Tuesday, 20 January 2015

Kembara Hong Kong - Day 1 - Hong Kong International Airport On Arrival

Sape kat sini yang suka layan drama bersiri Cina Hong Kong kat TV3 setiap jam 6:00 petang suatu ketika dulu?  

Kalu ada... Sila angkat tangan tinggi2.. Tayang bulu ketiak satu kali... He He He...

Zaman tengah hot tayang citer Cina Hong Kong tu... 

Akulah budak kecik yang selalu buat arwah ayah aku naik hangin!

Mana tak nyeee... Time dah nak Maghrib... Aku dok tercongok lagi depan peti telebesen layan citer Cina tu...
* Peti Telebesen = Television

Ayah aku akan sambil lalu depan aku dengan berkata "Tutup TV tu dah nak Maghrib!"
* Siap jengkilkan mata...

Aku? Buat muka sposen...

Bangun pegi kat Peti Telebesen... Pura2... Buat2 raba button off kat peti telebesen... Sambil kekonon nak tutup alas peti telebesen....
* Dulu tak ada TV remote... 100 kali nak tuko channel... 100 kali jugak kena duduk bangun pegi kat TV... He He He.. Dan TV mesti siap dengan alas berselimut bagai... Biasanya alas kait...

Ayah aku masuk je bilik... Aku tak off pun Peti Telebesen tu sebab aku tak boleh termiss every single scene... Tahap kemarok yang tak boleh dibendung... Sape suruh kecik2 tak bedung...
* Bertuah tak dapat anak nakal macam ni? He He He...

Aku just offkan sound je... Biarkan peti telebesen tu bisu... Baca subtitle kat bawah... Janji aku dapat tengok kesudahan episod... He He He...
* Ada sound pon aku tetap kena jugak baca subtitle... Bukan aku paham pon cakap Cina...

Dan salah satu drama Cina yang aku masih ingat adalah Feng Mau... Dan satu lagi citer aku lupa tajuk... Dalam citer tu ada sorang lelaki bagi perangsang kat kekasihnya yang tetiba nak mampos... Dia ada sebut "If You Can... You Can!"... Sampai sekarang ayat tu jugak jadi motibasi kat aku... He He He...

So...

Hari ini... Ah Kak teringin nak mengimbas dan mengembalikan nostalgia yang lalu... 

Justeru... Ah Kak memilih Hong Kong sebagai destinasi kembara pembuka tirai  tahun 2015 ini...
* Tepukan gemuruh untuk diri sendiri... Clap... Clap... Clap...

Boleh baca details Flight Tiket KLIA2 - Hong Kong di SINI...

Masih ingat lagi entry aku pasal Cancel flight JB - KLIA2? Boleh baca di SINI...

Setelah membaca feedback dari rakan blogger... Thanks u'ouls... Akhirnya aku pilih untuk REFUND...

Refund akan dapat dalam masa 1 bulan! Huh! Jenuh ler nak menunggu... Haishhhh!

Bila flight JB - KLIA 2 dah cancel... Maka... Aku tak ada pilihan lain... Terpaksalah drive memalam buta dari JB ke KLIA 2 tu...

Si HH offer diri untuk drive... He He He...

Aku bertolak dari rumah jam 20:30... 

Sebelum keluar pagar rumah... Boleh pulak air paip kat luar leaking! Ahhhhhhh! Sudahhhhhh! 

Pe nak buat nih? Tak kan nak repair? Kang makin teruk pulak leaking... Adussss!

Tenang... Tenang... Bagi aku fikir... 

NO! NO! NO!

Aku tak boleh tunjuk bakat Macgyver jadi plumber saat ni... Kang tak memasal jadi Mcchicken... Berenang2 dalam kebasahan! Ohhhhh! Tidakkkk!

Ahhhh! Aku tak berani nak usik paip tu... Biorkan aje lah leaking... Balik nanti.... Baru aku fikir... Sekarang memang tak sempat... Jackie Chan dah tunggu aku kat Hong Kong... He He He...

Sebelum mulakan perjalanan...

Seperti biasa... Oooostazahhhh HH akan berdoa... Doa naik kenderaan.... Dan aku mengaminkan... He He He...

