Tuesday, 17 March 2015

Kembara South Korea - Teaser

Annyeonghaseyo everyone!

Kepada yang baru menyinggah di pondok buruk ku ini...  Panggabsemnida!
* Panggabsemnida = Nice to meet you!

Sihat ke? 

Dah mamam? 

Dah mandi? 

Dah nenen? Ehhhh...

Ok laaa u'ouls...

Sebenornya Kak Nam masih kepenatan... 

Bateri kat badan Kak Nam dah kering kontang! Dah blinking merah2 PINK mintak dicharge... He He He...

Kak Nam sekarang dah makin GATAL! Ehhhh...

Bukan gatal perangai ek... Sebab... Perangai belum nak GATAL... Miang skit2 aje... Ha Ha Ha...

Kak Nam gatal2 kulit... Dari tadi dok mengaru... Hidung pon dah berdarah... Kuku semua pecah2.. Adesss...
* Elergi sepi..

Sebenarnya perjalanan Kak Nam ke Koya... More or less sama aje kot macam orang lain... 

Tak ada banyak beza pon... 

Kalu aku citer pon... Korang akan rasa macam siaran ulangan kat TV1 aje kot... He He He...
* TV1 = Stock siaran sendu yang tak berapa laku... He He He...

Kak Nam segan sebenarnya nak share...  Nanti orang kata "Niiiiiiiiiiiii Ajeeeeeeee?????????? Tak herannnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!"... Ha Ha Ha...

Oklah... Untuk tak menghampakan kepada yang benar2 nak amik tahu dan sentiasa jaga tepi kain Kak Nam... So... Kak Nam belanja laaa beberapa keping gambar walau tak hebat mana pon... Ok? He He He...

Dah biasa sangat kannnn orang citer pasal Seoul Metro Station... So... Aku nak citer apa? Ha Ha Ha...

 Hanya satu perjalanan biasa... Tapi Kak Nam jakon... Al-maklum orang kampong cam Kak Nam mana pernah tengok salji walau SEKEPAL! He He He...

Hanyalah pantai... 

Rasanya semua orang pon tahu tempat ni... So... Aku nak citer apa? Ha Ha Ha...

Ni pon sama kannnn?

Ni pon sama kannnn? Tak ada orang nak jeles pon aku tepek gambar ni... He He He...

Tapi... Tapi... Tapi...
* Scroll sampai bawah...






















































































Ada sesapa boleh tolong beri caption untuk gambar JM ini? He He He He He He He He He...

Full story mory glory akan menyusul...


- XOXO -



144 comments:

  1. sampai hati takde ssticker nama mrs mcm nama JM...tak aciiiiiiiiiii tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan laaaa merajuk Aci! Ehhhh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Yeayy! u oulss jgn jelezzzz hihhih...ntah2 korang punya akan menyusul..tunggu!!!

      Delete
    3. okee finee.. SS rindu JM je... :(

      Delete
    4. Anis : hoyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...jgn jelezz..muahh cikit pada SS....meter jelezz naik tak eheheheeh

      Delete
    5. ni mesti kes SS rindu kat kak JM.. hehehe..

      Delete
    6. Eyda..kami saling rindu merindui hohohoho!

      Delete
    7. SS dan JM saling merindu tu!

      Delete
    8. rindu serindu rindunya ehehehe

      Delete
    9. rindu la... jumpa tak pon lagi..hihi

      Delete
    10. hahahha.....semangat scroll bwh...sekali kuar JM daaaa....JM mesti bangga hahahah

      Delete
    11. JARI dia dah MENGAMBANG... Ehhhhh... Silap... MENGEMBANG... Ha Ha Ha...

      Delete
    12. hahaa... ni episod rindu ke..???

