Thursday, 19 February 2015

Kembara Macau - Day 3 - Airmata di Macau

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Macam tak boleh blah kan tajuk entry kali ni 'Airmata di Macau'... 

Dah macam boleh agak kan... 

Pelakonnya mesti standard Ning Yatimah kan? Tak pon Wan Maimunah... He He He...

Kisah ini agak panjang dan banyak monolog...

Tak nak baca pon tak pe... Tapi kalu nak baca... Bacalah dengan nada yang rendah...
* Sengih...

Sesampai je kami di Terminal Free Shuttle Bus... Kami hanya perlu jalan kaki aje ke Macau Ferry Terminal...

Ini bermakna... Berakhirlah sudah aktiviti seharian kami di Macau... 

Kami cuma sempat singgah lebih kurang lapan lokasi... Itu pon sudah memadai...

Kami masih ada sisa2 masa lagi untuk lepak2 di Macau Ferry Terminal sebelum berangkat pulang ke Hong Kong...

Just ronda2 dalam Macau Ferry Terminal sahaja..

Jom kita naik atas!


Kalu nak beli tiket boleh lah beli di sini...
Nampak ni? Budak si HH dok sedap melayan internet free kat sini... Memang best lepak kat sini.. Internet laju giler! Free je...

Sambil lepak... Sambil minum air ni... Beli kat kedai depan tu je...

Tengah2 lepak kat sini... Sebelum nak gerak ke terminal Ferry untuk boarding... HH tetiba nak ke toilet... 

So... Sementara dia nak ke toilet... Aku lah yang kena jaga semua barang...

Then...

Bila dia patah balik... Giliran aku pulak ke toilet dan dia pulak jagakan barang...

Begitulah hidup kami... Bergilir... Bergilir... Bergilir... Sampai Abang Jamil pon mampos! Ehhh! Termasuk citer madu tiga plak... He He He...
* Ah Kak merepek...

Aku tanya HH "Toilet kat mana?"

Dengan rasa confident.. Dia pon jawap "Toilet ada kat sebelah kanan.. Sebelah aje dengan restoran"...

So... Aku pon pegilah ke arah kanan seperti yang dia sebutkan....

Aku jalan... 

Jalan... Jalan... Jalan... Sampai hujung... Eh! Jalan mati...

Cuma ada dinding... Jamban? Takkkkkkkk deeeee!

Ke mana pulak jamban tu menghilang?

Dah kena sorok dengan bunian ke?

Aku Whatapps HH... Tanya dia "Mana toilet tu? Tak ada pon!"...

Dia baca Whatapps tu tapi tak balas... Pelik! 

Dah nak keras pundi dah aku menunggu dia tak balas Whatapps!

So.. 

Bila tak sabar menunggu...

Aku pun patah balik kat tempat menunggu... 

Tapi aku tak pegi dapatkan HH sebab aku malas nak menapak masuk... 

Dari jauh aku tengok HH sedap duduk menyandar kat tempat menunggu tadi sambil sengih2 main2  handphone... Boleh gitu?

Apa yang dia sengihkan tu? Tak kan aku Whatapps tanya mana jamban pon dia nak sengih2.. Bior betul minah ni! 

Kelakar sangat ke aku tanya soalan mana jamban?

Dalam hati aku tertanya2... Pesal HH tak balas Whatapps aku ek? Padahal dia tengah pegang handphone tu... 

Selalu kalu sape2 Whatapps dia.. Laju je dia membaca dan membalas...

Then... 

Aku decide patah balik kat tempat yang aku tak jumpa jamban tu... Mana taw kan kot mungkin mata aku yang tak nampak jamban tu... Mungkin tersembunyi ke kan.... Kan... Kann.... Kannnnn..

Dalam masa yang sama aku tunggu jugak HH balas Whatapps aku....

Tunggu2 Whatapps HH tak balas... Rupanya coverage internet terputus... 

Then... Aku patah balik kat tempat menunggu untuk kali kedua....

