Thursday, 15 January 2015

Kembara Hong Kong - Flight Ticket

Niiiiii haooooo maaaaaaa?
* Eh! Tetiba... 

Kali ni Hang Li Po nak kongsi... Travel pertama Hang Li Po sebagai pembuka tirai tahun 2015 ini...
* Potong reben skit...

Nah! Terimah laaaaa...

Drama Cina pulak bertajuk Kong Kong Kong King Kong Ho Ho Ho Liawww... He He He...
* Tepek bedak sejuk kasi putih skit...

Nak sangat sejuk kannnn... Nak sangat segala bulu tegak berdiri kannnn... Nak sangat pundi tu  bergetar kannnn... 

Nah!

Amik kawwww Winter!

Tapi tak ada salji ek... Last salji turun di Hong Kong adalah pada tahun 1975...

Boleh tahan lagi kot kulit cengkerang Hang Li Po nih...

Ehhhh! Dah nape tetiba saka  Hang Li Po menyebuk di sini... Pegi main jauh2 di sana... Bawak cengkerang sekali... He He He...

Ok... Here for the info...


Flight KL-HK-KL... Siap dengan Nasi Tomato Ayam Percik... Sedap ke tidak?

Harga basic tiket cuma RM 432.00 berdua... Murah ke mahal?

"Maha Suci Allah yang memudahkan ini (perjalanan @ kenderaan) bagi kami dan tiadalah kami berkuasa mempergunakannya tanpa kurnia dari Engkau. Sesungguhnya kami akan kembali kepada Tuhan kami"...


- XOXO -

89 comments:

  1. Wuuuu. nak gi hongkong ehhh. nak ikuttt. hahahaah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiket tongkang banyak! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kalau nk jln ngan Puteri Hang Li Po i sanggup hahaha

      Delete
    3. akak JM tolong sponsor tiket. ahahah :P

      Delete
    4. Nani : klau minta sponsor meh tolong cuci rumah dulu baru dpt upah :-)

      Delete
    5. Takat cuci umah pe de hal... Cuci gigi rimau pon mampu.. Keh Keh Keh...

      Delete
    6. kah kah kah...sakit perut eden gelak wehh

      Delete
    7. hahahaha... SS tu kenal ke rupe rimau camne..????

      Delete
    8. Yang banyak bulu tu kannnn? He He He...

      Delete
  2. Woww, gi hongkong.. bestnye jalan2..

    ReplyDelete
  3. murah lah tu hang lipo..klaau utk 2 olang..ni ha pegi sama patne yg biasa tu ka..ala napa lu tutup itu tarikh ma..x mau kongsi sama kawan2 bila mau belangkat..hampir 1 thn beli tiket ka..patutlaaadpt mulah ma..ehh..kanapa sleng JM lain mcm je nih

    Happy holiday buat Hang Li Po tuuuuuu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ehemmm ehemmm... Nak ubat sakit tekak?

      Delete
    2. xpa2..kita xmain makan2 ubat ni..dgn sndrinya lega hahahaha...jauh terbang tu

      Delete
  5. Wahh..best..terus ke Macau sekali..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Jom jenjalan carik pasal... Hi Hi Hi...

      Delete
  7. hebat putri hang li po dah upgrade naik kapal terobang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang Li Po naik tongkang berkepak... He He He...

      Delete
  8. hepi holiday..dari saya, Puteri Hang Pi Main Jauh-Jauh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...i like your comment...nada jelez je tu

      Delete
    2. hahaha..kejelesan melanda lah tu.kot dapat jumpa hero idaman hati, Nicholas Tse.g Disneyland tak?

      Delete
    3. Poyi tapi x masuk... Ha Ha Ha...

      Delete
  9. Murah kot SS. Tapi x surelah sebab got no experience.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berenang renang free... He He He...

      Delete
    2. Ramai apek boleh kasi CPR.... Ha Ha Ha...

      Delete
  10. Murah kott. Rejeki akak flyy lagiii. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang Li Po baru dapat sayap... Hi hi hi...

      Delete
  11. ehhh senyap ja.. dh fly ke sana ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ada....hehehe..ingtkn dh pegi dh...hihi..mna ada rindu aihh..teringat ja

      Delete
    2. ehh ada....hehehe..ingtkn dh pegi dh...hihi..mna ada rindu aihh..teringat ja

      Delete
    3. Mana ada org nak ngaku berak tengah jalan...

