Wednesday, 4 March 2015

Kembara Hong Kong - Day 5 - Avenue Of Stars

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Hari ini 19 January 2015...

Masuk hari ke lima aku di Hong Kong... Dan merupakan hari dan detik terakhir aku di Hong Kong ini...

Pagi ni... Aku bangun agak lewat...

Tak ada apa nak dikejarkan...

Bag pon dah siap kemas... Flight aku petang nanti...

So... Aku ada banyak masa lagi di pagi hari...

Aktiviti kami pagi ini adalah bersiar2 di sekitar hotel...

Malam tadi... Aku sempat ke Avenue Of Stars yang tak jauh dari hotel... 

Just jalan kaki aje...

Kami ke sini untuk melihat Light Show...

Lagi...

Tu diaaa... Clock Tower!

Clock Tower ini siap di bina pada tahun 1915... Lama giler kan Dik Non... Ah Kak tak lahir lagi... He He He...

Sorry tak banyak visual kat Avenue Of Stars di waktu malam...

Sebab...

Orang terlalu ramai...

Dan aku pon dah penat giler waktu tu...

Pagi ni...

Kami ke Avenue Of Stars lagi untuk lihat view di waktu siang...

Pilihlah nak ke mana...

Bangunan bulat belakang aku ni... HK Space Museum... Info terkini boleh click kat SINI...

Belakang aku ni... HK Museum Of Art... Latest info boleh refer kat SINI...

Si HH sibuk suruh aku amik gambar dia posing macam ni... Saje nak jeleskan kawan2 dia... Ha Ha Ha....

Ah Kak posing kacak jelita di sini... He He He....

Ah Kak berangan nak jadi pengarah filem... 

Tapak tangan Jackie Chan... Beso Dik Non tangan Jackie Chan ni...

Tapak tangan Jet Li... Tangan Jet Li lagi beso Dik Non... Kalu tampor muka orang mahu meninggal terus masuk kubor tak sempat mengucap! Ha Ha Ha...

Bruce Lee...

Gagah perkasa Bruce Lee...

Ah Kak cuma ada black belt kaler biru... He He He...

Ah Kak dan Lightingman...

Get ready! Action! 

Ada beza? Ke sama? He He He He He He He He He...

Jalan2 sampai hujung...

Jangan lupa saksikan filem Ah Kak... Gerenti dapat kutipan PECAH PUNGGUNG! He He He...

Ehhhh! Jangan tinggi sangat... Ah Kak ni dah laa rendang berbuah! Ko turun skit microphone tu... Kang orang tak dengar suara soprano Ah Kak...

Ke mana feri tu nak pergi?

Di kejauhan...

Lagi...

Kami tinggalkan jejak di sini... Rasa sedih plak bila dah last2 day ni... Uwaaaaaa!

Jom kite jalan2 tempat lain pulak...


BERSAMBUNG...

85 comments:

  1. Salam. Hee seronoknya gi jalan jalan Hongkong tengok light show.

    ReplyDelete
  2. HK Museum Of Art..tu dapat naik ke SS sbb macam ada tangga je kat belakang tu, kalau kaknoor rasa nya tak terjalan lah sakit lutut hahaha banyak sngt jalan2 SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. usahkan lutut je Kak Noor... Pundi pon boleh kempis... He He He...

      Delete
    2. Kak Noor klu p travel jgn lupa bawak kasut roda.. hehe

      Delete
    3. Saya memang kagum ngan kegigihan SS & HH membetis time travel :)

      Delete
    4. membetis sambil menguruskan badan

      Delete
    5. hehehe kalo kaya jenis duit mengalir cem air..
      boleh sewa limousin ehehe.. bawak pusing2.. kalo dak membetis lah..

      Delete
  3. suka tengok view malam dan siangnya.. cantik dan menarik gitu..

    ReplyDelete
  4. " black belt kaler biru ". konfius kaler sebenar.. haha..
    Bangunan kat HK ni mmg unik2 kan.. Macam bentuk ada..

    ReplyDelete
  5. terimakasih kerana berkongsi gambar dan cerita...nak pergi sendiri..tak tau bila hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang pon boleh kalu Cik Kam nak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kan ZF.. xdak duit kita tengok sajalah..
      sambil brangan kita ikut dalam luggage..

      Delete
  6. cantiknya Arena of Stars ni..mesti syok tangkap gambar. Scroll jugak kot ada gambar Ah Kak posing ala Bruce Lee. confirm pecah punggung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Sal ni byk sgt tengok bola... Avenue bukan Arena... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. alamak salah taip plak kak Sal.. hehe..

      Delete
    3. haha..Arena of Stars tu kat Genting Highland. ops..excited nak komen, biasalah tu.

      mungkin jugak sebab banyak sangat tengok Astro Arena.hahaha

      Delete
  7. cantiknyaaa menara jam tu waktu malam. amboii HH nak jadi model macam patung tu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia model tak dapat payment... He He He..