Terasa macam dah malas dah nak pegi toilet... 

Kalu dah asik ulang alik... Lama2 air kencing pon dah jadi batu!

Then... 

Sesampai aje kat tempat menunggu...

Tengok2 HH tak ada kat tempat duduk... Eh! Mana pulak minah nih????

Nasib baik aku sempat toleh belah kiri... Tengok kelibat HH berjalan menonong bawak semua bag... Tinggalkan aku!

Aku jerit nama dia!

Nasib dia toleh!

Aku tanya dia "Ko nak ke mana?"...

Dia jawap "Pegi cari ko laa... Sebab ko message kata ko tak jumpa toilet tu"...

Laaa... Dia baru nak baca message Whatapps rupanya... 

Aku tarik nafas panjang! Hati tetiba rasa nak mendidih! Wap2 panas dah mula meresap satu badan...

Aku tanya dia "Bukan ke tadi ko kata toilet sebelah kanan? So... Aku pegilah sebelah kanan... Mana ada toilet kat sebelah kanan!"...

Dia menjawap "Betul lah ke kanan!"...

Aku tanya dia balik "Mana kanan?"...

Dia pon confident tahap dewa tunjuk arah dengan tangan... Hakikatnya.. Arah yang dia tunjuk tu kiri! 

Mulut cakap kanan! Tangan tunjuk kiri! 
* Kalu jadi polis trafik abislah semua orang berlanggor atas jalan!

Nampak tak? Tindakan dan percakapan yang tak synchronize!

Hadoi laaaa HH! Kiri dan kanan pon masih tak tahu beza!

HH memang ada masalah untuk kenal kiri dan kanan... Adessss! 

Kalu tunjuk jalan dia memang terkadang fail! Kalu tak terjun gaung... Memang bukan HH laa namanyaaaa!

Tapi... Aku marah dia bukan sebab kelemahan dia mengenal kiri dan kanan... 

Yang buat aku hangin satu badan tu... Sebab... Dia dah tahu aku salah jalan.... Patutnya dia kena tunggu sampai aku yang dapatkan dia kat tempat menunggu... Bukannya buntang2 dia tinggalkan aku! 

Ni tak!

Dia melompat pegi cari aku kat arah kiri yang dia sangka kanan tu.... 

Buat apa dia nak cari aku kat situ? Kalau aku kat situ which is di tempat yang betul... Dah tentu2 lah aku tak payah nak tanya dia... Dah tentu2 lah aku jumpa toilet yang aku cari tu... Dan dah tentu2 lah aku tengah sedap2 kencing! Betul tak?

Bayangkan lah.... 

Nasib baik aku nampak dia... Kalu aku tak nampak? Tak ke satu hal aku pulak nak kena mencari dia! 

Ni bukan lagi tahap keras pundi lagi dah... Silap2 boleh meletop pundi aku menahan kencing sambil menahan marah!

Lepas aku pegi toilet... 

Kami terus gerak ke Terminal Ferry...

Sepanjang jalan tu... Aku diam...
* Diam tanda aku sedang mendidih kepanasan dan aku perlukan ruang untuk cool...

Tapi HH tak sabar...

Dia pulak nak bebel2...

Dia tak puas hati sebab kena marah...

Dan dia paksa aku cool dengan cepat...

Dia sengaja buat aku supaya berkata2 sesuatu dari aku terus diam membisu...

So... Aku tak tahan... Telinga aku panas dengar dia berleter... Aku pon start lah memetir kat dia balik...
* Memetir tandanya aku sedang stress!

Dia lebih rela dengar aku memetir dari aku diam... Sebab... Bila aku dah luah apa yang aku tak puas ati... Aku akan lega...

Tapi... Dia pulak yang bertambah panas ati!

Ketegangan antara kami berlanjutan hingga berada di depan imigresen... 

Aku beratur depan... HH kat belakang aku...

Bila aku dah settle check out passport.... Aku ke depan... Keluar dari imigresen..