      Delete
  2. sapa kata xdak yg nak baca cerita kak nam..ni jiran sebelah rmh asyik tanya ja..
    ai ckp xupdate lagi kak.. dia kat koya..
    (ok tipu ja).. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai jugak buat citer bohong ehhh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Nasib baik x ada yang percaya,...ntah2 org sebelah rumah pun dia x kenal hahaahah

      Delete
    3. Kucing umah jiran pon tah2 ari2 dia blasah! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. sbb kucing tu suka berak depan umah!

      Delete
    5. Eh, mana tahu ai tak kenal jiran sebelah ni??
      Kalau ada jiran sebelah datang tanya pasal SS, mau ai cabut larriiiii..
      Dah dekat setahun sebelah rumah tak ada penghuni...
      Huwaaaaa...
      Jiran belakang kenal lah..mat2 bujang..hahahaaa...

      Delete
    6. Semut pun ai tak mampu nak bunuh inikan nak belasah kucing.. kalau lalu sebelah jeling2 manja gitu ja.. haha..
      Kalau dia berak ai soletep je lubang bontot terus...kah..kah..kah..

      Delete
    7. Amboi,..syida! Kenal jiran belakang je ;)

      Delete
    8. partner gocip mesti kenal each other.. tepat kul 6 ptg nempek tepi pagar..

      Delete
    9. tempek tepi pagar sampai berbekas kat pipi! hahaha... sape la tuhh.. =p

      Delete
    10. hai syida... hhehehe.. terlepas train... baru nak salam perkenalan.. =p

      Delete
  3. Sis JM nak sangat salji sekepal kan..
    "oh JM ku, nak spesel utk mu"..
    (silalah nk muntah)..haha..
    eh, tempat apa tu ada patung..ai xtau pong.. (manalah nk.tau p pun xpenah).. kekekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mana pandang SEKEPAL! Dia mintak SEKAPAL! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahahha.. adoiyaiii..nakal sudahh :P

      Delete
    3. setakat salji koya apa heran JM..haha..
      (nada jeles xdapat jejak kaki lagi)..
      ke..keekeee.e.e

      Delete
    4. kat Msia x de Salji..ada Ais Kepal je...sob sob sob

      Delete
    5. Kat Malaysia ada tudung Saji.. He He He....

      Delete
    6. JM:JM tak penah merasa salji lagi ke?
      sama lah kita, jgn kata salji suhu bawah 10 pun blum merasa.. sob..sob..sob..

      SS: tudung saji melambok, nak tlg sajikan utk SS ke..haha

      Delete
    7. Syida : tunggu next year..nak lambung2 salji dan nk kepal2 salji tu ...biar semua org jelezz heee

      Delete
    8. leh niaga ais kepal laaa JM tahun depan....hahahhah

      Delete
  4. Mak aihhh. Kembanglah Sis JM nnti. ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dia je boleh jawap! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Scha :sis JM tido dalam senyuman..mlm tadi dh mimpi SS hohohoh

      Delete
    3. Ni yang tak best nih,...tak de ruanglah nak menyempit dalam mimpi sis JM,...SS dah bolot! Huhuhuh

      Delete
    4. Farrah masuk dalam mimpi SS lak

      Delete
    5. Mimpi SS dah penuhlaaaa....paparazi menyempit sekali...

      Delete
    6. xpa kak farah..mai saya mimpikan kak farah

      Delete
    7. harap2 JM xkembang sgt...hahhaha

      Delete
  5. takpe, cerita jer....tak jemu baca, cerita2 kt koya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citer kobis basi... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kobis basi tu sedap..x ada kobis basi x sedap tuan!

      Delete
    3. kobis buat kimchi..hehe..

      Delete
    4. timun buat nasi lemak....Ha Ha Ha...

      Delete
    5. tengok tekak sis JM dah berpaling tadah.... kubis basi menjadi pilihan.... habis laa belacan......

      Delete
    6. Dia tak main belacan... Dia main kobis basi je Luna...

      Delete
  6. ahaahahaha....Panggabsemnida!...sekali salah sebut panggang senada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan salah sebut... Kang jadi bengap senada! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. panggang??hahah..dah tersalah sebut pon.. :P

      Delete
    3. ahaks...Anis...ko nak panggang sape?

