Wednesday, 28 January 2015

Kamsahamnida! Jari Manis!

Ada budak tu kan... Kan... Kan...

Dia kan...

Paksa2 posmen...

Hantarkan bunga untuk aku...

Bunga apa?

Nah! 

Tengok lah...

Ni lah bunganya...

Nampak kan budak tu... 

Dalam hati dia ada taman... 

Pastu kan... Kan... Kan....

Lagi kan...

Budak tu...

Dia paksa2 lagi posmen...

Suruh posmen hantar harta karun kat aku...

Tengok ni...

Ni lah hartanyee...

Tak malu kannnnn budak tu?

He He He He He He He He He He He He He He He He He He He He He...

Abislah kena pelangkongggggggggggg dengan JM! He He He...

I just wanna say... Kamsahamnida! Jari Manis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Memang comel semua harta karun tu... Hati ku berbunga2... Siap sengih2 kupang...

Terima kasih daun keladi! Kalu boleh pos laa Stadium Bukit Jalil sekali! Ehhhh... Melampauuuuu! He He He...

I lap lapppppp lappppppp U lahhhhhh! 

To everyone here...

Yang nak kenal Cik Jari Manis kite ni... Memang manis lemak berkrim disukai ramai... He He He...

Jom terjah blog Otai Traveler ni di http://jarimanistravel.blogspot.com/

Infomasi travel yang sangat berbaloi untuk diterjah... Aku sendiri pon banyak cilok ilmu dari Cik Jari Manis kite tu!

Di akhir perenggan... Korang hado? He He He..


- XOXO -

74 comments:

  1. wahhhh. untung ahh SS dapat banyak harta karun. hahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah leh mula kumpul harta karun :)

      Delete
    2. Ini harta SS yang punyaaaaaa... He He He...

      Delete
    3. * Pelok ketat2 x kasi org usik!
      He He He...

      Delete
    4. eee kena ketiak acam tuu.. hihi

      Delete
    5. habesla bau ashem dah semua tu? hehehe

      Delete
  2. Tahniah! Omedeto Gozaimas! Congrats!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah punya baru masuk sampul :-)

      Delete
    2. TQ Cikgu Farah MF....

      Abissss laaaaaa... Abisssss laaaa basiiii... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. dh basi mnt jgn buang plak.. kalau nk buang gak pos ja kesini hahahha

      Delete
    4. ZF..dh basi nk lagi ke...bau x sedap nanti

      Delete
    5. Bau JM nak tak Cik Zarul Farhana?

      Delete
    6. andai bau2 dtgnya dri Korea ka.. xpa sanggup menerima hahahaha

      Delete
  3. Replies
    1. Zila..sorry tau dh lama tak skodeng di blog Zila..ada masa nanti nk baca travellog Thailand tu

      Delete
    2. Agak2 bila Zila nak wasiatkan harta karun kat SS...
      * Buat mula tebal! 500 helai... Kah Kah Kah...

      Delete
  4. Ok, nak p terjah blog JM pulak.. bye2 SS.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh..mehh...pintu rumah rumah sentiasa terbuka ni QA heeee...SS jgn jelezzz tau ngheeee

      Delete
    2. Cisssss! Mencikkkkkkk! Tak nak kawannnnnn! Jatuh bangun sendiri! Mencikkkkk! Mencikkkk! He He He....

      Delete
    3. kawanla..haha.. puas terjah sana sini.. fuhh, penat..bila gamaknya nak terjah tempat2 JM ngan SS share ni ek..

      Delete
    4. Booking tongkang skrg! He He He...

      Delete
  5. ahaaa...dah sampai rhopenya...alah mak hai..semua org dh tahu "lokasi' JM bersembunyi ahahaah...i laaappppp uuuu to three four five six seven eight nine tennn!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM kena sembunyi kat Gua Ahmad Albab... He He He... TQ so muchhhhh! Muahhh!