HH drive kereta laju... Tapi Ah Kak tutup mata... Tak sanggup dikkk nengok dia drive... Cara dia drive macam Hang Li Po baru first time  dapat lesen bawak tongkang! Ah Kak bagai dilambung Ong Bak 1, 2 dan 3 dibuatnya... He He He...

Kami sampai di Tune Hotel KLIA 2 hampir jam 01:00... Kami memang suka parking kereta kat situ... Murah dan senang!

Masa kat parking... Tetiba aku sakit kepala... So... Tak nak melarat... Aku telan panadol...

Then just tido dalam kereta...

Aku tengok HH gelisah... Kejap ke kiri... Kejap ke kanan.. Tak boleh nak tido...

Aku tanya dia "Pesal ko lain macam je ni... Tak boleh tido ke? Cuba baca Wa ja 'alna mim baini aidihim saddaw wa min kholfihim saddan fa agsyaina hum fa hum laa yubsiruun"...

Dia pon baca... Tetap jugak tak boleh tido... Dia kata dia takut hujan turun... Dia ajak masuk KLIA 2... Kat luar tetiba macam angin kencang...

So... Aku ikutkan aje kehendak dia... Menapaklah kami masuk ke KLIA 2... 

Tapi...

Sebelum tu... Check satu kereta... Tak nak ada barang penting tertinggal macam yang pernah berlaku sebelum ni...

NO! NO! NO!

Aku tak kan biarkan pokok pisang beranak dua kali... He He He...

Dah nak menghampiri 3 jam sebelum departure... Kami perlu drop luggage... 

Kami tengok information board untuk tengok nombor kaunter drop luggage...

Kami tunggulah kat kaunter Q seperti yang tertera di board... Tunggu punya tunggu... Tapi tak bukak2...

Usahkan Q... Semua yang international drop luggage tak bukak lagi... Aku pelik! Ehhh! Pesal tak bukak lagi ni? Haishhhh!
* Fikiran start meracau...

Aku suruh HH pegi tanya kat kaunter lain...

Rupanya... Sekarang ni drop luggage kat satu tempat je... Dulu masa KLIA 2 baru bukak.. Kaunter drop luggage yang sekarang ini adalah untuk  Domestik aje... Sekarang ni... Kat situlah Domestik.. Kat situlah International... Bercampur aduk.... Makkkkkkk Aiiiiiiii! Beratur panjang boleh termampos

Abis tu kaunter international tu buat apa? Jadi gajah putih aje ke? Haishhhhh!

Kebetulan aku ada kurang 1 jam sebelum boarding time... Cuak jugaklah sebab line aku beratur ni tak gerak2 langsung... Ramai sangat yang nak drop luggage... 

Nasib baik line yang HH beratur agak cepat... So proceed kat line dia je... 

Sementara menunggu giliran... Ada dua tiga orang dok bertanya kami soalan yang sama "Kat sini nak drop luggage ke?".... Tak memasal Ah Kak berdua jadi kaunter pertanyaan bidan terjun kat situ dik... He He He..

Nampaknya... Lepas ni... Sampai aje KLIA 2 kena terus check-in laaa kot... Tak perlu nak tunggu 3 jam sebelum lagi dah...

Selesai drop luggage... 

Seperti biasa kena melepasi imigresen...

Masa nak scan passport.... Tetiba... berlaku satu kejadian yang tak ingin kita lihat...

Lapan orang terperangkap kat dalam pintu kaca mesin scan passport... Tak boleh keluar...

Kebetulan... Ada sorang minah kastam ada kat situ... Dia boleh buat biasa aje... Geram plak aku! Dia tak tahu nak buat apa... Then.... Terjerit2 pakai walker talkie panggil kastam lain untuk tengokkan orang terperangkap kat mesin tu...

Dan kebetulan pulak... Antara lapan orang yang terperangakap tu datang dengan rombongan Cik Kiah... Sedara mara lah kot... So... Mengamoklah sedara mara tu... Bebel2 kan Minah Kastam kat situ... 

