Friday, 13 February 2015

DEMAM

Sepatut... Patutnyeeee...

Esok aku travel nak masuk Singapore...

Berangan nak tengok kemeriahan sales  sempena Raya Cinaaaaaa laaa kononnyeeeee....

Tapi...............................................................

Sejak semenjak.... Dua menjak... Tiga menjak ni...

Package lengkap... Demam... Bersama sakit tekak... Batuk... Dan selesema datang menyerang.............

Dia datang macam ribut... Nak baik macam sipottttt sedoootttt... 

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Sedih... Pedih... Piluuuuuuuuuuuu...

Hati teyosssss enannnnnneeeeesssssss acammmmginiiiiiiiii....


Tak deeee keee orang nak anto bunga rose ke? Buahhh2 ke? Tisuuuuuu keee?

Uhukkkk Uhukkk Uhukkkk....


110 comments:

  1. alaaa..cian nya my dear SS emam ye....makan ubat tue...nanti JM pos buah imau..nak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limau je? Ang Pow sekali laaaa! Ha Ha Ha...
      * dah bagi betis nak peha...

      Delete
    2. peha n betis leh bagi kalau nk..tapi kalau minta 'tooot' tak boleh hihihi

      Delete
    3. Tooot tu apa JM? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. boontoot sape tuuu zarul??? hahahhaha

      Delete
  2. semoga cepat sembuh SS. MAKAN UBAT TUUU :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn salah makan ubt.. nnt pening plak..

      Delete
    2. kalau misi bagi salah ubat..sah2 salah mkn..so sape yg salah, doktor ke misi heee

      Delete
    3. kalo x mau makan ubat meh panggil Kak Shikin cocok pelali seround =P

      Delete
    4. yg penting bukan sis JM yg salah :-)

      Delete
  3. anta doa restu cepat sembuh je..hahaa

    ReplyDelete
  4. Harap cepat le baik hendaknya... Kalau x trip sg ko harapan menjadi layu le jawapnya..

    ReplyDelete
  5. cepat baik SS.. makan ubat tu jgn tak makan.. jgn bg kucing plak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abislah kalu kucing yg makan... Nanti kuar tandok!

      Delete
    2. miauwww jadi mmmoooooooooooohhhhhh

      Delete
    3. tak pun miauww jadi embeekkkk.. hari ni dah baik skit ke SS

      Delete
  6. dtg ziarah dri jauh... nk bawak limau tapi xmuat nk masukkan dlm hanset ni...
    bos p solat jumaat.. hihi.kita buka sat blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiiii... dah mcm cik cheng... curik tulang...

      Delete
    2. ZF...nk limau gak..x nk limau mandarin nk limau lokan...nampak x demand dari org yg sihat...mkn bagi pihak SS :-)

      Delete
    3. Apa beza mandarin dgn lokan?

      Delete
    4. limau mandarin kurang manis kalau limau lokan tu dh besor size L manissss sgt like Jari Manis hihhi

      Delete
    5. depan rumah saya ada limau kasturi.. bg yg tu ja...

      Delete
    6. SS...saiz S amik limau kasturi jerrr....nnti zarul bagi...hahahah

      Delete
    7. limau kotak size XL please.. yang ade 24bijik tu.. da nak abes cny mesti murah2

      Delete
    8. Makkk oiii siap kire berapa bijik tu yg tak menahannnn!

      Delete
    9. xpernah taw dlm sekotak ada brapa biji..yg tau dpt limau kita nk pelahap ja

      Delete
    10. Orang pelahap mmg x reti kire...

      Delete
    11. ahahaha sebab kotak size XL 24 biji tu paling mahal ahaha..

      Delete
  7. bagi bunga dari jauh! sila sambut........
    banyak minum air bagi cepat baik bole jenjalan lagi

    ReplyDelete
  8. jab akak nak call doremon utk bawa limau cny utk SS ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manaaaa Manaaaa emonnn? He He He...

      Delete
    2. amooi...perihatin sungguh kak Noor ke SS jelezz JM tau

      Delete
  9. dia suruh dok diam2 di rumah pula

    ReplyDelete
  10. alolo...ciannya.semoga cepat sembuh SS.hantar bunga ros pun bukan boleh cepat sembuh...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu camtu... Hantar laaa misi! Ha ha Ha...

      Delete
  11. alolololooo...ciannyer SS...moga cepat sembuh yerrr....nnti sy kirimkan doa untuk SS....hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doa je? Nasik nasik x de? He He He...

