Friday, 27 February 2015

Kembara Hong Kong - Day 4 - Mid Levels Escalator

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Sebenarnya...

Experience aku di Mid Levels Escalator ni...

Tak ubah macam LEBAI MALANG!
* He He He... Gelakkan diri sendiri dulu sebelum orang ilai kekek kat aku...

Semuanya sebab aku tak kaji... Pemalas nak study... 

Semua aku TAKE THINGS FOR GRANTED!

Nampak mudah... Hakikatnya menyusahkan diri sendiri!

Sila laa scroll sampai bawah untuk tahu cerita LEBAI MALANG aku tu!
* Butang baju aku mana Pahhhhh????

Directions :
1. Ikut arah  Westbound...
2. Stop kat Pottinger Street Station...

Good Luck!

Dah sedap2 mencekik kat Masjid Ammar...

Aku patah balik ke Tonnochy Station....

Dari Tonnochy Station... 

Kami gerak ke Pottinger Street untuk ke Mid Levels Escalator...

Tapi... Tetiba... Hati jadi was2...

Betul ke kena stop kat Pottinger Street?????

Sila scroll lagi untuk tahu jawapan... He He He...

Seperti biasa... Bila naik tramways ni...

Kami kena bersesak2.... Berlaga2 bontot! Bersenggolan...

Cuma... Perjalanan ke Pottingger Street tu semakin lama semakin kurang jugaklah orang... Ramai yang turun...

So... Dapatlah aku bernafas skit dalam tram...

Aku suka setiap moment dalam tram ni...

Bangsa asing pon ramai yang naik tram ni...

Ah Kak teruja Dik Non naik tram ni.. Walaupun old school... Tapi Ah Kak menikmati...He He He...

Masa dalam tram... Moment inilah yang berlaku...

Nampak kan... Si HH tengah borak2 dengan orang dalam tram tu...

Masa orang dah kurang dalam tram tu... HH amik kesempatan untuk tanya pasal Mid Levels Escalator kat pasangan laki bini tu... 

Si laki Lu To Long ... Si bini Kau Ban Tu  ... Kedua2nya bukan nama sebenar.... He He He...

Eh.. Ye ke laki bini? Ke adik kakak? Ke abang adik? Ke nenek cucu? Ehhhh... Mulaaa laa aku nak merapu.... He He He...

Ntah lah Dik Non... Ah Kak tak tahu sape mereka... Dan apa hubungan mereka... Tak pasti ada hubungan kelamin ke tak... Ehhh..

Tapi... Besar jasa mereka kat kami ni...

HH tanya kat si Lu To Long "Are you local here?"...

Lu To Long jawap "Yes"...

HH tanya lagi "Do you know where is the nearest station to Mid Levels Escalator?"

Lu To Long macam tak berapa pandai nak guide... So... Dia mintak tolong si Kau Ban Tu...

Bagus sangat laa kan To Long mintak tolong Ban Tu.. Ban Tu pon bantu To Long... Sama2 tolong bantu... Sweet sangat... He He He..

Kau Ban Tu macam pelik dan dia tanya HH "Why you wanna go there?"...
* Soalan dia tu... Macam tak ada benda je kan kat Mid Levels Escalator tu...

Kau Ban Tu tanya lagi "Actually... What are you looking for at Mid Levels Escalator?"...
* Eh... Banyak soal laa plak minah ni...

HH jawap "Just for sight seeing"...
* Motif sangat kan jawapan tu.... He He He...

Kau Ban Tu kata "I think you have to stop at Pottinger Street... I will show you"...
* Ok... Ada kelegaan di situ...

Dalam masa yang sama... Sepanjang perbincangan dan perbualan itu berlangsung... Si Lu To Long asik laa pandang2 aku...
* I shy2 cat... He He He...

Eh! Nak ngorat aku ke? Nak ngorat aku boleh... Tapi... Bini kat sebelah tolong campak luar... He He He...

Sampai je kat Pottinger Street...

Kami pon say thanks dan bye2 kat Lu To Long dan Kau Ban Tu... He He He...