      Delete
    4. Panggang senada, bengap senada,....janji dapat baca citer Koya!

      Delete
  7. kak Nam.....dah balik ke cayang...dok teaser2 nih...belum cukup 10 hari ma....ehhh..takkan itu je gambarnya heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. See... Mana laaa orang tak GERAM! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. GERAM GARAM RAMLAH RAM..PARaM!

      Delete
    3. PARAM ye kak JM? nasib orang opis tak baca, nanti tak pasal2 dia cari kak JM sebab sebut nama dia.. hehehe..

      Delete
    4. eyda : kat opis tak de PARAM tapi kemetot

      Delete
    5. bagus SS ni... balik terus hupdate....!

      Delete
  8. bab gatal tu...kawan JM hari tu pun gatal2 satu badan...kulit jadi kering...kak Nam x sapu losyen...nasib baik JM hari tu cuma kulit kering je..gatal nya x lah...kulit org kg mmg tahan lasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah puas sapu dah... Kalu dah mmg orangnya gatal... Sapu apa pon gatal... Ha ha ha...

      Delete
    2. itu dah masuk kategori 'terlebih' gatal heeeee

      Delete
    3. ni gatal lain ni..haha.. kasi mandi susu la SS.. letak susu anmum terus..hahahaaaa

      Delete
    4. susu Anmum? tunggu mengandung dulu :-)

      Delete
    5. * tgh bayangkan QA mengandung... Ha Ha Ha...

      Delete
    6. aik ai plak..Kak Nam laaaa... haha

      Delete
    7. SS....guna rebung...bagi reda gatal hahahahah

      Delete
    8. gatal ag ke skrg SS..?? kalao gatal meh nk tolong sental ngan berus cap tige kaki! hahahahhahaa

      Delete
  9. aduh...skroll punya skroll...eh...JARI manis...mcm kenal je budak tu...terasa sejuk lah landing atas salji yg hampir kering tu...makacih...love u toooo much coz still remember me...muaahhhh!!!!

    ReplyDelete
  10. JM nak ais SEKEPAL...plssssssssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti SS bagi... Dalam MIMPI!

      Delete
    2. pegang ais tu..sejuknya ada macam pegang abc tak...hai ss..asalamualaikum....

      Delete
    3. Walaikumsalam! Itu kena tanya JM.... Dia pakar! Dia tahu membezakan semangkok ABC dengan SEKAWAH! Ha Ha Ha....

      Delete
    4. Semangkok MAKAN SORANG..SEKAWAH makan SEKAMPUNG! heeee

      Delete
    5. JM gi ja bukak peti ais.. setakat sekepal je kan..

      Delete
    6. kak JM : cukup ke ais SEKEPAL jer..

      Delete
    7. Eyda...cukup lah tu nanti gigi ngilu x pasal2 perlu g cari Sensodyne heee

      Delete
  11. Microphone plz...PANGGABSEMNIDA ss!!!baru nak join riuh rendah dkt blog ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haipp!!!..Cik Nun...tuan blog masih bercuti..jika tak mmg lagi HAVOC warna..ehh!!!

      Delete
    2. Setelah sekian lama baru sekarang Cik Nun muncul... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Hahaha.. lah ya ka kak JM..baru nak pasang lampu disco!!!hehehe

      SS:dah lama dah nak terjah blog nih tp flight delay plak...alang2 PLM bagi laluan suruh terjah katanya baru abis blog tentang hongkong..so Cik Nun sampai!!wahahaha!! So hye3! Ss!!

      Delete
  12. Tak sabar nak baca entri seterusnya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Tunggu laa entry mengarut dari Kak Nam!

      Delete
  13. Walau orang tak heran dan tak jelez tapi mak tetap tunggu full story jugak dari SS..tak sama story tiap blogger dan yang penting kitaorang tetap akan baca.
    Best tak trip Koya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Giler tak best... Ha Ha Ha... Pada SS best laaa... Tunggu ye Mak...