Minah Kastam yang memula buat muka biasa tetiba jadi luar biasa bila dah kena bebel... Merah padam muka... Pastu ego pulak... Menjawap lagi "Mana saya tahu... Tak sangka boleh jadi macam ni!"...

Then sedara mara tu membebel lagi... "Mana awak boleh cakap tak sangka! Ini sistem! Macam2 boleh berlaku! Kenalah ada orang stand by! bebel bebel dan terus bebel"...

Nasib baik ler... Bukan aku yang terperangkap... Aku dah ke depan dulu... Si HH pulak stuck kat luar mesin... Then dia beratur kat kaunter biasa... Huh! Nasib baik... 

Kalu Ah Kak yang jadi mangsa... Dah terdesak sangat.... Ah Kak mungkin akan panjat macam spiderman je dikk mesin scanning tu! Pedulik! He He He...

Kami menuju ke Gate P dan cari Gate P8... 

Masa menunggu kat depan Gate P8... Kami didatangi seorang Mamat Indon... Muka dia cuak semacam... Dia tanya kami kat mana Gate Q... 

Aku tengok muka HH... Dan... Aku tengok muka aku sendiri kat pantulan cermin kaca di kiri kanan... Ada muka kaunter pertanyaan bergerak ke kami ni?????? Apsal semua orang hanya nak tanyaaaa kami ajeeeee?????????

Mamat Indon tu plak buat muka kesian.... Muka lost in world! He He He... Then HH yang arahkan dia cara nak menuju ke Gate Q...

Dari luar tadi hingga ke Departure Hall... Aku perhatikan... Ramai betul orang bergelandangan tidur kat lantai dan kerusi... Siap berbantal berselimut... Huh!

Boarding time kami adalah jam 05:45...

Masuk je dalam perut pesawat... Ada sorang Apek... Duduk sebelah HH... 

Mari aku perkenalkan... Tu haaa yang pakai baju hitam tunduk membuta tu... Mr. Tong Sam Pah bukan nama sebenar... He He He...

HH tak tahan dengan bau Mr. Tong Sam Pah tu... Setiap kali Mr. Tong Sam Pah tu bukak je mulut mesti berbau... Bau apa? Bau berakkkkkkkkkkkkkkkkk! Ha Ha Ha...

Adeiiii lahhhh! Mr. Tong Sam Pah ni memang makan sampah ke pe? Busok nak mampos! Si HH dah nak muntah ijau uwekkkk uwekkk dah... 

Masa Mr. Tong Sam Pah tu tengah membuta... Aku suruh HH pulas aircond hala kat Apek tu untuk cuba hilangkan bau... Ehhhhh! Apek Mr. Tong Sam Pah tu boleh pulak tersador... Siap bangun tutup aircond dan sambung membuta.... Adoiiiiyaiiiii!

Bertahanlah duhai HH... Anggaplah ada sebiji lori sampah sedang melintasi awan.. He He He...

Hari ini 15 January 2015... Tepat jam 06:25... Tongkang berkepak AK138 bawalah daku terbang ke bumi Jackie Chan... Waaaaaaacccchaaaaaaaaaa! Hangggggg Liiiiiiiiiiii Poooooo sulaaaaa mariiiiiiii... He He He...

Sebelum naik flight tadi.. Aku tak rasa apa2... Rasa tawakal aje... 

Bila pesawat dah  naik tinggi... Tetiba aku rasa seriau... Tuhan aje laah tahu betapa perasaan aku ada sedikit gentar sebenarnya... Adessss...

Silalah isi Arrival Card ini ek...

Evolusi air mineral Air Asia... Memula botol beso... Pastu tukar botol kecik... Pastu cup tinggi... Then cup suku tinggi... Lama2 esok setitik aje kot dia kasi... Atau dia suruh telan air liur... Iskksss!

Mari layan view di luar jendela... Langit terbentang luas...

Sejak bila tukar kaler hijau ek?

Lagi...

Akhirnya... Touch down dengan selamat... Hong Kong International Airport dekat dengan laut...

Tempoh perjalanan hanya mengambil masa selama lebih kurang 3 Jam 50 Minit...

