Wednesday, 11 March 2015

Kembara South Korea - Flight Ticket

Hana... Dul... Set... Net... Dasot... Yosot... Ilgop... Yodol.. Ahob... Yol...
* 1.. 2.. 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10...

Ehhhh... Ehhhhh... Ehhhhhh....

Ke Koya ke kite???????
* Ejanya Korea bunyinye Koya... He He He...

Kepada yang dah pernah ke Koya 80 juta kali bolehlah abaikan entry Koya ni... Buat2 laa tak nampak! Sebab... Nanti korang poyooooooooo 8 hari 8 malam! Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha...

Actually... Aku patut beri kredit kepada otai traveler JM... Sebab... Aku banyak cilok info dan tanya macam2 kat dia... Kumapta JM! Doakan kekanda mu ini tidak sesat pulang ke pangkal rahim... Ehhh! Syaaaasuuuul.... Pangkal jalan! He He He...
* Kumapta = Terima Kasih

Kumawoyo! Juga kepada traveler otai yang lain yang tak termampu aku listkan satu persatu... Tanpa petunjuk mereka... Mungkin aku juga tidak sejauh ini...
* Kumawoyo = Terima Kasih

Dan...

Kamsahamnida! Kepada readers ku tidak kira baru atau sekian lama! Tiada anugerah yang terindah melainkan kehadiran kamu... Kamu... Dan... Kamu... Di sini...
* Kamsahamnida = Terima Kasih

Ehhhh... Berapa punya banyak terima kasihhhh  daaaa... Ha Ha Ha...

Rasanya memang ada antara u'ouls yang terhidu lebih awal destinasi aku ni kan...

Jadi...

Tanpa membuang data internet dan bil letrik...

Mari aku persembahkan... Drama terbaru ku bertajuk Eonni Jahanam Style!... Atau lebih mesra panggil je Kak Nam...  He He He He He He He He He...
* Eonni = Kakak

Ok laaa u'ouls....

Kak Nam busy nak lipat2 kain... Nak matchingkan stokin dengan seluar dalam... Ehhh...

Pastu...

Nak tebang pokok pisang amik daunnye aje buat bungkos Nasi Lemak!
* Tony Fernandes dah naikkan harga nasi lemak sebanyak sehengget u'ouls... Haloba tak perangai? Dah laaa air mineral sama banyak dengan air liur basi! Bongok tak?

Pastu...

Kak Nam nak pi bungkos gulai kari siap ikat tocang tepi buat bekalan sepanjang jalan menuju puncak Namsan nanti...

Pastu... 

Sumbat semua... Nak melaram dengan bag bagak baru Kak Nam yang kaler kundang... Nak sepadan dengan kasut tekois tak berjenama lepas diskaun harga Ringgit Malaysia 65.00 tu... Bior memancor2 seluruh Seoul nuuu haaa... Bior semua orang ke tepi! He He He...

Ok laaa u'ouls...

Park Ju Bor dah janji.... Oppsss! Silap! He He He..

Lee Min Ho dah janji nak jemput Kak Nam kat Inchoen Airport... .
* Tolong lahhhhh percaya! Tak percaya sudah! Nama ko Dollah... Tetek ko sebelah!

So...

Kak Nam pegi dulu yeeee u'ouls...

Nanti Kak Nam balik... Kak Nam bawak BOM TANGAN serang blog u'ouls... 

U'ouls semua jangan nakal2 ye... Kalu rindu kat Kak Nam buat lah muka tak malu layan diri kat pondok buruk Kak Nam ni.... Kalu bontot u'ouls gatal... Garu laaa sendiri... Garfu banyak kat dapor... He He He...

Gaja! Hangugae Gayo!

Flight JB - KLIA2
 Flight KLIA2 - Seoul, Incheon


- Saranghae -

128 comments:

  1. Tolong la.... Com molot ketat2 utk aku pada lee min ho.... Plssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu ko ciom aku sama mcm ko ciom lee min ho... Aku lagi ho ho ho liawwwww! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ciyum bontot ke bontot je lah...nanti park ju bor kasi..hahahaaa

      Delete
    3. haha.. agak 18sx di situ.. :D

      Delete
  2. ke koya kah kak nam..eh nama watak baru..semoga kak nam selamat p dan balik..jgn lpa baca doa sblm mkn ye..haha..bukan apa, takut saka atas lembu ikut mkn sekali..k bye sblm ai brtmbh mengarut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan kutip bawak balik sudah.. Kak Nam bukan leh kira, semua nak diangkutnya..haha..
      Jaga diri ye kat sana.. Jangan berdrama sangat erk.. kali ni bagi drama cinta plak.. Koya kan..

      Delete
    2. ahahaha lepas ni drama koya semua nama nama kpop le pulak..

      Delete
  3. Selamat terbang..have fun in Korea..

