Monday, 9 March 2015

Kembara Halal - Tony Roma's

Dah berzaman aku tak buat review pasal makan...

Jom! Kite hentak perut kat Tony Roma's...

Tony Roma's ni cuma ada satu je kat Johor Bahru...

Terletak di Komtar JBCC...

Kalu nak makan kat sini... Jangan tamak! Order 1 atau 2 menu aje dah cukup... Sebab... Sekali datang besauuuuu bapokkkkkk! Ha Ha Ha...

Tengah aku dok makan tu...

Tetiba...

Ada surprise!

Pelayan2 kat situ bawak kek siap nyala lilin!

Sambil nyanyi "Happy birthday to you... Happy birthday to you... Happy birthday to you"...

Ehhhhh! Birthday aku keeeeeee?????

Tak sangkanyaaaaaaaaaaaaa!

  
 

Jangan nak perasan! 

Bukan birthday aku! 

Pelayan tu semua pegi meja sebelah! He He He...


- XOXO -

86 comments:

  1. Hahaha... Akak ni saja tau! Baru nak jeless sebab ada yang bagi suprise kat dia... Rupanya, meja orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipah tertipu.. tp nama ai bukan tipah..hehe

      Delete
  2. Ros tak pernah masuk lagi restoran tu kak.. Nampak macam menarik la... Sedap tak ?? Tak cakap pun tentang makanan tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ikut tekak memasing... SS rasa sedap!

      Delete
    2. restoran ni sesuai utk tekak ore bando je lah ZF :-)

      Delete
    3. tu la..tekak saya org kg ja.. nk nasi ulam cabai

      Delete
  3. Haahhaaa..perasannn...baru nk ucap beday kt SS...skali org len daaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk ucap skrg pon boleh! Ha ha ha...

      Delete
    2. nak tahu kena add Facebook... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. tarikh lahir di FB tu x betul! JM dh check :-)

      Delete
    4. apa yg tak betul... betul laaaa...

      Delete
    5. BETUL? terus garu2 kepala x gatal..ohh...yg tadi JM tgk 1 Jan 19..!...sudah tukar

      Delete
    6. JM dah NYANYOK! Kah Kah Kah... Mana ada 1 Jan... Tu ntah sape2 punya... Ye laaa kan org ramai peminat laaaa katakan....

      Delete
    7. ahahahaah..patutlah rasa lain machem je...tak mungkin umur SS dah cecah ehem2 ..sbb rasanya SS baru 2 series hahaahah

      Delete
    8. SS dah 5 series... Tolong laa percaya... He He He..

      Delete
    9. ahahahaha...yang ni mmg JM kena tipu cow cow

      Delete
    10. Hahahaa...tggu sy create fb dulu laaa bru leh tau besday SS..

      Delete
    11. kalau 5 series ni larat lagi dok travel mmg hebat la....

      Delete
  4. Apa menu yg paling pemes kt situ? Rs xsbr lak nk try...hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Western! Roti tisu x de! Kari pon x de! Hi hi hi..

      Delete
    2. hahahah tu semua nasi kandar la

      Delete
    3. roti tisu dua!!..
      Sorry, tak de.. hehe..

      Delete
    4. Deanna x layan western ni...dia layan eastern je heee

      Delete
    5. Hahahaha...hampeh tol...igt nk try kari ngn roti tisu dia...dpt tisu je jwbnyeee

      Delete
    6. JM...tekak sy lebih ke eastern..tp western pon telan jugak..terutama bila ada org banjer...hahahahaah

      Delete
  5. tak pernah try.. nak try gak.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bok pe nk try test cuba..pegi je mkn kat sana abis cite heeee

      Delete
  6. Ah kak tertipu rupanya...baru ehem ehem nak nyanyi lagu besday untuk SS

    ReplyDelete
  7. kaknoor pun tingin jugak nak rasa SS mesti sedap kalau orang masak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nor nak rasa SS? fuhh....best tak SS

      Delete
    2. Naaakkkkkkk!!!! set DATE hihihih

      Delete
    3. kalo ayat SS 'rasa menyesal' miahaha..
      tapi rasa SS eee ee.. ada sesedap chocolate tak..

      Delete
  8. Hahhahaha. baru ingat nak naynyi jugak tadi. Pehh makanana dia menggoda betul :D

    ReplyDelete
  9. laaaa... nasib baik x wish tadi. hahahahahhaha... tolong lah wish kan kat orang sebelah tu... aritu nak try tony romas tapi kawan kata mahal gilor, so x jadi T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. try Tony Romas memang lah mahal.. hehe.. try makanan mesti boleh punya.. haha..
      (jgn mareee arr)

      Delete
    2. Amy J nk ke try Tony Romas tu..dgr nama pun dh kecut..risau nanti dia suka ram**s

      Delete
  10. cehhhh hahahahah....baru nk wish

    ReplyDelete
  11. cehhhh hahahahah....baru nk wish

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. komtar penang tu pun tunggu masa nak reput =p

      Delete
  13. kat mana tempat ni.. tak tahu pun.. bagi peta.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peta bersepah atas tilam... Nak tengok? He He He...

      Delete
  14. laa ingat birthday SS.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje nak test korang alert ke tak.. Ha Ha Ha...

      Delete
  15. Hepi besday SS..... :P

    ingatkan penang ja ada komtar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah padah kalu orang malas membaca! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ni betul2 xbaca... terus hepy besday

      Delete
    3. hamek hamek kena perli kaw kaw aahahha..

      Delete
  16. Macam pernah dengar nama ni tapi tak tahu dengar dekat mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dok canada sana lagi sepah kedai cemni.. ehehe..

      Delete
  17. Iskk baru mak ingat nak hadiahkan pakej percutian ke Antartika..terbantut hasrat. baru nak buat muka comel minta kek sepotong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk Ohhh Makkkk... Sedih mak! Rasa nak meraung tepi bucu meja... Ha Ha Ha....

      Delete
  18. ehh..mcm mana boleh terlopeh entri nih...Jap nak baca..betul ke Tony Romas...sib baik JM baca slow2 jika tak dah salah sebut Tony Ramas

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa gua rasa bukan nasi lemak sebenar yang dibincangkan ni

      Delete
  19. ehem..keluar mkn dengan HH ke tu

    ReplyDelete
  20. kalau makan western mcm ni mmg my feveret argh...

    psst : happy belated besday SS (cam2 tahu2 je bila SS lahir kan) main serkap jarang jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belated utk tahun lepas ke? untuk tahun ni belum lg... Ha Ha ha...

      Delete
    2. mintak hadiah besar2 kat sis JM

      Delete
    3. ahahaha besday tahun lepas ahaha..

      Delete
  21. Lupa nk kabor..sekali imbas baca tajuk...tony ramas...errkk....adehhh...hahahahahaha....dua kali baca baru betul...kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tiga kali baca jadi Tony Fernandes... Terus ingat kat nasi lemak Pak Nasser!

      Delete
  22. datang sini mesti sakit pipi.. sebab kena sengih dari mula sampai abes..
    ada award blogger paling sengal dak ? ahahaha..

    tak penah makan sini.. kita layan kedai2 murah saja.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak bagi blogger paling sengal tolong bagi kat JARI MANIS... Dia wakil! He He He...

      Delete
  23. mcm dah agak je . kan SS suka buat thrill ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandainyeeee... Dah boleh baca fikiran SS ek...hi hi hi...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...