Monday, 16 February 2015

Hati berbelah bagi...

Lately... 

Aku realise...  

Berat badan aku susut 2 KG secara mendadak... 

Tak tahu nape... 

Ke sebab aku penat sangat? 

Tak cukup rest?

Ntah!

Hati berbelah bagi...

Nak jumpa doktor ke tak nak? Nak ke tak nak? Nak ke tak nak? Masalahnya bukan aku takut dengan doktor... Tapi doktor yang tak takut dengan aku... He He He....

Uhukkkk...

Kan best kalu dapat gini...

Harap2 boleh recover soon...

Uwaaaaaa.... Uhukkk.. Uhukkk..

151 comments:

  1. Hati terbelah berapa? Meh sin sikit nk buat masak kicap heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, sis! Hati SS nak buat masak kicap,... :)

      Delete
    2. sebelah masak kicao..sebelah lagi masak merah

      Delete
    3. Makin terbelah hati SS bila baca...hahaaha

      Delete
    4. Deanna, takpe, ss kan sentiasa coool.. hehe

      Delete
    5. Takpe deanna, ss kan cooool.. dia sentiasa cool

      Delete
    6. ahaks...SS..JM gurau je..jgn merajuk tau

      Delete
    7. ayokk... sis JM... SS dh merajuk..

      Delete
    8. harap2 lah dia merajuk x lama huhhuhu

      Delete
    9. Hati SS terbelah dua... Nak kasi JM sebelah... Nak? He He He...

      Delete
    10. masak kicap tak sedap. panggang baru best.....yeaaaa

      Delete
  2. Turun 2kg? Penimbang tu ROSAK!!!! Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... mungkin jugak kan jm, penimbang tu rosak

      Delete
    2. Atau mungkin ss tak minum air banyak kot

      Delete
    3. banyak sangat membetis kot...rehat lah, CNY tak cuti ke?

      Delete
    4. penimbang tu jarum patah..hihi..

      Delete
    5. kurus sgt xbest la sis JM... kena chubby sikit...baru ummphh..hihi

      Delete
    6. ye lah... tapi chubby yg sihatla..

      Delete
    7. JM gantikan penimbang baru boleh?

      Delete
    8. boleh la tu... nnt sis JM bg hadia top komenter penimbang...
      la ni plak tgh sale raya cina

      Delete
    9. kurang 2kg baguslah nak ke klinik buat apa ah kak?

      Delete
    10. SS nak penimbang? nanti JM cari kan :-)

      Delete
    11. hahaha. sis JM nak sponsor lah tuu :D

      Delete
  3. Mesti x leh nk buat keputusan ni itu sbb berat turun, meh kasi kat JM sorang hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaahh....gitu eh...patutla turun 2kg...hehehehe

      Delete
    2. hahaha..yang mana satu, idaman kalbu..

      Delete
    3. wah crita apa ni kasi story mory la ah kak SS

      Delete
  4. JM nk turun 500gram pun susah ni kan pula 2 kg, puasa sbln pun belum tentu berat turun huhuhu. Nampaknya perlu mkn hati hari2 heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ju jm..yan lagi lah..nak turun 10gram pun susah..inikan 2kg...makin bertambah berat ni adalah..huhuhu

      Delete
    2. Sy nye plak asik naik jer..jarang bena turun..huhuhuhu

      Delete
    3. Yan...ce buat senaman jari mesti turun 10 gram tu hhihihi

      Delete
    4. Deanna...kurangkan makan KARI!!!! heee

      Delete
    5. betul3...nk naik kemain laju jarum tu gerak...haish..

      Delete
    6. kak Deanna tgk sis JM suruh akak kurang kn kari... feverat kak Deanna tu

      Delete
    7. Part mana yang 500gram tu JM? He He He..

      Delete
    8. entri ni crita bab kilo dan gram ka?

      Delete
    9. SS : tahi hidung + daki + tahi telinga + bulu tetiak... ahahaahah (ish pengotor lah hai JM ni)

      Delete
    10. 500 gram je utk semua tu? Ingatkan 1 tan!

      Delete
    11. klau 1 tan perlu kumpul tuk 1 bln pastu leh jual buat baja..ada sesapa nk beli ekekeek

      Delete
    12. Macam kumpul bonus point ke? Kah Kah Kah...

