Monday, 5 January 2015

Kembara Padang, Indonesia - Day 2 - NaGor Mama

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Sampai di bilik hotel... 

Aku terus merebahkan badan...

Aku penat giler... Pening... Sakit hati sampai ke kaki... He He He...

Tengah nak merehatkan diri sambil cuba untuk melelapkan mata sesaat dua...

Tetiba...

Krinnggggg Kringgggg Kringgggg... Bunyi telefon menjerit!
* Amboi dah macam bunyi public phone je... He He He...

Eh! Sape pulak yang call? Cemana orang tahu yang kami dah berada dalam bilik hotel?

Then... HH yang angkat phone tu...

Receptionist call mintak HH turun ke lobby sebab PU nak jumpa...

Hah! Pesal plak PU tetiba datang? 

Pelik... 

Kita orang tak janji apa2 pon hari ini dengan dia... 

Suspen!

HH pon turun ke lobby jumpa PU...

Dalam beberapa minit kemudian... HH naik semula ke bilik...

Dengan tak menyabornya... Aku terus tanya "Napa PU datang sini? PU nak apa?"...

HH jawap "Tadi kebetulan PU baru lepas hantar orang kat hotel mana tah... Pastu dia singgah sini... Just datang semata2 nak tanya ko sihat ke tak? Kalu tak sihat PU ajak ko pegi hospital"...

HH inform PU yang aku cuma perlu rest aje... So... Tak perlu ke hospital...

PU pesan kalu ada apa2 hal... Just call dia..

Hah!!!!

Sebab tu je ke?

Akak terharuuu dikkk... Rasa nak menetessss netessss menjejes jejes air kat retina mata akakkk ni... 

Akak memang drama queen... 

Ning Yatimah pon tak mampu nak menetessss cam akak! 

Kasim Selamat pon tak mampu... 

Tinggal lagi akak tak jumpa Seksafon je dikkkk... Yang ada cuma ganggang telepon aje... Itu pon berbunyi public phone... He He He...

Nampakkkkk???? Nampak???? Betapa baiknye PU... Ko hado supir humanity cenggini?????? Datang jumpa ko semata2 amik berat pasal ko??? Adooo?

Kalu setengah supir... Dorang just pandang Rupiah Sign $$$$$ aje la... Lelain hal2 ko... Harammm dorang tak amik kesahhhh... Ko nak hidup ke... Ko nak nazak ke... Ko nak meninggal ke... Pedulik! Janji ko bayor!

Tapi PU ni lain... Even semalam HH nak kasi dia duit bayaran supir pon dia tak nak amik dulu... Dia kata hari akhir aje... 

Kedatangan PU melenyapkan segala kisah duka lara nestapa nescafe o ais ku pada supir2 Angkotan keji lagi nan puaka sepanjang hari ini...

Engkau tibaaaa bagaikannn pelangiiii... Tanpa cahya namunnn kauuu berseriii.. Tapi cukup menghiburkan hatiiiii iniiiiiiii.... 
* Siap background music lagi... Sorry dikkkk pitching akak terjunam ke gaung 44... He He He...

Lepas berehat... 

Aku pon nak mandi... Tapi... Air plak tak panas.... Adussss... Dah laa sejuk! Haissshhh!

Dah bersiap...

Aku turun pergi dinner kat area malam semalam...

Tapi... Hujan pulak turun dengan lebat... Adusss...

Nasib baik laaa ada payung yang dibeli kat Ramayana tadi... 

Suka tak suka... 

Hujan harus ku redahi jua... Demi perut boyot yang mintak diisi.. Kalu lambat nanti gastrik datang memaki2... He He He...

 Aku singgah makan kat sini... Nasi Goreng Mama... Atau singkatannya NaGor Mama!


PU yang recommend kami untuk try makan kat NaGor Mama ni... Dia kata famous...Sedap dan muai...

Masa aku lelepak kat sini... Adalah beberapa ketul orang Malaysia datang lepak kat sini...


Tuuuuu dia... Baru nak start masak NaGor ni... Memang lama giler nak masak... Dia masak pakai kawah! Patutlah muai... Tu diaaaa siap lambung2 tarik2 lagi NaGor tu...

Taraaaaa! Inilah hasilnya... Sepinggan NaGor ni boleh makan 2 orang... Banyak giler!

Diberi nama NaGor Mama sebab owner kedai ni cam Mak2 orang laa... Anak2 dia panggil Mama kot... Orangnya chubby2 bentuk buah pear skit... Keh Keh Keh...

