Saturday, 21 February 2015

Layan Citer Korea

Sepanjang cuti Raya Cina ni...

Aku tak ke mana2...

Memerap kat umah...

Kalu kuar pon...

Kuar dekat2 aje amik angin... Sambil.. Buang angin... He He He..

Plan trip aku ke Hadyai, Thailand untuk cuti ni pon terpaksa cancel...

Sebab...

Tak dapat train ticket... Sob Sob Sob...

So... Booking hotel dan pak supir pon terpaksalah cancel jugak...

May be akan ditunda ke tarikh yang aku belum nak pastikan lagi...

Tapi...

Ada hikmah jugaklah aku tak pegi...

Sebab...

Aku pon belum sihat sepenuhnya...

So...

Apa aku buat sepanjang hari???

Aku Blog Walking Cari Pasal... Ha Ha Ha...

Dah rasa semacam kurang mood nak update pasal travel buat beberapa hari ni... 

Malas nak edit gambar... Huh!

Dan...

Sepanjang cuti ni...

Aku terjebak layan citer Korea bersiri ni... Adeiii...

Akhirnya tamat jugak aku layan 17 episod kesemuanya...

Cerita ni mengarut skit... Tapi klakorrr...

And...

Romantic! He He He... 

Tetiba dalam hati Ah Kak ada bendera pink dalam taman... He He He....

Dalam citer ni si hero lelaki ada masalah membaca... 

Terus aku sengih sampai telinga :) :) :)


- XOXO -

76 comments:

  1. ehh..ni bukan citer yg dia leh tgk hantu tu ker??? coz xreti bca tulisan tuhh....hahahaahahah...tp kalau citer tu mmg best...kelakar dan romantik gituuuuuuuuuu...leh laaa SS berangan2 dulu...hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa citer hantu bongok tu laaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Rasanya baru-baru ni adik saya layan citer ni. Dia kata 'vongok-vongok' kelakar. Saya tak pandai layan citer korea. Baca travel entries orang gi Korea reti lah :)

      Delete
    3. Uishhh... Sape travel entries org gi korea tu? Ha ha Ha...

      Delete
    4. ehem ehem pesal rssa sakit tekak nih ke ada org sebut2

      Delete
    5. Citer hantu bongok tp habis gak tgk hahaha

      Delete
    6. Hahaha nk ubat batuk cap ibu dan anak je yg lain x nk, ibu dan anak tiri ke ayah dan mak tiri ke x nak

      Delete
    7. Cucu dan nenek... Jiran sebelah punya jiran...

      Delete
    8. hahahah. dekat ke sis JM nak cubit SS ?

      Delete
  2. Aku pun duk umah jer ss..tp aku tido, mkn, tido...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh! Ko jadi ular sawa ek DJ... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. DJ! Bukan ke g mkn2 d Seoul Garden, IOI city mall, ahakkssss kena tangkap :-)

      Delete
    3. Sedap cekik haiwan katanya... Hi hi hi...

      Delete
    4. haiwan jinak senang nk mencekik ahaha

      Delete
  3. sis pun layan korea tapi kat asrto . etiba tambah lagi 2 channel 394 dan 395 . layankan aje lah sementara ada preview ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak subcribe... CD ni pon CD pinjammm! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. sis QV? JM nampak cam muda lagi, muda dari JM yg awek muda nih hohohoho

      Delete
    3. hehe mujur sis SS tak beli CD, baru nak cakap "amboi, sampai beli CD tuuu" hehe. cerita hantu kan ni?

      Delete
    4. Ye Cik Hanis Amanina... Citer antu vongok... ha ha ha....

      Delete
  4. Eyda baru hari nih kuar, gara pegi knduri.. kalau tak terperuk kat umah lagi laa.. okey laa layan drama korea dari mula sampai abis.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaa terperuk jadi jeruk... He he he...

      Delete
    2. Sesekali makan jeruk pun sedap jugak SS.. hehehe..

      Delete
    3. eyda: jgn mkn byk sgt asam tu nanti sel2 otak lambat berhubung kang perlu minum susu enfagrow lak ehehehe

      Delete
  5. I pun dok rumah je...novel dah 2 bijik setel...apake tajuk drama ni?