Tiada perbezaan waktu antara Malaysia dan Hong Kong... Jika di Malaysia jam 10 pagi maka di Hong Kong juga jam 10 pagi...

Keluar aje dari perut pesawat... Tetiba semua orang ke kanan rapat ke dinding.... Beratur jadi satu baris... 

Dari jauh aku perhatikan... Ada sorang kastam jaga... Serius je muka kastam tu...

Tup.... Tup...

Makin aku ke depan... Rupanya.... Kastam tu pegang anjing... Besar giler anjing tu... Kaler coklat... 

Aku dah gelabah... Aku bukan takut anjing... Tapi aku takut kalu dia tetiba meleset2 kat aku... Kang tak memasal plak aku nak kena menyamak... Haishhhh!

Tiba giliran aku nak melepasi anjing tu... Tetiba anjing tu bergerak nak hidu aku.... Ehhh! Anjing gerak2 khas laaa pulakkkk! Aku rasa lagi 5 inci kot dah nak terkena seluar aku... Bongokkkkkkkkkkkkkk laaaaa! 

Nasib baik tak kena!

Pelik jugak! Orang lain lalu anjing tu tak gerak pon... Time aku lalu dia gerak... Memang dasar banjingan tengik arrr anjing nihhh! Ha Ha Ha....

Then baru aku ingat... Dalam handcarry aku ada makanan... Patutlah dia cuba nak datang dekat... Isksss!

Kami beratur agak panjang untuk pemeriksaan passport... Tapi tak amik masa yang lama sebab kaunter banyak... 

Very easy dan smooth aje... Dorang tak ada soal jawap apa2 pon... Kalu passport kena campak jangan nak naik hangin melompat macam hantu Cina pulak ye... Dah itu memang character dorang... Suka campak barang!

Tak ada stamp passport ek... Kedekot betul nak kasi satu cop! Imigresen just scan aje passport kita...Terus dia suruh kita berambos...

Claim luggage dan Exit...

So... 

Apakah langkah kami seterusnya?



BERSAMBUNG...


86 comments:

  1. overnye airasia skang.. air mineral seciput tu jer???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abislah kalu tercekik Nasi Lemak Pak Nasser...

      Delete
    2. tudia air mineral. mmg patutla aku x dapat2 lagi nak travel obersea. mcm2 hal nye. hesh.

      Delete
    3. usung je botol air sendiri.. diorang x marah pun hihi..

      Delete
  2. kalau aku msti dah hilang mood ddk sebelah mr tong sam pah tu.. touch down nnt msti pening seharian.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tahap mabok tongkang... Ha Ha Ha..

      Delete
  3. saya!!! peminat setia drama bersiri hkg kul 6 ptg tu..1st actor yg diminati ensem giler time tu LEON LAI berlakon drama THE BREAKING POINT..hehehe
    tak suka lau kat epot yg ade dog2 tu...cepat2 larik...huhu

    ReplyDelete
  4. ohhh pergi hong kong rupanya. nak ole ole. hahahaha . muka tak malu mintak dekat orang. Wakakaka :P nasi lemak pak nasir lah yang memenuhi perut bila dalam flight kann :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kat awan ada restoran... Tentu2 nasi lemak Pak Nasser bukan pilihan... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ehh kalau Brahim's tu flight MAS ka...

      Delete
    3. Ye Cik Zarul Farhana... Brahim tu sedara Pak Lah...

      Delete
    4. oooo...sedara pak jib sapa lak..

      Delete
  5. laaaaa jalan lagi ke ingatkan dah balik hari tu kannn ish ish mmg kaki jalan sungguh lah Scdha ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Misi mencari Bruce Lee...

      Delete
    2. Tangan pon penting untuk tekan loceng bas!

      Delete
  6. Sama la.... Dulu arwah pun bising asik layan citer cina. Tapi bahasa bunyi tak kasar... Malangnya sikap sebenar mereka tu jek... Ske campak brg..

    ReplyDelete
  7. Drama sungguh kembaramu...minat citer cina kul 7 gk dulu..Leon Lai heronya.cantiknya pic awan tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..Mak hilang ingatan kejap

      Delete
    2. Satu hal pulak nak mencari ingatan... He He He...