Then... 

Aku toleh belakang... HH tak berganjak... Berdiri kaku...

Aku tengok dia menangis teresak2...

Siap berjurai2 airmata...

Ahhhhh! Sudahhhhh! 
* Ah Kak rasa bersalah...

Aku tak sangka dia boleh super impose Ning Yatimah sampai macam tu sekali... 

Ehhh! Kalah Ning Yatimah ok! Ning Baizura pon tak macam gitu... Tak tahu laa nak petik nama Ning apa lagi dah... 

Sudahnya aku yang peNING!
* Ning SS! He He He...

Aku panggil dia suruh cepat! 

Dia boleh buat tak tahu je dengan aku!!!!
* Buat macam tak kenal aku...Mantap tak lakonan? Rosnah Mat Aris pon tak mampu... He He He...

Tetiba... Hati aku jadi lagi membara! 
* Menyirap sirap aku kat situ menahan geram!

Geram dengan tingkah laku dia yang sangat menguji kesabaran aku... 

Level kesabaran aku ni dah tak lagi berada di paras hidung... Aku dah lemas! 

Indicator kesabaran aku dah mencanak naik sampai kening! Kening dah start bercantum.. Kecik beso kecik beso je aku pandang si HH tu...
* Kening kalah Elfira Loy ok! Kalu Ah Kak pegi casting... Elfira Loy pon dah tak boleh carik makan... He He He...

Pegawai imigresen yang jaga tu pon macam tak ada perasaan tengok HH... Mungkin dah selalu sangat banyak drama airmata kot kat terminal ferry... 

Sebab... 

Masa aku datang pon ada drama bergaduh jugak... 
* Boleh baca kisahnya di SINI... He He He...

Agaknya... Banyak hantu casino mudah merasuk dan meracau sesapa yang datang Macau kot! 
* Mamat Khalid highly recommended datang Macau buat filem seram! Boleh sambung sequel Kak Limah Datang Macau! Ha Ha Ha...

Makin aku tunggu di luar imigresen... Makin HH tak berganjak...

Aku pulak dah tak boleh nak masuk area imigresen tu lagi untuk dapatkan HH... Aku cuma boleh lambai dan panggil dia dari luar aje.... 

Then... 

Tak lama pastu... HH terpisat2 sambil lap airmata dan check out passport... 

Nasib baik dia nak gerak! Kalu dia protest???

Memang aku nekad masuk dalam heret je dia kot... Pedulik!

Aku perhatikan...

Kebanyakan Imigresen Cina ni memang kurang ajar ok... Dorang main baling je passport kita... Dorang ni macam benci dengan orang muslim kot... Aku tak kena.. Tapi HH dah banyak kali passport dia kena baling... Mungkin sebab aku free hair dan HH bertudung...

Sebaik HH keluar dari imigresen... Dia terpacak memerhatikan signboard ke Terminal... Dia takut tersalah... Padahal dia dah nampak aku menunggu dia untuk ke arah yang betul...

Dia saje tak nak pedulikan aku... 
* Hati Ah Kak membuak2 rasa mendidih..

Aku dah tak larat nak marah... Malas nak bercakap walau sepatah.... Aku biarkan dia... Dan aku buat hal aku..

Sepanjang menunggu waktu untuk masuk ke ferry... Aku dan HH bawa haluan masing2... Layan perasaan...

Nak balik ke China Ferry Terminal ikut arah To Kowloon (Tsim Sha Tsui)...

Tunggu kat Berth 13...


Tepat jam 21:00... Kami pon bergerak pulang ke Hong Kong...

Sepanjang 1 jam dalam perjalanan... Aku dan HH masih tidak bertegur sapa... Membisu seribu bahasa...

Perjalanan pulang ke Hong Kong ni agak mencabar jugak... Terasa tongkang Turbo Jet ni melambung2... Ong Bak 1,2,3 seakan mengganas!