Yeahhhh... Sampai jugak Pottinger Street... Tidak syak lagi... Inilah jalan untuk ke Mid Levels Escalator...

Just jalan terus aje hingga ke hujung...

Tengah2 jalan... Tetiba...

HH cakap gini dengan aku "Eh... Aku nak pegi sana jap... Ko tunggu sini... Ko tak yahhhhh ikut"...

Aku pelik... Pe hal minah nih... Tetiba je... Beriya benor tak kasi aku ikut...

Eh... Sakit pulak hati ni bila dia suruh aku jadi patung cendana nunggu dia...

Aku tanya dia "Ehhh! Ko nak buat apa?"...

HH jawap "Jangan ikut!"...

Eh... Makin sakit pulak hati ni...

Aku kan... Lagi dicakap jangan... Yang jangan tu laaa aku lagi nak buat!

Aku tak puas ati... Aku lintas jugak...

Tengok2... Dia sedap menyoping rupernyaaaa... Menyoping tak ajak aku! Cissssssss!


HH nampak aku "Ehhhh! Kan aku cakap jangan datang!"... Sambil sengih2 perli! Tayang gigi macam iklan Colgate... Bongok tak?

Kat situ... Si HH beli wallet murah nak giler... Cuma HKD 20.00 aje... Tapi material dia bagus... Melambak stock plak tu...

Kalah kat Ladies Market!

Sini dah tak payah tawar... Harga dah memang manis! Ha Ha Ha....

Aku tak ada menda nak beli kat situ...

Semua barang2 ladies jiwa 'pink' aje kat situ... Sedangkan Ah Kak berjiwa 'biru'... He He He...

Sampai kat hujung jalan... Aku ke kanan... Masuk kat bangunan 100 QRC depan tu je...

Tu diaaa.. Ikut aje laa arah yang di tunjuk tu..

Mari kita naik escalator ni...

Di sinilah Mid Levels Escalator itu bermula... Mari kita terjah!

Mid Levels Escalator ini dibina pada tahun 1993... Dan... Merupakan antara escalator terpanjang di dunia...

Panjang Mid Levels Escalator ini adalah 800 meter... Panjang kan?

Aku dan HH mulalah menaiki escalator tu dengan semangat Waja... Wira... Saga... Iswara... Ehhh...

Time ni Ah Kak masih mampu tersenyum lagi Dik Non... Jap lagi ko tengok aku berasap... He He He..

Unik kan? Siap ada sofa kat atas tu untuk releks2...

Amekkk kaw bersambung2 escalator... Tapi... Ada jugak yang tak berfungsi pon... Rosak agaknya...

Jalan lagi...

Kalu explore tempat ni mungkin macam2 kita jumpa kot...

 Sila laaa naik... Jangan malu2...

Dalam perjalanan...

HH kata gini "Aku nak tahu... Apa ada kat penghujung escalator ni"...

Aku diam... Sebab... Aku pon tak tahu... Aku tak terfikir nak korek apa2 info tentang apa yang ada kat penghujung escalator tu...

Tapi...

Dalam masa yang sama... Aku dok tengok orang lalu lalang...

Turun dari bukit jalan kaki dan ada yang turun guna tangga...

Yang pompuan siap dengan kasut boot tinggi2 turun bukit berbatu... Tak sakit ke kaki tu?

Dalam hati aku dengan bangga berkata "Apa laaa dorang ni bodoh sangat! Escalator kan ada... Buat apa susah2 kan diri lalu kat jalan bukit dan tangga... Naik laa escalator"...
* Bangga tak ingat Dik Non... Sesuka ati membodohkan orang kannn...

Bila sampai hujung... Pemandangan inilah yang ku lihat...

Waktu inilah...

Drama LEBAI MALANG pon bermula...

Aku dan HH termanggu2...

Eh! Ini aje ke penghujung escalator???????????????????

Kejadah apakah ini???????????

Langsung tak ada apa2 u'ouls kat atas tu!

Then.... Aku tengok orang berpusu menuju ke arah kiri...

Aku pon follow...

