkong. teringat yg entry SS dulu mambang main pintu dlm bilik air adehh

      Delete
    3. Hai laaa mambang... Ko main pintu ye mambang... He He He...

      Delete
    4. alah biasalah dia nk berkenalan la tu...

      Delete
  2. kalau tengok gambar katil memang susah nak percaya description tu..hehe.tapi view cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't judge the pillow from it's cover... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. si SS ni ade2 je akai dia buat pepatah pepitih sndiri kahkahkah adehhhh

      Delete
    3. Yeahhh.. Please judge the pillow from carpark... Ehhh... He He He...

      Delete
  3. Saya tengok lobby hotel pun dah besau:)
    * Nanti saya singgah BW lagi tau, scdha.
    Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dr shikin skodeng ss dari HCMC la tuuuu

      Delete
    2. Lorrrr... Ingatkan dah balik...

      Delete
    3. Baru perasan soklan.
      Hehe..
      Apa pasal teruk sangat condition hotel tu? Nampak gambar macam cantik je..macam comel je..

      Delete
    4. Wifi pun semput?
      Nasib baik dpt free breakfast.

      Delete
  4. tu la tgk dr dlm gambar mmg xde nampak segala cacat celanya. cer nengok depan2 haaaa hamekaw =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tengok dekat2 baru tahu OKU... Otel Kurang Upaya... He He He...

      Delete
    2. hahaha Otel Kurang Upaya. ada2 je taw SS ni buat org gelak hahaha

      Delete
  5. Bau karpet tu aku rasa sebab dah lama tu yang bau pun kekal. And that toilet, aku nengok kat gambar pun dah boleh spot kesan degil. Kalau aku jadi ko, memang bakal jadi cleaner sambil mandi tu. Sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah macam orang gaji bergerak! Ha Ha Ha...

      Delete
  6. Replies
    1. Dh shower x function... Sambil mandi kat paip... Kire mandi kat kolah la... Sambil nyanyi lagu suriram patutnya...

      Delete
    2. Renang gaya bebas! Hi Hi Hi...

      Delete
  7. Pasrah je la...janji dpt tdo!hahaha

    ReplyDelete
  8. macam murah lak rege hotel tu...ke sy yg xreti nilai murah ke x...mklumlaa...xpenah g obersi....selalu obersiti jerr...hehehhehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obersiti tak pe... Jangan Oberdos! He He He...

      Delete
  9. Mula2 mesti rasa frust dgn bilik tu kan...tapi bertahan jelah sampai checkout..

    ReplyDelete
  10. SS nak tnya, HH xda blog ka.. kot2 ada ka leh singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH tak ada blog... SS ada... Ha Ha Ha...

      Delete
  11. amboi accesories bilik dah standard kena buang pun tak buang or replace ke.. tengok gambar cem okay saja hotelnya.. janji katil empuk and sedap tido layanlah kan..

    ReplyDelete
  12. alamak.. pengsan tengok toilet dieee... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. viewny cantik...sib baik bantalntilam semua ok... huhuuu

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...