Perghhh! Rasa kecut dah segala pundi dan ovari ni menahan lambungan ombak ganas! Tinggi woooo tongkang ni melambung... Adakala terasa macam naik roller coster!

Nyonya2 kat belakang aku ni... Semua dah memekak2.. Terpekik terlolong... Jerit2 "Waaaaa Wuuuuu Woooooo!!!"... 

Dalam hati aku rasa seram sejuk jugak... Memang dah rasa macam menunggu tongkang ni terbalik aje... Baru betul2 jadi tongkang pecah! He He He...

Aku ni...

Marah2 jugak..

Tapi...

Aku jeling2 jugak kat HH... Tengok dia ok ke tak....

Sekali aku toleh tengok dia sedap membuta...

Makkk aiiii... Aku ni dah kecut2 pundi... Dia sedap2 mengulik mimpi!

Tapi...

Baguslah dia tido... Biar dia tak rasa apa2... Biar aku sorang je rasa situasi menakutkan tu...

Alhamdulilah... Akhirnya... Sampai jugak kami dengan selamat kat China Ferry Terminal...

Dari China Ferry Terminal... Kami menapak balik ke Hotel...

Sepanjang perjalanan... Kami masih tak bercakap walau sepatah pon...

Sampai kat hotel... Aku mandi... Dan... Dah tak ada nafsu nak mencekik walaupun perut ni mintak2 disuapkan makanan!

Then...

Aku tutup lampu nak membuta laa kononnya...

Tapi mata ini tak boleh nak lelap walaupun badan terasa sangat laa penat...

Macam2 yang aku fikir...

Dalam gelap aku bermonolog sendirian....

Aku tanya diri aku...

Napelah aku tak boleh nak kawal kemarahan aku pada HH...

Dalam banyak2 hari... Napelah time holiday ni dugaan tu datang...

Tiap2 hari dia kena smash potato dengan aku...

Dan tiap2 hari dia buat aku menyirap sirap!

Kadang hal kecik je pon...

Pasal salah tunjuk arah jamban pon boleh jadi kontroversi!
* Lubang tahikkk punya pasal pon mau gadoooo kaaa? Ha Ha Ha...

Dia cuma tak reti bezakan kiri dan kanan je pon ko nak melenting ke SS?

Ko kan tahu... Itu memang kelemahan dia sejak dulu lagi...

Perfect Ten sangat ke ko tu SS?

Kuman seberang lautan ko nampak!  Gajah kat depan mata ko tak nampak!
* Eh! Ada kena mengena ke Kuman dengan Gajah dalam ini filem?

Ko lupa?

Masa ko kecik2 dulu... 

Ko selalu confuse huruf 'd' dengan huruf 'b'... 

Ko eja 'badan' jadi 'daban'... Bukan satu perkataan je SS... Seluruh karangan jahanam!

Ko selalu buat cikgu ko marah sampai kena halau pegi kelas sebelah!

Nampak tak SS? Cikgu pon putus asa dah dengan ko nih SS!

Dah laa ko ni nakal! 

Cikgu ngajor kat depan ko kat belakang kacau2 orang... Ko baling2 orang dengan batu seremban... 

Bukan batu seremban ko pon... Ko amik tah sapa2 punya... He He He...

Ko  ingat tak SS.. 

Bila dah besar... 

Ko pon selalu keliru antara Listerine dengan Dettol!

Ko pernah terkomor mulut ko dengan Dettol yang ko sangkakan Listerine!  

Sebab tu sampai sekarang ko benci kaler kuning kannn? Kannnn? Kannnn?

Ko ingat tak SS? Ko ingat takkkk?

Nak bukak rahsia lagi?
* Tak payah laaa... Malu kat orang... He He He...

* Matilah Ah Kak marah2 kan... Salah2 kan... Dan menghukum karma kan diri sendiri! Sorok muka bawah bantal... Nangessss!

Malam tu... Tetiba HH bangun kejutkan aku... Dia dapat rasa yang aku masih tak lelap mata...