Jalan punya jalan... Nampak signboard ke The Peak!

Rupanya... Dorang jalan kaki mendaki ke The Peak tu...

Baru aku tahu... Mid Level Escalator tu dah dikira separuh perjalanan ke bukit The Peak..

Memang boleh menapak jalan kaki je ke The Peak tu... Menapak FREE! Ha Ha Ha...

Tapi... Bukit curammmm okkkkk!

Alamakkkkkk!

Cemana nih! Semua orang berpusu ke The Peak... Tak kan aku nak ikut... Ahhhh! Sudahhhhhh!

Baru aku teringat kata2 uncle kat Masjid Ammar tu...

Dia ada suruh naik bas turun balik untuk ke Central MTR Station... Tapi... Aku tak reti naik bas kat situ... Teksi pon tak ada....

Satu kenderaaan pon tak lalu waktu tu...

Nak tanya orang pon tak ada...

Kawasan situ sunyi dan gelap sebab dah lewat petang...

Adeeiiii!

Actually...

Operasi Mid Levels Escalator tu ada waktu untuk gerak naik dan waktu untuk gerak turun...

Masalahnya waktu nak gerak turun tu lewat sangat... Pukul berapa tah aku tak ingat.. Aku ada terbaca signboard info operation hour tu kat atas tu... 

Sorry tak ingat nak amik gambar... Sebab moment ketika itu agak carca marba...

So... Tak kan aku nak tunggu... Sebab ada beberapa tempat lagi nak terjah... Adeeeiii!

Dalam keterpaksaan...

Aku pilih melangkah turun! Menuruni segala bukit... Lurah dan ribuan anak tangga!

Dammmm shittttt! Kejammmmmmm!

Mamposssss! Arghhhhhh!

Tak suka! Tak suka!
* Macam iklan halau lipas...

Memang menyumpah menyeranah caci maki escalator masa kena turun tangga! Dan turun bukit yang curam nak mampos sepanjang jalan!

Silalahhhhhh nangessss teresak2 tengok tangga di sini... Kalah tangga kat Batu Cave!

Tu laaaaa kannnnnnn.... Nakkkkk sangat kannnnn...

Amekkkkk kawwwwwww obattttt! Ni bukan kurussssssssssssssss lagi dah! Ni dah kerempengggggg!

Padannnnnnnnnnnnn mukaaaaaaaaaaaaaaa!

Sedap2 aje kan tadi masa naik dok bodoh2 kan orang turun bukit tak pakai escalator!

Manaaaaaaaa adaaaaa escalator turunnnnnnn?????????? Waktu tu semuaaaaa naikkkkk ajeeeeee!!!!!

Escalator turunnnnn?????

Takkkkkkkk deeeeeeeeeeeeeeeee!
* Ikut nada Rafidah dalam citer Pisau Cukur...

Arghhhhhhh! Tensennnnnnnnnnnnnnn!

Sepanjang jalan aku caci maki escalator!
* Matilah escalator dah buat dosa besar... He He He...

Terasaaaa semua anak tangga dan batu2 bukit sedang mengalu2 kan kedatangan aku di sini...

Dan

Terasa escalator kat tepi sedang mengejek2 aku saat ini... Keji!

Dalam perjalanan turun tu...

Dok laaa tanya jugak orang kiri dan kanan...

Mana MTR Station terhampir...

Semua kata kat bawahhhhhhhhhh!

Bawahhhhhhh! Bawahhhhhhh! Dengar tak  u'oulsssss???? Bawahhhhhh!

Tengah jalan sambil pujuk2 hati tu...

Boleh pulak aku terserempak dengan minah yang rambut keriting blonde dalam train ke Disneyland pagi tadi tu kat sini... Refer SINI nak tengok muka minah tu.... He He He....

Dia tengah sedap mencekik mee kat tepi bawah escalator...

Lagi laaa aku sakit ati!!!!!

Sebab...

Semua dim sum dan mee sup yang aku makan kat Masjid Ammar dah bertukar jadi tenaga penyesalan yang sepadan dengan muka!

Aku dah kebulur balik! Nangessss!

