Tuesday, 3 February 2015

Aku Rindu

Aku rindu...

Rindu nak penuhi masa untuk buat apa yang aku suke...

Rindu nak rakam gambar moment2 indah bersama orang2 yang aku sayang dan abadikan mereka dalam album gambar... Atau fridge magnet... Atau di mousepad... Atau kat mana aje...

Rindu nak sambung balik buat travel scrapbook... Aku selalu berangan nak jadi Indiana Jones... Ha Ha Ha... Buku kulit ni aku tempah kat China murah aje... Tak sampai 50 hengget rasanya... Boleh printed nama sendiri pada cover kulit tu...

Rindu nak belek buku2 yang aku beli tapi tak berbaca...  Biasanya aku suka buku food dan travel...

Dan aku rindu nak menconteng... 

Banyak sebenarnya yang aku rindu... Tapi masa tak ada... Sedeyyyy! Sob Sob Sob...

Tisuuuuu pleaseee!


- XOXO -

123 comments:

  1. pandai lukis.. nak jdi indiana jones.. haha.. big dream.. smga tercapai impian ah kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inspirasi tu si Indiana Jones... He He He...

      Delete
    2. Moga SS ada kesempatan sambung balik buat travel scrapbook. Berharga tuh!

      Delete
    3. Cikgu Farrah MF tolong laaa tampalkan sticker... He he He...

      Delete
  2. kreatifnya! sy kalau lukis potret, mata tu laa part yg susah. mulut pun T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan nampak skit2 muka orang dah ok laa tu kan... He He He....

      Delete
    2. kak hanis tunjukkk lukisan akak kat blog plisss...

      Delete
  3. Replies
    1. Baru nk tanya RINDU sama JM tak?

      Delete
    2. Tahun depan laaa SS jawap... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Sentap SS nk jwp soklan hang zarul..hahahaah

      Delete
    4. jgn jeles ZF...si SS rindu sama sis JM tau heee

      Delete
    5. mana dia bukti SS jawab kata rindu sis
      ..hihi

      Delete
    6. Hahaha minta bukti bagai,..ada2 jelah Zarul nih ;)

      Delete
  4. cantik la cover buku kulit tuh....wah bakat terpendam ko nih dalam melukis...cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku lama je tu DJ... Tah bile laa aku dapat menyelaknye kembali.. Ha Ha Ha...
      TQ...

      Delete
  5. pandai berjalan dan pandai melukis ss ni ye....

    ReplyDelete
  6. banyaknyaaa rinduuuu. hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rinduuuuuu rinduuu serinduuu rinduuunyaaaaa.. haaa pernah dengar lagu tu?

      Delete
    2. jom masuk rancangan Karok La Kaw

      Delete
    3. tgk versi Thai tu baru power..hihi

      Delete
    4. Versi thai tu lagi klakauuu... Yang katak tu... Ha ha Ha...

      Delete
  7. gambar semua x keluar. sedih gila dgn tenet yg x padu T_______T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh sini SS bako aje modem tu.. He He He...

      Delete
    2. finally mlm ni modem ada sikit laju. jyeahh~ hehehe

      Delete
  8. owh ini rupanya SS yang menjadi sebutan sebagai klon sis JM. pakar boom di blog-blog.
    singga sini ya SS.
    rasa macam pertama kali singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai aRZ..welcome to the CLUB :-)

      Delete
    2. Ehh..pakar klon BOOM tu bukan sis JM tapi ZF...

      Delete
    3. Klon JM? Abis laa SS ada kembar! Kembar tak seiras... Mak lain bapak lain.... He He He...

      Delete
    4. mcm mna boleh jdi klon plak ni..hahaah

      Delete
    5. yang sebetulnya JM dgn ZF yang klon gabung meletop... Ha ha ha...

      Delete
    6. Wahh..mcm adam stacy bergabung meletop kebabom laa..hahahaha

      Delete
    7. Curry puff girl... He He He...

      Delete
    8. daripada klon sampai ke curry puff. huh sedap lagi kari mamak. nasi kandar satu

      Delete
  9. wow tak pernah terpikir nak buat mouse pad gambar-gambar yg ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bru nk tya soklan yg sama...cer SS citer cemana buat...hehehehe

      Delete
    2. Arz, apa lagi,..byk gambo2 cik puteri leh dimouse pad kan :)

      Delete
    3. cis anta kedai rupanya. lupa nak tanya kedai apa? lariiiii

      Delete
    4. betul kak farrah gambar cik puteri banyak belum print

      Delete
    5. hahah.. kedai beskal..hahaha.... jual minyak rantai basikal je yg adooo.. :P

      Delete
  10. Replies
    1. jgn tak tahu kreative orgnya nih

      Delete
    2. serius ka SS yang lukis. cer lukis muka saya plak

      Delete
  11. Byk nye RINDU...nak ambil ni tisu..ehh jap itu tisu TANDAS..nahh tisu dua poloh sen heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tisu gulung pon boleh... He He He... Simpan 20 sen tu buat tiket tambang kapal terbang... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. bg ja tisu tandas yg dh digunakan tu

      Delete
  12. mula mula tadi ingatkan rindu sama HH ahahaha

    ReplyDelete
  13. kalau ada org tanya sama JM..nko ada RINDU tak?..ada gak..rindu nk naik flight nak jumpa pramugara2 yg hensem tu hahaha...tapi 2-3 bulan ni perlu stay kat msia...kaki dah tak boleh duduk diam nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti SS ikat kaki JM... Bior dok umah je... Biasa niiii nak terbang2 nak mengatal2 ni dengan pramugara... Bababbbb kang... He He He...