      Delete
  12. Kita mengalami perkara yang sama, SS.
    Sobsss...
    Semua symptoms tu saya ada.
    Ni batuk sampai dah headache n chest pain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat sembuh juga akak.. akak check diri sendiri lah ye..hehe

      Delete
    2. Get well soon, utk SS & Shikin :)

      Delete
    3. Meh SS check Nazeck... Kasi bius nak? He He He..

      Delete
    4. lagi sakit adalah...hahaha

      Delete
    5. SS, demam x payah bius.
      Nanti terus x bangun :D

      Delete
  13. oohh ah kak yg kacak jelita, sudah ok ke demam tu.. hope kurang lah sikit sakit hari ni.. SS jgn nangis ye.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. X kireeee pujukkkk! Pujukkkk jugakkk! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Mehhh nak pujuk jugak.
      Uwaaaa...saya MC 2 hari. Jumaat sambung Isnin. Selasa n Rabu datang keje. Tapi x boleh cakap lama2 ngan patient sebab akan induce cough.

      Delete
  14. adus gimana itu dong.. hihi CT rasa nanti demam SS kebah bila tengok sale.. makan ubat naaaa take care. sunyi laaa blog kami kalo demam SS melarat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, CT. Hambarlah hari2 kami tanpa SS :(

      Delete
    2. Amboiiiii Ammmboiiii... Hambar laa konon... He He He...

      Delete
    3. kurang keceriaannya.. hehehe..

      Delete
    4. Kita bagi semangat pada SS.
      Yuk jom kembara, SS.
      Haaa..nampak x SS dah bangun capai backpack tu?

      Delete
  15. sayangnya baru nak shopping kt singapore kena demam pulak kan.. semoga cepat sembuh kak!

    ReplyDelete
  16. Moga cepat sembuh SS. Makan ubat tu yer.

    ReplyDelete
  17. salam kenal..baru nak kenal..rupanya puan rumah demam...makan limau lagi sakit tekak..tak jadilah nak bagi..huhu..take care..

    ReplyDelete
  18. Ala shiannya, SS! Rehat cukup2. Makan obat ye. Wishing u a speedy discovery.

    ReplyDelete
  19. kesiannya kak..,satu pakej tu datang menyerang..
    semoga smbuh cepat la ya..
    nanti saya tolong pos tisu satu lori..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nakkkk Nakkkk Tisu duaaaa loriii laaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. banyaknya tisu, nak buat apa tuh SS?

      Delete
    3. SS, bagi betis nak peha.
      Nah 1 trelar tisu :p

      Delete
  20. Ohhhh cinta hatiku SS hows your feel sudah sihat ngak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuyooo abislah Cik Zarul Farhana jelessss ni kang! Kah Kah Kah....

      Delete
    2. sis JM..SS tak sihat lagi.. lagi jatuh sakit baca ayat sis...hahahaha

      Delete
    3. sis JM..SS tak sihat lagi.. lagi jatuh sakit baca ayat sis...hahahaha

      Delete
    4. X leh tido malammmmm acammmmginiiii!

      Delete
  21. mcm mna skrg... hujung minggu ni..dah sihat ka

    ReplyDelete
  22. Alolo..siannya..demam bawa lik hantu kt toilet Shenzen ke Macau tu kot..
    Tu makna nak suh dok diam, rehat dan jangan gatal kaki barang sepurnama dua hehe

    ReplyDelete
  23. pakej tu ss . apasal lak kucing yg kena telan semua ubat tu ... ceh ! mendera namanya tu . ke ss dah berukar jadi kucing meowww ... heheheee ... minum 100% insha Allah cepat sembuh demam tu . tu lah ubat kat umah ni utk org demam . kami x telan mana2 pil wpun setakat wak panadol . bab sakit tekak tu kalu lalulah , telan je asam jawa ... semoga cepat sembuh ss .

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembetulan ; 100 plus ... heh heh .

      Delete
    2. Kucing ponnnnn demammmm... Ha Ha Ha... Hampir tiap malam jugak minum asam jawa tu... Memang petua family... He He He... SS tak leh minum 100+... Asmaaa.... Uwaaaaa!

      Delete
  24. scha pun sroot sroott ni haaaa. musim agaknya,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunyinya dah macam sipot sedot ajeee... He He He...

      Delete
    2. makan siput sedut sedap jugak nih.. hihihi..

      Delete
  25. SS semoga cepat sembuh... musim demam kut sekarang
    . Ekin pun baru lepas baik selesema n batuk tu pun x p hospital... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa nape x gi spital? Katil spital dah manggil2... He He He...

      Delete
  26. semoga cepat sembuh tau SS.. nanti boleh travel lagi..

    ReplyDelete
  27. uish SS nye komen daaaaa tak publish laa ahaha..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...