Arghhhhhh! Jauh lagi...

Berhenti tarik nafas di sini... Senaman jantung u'oulsssss....

 Layan jiwa merana di sini jugaaaaa....

Silaaaaa laaaa menangisssss lebih kuatttt lagi bilaaa nampakkkk pemandangan iniiiii... Curammmm tu u'oulsssss... Kena turunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sampai bawah ke sanaaaaa! Dah sanaaaaaa! Sanaaaaaaaaaaaaaa lagiiiiiiiiii! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Tah memana dah aku merambuuuu...

Sila laaa meraung2 turun lurah dendam ini... Youuuu gooooo Ah Kak Kacak Jelitaaa.... Youuuu can do itttttt! Ha Ha Ha.... Tepi tu escalator... Nampak tak escalator tu tengah jelir lidah kat Ah Kak? Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Nanges!

Dah nampak signboard ni... Ada lah sikit sinar kan....

Namun..

Ku sangkakan panas hingga ke petang... Rupanya hujan di tengah hari buta! Ehhhh! Ada kaitan ke?

Signboard MTR terpampang tu... Tak membantu langsung... Rasa Tipah Tertipu...

Signboard MUNGKIR BAHAGIA!

Aku tak jumpa pon Sheung Wan MTR Station tu... Sedihhhhh!

Aku jalan... Jalan.... Jalan....

Tengok... Eh! Ramainya orang bangsa asing kat sini...

Siap bentang tikar atas jejantas... Macam picnic...

Ada jugaklah aku tanya2 orang kiri kanan... Mana MTR...

Semua tak leh harap...

Last2... Aku kena cari sendiri...

Nasib baik jumpa...

Tapi...

MTR yang aku jumpa tu adalah Hong Kong MTR Station!

Makkkkkk aiiiiii! Jauh rupanya aku menongkang betis balak sampai ke sini ehhhhh!

Jom laa masuk ke Hong Kong MTR Station... Exit C...

Aku betul2 tak larat...

Macam nak pengsan!

Masuk je dalam Hong Kong MTR Station...

Moment ini lah yang berlaku... Bila balik Malaysia... Gambar inilah modal untuk kami pecah perut!

Aku????

Kaki aku dah tahap pakinson!

GIGIL setelah GIGIH! He He He...

Tanggal stokin....

Tanggal kasut...

Tayang kaki busuk...

Pedulik!

Dari kaki sampai ke hati panas berasap2... Terbakoooooo!
 
Kalah orang yang turun dari Gunung Everest gamaknyeee kannn...

Orang lain dapat pingat... Aku dapat PENAT!

Patutnya...

Aku just amik gambor posing cantik aje kat escalator level bawah tu je kannnnn... Tak payah sampai atas!

Sebab satu gambar tu je pun dah boleh buat modal mengkununnnnnn dengan orang kampong kannn???? Kah Kah Kah...

Moral of the story...

Nak bontot menjadi anjal? Ranum? Montok? Betis balak menjadi ranting? Sila lah naik dan turun TANPA Escalator di sini! He He He....

Sekian tamatlah drama LEBAI MALANG untuk tontonan warga emas.... Sila lah beri tepukan gemuruh dan standing ovation kepada Ah Kak! He He He..


BERSAMBUNG....

90 comments:

  1. pehhhh SS kena ushaaaa dalam tram. hahahah ehhh escalator terpanjang tu flat ehh. ingatkan yang bertangga. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye Dik Non flat seri wangi... Kalu nak tangga kat sebelahhhhh! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahahah. nani kan kalau naik yang flat gitu rasa nak terjatuh ke belakang. Hahahha :P

      Delete
    3. kalu belakang kite tak panggil jatuh... kita panggil tergolek! He He He...

      Delete
    4. Ah kak mmg selalu kena usha kat sana.. nasib dia baik tlg ah kak, klu x mesti ah kak kenakan dia..kan..kan.. :D

      Delete
    5. ah kak segak sgt tu dia dok usha....hahahaha

      Delete
    6. Ah kak! Bg lah sikit tips supaya nampak kacak gak

      Delete
    7. Tips? Senang je! Gosok gigi tiap hari! He He He...