      Delete
    2. amboi2 bukn main romantik aihh.. i lap u.. u lap me...

      Delete
    3. Gua Ahmad Albab? siapa x nak..dalam gua tu byk harta Qorun pastu leh pegi travel byk tempat lagi pastu leh beli sobiner utk kawan2 kesayangan :-)

      Delete
    4. ishhh no no jeles hahahaha....

      itu harta Ahmad Albab yg punya...

      Delete
  6. uwaaa.. dapat bunga..... jelessss... ^_^

    ReplyDelete
  7. Hamboi..manjang ja dapat souvenir..jeles...still on the road atau dah pulang nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak mu dah pulang ke pangkal jalan Mak! Ha Ha Ha..

      Delete
  8. wahh..ayat2 manis JM..'sudilah kiranya"..tentulah SS sudi..hehe..

    bila ketip kuku, mesti ingat JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak jumpa ayat2 bangsawan di zaman ni... Yang tinggal ayat2 sawan aje... He He He..

      Delete
    2. itu adalah ayat/bahasa orang-orang lama hahahah

      Delete
    3. Nasib baik x letak dinda kanda... He he He...

      Delete
  9. bukan budak tu yg hantar ada hati dlm taman.. bdk yg terima harta karun tu pon ada taman dalam hati.. kalau x.. xberbunga la hati dia..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati dalam taman?..taman dalam hati? pening aarhhh...pening..tiba2 ingat ke Shuib Sepahtu

      Delete
    2. Aah laaa pening pening pening! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. ok.. tersilap tulis hahaha.. org yg tulis pon pening..

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. nak pi intai Cik Jari Manis sat.. untung2 dapat bunga gak hee heee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 dia bagi sejambak! Ha Ha Ha...

      Delete
  12. bestttnyeee..... yang tang lemak berkrim tu lawak kak SS oi..hahah... kak JM terbaikkk u... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lemak berkrim kena tanya JM... Ha Ha Ha...

      Delete
  13. Waaa... Tahniah! Bestnya dapat gift :)

    ReplyDelete
  14. waa...bestnyerrr dpt hadiah kan..lebih2 lg dr JM.....hati SS pon berbunga2 kan dpt hadiah...hehheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbunga kembang semangkok! Ha Ha Ha...

      Delete
  15. woihh. bestnyaaaa! comel betul! wiwiwiwwi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana????? Manaaa? Manaaaa yg comel?? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. yg pastinya comei tu bukan penerimanya...
      hahahaha

      Delete
    3. Hahaha...ZF, merajuk dah SS tu sebab senyap je..

      Delete
    4. Org comel mmg selalu org dengki... Keh keh keh...

      Delete
    5. hahahaha sat nak gelak je dulu

      Delete
  16. wohoooo. ketip kuku! :D nanti setiap kali nak ketip kuku, mesti teringat kat sis JM kannn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time nak ketip kuku kaki tu yang paling ingat... Ha Ha Ha...

      Delete
  17. Bestnya! Comel pula tu hadiahnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..Hadiah je yg comel..org yg terima? comel tak

      Delete
    2. Comel! Perasaaaaaannnn! Ha Ha Ha...

      Delete
  18. Tahniah.. Rezeki ;)
    orang memberi, kita merasa ;)

    ReplyDelete
  19. Abeslah SS kena pelangkong.
    Siap mintak stadium lagi tu:)

    ReplyDelete
  20. wahhhhhhhhhhhhh... untunglah. Kalau rasa dah banyak sangat harta karun tu. Leh lah bagi kat kita plak. Haha.

    ReplyDelete
  21. huntungla ada burung mai singgah bawak harta chisss

    ReplyDelete
  22. hihi Akak JM gojes memang gitu..
    suka kasi abam posmen extra kerja..

    ReplyDelete
  23. Comelnya.hadiah... kak JM ekin.nak.gak hihuhihi.... jelly2ni

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...