      Delete
    2. nak yg ensem aje... yang separuh masak nak tak?

      Delete
    3. kenal kan la satu kat anis abg2 pramugara..hahah.. :D

      Delete
  14. RINDU nk baca semua entri SS yg masih JM hutang..nampak x betapa JM rindu sama SS sampai berkali2 tinggalkan komen dalam 1 entri ..waduh..ohh ho hoo aku rindu...rindu ku pada nya aku rindu...sape pernah dgr lagu nih

    ReplyDelete
  15. rindu nak terbang lagi... ekkk... #larik

    ReplyDelete
  16. Rindu..serindu rindunnyaa...byk benda nk buat dalm hidup ni..tapi tak tau sempat ke idok...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu banyak masa bolehlah menyempat... He He He...

      Delete
  17. wah..pandai SS melukis!rindu kat kite tak...hahaha.semoga impian jadi Indiana Jones tu tercapai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu nak menyakat Cik Sal... Ha Ha Ha... Tu je laaa...

      Delete
  18. wauuu...scha pandai lukis ke...*kagum kejap*
    macam saya suka buat photobook. kalau boleh semua tempat yang saya pergi nak buat photobook. Tapi tu la, kadang2 malas sampai expired voucher hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupon photobook SS tah lupe tarok mana... Ha Ha Ha...

      Delete
  19. Wah..berbakat rupanya SS. cantik lukisan mata..jiwa seni eh.
    kt kita rindu tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seni laaa sangattt... Seni merepek... Ha Ha Ha... Awak rindu titewwww? Ha Ha Ha...

      Delete
  20. Rindu.....rindu serindunya....aaaaahhhh

    Ak ak ak *bunyi burung gagak*

    ReplyDelete
  21. Meh sy blanja SS roti tisuu..nak x? Hehehehe

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. familyman masa kena skit... He He He...

      Delete
  23. kreatif SS ni...nmpk klasik buku kulit tu..scrap book lg best dari photobook, nampak rustic n praktikal..

    suka cita Indiana Jones..betul2 mengembara..James Bond pun pengembara juga, tapi with style..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scrapbook tu lagi feel lebih laaa dari photobook...

      Delete
  24. Yang last tu SS sketch sendiri ea?
    Woww...x sangka SS ada bakat seni.
    Kalau saya, mmg xde langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck pon ada bakat gak... Bakat pegang jarum... He He He..

      Delete
  25. Banyak benda yang dirindu tu..
    Take some time.. Sit down.. And forget other things..
    Just focus on what gonna make u happy, Sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekayaan dan kebahagiaan semuanya datang dari tuhan... Bukan dari bafak... Ha Ha Ha...
      * Ahmad Albab...

      Delete
  26. cantiknya lukisan tu... terjah dari top comment blog kak farah FM

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama3... ekin rindu nak jadi bujang... ahhahaha... bebas nak p shopping berjam2... loni nak p mana dengan abg... nak usha barang2 lama x leh... ore tu mudah boring... hihihihi... harap2 abg jangan komen ni... hahahahha

      Delete
    2. Hahaha saya pon tumpang erk?! kat sini. Biar betul, ekin. Cik abang baca kena hambat kang!

      Delete
    3. Scdha Sein: kenapa erk terkejut ke.... hahahaha....

      Delete
    4. Kak Farah hahahhaha abang x akan baca.... dia on9 layan cerita feberet dia... blog dia kdg2 jah update.... hihihi

      Delete
  27. akak sekrang keje ek? nnti ada masa, akk belek2 lah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak belek nak kena fokus... Nak fokus tu x de masa... Uhukkk...

      Delete
  28. Pndai u melukis SS..patot jari pnjng2 runcing... hehe.... me tngn kayu...lukis org lidi pon, menangis u tngk.... tulisan apetah lg.... kalah doc ayam...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulisan SS pon cakor ayam.. ayam pon kalah... ha ha ha...

      Delete
  29. Wah, pandai melukis. Cantik pula tu. Saya tak pandai melukis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he... conteng2 je SS ni...

      Delete
    2. Dahsyat betul, SS. Klu tahap conteng2 pun dah hebat cenggini, lukis tak conteng2 macam manalah hasilnya ;)

      Delete
    3. Macam cakar ayam agaknye... He he he...

      Delete
  30. sentimental jugak rupanya SS kita ni eh.. hihihi..
    dalam hati ah kak rupanya ada taman miahaha..

    scrap book cantik.. memang traveller tegar ni..
    =) and woooh.. ada bakat melukis.. tabik tabik

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setimental... tapi.. sentiasa mental.. ha ha ha..

      Delete
  31. Wahhh.. banyak perkara SS yang menarik tu.

    Cuba buat jadual. Insha-Allah.. ada masa kut nak buat perkara tu semua. =)

    ReplyDelete
  32. Berbakat besoo rupanyaa SS ni....cantik mata tu... mesti mata tuan punya badan tu..:-)

    ReplyDelete
  33. wah , byk hobi rupanya ... mcm2 dia pandai buat ye . cantik lukisan tu ... sis mmg keras tangan !

    ReplyDelete
  34. Salam. Hee fantun aatu.,

    ayam jantan suker mengais,
    mengais kais tanah ditepi perigi,
    kalo isteri suker melukis
    maknanya nnti murah rejeki., ihhiks ;p

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...