Apakah rasa NaGor Mama tu?

Rasa Mama kot! He He He...

HH kata dia tak berapa suke... Tapi aku tengok sepanjang dia cekik NaGor tu... Dia diam tak bersuara langsung... Pastu pulun baikkk jeeee... 
* Nampakkk naaaa hipokrit.. He He He....

Aku rasa cam not bad laaa... Bolehlah telan even ada skit kelainan rasa..

Ini Soto... Tercalit sedikit sambal yang diletakkan atas sudu... Sekali datang mangkok besau... Yang nak mencekik aku sorang aje... Adesss...

Tapi paling aku suka... Jus pelam kat sini... Perghhhhh! Terasa macam semata2 pelam aje yang membasahi tekak ni... He He He...

Dah puas membaham segala makanan... Tibalah masa untuk kami tinggalkan tempat ini... Dan malam ini adalah malam terakhir aku di Bukit Tinggi ni...
* Sendu...

Kami meredah hujan yang masih degil tak nak berhenti... 

Sampai di hotel...

Ehhhhh! Sape pulak buat konsert kat hotel ni....

Tetiba ramai orang kat Lobby...

Rupanya ada company mana tah buat Annual Dinner kat hotel...

Makkkk aiiii.... Hotel ni bukan besau mana pon... Buat plak kat restoran hotel yang sizenya sekangkang monyet... He He He...

Dorang siap berdangdut berkaraoke bagai... Adessss...

Kebetulan kat lobby tu ada kerusi kosong....

Aku pon lepak2 laa sambil surf internet sebab Wifi access hanya ada kat lobby aje...

Tengah aku lepak...

Tetiba datang mamat Indon siap hisap rokok... Hembus2 kat kita orang... 

Ishhh! Memang kurang ajarr ok... 

Aku blah dorang pon duduk kat kerusi yang aku duduk... Hina tak perangai?

Mengenangkan aku ni dah nak last day kat sini... Aku malas nak bertekak.... Anggap aje lahh dorang ni spesis cacat otak... Tengkorak dah retak! Tak mampu nak disimen lagi... Ha Ha Ha...

Sampai bilik... Kami mengemas bag sebab pagi2 esok dah nak check out...

Malam tu... Aku susah nak tido... Sebab suara memekak2 orang berkaraoke... Hadoiiii...

Bila semua dah berambos... Dah senyap... Barulah aku lena...



BERSAMBUNG....

64 comments:

  1. itu guna tektik asap menghalau org ..len kali boleh guna utk merampas kuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu nak rampas kuasa... kite bakooo aje... Hi Hi Hi...

      Delete
    2. sipbaik bkn pukau ke hape. main hmbus2 pulak heshh~

      Delete
    3. Patutnya pakai penyapu.. He He He...

      Delete
  2. Siap lagu sudir.... Tak menahan... Ley bayang la ko nyanyi mendayu2 sambil menetes air mata... HH takut ko ngecek kot tu pasal ckp x sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 HH pon confuse dengan dirinya sendiri... Dia tengah tipu diri dia sendiri atau tengah tipu orang lain... He He He...

      Delete
    2. SS ko sedapkan hati sendiri ke..? hahahhaha... takpelaa... takdo rezeki laa tu.. nanti cari nagor kat jb lak eh.. hihi

      Delete
    3. Cik Luna Paris.., banjeeee arrrr....

      Delete
  3. Nasib baik hembus asap rokok sebab nak halau...kalo sebab nak pukau lagi la haru..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi tak tahan kalu dia hembus bau mulot...
      * Pengsan!

      Delete
    2. choi! kalo pukau bahaye tu!

      Delete
  4. PU tu, memang pencetus ummah ok..hehehe. Muai tu apa SS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muai tu mengikut kamus dewan serbaguna gunalan mutusamy kupu rama bermaksud... Menjadi banyak...

      Delete
    2. Ape ke muntah pulak peginye.... He He He..

      Delete
    3. ahahhaa... gelak sekaki! =D

      Delete
    4. Cik Zarul Farhana... Ini kedai makan Mama... Bukan Badang.. Keh Keh Keh...

      Delete
    5. ZF hang buat lawak la. yg tu MUAL. tak pon org utara dok sebut MELUGAI kot hahaha

      Delete
    6. mcm hero hndustan pulak si PU ni dtg time2 tak disangke. sipbaik dah kawen ek si PU tu? =D

      Delete
    7. Tu diaaaa Cikgu Anamizu buat kelas bahasa... He He He...