    ReplyDelete
  6. trip ke Hadyai naik keretapi..best tu..semoga cepat sembuh...Master's Sun..suka 2nd hero, yg jd pak guard tu..sedap suara dia nyanyi soundtrack citer ni..tak habis tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Guard manyak ensem woooo... Ha Ha Ha... Part dorang nyanyi lagu bear tu lawak... Dgn heroin pakai kasut kotak tisu! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Dh lama xlayan drama korea...dulu klu layan sanggup tak tdo nk habiskan semua siri...

      Delete
    3. mak aihh kak irra . dahsyat betul tuu. heheh ^^

      Delete
  7. perghh... layan cite koya.. oppa gangnam style sangat.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu Ah Kak yang nengok citer koya dah tak jadi oppa gangnam style dik non... Sudah tukar.... Ah Kak jadi Eonni Jahanam Style! Ha Ha Ha...

      Delete
  8. Hari ni kira SS Marathon back-to-back citer Korea lah ye...
    SS, saya udah email add saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wokeh... Dah Reply... Tqqqqq... He He He...

      Delete
    2. x mintak pun add JM punya :(

      Delete
    3. JM mesti x cek email SS anto smlm... Tu laaa byk sgt email! Ha Ha Ha... SS simpan lagi ler add JM.. Ha Ha Ha...

      Delete
    4. ehehehe ada 7k unread mail huhuhu

      Delete
    5. Orang ramai peminat laaa katakannnnn... Kannn... Kannn...

      Delete
    6. Email advertisement masuk dlm spam hahaahah mmg byk

      Delete
  9. ehem ehem, bendera pink dalam hati kak SS? aigoo...tajuk ape yer cerita ni? kite tgh tgok cerita kill me heal me... hero nya muka macam orang yang pernah buli kite dulu2....hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak aiiihhh... Siap nak tengok hero pembuli lagi... Betul2 meresap nih... Tajuk citer ni Master's Sun!

      Delete
  10. lols! cite ni bestttt gilaaaaa! hahahah lain skit dr cite lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kannn memang lain... Klakor giler! Ha Ha Ha...

      Delete
  11. ni cter lama, JM dh tgk tapi bukan dari cd pinjam tp download file. Mula2 tgk tu mula ckp pesal heroin x cantik hero sado tp syg penakut hantu tp still tgk sampai habis wlupun ambil masa berminggu sbb ada scene kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tgh layan ost citer ni... He He He...

      Delete
  12. pehhhh kemain syok lagi layan koreaaa ^^

    ReplyDelete
  13. Ehh lerr g komen kat atas pulak..eheee
    Drama korea yg best skrg tajuk apa ss?nk suh husband donlod lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama Korea yang terbaru bertajuk Eonni Jahanam Style... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Betul ke ni ss? Siap gelak2 lagi...

      Delete
  14. mujur tak ke hadyai SS....gila ramai org gi siam.mesti berlaga bontot la jawabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaa bontot berpeluh.... iskksss...

      Delete
  15. Aku pon x ke mna long hols ni... slalu tu, pntang cuti... this time around mcm x da mood mo ke mna... dok umah.. tidoq, msk2.. sok dh kija..sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok umah best besokan badan... Ha Ha Ha...

      Delete
  16. Ramai yg frust bila tersangkut dalam jem...sebab tu den tak balik kampung,,.tahun lepas dh kena..12jam balik kedah...pengsannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12 jam? Kalu SS 12 jam tu dah berkeping2 cd boleh layan... He He He...

      Delete
  17. Rehat ye SS..kaki tu kena ikat sikit..itu ang pow kasi simpan

    ReplyDelete
  18. tak tau nak komen apa..makcik tak tengok cite Korea.hehe.cuti CNY duduk kampung je lepak kedai kopi main Carom(betul ke eja?)

    ReplyDelete
  19. peeeeeeeergh SS layan citer korea ????? seriously ??? SS amek mood ni dia nak p korea plak..
    nak ikut road trip.. naik ketapi ke utara naaaaaak ahaha..

    ReplyDelete
  20. Boleh tak nak tanye 1 soklan?
    Kalau SS xmo jawab saya x kesah.
    SS kerja ape? Toke ea?
    Sebab banyak masa pi travel..

    ReplyDelete
  21. tak sangka layan cita romantic juga noh..hahahah

    ReplyDelete
  22. wow layan citer korea hehe. kitew pon time raya cina dok umah je. mls nk stuck dlm jemmm kalo p kemana2.

    ReplyDelete
  23. Wahhh korea bestnya... ekin xboleh nk layan korea abg xminat hihihihi....

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...