      Delete
    8. perhhh! mmg nmpk escalator tu jelir lidah tgk ah kak menongkah betis menuruni lurah dendam ahakss

      Delete
  2. SS kaknoor galakan U tulis cerpen boleh??? hebat lah adik kaknoor sorang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tulis karangan pon macam budak tabika... Layak ke SS ni? He He He... Kalu submit kat berita harian... Dah lama masuk tong sampah... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Soh Cik Sal karang! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Setuju dgn Kak Noor! Gaya penulisan dah ada dah tu,... :)

      Delete
    4. Jm suggest buat KOMIK pasti laris, JM org pertama nk beli

      Delete
    5. Adussss! Karangan? Errrr... Karangannn??? Errrr... 'd' dgn 'b'... Errrr...

      Delete
  3. Hahahah.... Lawak2... Sabar k... Pengalaman yg berharga gitew... Mana nk dapat... Psttt... Ty sikit yg mana lagi lebai malang mid level ke?? Telaga 7... Peace yooo dude...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2 Makkkk tak sukkkkaaaaaaaa! Memang vonggok soklan ko ni kannnnn! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahhaa... Beb... Praktis make perfect... X yah ko nak susah enjet botox kat ontot kasi anjal... Ni semula jadi.... Preee....

      Delete
  4. Depan HH tu tinggal letak tin ke tempurung ke... Dapat wit dh ley soh dia soping sakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depan dia tu kakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii busokkkkkkkkkkkkkkkkkk!

      Delete
    2. Yg lagi sadis HH kena hidu kaki ko...

      Delete
    3. Hahhaha.... Kalau campak stokin ko ngan HH kat dlm laut HK timbul semua ikan.., tenuk... Tapir..

      Delete
  5. HH tau ko x ske warna pink.. Tu pasal x ajak ko join dia lintas.... Hahahhaa.. Sian ko ... Aku simpati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpati Roti! Cengkih Mengkih! Taaaaakkkkkk Deeeeee!

      Delete
  6. peerghh, menapak lah ah kak turun tangga.. sengal habis bontot..(eehhh bontot plak, hehe)..
    Syabas bete, anda berjaya..
    mmg leh slim melim lah klu g travel camni..
    patut ah kak susut berat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sengal bontot tu cemana? He He He...

      Delete
    2. eeerrrr.. ah kak fikir sendirilah.. hahaha

      Delete
    3. Tak boleh fikir... Demo skit... He He He...

      Delete
    4. Mesti SS penat gila sampai tahap kebas. Itulah sebabnya sengal tu tak terasa. Dah skipped terus ke kebass kematu :)

      Delete
  7. Replies
    1. Tolong urut laaaaaaaaaaaa... Iskss!

      Delete
    2. mai mai nk tlg...bagi urutan paling manja skali bg... hahahah

      Delete
  8. hahahahha... tak leh stop gelak... motip xde escelator turun...hahahhaha

    ReplyDelete
  9. hahahahaha...gelakkk dulu....hahahahahah...sambung gelak lagiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa gelak suara soprano... He He He...

      Delete
    2. Saya nak gelak tapi tak sampai hati. Sebab kalau kadi kat saya confirm banjir kawasan escalator tu saya nanges!

      Delete
    3. Abis laaaaaa banjir! Abis laaa kena sedia tongkang byk2....

      Delete
    4. Kadi mana plak? Sape nak naik pelaminnnn?

      Delete
  10. pape pon tahniah laa SS coz berjaya jadi penurun bukit wakil dari Mesia..hahahahahah...nasib x tertanggal kaki jer menurun bukit tuhhh...kegigihan anda...kebanggaan kami...hahhahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Watson Nyambek mesti bangga dengan Ah Kak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. slogan kak Deanna...
      kegigihan anda kebanggan kami..

      Delete
    3. Slogan x leh blah! Ha Ha Ha...

