Wednesday, 25 February 2015

Permudahkan hidup orang lain

Tengah aku dok nak approve comment moderation...

Dan memvakum segala habuk2 tak berguna dalam blog aku ni...

Aku pon dok la belek2 comment2 lama yang ada...

Tup... Tup...

Mata terpana kepada comment yang satu ni...


Comment ini datangnya dari 'Anonymous'... 

Rasanya comment ni dah lama... Cuma... Aku je baru terperasan...

Dan posting tu pon dah tak ada...

Kepada 'Anonymous'... Atau mungkin anda sekarang dah ada special nickname... Terima kasih di atas doa anda! Semoga Allah juga permudahkan segala urusan anda...

Kadang2...

Aku pon tak sedar...

Dalam aku merepek... Meraban... Merapu... Siap mencarut maki lagi dalam menulis blog...

Rupanya... Ada sekelumit perkataan yang mungkin bermanfaat kepada orang lain...
* Ah Kak terharu sambil gumpal2 tisu...

PERMUDAHKAN HIDUP ORANG LAIN... ALLAH PERMUDAHKAN HIDUP KITA...

 Gambar sekadar hiasan...



- XOXO -

62 comments:

  1. Ya, permudahkan hidup orang lain, الله permudahkan hidup kita. InsyaAllah.
    #motivasidipagihari tq ss :)

    ReplyDelete
  2. hukhuk.. terharu ai, ah kak.. ai pun terharu dgn komen ah kak semalam kat entry ai.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo dik non... Ah Kak tgh try nak kurangkan loading... Uhukkkkk... Nangesss...

      Delete
    2. so far so good.. i likeeee u ah kak

      Delete
    3. Kalau de button like sy nk like byk2..hihihii

      Delete
  3. yalah SS terharu kaknoor, nasib U taknampak mata merah ni, kita permudahkan hidup orang ALLAH permudahkan hidup kita percaya lah...

    ReplyDelete
  4. Walaupun entri "merepek... Meraban... Merapu... Siap mencarut maki lagi dalam menulis blog"

    Bagi JM itu hanya penambah perisa..tapi JM x guna Pak Haji...TETAPI penuh dengan informasi tau...kepada yg first time nak travel obersea mmg JM rekomen blog ni..in sha Allah guide dan ilmu yg kongsi ...sgt..sgt..sgt membantu. Kalau JM nk travel tempat2 lain yg belum JM terjah..blog ni lah yg akan di jadikan guide semasa prepare itie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Haji Kacang Pool ke JM? Nak kirim salam kat Wan Maimunah boleh?

      Delete
    2. betul tu Sis JM.. Ai pernah komen dlu, rasa cam nak print ja entry SS.. senang..guideline yg lengkap.. patut menang award ni.. hehe

      Delete
    3. Part maki2 tu jangan print Dik Non... Nanti tak cukup kayu balak nak buat kertas!

      Delete
    4. susah nk jumpa wan maimunah skrg...byk JOB

      Delete
    5. Ros pernah jumpa kat Kacang Pool Bomba, Larkin.. Masa tu Wan Maimunah tengah lap pinggan je kat depan kedai :) murah dengan senyuman...

      Delete
  5. Konsep "permudahkan urusan lain" lah yang JM apply dalam blog Jari Manis Travel List..itu sbb semua jln, semua lorong, semua ceruk, map semua nk sumbat kat dalam blog tu ahahaha

    JM percaya dan tahu Allah berfirman.."jika engkau permudahkan urusan orang lain..Allah/aku akan permudahkan urusan mu" so buatlah dengan ikhlas hati....

    ehhhhhh JM!...kenapa komen kali ni SKEMA mcm jawab soalan SPM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhhh! Ostazahhhh JM! Gigil SS di sini...

      Delete
    2. tok sah nk GIGIL-gigill sgt...ini ustajah ROCK hahaahaha

      Delete
    3. Komen JM pon sy nk like...hahahaha

      Delete
    4. ustazah rock ni yg best ni...

      Delete
  6. terharu sambil gumpal2 tisu...kalau x cukup nanti JM pos Kleenex!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak yang ada extra long dan extra wing boleh? He He He....

      Delete
  7. Gambar hiasan sangat bertepatan dengan entri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..betul! moga SS terus maju jaya dalam arena blogging (bapak skema ayat). ;p

      Delete
  8. Kalau kita busuk hati suka nak menyusahkan orang, bertimpa-timpalah kesusahan yang akan datang pada kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... Betul.. Betul... Nape pandai sangat nihhh... He He He...

      Delete
    2. lohhh..tak kan nak tahu yg menulis tu cikgu hihihih

      Delete
  9. keep on writing n sharing or merepek di sini SS..JM setia dan sukaaaaaaaaaaaaa baca semua entri u oulssssss...kalau seteressss mmg sini lah tempat beradu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan lagi nambah seteress ke Yunkkk? He He He..

      Delete
  10. Betul, panduan blog SS nih berguna utk sy jugak..neway nak menyibuk skit..kenapa baru skrg kena approve comment yek? Ada lalat berkeliaran kah kat blog nih..(mood makcik kiah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai Makkkk meneka! Boleh masuk teka silang kata! Confirm menang! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Sapo lah yang dok kaco tu? Joyah sungguh dia

      Delete
  11. Kim salam kat gambo hiasan tu... Yg tinggi lampai... Yg metot kaki melalak tak mo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He He He... Dia kata walaikumsalam.. Ehhh...

      Delete
  12. walapun merapu, meraban..direction ditulis secara detailed, boleh buat rujukan..keep up a good work..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii dah macam Nur Fazura.... He He He... Macihhhhh!

      Delete
  13. Kdg kita rasa yg kita buat xde pape tp kdg yg kita buat tu mmbri kebaikan kpd org lain...rasa suka sgt kan kalau dpt bantu dn permudahkan urusan org lain...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. u tunggu sini jap.. i nk gi kedai.. beli tisu untuk u... tengok2 kedai tutupppppppppppp!

      Delete
    2. alaaaa u niiii...selalu g kedai time tutup...hahhahahaha

      Delete
  14. Gila tak suka blog kau kak? Haahah.

    Suka gila nak baca. Hahaha

    ReplyDelete
  15. setuju kak! kalau bukan org tu yang balas, Allah akan permudahkan urusan kita dalam pelbagai cara..insyaAllah...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhan akan hantar orang2 yang baik... doa je...

      Delete
  16. kita mudahkan urusan orang lain, Allah permudahkan urusan kita :) inshaaAllah

    ReplyDelete
  17. betul tu...
    saya percaya tentang ini.. insyallah kita mudahkan kerja org... insyallah kerja kita pon jd mudah..

    ReplyDelete
  18. ha tudia ostajah SS & HH membantu =D

    ReplyDelete
  19. itu mmg betul . sbb tu jgn menolak bila org pelukan bantuan , sekiranya boleh ... uhhh , tinggi n besarnya minah saleh tu . pakai selipar je ...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...