      Delete
  5. pasai apa jadi gitu ss? tak cukup rehat ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cukup kasih sayang agaknye... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. Hahahhaha. bukan mainn lagi tauu SS :P

      Delete
  6. hahaha.. sama la JM.. kita nk turun berat 0.001kg pun payah... untung la turun 2kg... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anil!!! iishh biar betik...ce naik tangga 4 tingkat pasti turun 0.001kg tu :-)

      Delete
    2. Tunggu jarum penimbang tu patah baru nampak nombor 0.001 tu.... He He He...

      Delete
    3. orang suka turun 2kg si SS ni risau plak =P ehehe

      Delete
  7. Maybe SS penat + kan baru2 ni kurang sihat. Kena pantau tu, SS. Kalau berat turun mendadak secara berterusan, kena gak jumpa tuan doktor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah, saya turun berat 6 kg dah, sebulan sekilo, saya jumpa doctor, doctor cakap saya normal.. haahaha

      Delete
    2. Elok lah ss gi jumpa doctor, at least jntuk dapatkan kepastian kenapa berat turun banyak

      Delete
    3. sis on diet kot tu yg turun berat..

      Delete
    4. Ramainyeee nak tolong pantau... Abislah SS kena ganyang!

      Delete
  8. Masih berlegar2 di entri ni. Dok tengok kucing2,..so chomellllll! Bestnya, kalau dapat urut macam tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn farrah.. saya suka sangat kycing yang duk ats katil tu.. comey , gebu, montel

      Delete
    2. suka gambar 2 dari atas tu..haha

      Delete
    3. nk bela kucing sekor minta dia urut badan cam kat atas tu

      Delete
    4. kucing urut mmg best JM ^-^

      Delete
    5. cakaran kucing x best..nak cakaran rimau

      Delete
    6. Kucing pon pandai spa... Ha Ha Ha...

      Delete
    7. wah sis belajar cakaran kucing

      Delete
    8. cakaran rimau ? ehehe pukul berapa datuk harimau..

      Delete
  9. SS banyak berjalan sangat sampai non stop kot tulah berat badan pun turun, best lah, kalau orang lain susah sngt nk turun mcm kaknoor ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai kan turun naik.. turunnya sikit, naiknya banyak.. tak aci..huhu

      Delete
    2. Kalu duduk dapor mmg susah nak turun Kak Noor.. Asik mengunyah aje kejenya... Try duduk dalam perpustakaan... He He He...

      Delete
  10. p seberang boleh berlakon sihat... dah tau sakit dok p gak.. tu dia la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. udahh....si ZF dh marah heee

      Delete
    2. Apabila Mak Tiri dah mengaum.... Seraaammmm...

      Delete
    3. ni baru namanya cakaran rimau..aummm!

      Delete
    4. sabar ZF abang posmen tak datang ka hari ni

      Delete
    5. hahahha. ZF tak habis habis kisah dengan abang posmne tuu :D

      Delete
    6. ahaha hamek kau ZF membebel dah. ahaha..

      Delete
  11. Alaaa..nape dibelah2 lak hati tu SS? Mgkin xckup rehat kot..kena rehat betul2 tau...moga cepat sembuh yeer...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagai pinang dibelah dua... He He He..

      Delete
  12. Prevention better than cure...

    ReplyDelete
  13. sangat comel model2 tu... hihiiii

    ReplyDelete
  14. Pecinta kucing kah? lately gambo makhluk tu asik dominasi blog SS nih. Bestnya dah selim melim..g jumpa okeh Mr. Doc tu..nanti hati cantum balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak raya Cina boleh muat congsam... Ha Ha Ha....

      Delete
  15. SS kalau tak sihat jangan lambat lambat jumpa doc..SS baru balik dari negara China
    waaah dah mcm pantun pulak..tapi ini nasihat serius tau!
    moga cepat sihat naik balik 2kg tu..cer telan kurma hari-hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atas nasihat Mrs. Smile.. SS telan kurma semalam... Telan sambil smile2... He He He...

      Delete
  16. take care n have a good rest..

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. kami suruh HH bebelkan SS hari hari nak ?

      Delete
  18. SS..jgn lama menyepi..i rindu dgn celoteh u oulss tu huhhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh Ehhh.. Ada orang ngaku rindu kiteee laaa... He He He...