      Delete
  11. alhamdulilah habis juga baca..huhu....meh cni akak urutkan kaki tu...:-))

    ReplyDelete
  12. ni la motifnya badan nmpk susut... bukan sebab demam tu.. hihi

    ReplyDelete
  13. Warghhh tensen nye kena jalan jauhhhhhhh! (Nasib baik bukan tang naik tu yang kena jalan kaki)
    Patutla Kau Ban Tu tu pelik yer kenapa la pergi sana. Hehe

    Pengalaman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak posing cantik... Jangan naik... Ha Ha Ha...

      Delete
  14. Muka atas tram tu muka berbahagia sungguh..macam nak suruh orang kasi cium! Tapi ni bahagia sebelum derita..haha

    ReplyDelete
  15. Muka kat ats tram tu muka nak minta cium! patut Ah To Long dok ushaaa..muka bahagia sebelum derita yek? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ujung2 rasa nak mintak penampor... Kah Kah Kah...

      Delete
  16. Woot woot JM datang beri bantuan

    ReplyDelete
  17. Dulu kami bertiga naik separuh then member sorang tu ckp buat pe nak naik sampai atas, apa yg ada kat tu, then JM x leh jawab sbb x tahu jd kami decide tuk turun jika x akan terima nasib yg sama like SS nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu JM naik... Mesti nanges! Ha Ha Ha...

      Delete
  18. So pesana utk mereka yg nk ke HK x perlu masukkan mid level escalator ni dlm itie nanti boleh.'membunuh' diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali... Dengarlah nasihat Otai Masih Berbisa... He He He...

      Delete
    2. rasanya boleh pegi sbb mmg famous kan..
      just tak nak sampai atas.. hazab..

      Delete
  19. arghh tension tul komen guna tab nih asyik x lepas je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai typewritter pon x kuar... He he He...

      Delete
  20. mula-mula macam teruja jugak nak tahu apa yang ada kat penghujung tu..rupanya tak ada ape yer.. alahai kesian SS.. nasib baik bertenaga jugak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Separuh jiwa ku pergi... He He He...

      Delete
    2. kot lah ada rumah Jackie Chan ke, Daniel Wu ke...apa pun tak ada ek..

      Delete
  21. Kenapa x boleh tinggalkan kmen huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk... Abis tu ni apa? Bukan komen ke? He he he...

      Delete
    2. ni bukan komen, tapi soalan..hehe

      Delete
    3. SS kekadang memang jadi cemtu gak kat sini..
      CT nak post pun tak boleh.. kena refresh few times..

      Delete
  22. memula rasa nak kesian, pastu rasa nak gelak...dah hujung-hujung tu mai balik rasa kesian tu..berapa kg SS turun gara-gara escalator ni? apasla lu to long dan kau ban tu tak warning awal-awal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha kan.. memula rasa cem aduihai.. trasa sama2 penat mendaki..
      lepas tu kelakar =P HH memang kelakar lah.. penyesalan sangat beriya nak mendaki..

      Delete
  23. ahahaha SS ada moment tanggal kasut stoking semua samalah kita.. tak peduli dah..
    jalan kaki ayam pun sanggup. sakit gila kaki..

    patutlah orang tu pun tanya pe bendalah uols cari atas sana.. CT tngk mid level ni dalam running man.. tu pun diorang naik dua tiga set eskelator aje.. lepas tu turun..
    kalo CT pegi tanak jugaklah naik sampai atas.. naik satu dua set sajalah kot.. kena pergi jugak sbb rare.. tapi tidak.. xkan smpai atas..

    ReplyDelete
  24. alaa siannya kat SS ngn HH.. patut laa si Ban Tu heran kenapa nak ke situ..

    ReplyDelete
  25. Escalator ni famous kan. Teringin pula nak pergi.

    ReplyDelete
  26. Honestly... cik manisah tak faham....

    Like seriously... what de heck with dat escalator sbnrnya?

    Knapa kna naik? Nk cari apa?

    Confuseeeee

    ReplyDelete
  27. Maaf kn ke confuse an cik manisah krn cik manisah mmg confuse bin tak faham...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...