Masa tu... Hati aku dah mula rasa sejuk... Aku pon bangun...

Dia minta maaf... Dia sedar yang dia dah buat aku marah...

Aku pon mintak maaf jugak sebab aku main sembur aje tak fikirkan perasaan dia...

Eh! Eh! Dah macam aidilfitri plak u'ouls! He He He...

Aku tanya dia "Nape ko nangis?"...

Dia jawap "Tu je senjata terakhir yang aku ada!"...
* Teknik super impose Ning Yatimah buat Ah Kak pasrah menyerah kalah! He He He...

Aku cakap kat HH "Lain kali jangan nangis macam tu lagi eh... Malu kalu ada CCTV nampak!"...

Kang tak memasal viral u'ouls!

Tak memasal kuar Youtube bertajuk 'Ning Yatimah meracau di Macau'... Ko mampu? He He He...

Tetiba perut rasa lapor... Memalam buta mencekik! Sambil gelak2 flashback apa yang terjadi sepanjang di Macau... He He He...

Dengan ini tamatlah kisah perjalanan aku di Macau... Kita sambung drama di Hong Kong pulak... He He He...


Travel... It's all about the Journey... Not the Destination...

Tiring? - Yes!
Regret? - No!
Experience? - Priceless! 

- TAMAT -

103 comments:

  1. HH lupa nak doa jgn tersampuk syaitan... Tu yg ngan dia2 naik hantu...

    ReplyDelete
  2. tak sabar akak nak tunggu cerita di hongkong pulak ni lepas ni SS :)

    ReplyDelete
  3. hahaha. biasalah, maybe badan kita penat, so, bila ada benda kecik mcm ganggu kita, kita pun ter-meracau sikit.

    win betul jawapan kak HH, itu je senjata terakhir aku ada.

    hehehe. lepas tu dah baik, gelak2. marah sebab lubang jamban. hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang win sangat dik non... Tiada pemenang... Semua pengalah! Ha Ha Ha....

      Delete
    2. alolo...so sweet.tak best friend lah namanya kalau tak gaduh.biasalah, dah penat kan..

      Delete
  4. Baca sampai habis...memang drama sangat...haha terbayang2 korang kat airport tu tengah bertegang2 leher x tegur sapa benda kecik punya pasal, tp last2 berbaik balik, bagus2.. :) Kalau mcm aku ni suka travel solo, tp bila travel ngan kawan, selalu mengalah ngan dia, xnak bertegang punya psl, haha tp dua2 ada pro & cons...nice 1 beb :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan airport... Tu kat terminal ferry... He He He...

      Delete
    2. ahaksss...mcm mana boleh tersalah ni antara airport dan Feri Terminal...typo ke Azlee hihhi

      Delete
  5. bila travel , kena elak seboleh mungkin dr berlaku salah faham . kang nanti ada yg bawa diri , selamat tinggal bye bye ... senjata wanita mmg air mato ss ... heh heh . redha je lah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak elak cemana dik non... Cobaaaannn.. He He He...

      Delete
  6. Hahaha..Left-Right disorientation lah, HH.
    SS baik2 jangan kena renal calculi sudaaaa...
    Oppssss...nama lain > kidney stone :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kidney stone? Abis laaa SS jadi org zaman batu... Hi hi hi...

      Delete
  7. Saya kalau dengan orang kalau marag pun jarang lama2. Tapi, kalau dengan asben...maybe sama kes SS. We tend to get more angry with person who a real close to us.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayahhhhhanda marahhh x???? Tidakkkkkkk! He he he...

      Delete
    2. Samalah kita shikin.. akak pun macam tuh jugak.. kekadang akak nak tenang, lagi dia panaskan ati akak.. mana tak berlarutan lama gaduhnya..

      Delete
    3. SS tak boleh gado lama dengan sesapa pon... Bila gado... Ingat balik kebaikan yg org tu pernah buat... Uhukk Uhukkk...