      Delete
    2. me three.. SS singgah kejap2 aje.. kiteeeee rindu nak kena attack..

      Delete
  19. Comel nya meow dalam gambar tu... cepat2 g jumpa doktor SS ya

    ReplyDelete
  20. jgn nak terbelah sangat SS.. dah kenapa sampai susut berat.. p ja jmpa doktor..nak lg best p jmpa dr Shikin..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck busy dengan orang Sulu... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Dr Shikin dah sttle org sulu tu.. haha.. SS pls tegur kat wsapp.. number dah save kan.. hehe

      Delete
  21. Tak sabarnya nak turun jugak berat badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk aiiii... Nak turun jugak tu... He He He...

      Delete
    2. ingat nak turunkan berat badan juga la. baru boleh imbang badan kat udara

      Delete
  22. hihihi saspen gak.. tajuk hati berbelah bagi tapi gambar kucing, igt hati kucing tu nak dibelahnya hehehe... ehhhh best apa lose weight... ahkak kau ni entah berapa lama jarum tak ke belakang asyik ke depan je hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari penimbang yang statik kat angka kosong laaa... Ha Ha Ha...

      Delete
  23. hello SS.. where r u?
    mcm mna hari ni... dah ok ke belum

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaaa so sweet.. tahap boleh potong kaki =P

      Delete
  24. Replies
    1. SS gi menyelam cari ikan kaloi... He He He..

      Delete
  25. Okay la .. Bab turun nyer berat badan tu..
    Tapi kene make sure in the good way la kan.. Huhuhuu.. Harap okay la nanti

    ReplyDelete
  26. mungkin sebab SS kurang rehat agaknya.. nak kepastian, silalah berjumpa dengan doktor ya untuk pemeriksaan kesihatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpakan SS dengan doktor boleh? He He He....

      Delete
    2. Jumpa laa dengan Dr.Shikin.. hehehe..

      Delete
    3. Alamak! Jauhhh... Ha ha Ha...

      Delete
    4. suruh aje SS ni duduk rumah kurang kurangkan berjalan =P

      Delete
  27. SS menghilang ke mana..SS majuk ka? SS sihat ka? tgk2 banyak dah soalan.. SS?????
    (over kan).. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu tanda nya semua org syg dan perihatin pada SS tau...

      Delete
    2. Aah majuk! Cepat pujuk! He He He...

      Delete
    3. alaaa bucuk2.. SS is back..yeah.. sebab rindu SS dah habis khatam travelog SS ke paris n amsterdam (tgk gambar je lebih).. haha..

      Delete
    4. Sis JM mujur ada walaupun blog sepi.. hehe

      Delete
    5. haha.. saja nak layan post lama.. ai kan baru nak follow.. hehe.. tapi entry dlu gila panjang...kah2

      Delete
    6. Itu entry transfer sebab tu panjang...

      Delete
    7. SS kalo menghilang tu uols jaga2 lah.. nanti tetiba dia menjelma semput semua orang =P

      Delete
  28. kena cek dr . berat bdn turun mendadak ni byk sebab antaranya ada kencing manis ... mungkin juga sebab demam hari tu kot ... whatever pun pi cek dr ya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Batu Pahat ada klinik tak? He He He...

      Delete
  29. ah kak. napa bertukar jadi kucing? lariiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  30. Ss! Org lain suka hati berat badan turun tau...tapi ada msnya stress ..atau baru baik dari sakit, berat badan pun akn turun....

    Tapi nak tahu lebih detail sila jumpe doktor ye

    ReplyDelete
  31. Bukan senang nak turun berat badan.. tahniah SS! hihi

    ReplyDelete
  32. SS, u haven't get adequate rest.
    Sebab SS kan asik travel.
    Get enough rest dulu yerr yayunk before u proceed with next travelog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar tuu doc dah kasi nasihat.. duduk rumah pulak jangan jalan banyak sngt =p
      basuh je si SS ni lagi Kak Shikin.. dia dah siap da tu nak pi jalan2 lagi..

      Delete
  33. seronoklah turun 2KG SS oi.. ni susah hati pulak dah..

    ReplyDelete
  34. sonok arr buleh turun smpai 2 kg hehehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...