      Delete
  8. ooo cita cina kul 6 dulu kala tu... syokk ooo...
    ada si lembap gemuk tu nama pa taw....
    pas2 hero ensem slalu berlakon jadi polis..
    la ni cita cina mlm plak.. byk ulang yg lama ja..
    dulu pon ada gak tv2 kul 7 kot..xingat dh.. si gemuk lembap tu pon slalu berlakon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pas2 ada gak cita cina pompuan comei tu yg berlakon jd gundik lahh...

      Delete
    2. si gemok lembab tu nama dia Feng Mau... He He He...

      Delete
    3. sedia berlakon jd cacat terencat akal..

      Delete
  9. Saya saya *sambil angkat tgn* mesti lah layan citer hongkong kul 6 tu. Skrg citer cina dah tak syok sgt...hero semua dah tua2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok... Ok... Saya faham.... Sila turunkan semula tangan tu ke tempat asal... Ada bauuu mashammm... He He He...

      Delete
  10. Saya layan citer cina kol 6 tu minat sama leon lai andy lau ekin chen alan tam pastu kena marah dgn abah sebab lambat solat maghrib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kannn... Ada jugak org sama mcm SS... Kena marah dengan Abah! Ha Ha Ha...

      Delete
  11. haha..hantu cite cina kul 6 petang jugak..terutama yang ada permaisuri sanggul bulu-bulu tu.hahaha.dah cmane sampai lapan orang ter sekat.kalau i olls ada kat situ, confirm esok pagi jadi front page harian metro...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang citer bangsawan tu ke?.... Dia sebut man soi man man soi... Ala2 daulat tuanku laa kot... Ha Ha Ha... Glamor dik non masuk metro... Seorang gadis panjat pagor scan passport.. He He He...

      Delete
  12. huihh...mcm mne laa prasaan HH duduk sebelah encik apek tu yerr....3 jam lebey woooo...mau pengsan di situuuu....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perasaan????? Rasa menyesal! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. hahahahha....menyesal plak tanya...adehhhhhh

      Delete
  13. BEstnyaaa dapat pi hongkong!!! saya pun dulu2 selalu layan citer kantonis pukul 6 heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman tu citer hantu cina bodoh tu pon kite layan... Ha Ha Ha...

      Delete
  14. SS...yg terperangkap tu grup saya...first time gi sampai 10 org. Mmg saya perasan sgt kehadirsn SS kat situ...tapi destinasi kita berlainan. Saya juga ke HK lepas tu dan nampak SS di Nathan Rd TST di kedai Bonjour... dan ternampak lagi di Mongkok..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaaaaa... Ye keeee? Nape tak tegur? Aiseyyymennnn... SS macam perasan ada org pandang2... Ingatkan nak mintak autograf... Kah kah kah.... What the small world kan... Lama tak terperangkap kat scanning tu? He He He...

      Delete
    2. Ada gak dlm 10 minit gitu...Yang banyak membebel tu salah sorang ahli group... dia dah terlepas termasuk saya..

      Comel aje kan SS ni... kat blog nampak macam besorrr... hehe

      Delete
    3. 10 minit tu lama... Memang harus lah kena bebel... Ha Ha Ha...

      Kalu tengok SS dari monitor 21 inci memang nampak beso.... Kalu tengok kat handphone nampak kecik.. Ha Ha Ha...

      * Tutup muka... Maluuuuuuuuuuuu... He He He...

      Delete
    4. x aci pak lang mie dah pernah jumpa SS....comel eh si SS ni nasib baik PLM x jumpa JM in life lagi mesti PITAM sbb lain benar dari alam maya

      Delete
    5. ehh..pak lang mie ke mana pada 15 jan tu..mcm mana laj boleh masuk ramai dalam tempat scan passport tu bukan ke tempat tu kecik je buat utk sorang

      Delete
    6. ehhh betul ka comei... hihi
      ni nak tengok gak ni...

      Delete
    7. bhahahaha gitu.. kalo tngk kat hp CT pun kurus hakhak..

      Delete
    8. huhui...mmg retis lah SS...

