Wednesday, 25 February 2015

Kembara Hong Kong - Day 4 - Disneyland

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Dari Ngong Ping 360... Aku ke Disneyland plak...

Tapi...

Aku tak masuk ek kat dalam Disneyland tu...

Aku just lepak2 kat luar aje...

Bak kata orang... Tinggalkan jejak!

Aku ada banyak tempat lain nak pegi... So... Memang tak dapat nak spend time kat sini...

Lagi pon... Nak masuk park macam ni... Perlukan seharian... Barulah berbaloi dengan harga tiket yang mahal tu...

Untuk info lanjut berkenaan Disneyland boleh refer kat SINI...

Directions
1. Naik Tung Chung Line warna kuning...
2. Transit di Sunny Bay Station
3. Naik Disneyland Resort Line warna pink
4. Stop di Disneyland Resort Station

Naik Tung Chung Line dulu... Pastu baru naik Disneyland Resort Line...

Dalam train... Perhatikan awek rambut perang tu... 

Aku tak tahu awek tu bangsa apa... Tapi menarik perhatian aku sepanjang perjalanan...

Dari atas ke bawah aku perhatikan dia...

Kalu aku nak buat rambot camtu boleh tak? He He He...

Sepanjang jalan... Dia busy make up... Tak tahu dia nak pegi mana...

Tapikan..

Sebenarnya aku terserempak lagi dengan awek tu kat Mid Level Escalator waktu dah lewat petang... Dia sedap mencekik mee kat satu tempat yang sunyi bersama dengan kawan dia... Ha Ha Ha...
* Nampak sangat Ah Kak ni stalker kannnn... He He He..

What the small world kan... Pagi jumpa dia dalam train... Petang jumpa lagi kat tempat lain.. He He He...

Jom naik subway Disneyland plak! Subway Disneyland ni unik... Menggunakan tingkap Mickey Mouse...


Jom kita naik Mickey Mouse...

Kerusi empok u'ouls...

Selesa dan tak ramai orang...

Yeahhh... Dah sampai...

Ah Kak masih bertenaga... Jam menunjukan dah nak pukul 12:00...

Aku dok melepak kat satu sudut... Sambil picnic u'ouls... Rasa nyaman je kat sini... 

Masa aku syok2 picnic duduk kat taman ni...

Aku perhatikan...

Ramainya budak2 Indon datang bercuti kat Hong Kong ni... 

Eh! Bercuti ke kerja? Ntah!

Lepas makan... Barulah aku ronda2 kat sekitar Disneyland ni... Agak jauh jugak nak menapak masuk...

Tu diaaa... Pintu gerbang...

Kalu nak ukur ketinggian aku... Silalah berdiri kat tiang ini... So... Korang bolehlah tahu aku ni tinggi ke bantut... Ha Ha Ha...

Ah Kak cuba mengalahkan peragawati Sarimah! He He He...

Dari kejauhan...

Belilah tiket di kaunter...

Aku memang tak masuk... Intai dari luar pagar aje....


Di sini aku berdiri... Meninggalkan jejak untuk dikenang...

Ah Kak silang panggung... Ha Ha Ha..

Sepanjang lepak2 berada di sini...

Aku dok feeling2...

Aku layan lagu2 dalam filem Disneyland yang diputar tanpa henti...

Terutamanya 'A Whole New World'.... Aku suka lagu tu... So... Aku nak tujukan lagu tu kepada Top Commenter (Awesome People) aku yang ada kat sini... He He He He He He He He He...

Sekali dua kali Ah Kak nak romantika... Tak pe kan? He He He...

* Cikgu Farrah MF boleh mainkan gehtar? Hi Hi Hi..

I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide?

I can open your eyes
Take you wonder by wonder
Over, sideways and under
On a magic carpet ride

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
A dazzling place I never knew
But when I'm way up here
It's crystal clear
That now I'm in a whole new world with you

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

A whole new world
Don't you dare close your eyes
A hundred thousand things to see
Hold your breath - it gets better
I'm like a shooting star
I've come so far
I can't go back to where I used to be

A whole new world
With new horizons to pursue
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

A whole new world
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me

Jom kite ke tempat lain plak... He He He...


BERSAMBUNG...

67 comments:

  1. Huihhh..bestnye g disneyland...subway dia chantek..mewah giteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey je kan..tp ai xminat mouse..geli..haha..spongebob ok gak..

      Delete
    2. Baikkk upinnnn ipin ajeeeee... Issskksss....