    ReplyDelete
  4. Ke koya ah kak nam pulak yerr....semoga dpermudahkan urusan dan selamat semuanya...nti jgn lupa ole2 utk kita tauuu...hahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku bawa diri mu dalam hati ku... Cewah!

      Delete
    2. nk selit dalam poket seluar boleh?

      Delete
    3. ecececehhh....terharu kita ada org bwk kita yg berat ni dlm hati dia...hak hak hak

      Delete
    4. hahahaah berat brapa akak deanana

      Delete
    5. nak itot dalam luggage.. itew berat 20kg ajew..

      Delete
    6. itew bayar lah 20KG tu.. SS usung la ehehe..

      Delete
  5. Jangan tinggal DAKU kak Nam...sob...sob..sobbb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda tunggu sini... Jangan miang! Hi hi hi...

      Delete
    2. kalau lama sangat i carik lain hahahah

      Delete
    3. xpyh dok buat touching ya sis JM..hihi

      Delete
    4. hahhaa...dia nye pesanan xleh blahh

      Delete
    5. kak JM kan dah puas ke Koya..mau ikut Kak Nam lagi ke?haha

      Delete
    6. belum ckup musim lagi la sis JM ke sana..

      Delete
    7. ZF : hati dh tak sabar nih...yoposhipo!

      Delete
    8. daaaa mula rindu kampung halaman.. adus penyakit rindu koya mai lagi..

      Delete
    9. tggal satu musim ja kn sis.. baru lengkap semua musim rasa kat sana

      Delete
    10. tudiaaa ZF siap tolong kirakan ehehe..

      Delete
  6. semoga selamat pergi dan balik....i will miss u!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bogo si poyo JM!
      * translate sendiri... He He He...

      Delete
    2. bogo tu apo?cam ucapan orang nak gi Umrah plak..

      Delete
    3. hehehe kena lah buat drama air mata kassim slamat seround hehe..

      Delete
  7. semoaga tiada DRAMA lagi di Airport...berapa lama di sana.....huhhuhu....sepi lah blog JM seminggu ni huhuhuhhu....sedih nih...almost sebaldi air mato den

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebaldi??? Dah boleh buat hantaran!

      Delete
    2. ahahahaha....mencik! i dah resah gelisah kat sini u oulss...BILA nk BALIk! belum pegi dan tanya

      Delete
    3. xpa sis..tggu kehadiran saya la...

      Delete
    4. alaaaaa....nak tgk drama korea pulak hik hik hik

      Delete
    5. sepi.. xpa, mai ai teman...hikhikk

      Delete
    6. Resah gelisah ingat apa JM? He he he...

      Delete
    7. ecececeh...x percaya pulok...nk tdo pun dok teringat nih hahaha...semoga selamat naik flight pagi nanti ye..jaga-jaga mata mata tu...

      Delete
    8. hahahhaha... sis JM dah jeles da tu.....

      Delete
  8. kalau jumpa Lee Min Ho nanti kirim ciuman maut..kalau jumpa Park Ju Bor minta dia basuh lepas melabur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baldi mana baldi??? Ha ha ha..

      Delete
    2. ahahahaah....sembur je ngan paip tu biar ilang karat yang ada

      Delete
    3. ambil ja sebaldi air mata sis JM tu

      Delete
  9. Enjoy your holiday kak Nam..i ouls jelly ni...baru je balik dari HK terbang lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. iols is tak mampula.. balik HK ke Korea plak..

      Delete
    2. SS jangan lupa kitorang yg tinggal kat Mesia ni..

      Delete
    3. ha tau takpe.. yang hong kong tu tak dan nk bace pon.. die dah terbang agi....

      Delete
  10. satu lagi nak pesan...jgn sampai kaki cramp...JM jauh nk tlg urutkan dan kirim bunga SAKURA barang sekuntum dua

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAPURA penyanyi tu nak? Hi hi hi...

      Delete
    2. SAPURA? yang tu dah bushukk machemmmm!!

      Delete
    3. bkn kompeni SAPURA ke??? hihihhi

      Delete
  11. enjoy your holiday kak nam..fuh best hidup as a traveller ni...jeles-jeles

    ReplyDelete
  12. oooo dh bertolak p Korea la ni... patut la

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh tolong jawab.. dah balik dah pon ZF.. hehe

      Delete
  13. selamat bercoti ss.Peluk cium untuk min ho.Kalau jumpa running man sila war warkan senatero alam

    ReplyDelete
  14. kem salam kat Kim Jong Kook.. ritu tak sempat nak peluk dia... krikk krikkkkk

    ReplyDelete
  15. kim salam Lee Young Dae ngan Park Ji Sung.kenal tak??

    ReplyDelete
  16. Best baca blog awak..
    Nanti sampaikan salam cinta dekat Kang Garry yer..
    http://afidahazmi88.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Ramai nak ke korea bulan nie SS pembuka tirai......
    Have fun.....jangan gedik sangat nanti sama Lee Min Ho karang masok paper!