      Delete
  12. ehh harga ticket tuh murah lah..... salam perkenalan, kite dtg jalan2 sini....xtau nak panggil akak ke x....kite umur 24...btw kan, suke lah ayat intro tuh...hang lipo tuh...excited kite membace dekat sini :D salam perkenalan yer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal... Nak panggil Nur Fazura pon boleh... Nak panggil Nora Danish pon boleh... He He He...

      Delete
    2. Nora kasi pat belas bintang lah kalo gitu kikiki

      Aisya : panggil je embak es es ahakss

      Delete
    3. embak...silap bunyi sikit.. emmbekk..supa kambing mngembek...

      Delete
    4. embak...silap bunyi sikit.. emmbekk..supa kambing mngembek...

      Delete
  13. kalau ada geng sekepala memang akan angkat beg bila ada peluang jalan2

    ReplyDelete
  14. kirim salam kat pak Naseer. ...Eh !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pak naseer jual nasi kat atas flight ka

      Delete
    2. M Nasir nak? Or Nasir wahab? Or nasir bilal khan? He He He...

      Delete
  15. ok pasni tukar jd Hang Kebun pulak. Hang Kebun p hong kong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang Kebun p motong (menoreh)

      Delete
    2. Hang Kebon tak de... Hang Kebontot ada... He He He...

      Delete
  16. Ke HK rupanya..selamat memgembara..setia sungguh travelmate yek?? macam isi dengan kuku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuku panjang kena potong jugak..isi sentiasa kekal kat situ..hihi

      Delete
    2. Macam kaki dengan slipor... He he He...

      Delete
  17. Selamat berkembara, SS. Nasib baiklah dah halau Hang Li Po tu. Dia ikut susah plak kang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saka Hang Li Po dah kena ikat... He He He...

      Delete
  18. hongkong pulak?? cer citer bila masa ko keje??? hahahaha jeles sbnr nya ni....
    murah dah tu...time ai pegi dlm 600 gak gi balik tu pun landing kat tanah besar china dulu pastu masuk dgn train ke hongkong....gigih sbb nak tiket murah...tak psl2 kena byr visa china...campur tolak lbh kurang jer kalo beli direct ke hongkong....nak wat camner...sengal terlebih time tu...huhuhu
    enjoy urself...ni HH tu takder doa halau setan lagi ker?? hahahaha serius lawak....kalo lah aku ada kwn mcm HH tu kan...emmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskksss isksss iskkksss... Mahal naaa... Nape x naik tongkang... Naik tongkang kan senang... Gurau je... He he He... HH sibuk cari Fong Sai yukkk... Ha Ha Ha...

      Delete
  19. salam empunya blog
    wah nak ke hong kong! mesti seronok kan
    tak penah naik kapal terbang pun saya ni =)
    selamat mengembara ye
    anyway saya membalas kunjungan n done follow sini

    ReplyDelete
  20. waa...xsmpai seribu ehhh....bestnyerr....nnti nak pg jugak laaa.....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh plan dari sekarang.. Ha Ha Ha...

      Delete
  21. harga itu untuk berdua ? aaargh stress..!! macam mane nak dapat tiket murah eh.. CT kalo jumpa mesti dah nak abes promo.. kedekot AA ni..

    sengsaralaaa CT nak bace journey hang es es ni.. sebab tahun ni tak jalan mana T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Cik CT... Harga tu berdua... Sabor eh... Akan ada promo tu nanti...

      Delete
  22. benci betol la line tenet slow tahap cipan nih. dok tekan button reply x buleh2. I is benci!

    ReplyDelete
  23. oh oh... belom panas bont*t kat mesia dah nk g hongkong... babab karang! hehehe =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menongkang sambil menonggeng! He he he...

      Delete
  24. mcm murah je tiket tu ... wpun sejuk kat hong kong , org sana pakai seksi juga ... heh heh

    ReplyDelete
  25. almost a year beli tiket...barulah dapat harga mur mur kan

    ReplyDelete
  26. Hurmmm..nak mula baca2 crita hk ni..tp.. Cik Nun nya tiket agi murah la.. sorang tiket return 150 jer..hehehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...