      Delete
  14. wah..dah pulang ke jalan yang benar ye? hahah..wecome back, cecepat update :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pulang ke pangkal jalan semalam... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Loh..ingatkan masih di sana..welcome to sweet home..berapa hari..a week?

      Delete
    3. 5 days je cayang... Mana ada cuti lelama... Lain laa org tu... Cuti sebulan!

      Delete
    4. ehehehe...yeay!...cuti sebulan? sape..sape?

      Delete
    5. huntung laaa cuti sebulannn... aekekeke =p

      Delete
  15. Yong dah balik? Bawa sekepal ABC koya

    ReplyDelete
  16. takpe Kak Nam oiiii..i alls suke je baca citer travel sume org..sambil cuba berangan...hahhaa...citerlah..citerlah...plessssshhhhh...

    ReplyDelete
  17. Pangabsemida Unni. Hehe.
    Tak sabar nak baca full entry untuk trip koya ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. He He He... Tunggu ye... Kalu tak sabar baca JM punya... JM trip balik kg...

      Delete
    2. gigil2 tangan mcm org parkinson cari gambar dalam external HDisk nk siapkan entri pendek...tapi SS punya trip travel lagi best..mcm2 perasaan ada..sedih, gelihati geliketiak semua ada..JM punya entri Bohsan...dah le ke Busan...

      Delete
  18. Replies
    1. palliiiiiiiiiiii...pallliiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....biar gelabah si SS tu hiksss

      Delete
    2. Amboi2... U'ouls mmg pengelat!

      Delete
    3. jakaman kitario.. na kandaaaaa..
      ahahahak ahahahak..

      Delete
    4. Maksud apa Cik Zarul Farhana? Pali ke? Pali makna dia Cepat!

      Delete
  19. cepat sambung cayunk SS..i tunggu citer baru bak tunggu durian luruh nih..ishh..bukan musim agaknya heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sambung dah... U yang tak baca... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hihi i singgah kejap nanti i mai balik..
      jenguk SS thru fon kejap ni..

      Delete
    3. jenguk SS thru fon? SS tengah buat apa? Yak eh

      Delete
    4. Sayang jugak Siti Yang Menaip kat SS ek... Rindu laaa tuhh... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. ahahaha yak x bawak fon lah.. jatuh pelepup ahahaha..

      Delete
  20. SS onni.. i sedih la cemni..
    u ingat Akak JM je.. i sedih..

    sakitnya tu disini disini.. sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...jgn nanges..i ingat kat u

      Delete
    2. Alololo... Meh sini.. SS tampal sakit tu dengan koyok... He He He..

      Delete
    3. uhuk uhuk masih sendu sepi ni nak marathon baca entry Kak Nam =)

      Delete
  21. Mcm nampak gmnbr tempat rkaman cerita winter sonata la

    ReplyDelete
  22. hebat betul entry ni.....sampai tak terkata....kita tegnok gambar....yesss...suka tgk gmbr....hahahhaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry jimat tenaga tak payah baca.... Ha Ha Ha...

      Delete
  23. nak goda n tayang2 kat jm lah tu ... heee ... cantik tulisan tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM tergoda ke? Ha Ha Ha Ha Ha....

      Delete
    2. ehem!...ehem!...eh heemm!!!

      Delete
    3. Mak Tiri dah berdehemmm.... He He He...

      Delete
    4. haahahaha..CINDERALELA mane? jgn nak melaram je

      Delete
    5. CINDERELA sibuk gumpal tali kasut... He He He...

      Delete
    6. ahaahahahha...i gelak sampai jatuh SOFA!

      Delete
  24. shad sebutir pun tak penah pegang salji.. heeee..
    ada ka org panggil salji sebutir?,, haha..

    ReplyDelete
  25. ok... SS.. luna dah check in utk kembara korea nih... agak2 bape hari boleh habis bace semue episod nih..?? hahaha..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...