      Delete
  5. baca entry ni sambil menelan air liur tgk makanan....nyummm2...tp suka lagu pelangi tuhhh...mmg best wat soundtrack...hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi sedap kalu dinyanyikan oleh penyanyi pitching ke laut... Macam QZ8501 terhempas! He He He...

      Delete
  6. jus buah kat sana memang best..

    ReplyDelete
  7. tah tah dia hati kot..sampai snggup dtg semata2 tnya khabaq... bagus betoi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia hati apa nyer tu CIk Zarul Farhana... Hati ku hati mu Alyah kaaa?

      Delete
    2. nak tulis dia ada hati kt SS le tu...

      Delete
    3. Hati apa? Hati lembu? He He He..

      Delete
    4. 7 dulang hati nyamuk hehehe

      Delete
    5. Matilahhhh nyamuk nyanyukkk... He He He...

      Delete
  8. Pak unchu orangnya macam tu kot, perkara yg lebih kurang sama berlaku pada kitaorang..

    Sanggup pak unchu datang ke hotel sebabnya nk pulangkan kacang (separuh dah di-ngapp) yg tertinggal dalam keretanya. Padahal, esoknya masih naik kereta tu lagi. Takut lemau katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi dasyat... Sbb kacang je pun sanggup patah balik...

      Delete
    2. mmg bagus lah PU nih. tgk betapa murahnya rezeki dia bila org asyik sebut2 aje kebaikan die kan SS

      Delete
    3. PU sekarang pon dah full time Supir...

      Delete
  9. untunglah PU amek berat... sekurang2 nye reda la jugak rase marah dengan supir angkot tu... hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akakkkk terharu dik... He He He...

      Delete
    2. nak menetess menjejes jejes ais matas SS. haaaa amek =D

      Delete
    3. Tunggu nak menetas netas aje nih... He He He...

      Delete
  10. Baiknya PU tu kak. haha. susah nk jumpa org gituu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharu dikkk... Terharuuuu... He He He...

      Delete
  11. baaaaiknya PU haha.. suruh PU keje jadi driver angkotan la.. xdela biadap benar nak nipu hehehe.. mesti SS rasa cem wow..!! wow..!! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wooowwww! Jual orang lagi untung dari niaga unta... he he he..

      Delete
    2. saudagar onta dari Cairo! hehehe

      Delete
  12. ko pdm ek entry "Air Asia dah start buat perangai?" tu? apsal dah xde? mana? mana? mana? nak baca nih! grrrrr~ =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah repost balik... Ampunnnn kannnn patikkkk penunggu guaaaaa...

      Delete
    2. Dia hembus asap tu saja nk tackle nko tu, tpi nko buat tak layan.......

      Delete
  13. pehhh. sekawah masak nasi goreng. memang hoseeeeem sangat. hahaha. sedap nampaknyaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik bukan sesawah... He He He...

      Delete
  14. ok tu dpt pu yg take care cam tu ... heheheheee ... soto tu klu sis , mkn gitu je x yah nasi . org kata soto indon ni sedap dan rempahnya berasa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kat JB ni SS ske Soto Wak Misai dengan Sri Bunian... He He He...

      Delete
  15. HH tengah lapor tahap maksima kot.
    Tu yang concentrate maqon.

    ReplyDelete
  16. Mungkinkah PU sudah tangkap cintan sama kamu, dong?
    Haha...tolong jangan pelangkong saya ek.
    Huahuahua...(Aikkk..gelak macam ni lagi? Dah kenapa aku macam mereng sikit petang ni?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maggi cintan aje ada... He He He...

      Delete
  17. Erkkk...macam lari pitching tu.
    Tak ape, saya bagi 3 bintang :D

    ReplyDelete
  18. Lorrr...NaGor tu Nasik Gor-reng ghupo eh..
    Muai tu apa, SS?
    Makan 2 orang? Cam sikiiitt je.. (Ngomen macam aku makan banyak je)

    ReplyDelete
  19. Hallamakkk...mamat Endon tu emangnya sengaja mau halau kamu..
    Supaya dia bisa parkirin (ehh..macam cacat je bahasa aku..) di tempat kamu.
    Otak die nak kena skru kot . Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer skru otak dia... Dah senget tu...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...