      Delete
    4. Ya kalau masing2 tenangkan diri masing2 tanpa ada sesuatu yang menyakitkan ati, memang cepat cool.. tapi baru nak tenang lagi ditambahnya memang ambik masa juga laa..

      Delete
    5. Agreed k.Izzeyda.
      Sekarang malas nak layan dah.
      Lantak pi lah..buat hal masing-masing.

      Delete
  8. Eh eh ai pun sama...ada masalah ngan kanan kiri....kena fikir 2-3 saat sblm cakap arah...SS fahamilah kekurangan kami....wakakkkak sian HH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni 2 x 5 dgn si HH la nih... Korang mmg leh geng! Iskkkss...

      Delete
  9. drama ni akan jadik lebih dramatik kalo antara boypren gilfren or laki bini... tapi since korang sesame jantina,hekkk, gasak jer la sentap menyentap sesame korang kekekke * kejam dok *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Life is so simple... If you want people care about u... Then u have to care about people first... Tak kisah laa dengan sape pon! Tak kisah apa jadi pon... Toward to the end of life... You can't be ALONE! That y travel is journey not only ONE destination! He He He...

      Delete
    2. wit wwweett...SS speaking London..i like!!!! heeee..

      betul! travel is about journey not destination..kita akan tahu sikap sebenar kawan adalah semasa travel...

      Delete
    3. Fuyooooo! SS berfalsafah la...tapi betul apa yg SS tulis tuh,...

      Delete
    4. sekali sekala SS berfalsafah kak farrah. hahah ^^

      Delete
    5. Bukan falsafah... FalSAMPAH! Ha Ha Ha...

      Delete
  10. Replies
    1. Jam murah je JM... Nak ke? He He He...

      Delete
  11. Fuhh..mmg panjang stery nih...bab tarik2 muka, menangis, terasa hati semua tu JM pernah lalui sepanjang terjebak dengan dunia travel nih...mmg perlu byk bersabar...pernah tulis dalam entri pasal member travel buat hal..sekali dia baca..terus update dalam FB "beware with your word jgn sampai i meletop" then until now kami x berhubung sedangkan beliau lah teman setia travel seblm ni..kalau lah JM tulis detail spt SS ap yg dia buat pasa JM..rasanya berperang besar kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS sebenarnya nak sangat tanya JM pasal travelmate JM tu... Tapi SS takut JM terasa hati... Tapi entry SS yg ni HH baca! SS tak rahsia apa2...

      Delete
    2. ohh...heeee.....biarlah dia..skrg pun JM dh ada travelmate baru :-)

      Delete
    3. Good! Kenali seseorang adalah kembara paling indah wahai JM! Tak gitu?

      Delete
    4. ye betul!!!! pe sal bijak sgt nih :-)

      Delete
    5. Bijak sempena raya cina.. Hua Hua Hua...

      Delete
    6. Bijak sempena raya Cina tu, SS! Prosperity longevity lai..lai...
      Sis JM - Tak apa, sis. Satu r/ship terputus, Insya Allah akan diganti dgn orang lain. Mungkin klu sis kekal kawan ngan dia, tak berpeluang jumpa teman travel baru.

      Delete
    7. Nakkkkk beger Prosperity... SS skeeee.. He He He....

      Delete
  12. JM cuma tulis tidak di pedulikan semasa travel tu kerana beliau layan 2 org kawan lelaki beliau..itu je ayatnya dalam blog...maybe JM yg bersalah..terus delete statement tu dlm blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye... SS dapat rasa pasal entry JM tu... Tapi... Pada SS... Kita kena jujur pada apa yg kite rasa! Org boleh paksa kita ke dari nak luah apa kite suka dan tak suka?

      Delete
    2. betul!!!!! meh nak peluk sikit!

      Delete
    3. Nak muah2 skit... Kah Kah Kah...

      Delete
    4. harap2 HH x merajuk bila baca statement ni hihhihi

      Delete
    5. Dia tak heran! Dia lg ramai geng yang lagi kuat sentap! Kah Kah Kah...