      Delete
    3. mouse kecik konet kat rumah tu mmg geli..mickey mouse comei

      Delete
    4. konet tu mcm nama bintang lak....mcm citer miss komet dulu2...hahahahha

      Delete
    5. ehhh ni bahasa kedah...
      maksudnya benda tu kecil.. tapi kalau bahasa lain.. dh maksud lain la.. hahahah

      Delete
    6. kalo konek yang konet pulak? hahahaha tudia matila =P

      Delete
    7. Abis laaaa statement Anamizu x leh blah...

      Delete
  2. SS...de gaya jd model tiang lampu..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jadi model TNB laaa ek... He He He...

      Delete
    2. tggu iklan hari raya jemput SS ya..

      Delete
  3. Ehh..jd duta pelancongan disneyland pon boleh tuuhh..gaya memikat hati pengunjung...pelbagai posisi...glamer ah kak..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu Ss jd duta, blh sponsor kita selalu ke sana..hehe

      Delete
    2. SS sponser kotak aje boleh tak? Pos korang ke sana... Mana nak cari kotak? Kena tanya JM... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. kotak apa korang korang nak? kotak tisu, kotak kasut, kotak mineral water...semua ada :-)

      Delete
    4. kotak kasut dri sis JM saya ada hihi

      Delete
  4. memang kalah Sarimah SS sebab Sarimah tak berdiri kat tiang lampu hehee

    ReplyDelete
  5. Alaaa kalau akak masuk kan best. Haha. Nnti akk pegi lagi okay. Nak kirim souvenirr. Hiks

    ReplyDelete
  6. seronoknyaaaaa pergi disneyland. huwaaaa. teringin nak pegi. teringin nak main macam macam dekat situ. Ehehehe :P

    ReplyDelete
  7. u looks BLUE lah...winter coat BLUE, suar jeans BLUE dan seat dalam train juga BLUE..harap2 yg lain x BLUE ahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pakai PINK, time bergambar pose badan perlu LENTIK like me ahahah

      Delete
    2. Ok nanti SS lentikkan badan pakai getah tempe...

      Delete
    3. adus kekakaks sembang >.< adik tutup mate intai celah2 jari ahaha..

      Delete
  8. alaaaa...lagu omputih..JM ni x berapa faham..cikgu Farrah tolong translate boleh?

    ReplyDelete
  9. kakak kawasan sedang melawat kawasan

    ReplyDelete
  10. salam kenal kak...suka travel mcm sis JM la ni ye?hehe..ok,seronok baca kisah travel..dok baca jelah berangan..pergi tak mampu lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak SS post ke sana? Kalu nak boleh mintak kotak kat JM! He He He... Just kidding! Salam kenal!

      Delete
  11. salam kenal kak..suka travel mcm sis JM la ni ye?seronok baca..berangan jelah dulu, nak pergi belum mampu lagi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dah mampu boleh belanja akak sekali..hehe

      Delete
    2. belanja iols sekali you ? tak apa bace aje kisah diorang ni semua..
      amek buat teladan sampai brangan ikut sama dalam luggage..

      Delete
    3. cutelah Wanie panggil SS kak <3 omoo omoo

      Delete
  12. Replies
    1. samala dengan Ros.. tengok orang lain melancong ke negara luar, best jer :)

      Delete
  13. kalau SS buat rambut tu..mcm la rupa SS..

    ReplyDelete
  14. Kat Malaysia ni ada Tang Chong Motors je hahahaha...
    Comei plak train Mickey tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.. Bukan kicap ABC ke? He He He..

      Delete
    2. kicap jalen lah.. tak ada jalen tak ada selera =D

      Delete
  15. Singgah lagi, semalam xhabis baca.. haha.. eehh! ada hati nak buat rambut macam tu ke SS? haha..(tgh mmbayangkan muka SS bila berambut mcm tu).. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu org tgk mesti org terliur... Ingat maggi tumpah atas kepala.. Ha Ha Ha....

      Delete
    2. SS kalau buat rambut gitu, sekali tengok macam Shakira..dua kali tengok macam David Arumugam..hehe

      Delete
  16. ingat sungguh pergi sampai masuk dalam..tinggal jejak bertapak je.yang penting silang panggung ah kak..

    tapi nape cam x ramai orang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaan.. selalu kalau tengok gambar disneyland memang merenyut orang..
      ni sayup2..

      Delete
    2. hehehe buatlah rambut cem tu SS.. tengok nanti PLM cam SS lagi ke tidak =P

      Delete
  17. memang mahal sungguh kan tiket nak masuk sini ? huurm tapi kalo CT p hong kong kena jugak masuk disneyland kot sbb memang impian dari kecik ehehe..

    ReplyDelete
  18. Aaaaaaaa, Disneyland Hong Kong. Subway dia comel sangat :D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...