      Delete
  15. hi SS salam kenal

    Ada anjing ke kat kastam,Masa aku pergi tahun lepas takde pun.Tapi ada jugak aku baca kat blog diorang cakap ada anjing.Aku anti betul bab hanjing ni sebab anjing selalu ikut aku jalan kaki.Pastu kena kejar hanjing pun pernah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Cik Cerita...

      Kalu SS kena kejar hanjing sudah tentu2 laa kena lari tak cukup tanah... Ha Ha Ha...

      Delete
  16. omai 15 jan tu aku kat klia2 jugak.

    Hong Kong tu feberet aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorrrr... Ko gi mana Myanmar ke?

      Delete
    2. aku br balik, tp smpai tgh hri la..huhu

      Delete
  17. dulu2 cerita HongKong petang2.siap keluar air mata idung bila part sedih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih bebenor laaa tu kan.. Ha Ha Ha...

      Delete
  18. SS, Hi-5!!! kita serupalah suka layan cerita Hongkong ni masa kecik dulu... :)

    ReplyDelete
  19. Hong Kong..bestnya...cantik sayap hijau AA..

    ReplyDelete
  20. Tayang bulu ketiak satu satu?...sorry yee....tetiak i bersih ahahaha

    rupanya boleh cancel flight eh..kalau camtu nk try lah sbb JM cancel trip on 23 jan nanti

    eh..eh...skrg ni drop luggage kat area Domestic? Time JM pegi Thailand bln Dis ri tu masih lagi asing..tapi sekarang kenapa campur eh..mmg perlu arrive kat airport lebih awal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulu hitam boleh cukur... Ketiak masammmmm mana nak sorok???? Kah Kah Kah.... Sekarang ni kat KLIA2 dah macam tauhu sumbat!

      Delete
    2. ketiak masam gunalah rexona...

      Delete
    3. Rexona? tak nak nak teti ** HITAM

      Delete
    4. Clorox? barulah hilang segala kotoran degil!

      Delete
    5. bkn bau aje hilang, ketiak pon rompong...hohoiii

      Delete
    6. SS pon ska guna pekataan banjingan tengik...sama lah hihii...=)

      Delete
  21. sekarang nak naik domestic pun CT fikir. paranoid yes mmg paranoid tapi semuanya ngan izin tuhan.. adoooiyai jelly jelly ni SS tinggal kami kat malaysia huwaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paranoid tapi tetiba jadi astronoid... He he he..

      Delete
  22. halamak dedulu mmg femes citer Fe Mau tuh! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feng mau bongok... Sangkut kondom kat paku...

      Delete
  23. Ehhh...samelah.
    Tingat pulak kat tb gedabak dahulu kala.
    Hehe..mak kait sendiri alas tv.- ada warna putih, pink, kuning..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah itu aje benang yang ada jual kat kedai... Dulu tak de kaler kundang! Ha Ha Ha...

      Delete
  24. SS, tgk cite cina masa zaman budak-budak pun siap jadi motivasi sampai sekarang? Uissshhh...caya lahh..

    ReplyDelete
  25. Cicak kat siling ni terjatuh 2-3 ekor sebab clap2 sama saya. Omg

    ReplyDelete
    Replies
    1. standing ovation sekali laaa... Ha Ha Ha...

      Delete
  26. Pakk...pak..pak..pak..pak..
    Tu bunyi McChicken tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kok Kok Kok... Itu ayam sakit tekak... He He He...

      Delete
  27. sis dulu pun suka tgk citer cina kat tv2 dan tv3 . samapi my bonda dan arwah abah pun dah tau klu citer cina mmg sis le yg tukar channel . la ni dah tukar angin ke korea lak ... air tu cukup utk seteguk jer tu ...

    ReplyDelete
  28. Aku nak angkat tangan tinggi2. Suatu masa dulu aku adalah feminat HK-drama. Masa kat HK haritu, surprisibgly aku faham apa diorang cakap. Nampak x betapa gigih aku abdikan diri depan tv untuk menonton drama diorang. Sibaik waktu Maghrib ko xsama ngan aku. Kat KK waktu dah Isyak so xdelah aku kena bebel.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...