      Delete
    6. bersyukur kan dpt kwn yg xkuat sentap....kalau dpt yg terlebih sentap tu mmg payah nk handle kan...silap2 leh putus sahabat...huhuhhuh

      Delete
    7. X baik putus sahabat sebab jamban! Ha Ha Ha...

      Delete
  13. tapi mmg respect lah korang berdua...gaduh2 sbb tandas then masing2 boleh cool semula walaupun dalam gaduh2 macam tu ok lah....itu baru teman sejati..x simpan dalam dalam hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisah laa JM dengan sape pon... SS mmg macam ni... Sebab... Blog ni adalah psl travel... Maka fokus SS cuma kisah travel aje laaa kan... Kalu luar dari travel mesti lah lagi macam2 story ye tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. same to me...blog citer pasal travel...x pandai nk cite pasal lain..itu sbb mmg addict baca blog travel nih

      Delete
    3. SS baca blog travel org bukan nak tahu langkah destinasi je... Tapi... Apa yg kite belajar dari travel dia... Contohnya... Jangan pegi namdaemun market hari Ahad... Kedai tutup! Kah Kah kah....

      Delete
    4. ahahaahha....pernah pegi hari AHAD mmg kedai tutup..FrUST!!!

      Delete
    5. Haaa kannn... Perasaan FRUST tu yang kite kena baca wahai JM... Supaya tak jadi kat kite untuk travel2 kita yang akan datang...

      Delete
  14. kalau JM mahu dah terkucil dalam seluar sbb pundi kencing dah 'loose' ahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar2 cari jamban dulu pastu baru FLUSH! Ha Ha Ha...

      Delete
  15. akak yg membaca pun sedih SS oiii.....sedih tang mana ? tang tengah malam HH bangun kejutkan SS tu...klimaks penceritaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi... stock2 Ning Yatimah jugak ke nih? He He He...

      Delete
    2. Tapi 'scene' tu memang touching la, SS :)

      Delete
    3. Boleh buat filem nih.. hehehe..

      Delete
    4. Nanti SS suruh Mamat Khalid... Iskkksss..

      Delete
  16. JM , macam tau yg sentap tu...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda....SSSHHHHhhhhhhhhhhh :-)

      Delete
    2. Cehhh cehhh nak rahsia2... SS taw sape...

      Delete
    3. alaaaaaaaaaaa...simpan dalam hati je tau

      Delete
  17. Airmata HH rupanya yg tumpah di Macau. Bukan main panjang lagi monolog SS ye. Biasalah, kdg2 kita penat, our emotions get the best of us. Lagi satu mungkin sebab kita dah rapat dgn orang tu, kita tak control dah. Saya kalau hangin dgn orang yg tak berapa kenal, boleh cuba pujuk diri bersabar lagi. Tapi klu dgn bestfriend si Bott, bukan setakat memetir, menyembur pun ada. Then, bila dah cool, buat biasa macam tak ada apa2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS ni cuma manusia biasa aje Cikgu Farrah MF... SS bukan sesape... Bukan malaikat! So... Kire normal laa kan SS nih? He He He...

      Delete
    2. ingatkan air mata tumpah nak tinggalkan macau.. rupanya lain pula jadinya..

      Delete
  18. standard kalau pegi mana2 ngan mmbr ada ja salah faham ckit...antara nak x nak ja nk mintak maaf.. jgn dok ego lama2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apapun ati kena betul2 tenang.. kalau ati masih sakit, biar sampai ok dulu..

      Delete
  19. Memang air mata sangat lah entry ni. Hehehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tisu? Nah amik ni tisu gulung jamban... He He He...

      Delete
    2. hahhaha,. tisu gulung jamban tauu :P

      Delete
  20. teringat adegan sy ngn kwn baik dr kecik....selalu gak mcm ni...tp masih lagi rapat....mgkin itu cara yg terbaik utk mengenali rakan kita kn....dan sbb itu laa kita akan sntiasa menghargai antara 1 sama lain...