    ReplyDelete
  18. bye ss..selamat pergi dan balik ..amin...

    psst ss..kalau jumpa running man kejar laju2 cakap kat diaorang ji hyo tu girl...awat bubuh runnning man.. :-P

    ReplyDelete
  19. Ku tunggu air mata Seoul dari HH.. hihi

    ReplyDelete
  20. Seronoknya nak ke Korea! Enjoy ya. Saya dah lama teringin nak ke Korea tapi tiket asyik mahal je. Tangguh dulu. hehe

    ReplyDelete
  21. Jln lagi? Bila masa gi keje ni? Hahhaha...
    Gud luck yer...dah byk ilmu cedok dari otai2 gerenti okay...

    ReplyDelete
  22. Beg baru kaler kundang.
    Ececehhh melaram abes la ni??
    ;)

    ReplyDelete
  23. Ye ke food dlm flight naik rege?
    Dah mahal bertambah mahallah yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe usung saja masuk makanan dalam flight..
      ritu CT angkut merry brown selamba saja makan heehe

      Delete
    2. Ingat CT... Ingat! Aircond pulas kat atas! Ha Ha Ha...

      Delete
  24. dah naik taraf jadi kak nam ...hohoho

    ReplyDelete
  25. SS iyeeelah.. sampai hati mu tinggal daku di malaysia iyeeelab gua redha iyeaalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyakkkk jgn nangis begitu adek manis! Nanti abam kpop tak sudi nak tengok ;)

      Delete
    2. lara dan sendu hatiku Kak Farrah.. SS tinggal tak bawak sekali pun sob sob..

      Delete
  26. Pantun yang Nama ko Dolah tu....cukup famous kat sekolah...hari2 dengar ada budak tuju kata kawan dia hahaha...heppy holiday ya...

    ReplyDelete
  27. semoga perjalanan dipermudahkan di sana ... sis mmg x tahu malu dok godeh blog ss ni ... heh heh heh .

    ReplyDelete
  28. Kamsahamnida everyone! SS will be back soon! Saranghae!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat laie..another a week!

      Delete
    2. cepaaaatlah balik !!! ahahaha menangis sepi tau kami kena tinggal..

      Delete
    3. JM sayang! Better another year! Winter 2016! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. huhuhuhu...nk beli on spring lagi lah..Winter lambat sgt nk tggu

      Delete
    5. Nak tinggalkan orang laaa tu! Cis!

      Delete
    6. org tu dh ada Park Ju Bor dan HH ahahaah

      Delete
    7. CEPATLAH BALIKKKK! HAHHAHHA

      Tengah kejelesan melampau niiii

      Delete
    8. Sabar adinda... Sabar! Bawak2 bertendang!

      Delete
    9. amboii SS nak bertendang2 laa plak.. hehehe..

      Delete
    10. amboi nak p korea lagi ? isk isk.. kayo orang sana Akak JM rajin nyinggah..

      Delete
  29. Ohhhh, tak sabar nak tunggu kepulangan SS dengan cerita-ceritanya ;)

    ReplyDelete
  30. Hye dear writer, I'm new here.. People said that, rugi kalau ko tak kenal SS ni..
    So, here I am.. Happy holiday.. eh, ke dah balik dah time shad post komen ni, hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG! Sape yang cakap macam tu? Rasa nak peluk2 orang tu... Ha Ha Ha... Panggabsemnida sha dhira! Happy to see u here...

      Delete
    2. me!...me!..i yg cakap...ahahaha...matilah mengaku benda yg x buat...

      Delete
    3. hehe, mohon peluk JM, sebab mmg terbaca komen ss yang cakap rugi kalau tak kenal SS.. kekekeke :D

      Delete
    4. hahaahah...kan dah cakap....terima kasih Shad

      Delete
    5. Ha Ha Ha... Abislah kena redah 456 kilometer nak pelok Jay Emm!

      Delete
    6. kalau nk 1,000 daya kalau x nk 1,000 dalih....ehh..ke 80 juta? ahahahah

      Delete
    7. Bukan kanda yang tak nak berjuang... Dinda tu yang tak sudi! Ehhh! Zaman Hang Tuah plak dahh... Ha Ha Ha...

      Delete
    8. ahahaha...zaman hang tuah ke hang jebat ke...Yunk..i nak masuk tdo dulu...mengantuk sudah...bye...sweet dream nanti

      Delete
    9. Ok.... Me to.. Sleep Type... He He He...

      Delete
  31. Kak berapa bajet penginapan + makan+ shopping??
    Buah2 an murah tak kat sana?
    Bestnya baca entri akak.. saya dok ngulang2 je baca..hhaaahaa...
    Kamsahamnida...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...