      Delete
  8. Posing HH memang leh buat satu kampung jeles ;)
    Tapak tangan Jet Li = BESAUNYA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tangan Jet Li tu kalu menampor orang... Kalu tak meninggal... Confirm koma....

      Delete
  9. Jap..tgk pic dulu pastu nanti sambung balik..SS dh nampak mcm retis HK bila berada di Avenue of STARs tu adakah di sbb oleh AURA kat tempat tu heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS jadi retis HK... Abis laaa Feng Mau tak boleh cari makan....

      Delete
    2. hahaha retis HK duduk gigit jari.. tu HH lagi sorang..
      menangis retis sana tengok..

      Delete
  10. Sakan yer ah kak....ha..ha... Light show tu best kan...? Aku memang suke light show dengan firework show....he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tu mmg best... Tapi.. Ramai orang... Kena menyelit2 nak nengok...

      Delete
    2. dok selit2 tu xpa ka.. xkena apa2 ka...

      Delete
  11. Hari ini 19 January? hari ini 4 March la Yunk! ahaha...saje cari fa sal

    ReplyDelete
  12. Tahun 1915? jgn kata Ah Kak belum..ntah2 nenek Ah Kak pun pun x lahir lagi eheheeh...lawak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Ah Kak lahir 1915.. Berapa umur Ah Kak sekarang? Calculator mana? Calculator pon ROSAKKKK! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Calculator ROSAK guna SEMPOA

      Delete
    3. ahahaha moyang kita baru kawen time tu..
      mak ayah nenek atuk baru nak terbentuk =P

      Delete
  13. si HH posing tu dah all out tapi sayang pesal x kasi dia pegang BALL sebiji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak cari BALL kat mana? BALL apa yang sedap dipegang? He He He...

      Delete
  14. Sambung lagik! ingatkan dah naik bas balik epot hihih...Wayang pecah panggung? kalau dah pecah buat nk pegi nonton lagi heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila masa pulak Ah Kak kata pecah panggung? Ah Kak kata PECAH PUNGGUNG!
      * Ponnnnnn ponnnnn dilanggar motorcar!

      Delete
    2. ahahaah...mcm mana leh salah baca ni..excited sgt lah nih

      Delete
    3. mgkin sbb pecah panggung kena tgk coz nk tgk rupa panggung yg pecah...hahahahha

      Delete
    4. skali salah baca daaaa......panggung dan punggung..hahahaha

      Delete
  15. Kongsi sikit naka tajuk Filem Ah Kak tu..nanti kalau nk bikin filem baru nak lupa offer Ah Kek kat sini eh..ni ha nampak tak si Ah Kek Jari Manis ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu haaa... Ah Kak dah jawap dalam komen si iryanty ahamad kat atas tu.... He He He....

      Delete
    2. Punggun Neraka? wahh...kategori 18SX nih :-)

      Delete
    3. mana datang Punggun ni JM oi hahaha

      Delete
    4. ooooit ZF ni corrupted dah.. CT tengok katun je tau..
      jiwa kanak-kanak..

      Delete
  16. best jugak kalau leh tgk light show tu...warna warni gitu kannn...hehehehe

    ReplyDelete
  17. Tak menahan posing cenggitu.... Sanggup asal dpt jeles kan org kg...

    ReplyDelete
  18. sama lah nyonya tu dengan Khi Nzh Ir tuu. hahahaha. kbaii

    ReplyDelete
  19. famous place ni..cantik..view tepi pantai..

    Bruce Lee tu aksi cam gitu jer..

    ReplyDelete
  20. lampu hijau tu setiap bangunan tinggi memang ada ke?

    wow, ada tapak tangan diorang? siap ada lightingman tak boleh belah tu...

    saya pernah pergi langkawi. ada banyak directions macam gambar dekat atas. ingatkan direction nak kata kalau ke kiri p mana, kalau ke kanan p mana, rupanya signboard cari jodoh dari merata negara -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa ? cari jodoh di langkawi ? first time dengar ni..
      nak pi lah balik hehehe..

      Delete
  21. posing HH tu kena pakai mcm patung tu baru jd

    ReplyDelete
  22. light show macam shoot laser saje hehehe.. SS patut tepis saja orang ramai2 tu.. semak..
    ahahaha.. SS kata diva =P

    CT tau kalo p HK mmg kena mai sini.. kena posing kat sini baru betol kata mai HK..
    harusla besaq tapak tangan tu.. nak buat sepak orang kan..

    ReplyDelete
  23. Takpe..berangan biar sampai ke bintang.

    ReplyDelete
  24. Pegi 2x.
    Okla SS n HH.ada chance pegi tuk tgk pemandangan siang.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...