    ReplyDelete
  21. Based on most comment... Semua org pun ada pengalaman tersendiri sentap menyentap ni... Tak mesti dramatik utk laki bini atau bf gf jek... Even kadang2 ngan mak sirik pun ley sentap selisih faham... So xde istilah dramatik ke hapa... Sedang lidah ngan gigi pun tergigit... Eh sedeyyy la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa well said! Entah laaa! Lain org lain cara...

      Delete
  22. kesianlah ningyatimah nangis2...nasib baik CCTV xtangkap gambar nagis2 tu...biasalah, kadang2 pompuan ni, benda kecik pon dia boleh marah....pasal jamban pon boleh marah...normal jer tuh.... :D kirim salam dekat kak Ning Yatimah yer...xmoh sedih2 dah :D

    ReplyDelete
  23. Hahahha. alwak lahh SS dengan HH tuu. tak menahan cakap kanan tangan tunjuk kiri. adehhhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa... Sebut tu kena betul2... He He He...

      Delete
    2. mmber ai sorang camni.. bila suh tnjuk jln dlm keta, kiri kanan xtau.. dia dok seat belakang, ai drive, boleh plak dia main tnjuk2.. mana nak pusing belakang nya tgk dia tnjuk mna, bila tanya, kanan cakap kiri.. bila ai salah pusing, dia blh plak marah.. eehh aku tnjuk sana, hang pusing mana.. Adeehh.. susah xkenal arah ni.. huhu

      Delete
  24. Mmg drama swasta... x berkelip aku bca ..haha.. tp part muhasabah diri tngh mlm tu mmg klakar...
    aku rsa ko ni garang sngt la...haha... cer kurangkn garang tu... tp slalu org cpt mrh ni, die cpt cool down blik...hehe. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tukang kongsi cerita je.. Moral of story kena pikir sendiri... Ha Ha Ha...

      Delete
  25. viral boleh famous uols.. nanti macau government ajak pergi sana selalu sbb jadi duta popularkan macau.. adus HH ni comel la ahahaha.. hati tisu pastu ngaku tu je weapon dia.. maka SS pun sejuk hati melihat HH menangis.. drama sngat tau uols suka bace.. time travel usually mmg akan gaduh2.. time tu la kita kena sabar n try to be bertimbang rasa. tpi HH kira ok.. membantu. kalo travel mate tak membantu rasanya tinggal sajalah. pandai2 nak hidup p main jejauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah sejarah yang akan dikenang sampai bila2... The true me... Di mana bermula itu tak penting.. Yang penting end up cemana.. Ha Ha Ha...

      Delete
  26. hantu Macau ka rasuk SS sampai meracau macam tu.. haha.. kawan biasalah.. gaduh2 skit tu.. Dah baik cpat kira ok lah.. part last best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan gado... Ni bertekak... I bukan jenis yang suka masam muka lelama... Cepat panas tapi cepat juga sejuk... He He He... I'm learning utk jadi lebih baik... Doa2 kan...

      Delete
  27. Kah kah kah... baru baca half...

    Lawak lawak lawak...

    Sakit perut cml gelak...
    hadoiiiu

    ReplyDelete
  28. Harap2 mamat khalid baca entri ni...

    Abg mamat tolonglah buat sequel antu kak limah meracau di macau...

    Tolonglah ambik sss hh berlakon...
    Watak assistant kak limah pun okay...
    tolong cepuk2 kak limah yg meracau di macau....

    Keh keh keh keh keluar kau antu casino ...

    Hadoiiiiii lawak2

    ReplyDelete
  29. Seriously... imigresen china paling C*&^/@


    Tengking herdik org x de sebab....
    ehhhh kena maki ngan I secupak dpn tu... senyap terus...

    I x boleh org marah2 parents I...
    kena sepak pun boleh orang tu....

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. Tepukan gemuruh utk diri sendiri.... he he he..

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...