Tuesday, 24 March 2015

Luruh di hati ku...

Hari ni...

Satu hari suntuk aku merajuk!

Merajuk dengan BB...
* BB ek bukan HH taw... 

BB janji nak sama2 plan untuk Trip Autumn...

Autumn kat mana?

Koya lagi ke?

Tak... Tak.. Tak...

Bukan Koya!

Kak Nam tak mampu dik non...

Rabak laa poket Kak Nam kalu autumn kat Koya...

Entry Koya Kak Nam pon tah biler dapat habiskan...

Kak Nam berautumn kat sekitar laman umah aje.... He He He...

Dah susah payah booking tiket masa promo ari tu...

Dah rabak2 mata...

Sudahnya???

Hurmmmmmm...

Sudahnya?????

Hurmmmmmmmmmmm...

Sudahnyaaaaaa??????????

Hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Janji punggung lekit je!

Aku bengang...

Sehari suntuk aku down...

Kemurungan 24 jam!

Merajuk2 tepi bucu meja sambil gigit2 kuku...

Tisu dah berkotak2 abis...

Dok pandang2 siling... Pandang2 dinding...

Kot boleh main cak cak dengan cicak!

So... Sekarang...

Semua aku kena buat sendiri...

Kena fikir sendiri...

Tadi petang aku kuar...

Kononnya nak hilangkan rajuk..

Tup.. Tup...


Bateri kereta kong!

Kereta tak boleh start!

Arghhhhh! Nasi tambah!

Dari sejak beli kereta 4 tahun lepas...

Ni lah pertama kali bateri kereta aku kong...

Dan kebetulan bateri kong masa aku kat umah...

So... Just call mekanik belakang umah aje...

Dalam setengah jam mekanik datang hantar bateri baru...

Dah macam superhero kawwwww!

So... Setel problem aku kat situ...

Nampak tak Tuhan sayang?

Bateri kong lepas 4 tahun... Lama tuh berjasa....

Pastu problem tu datang kat umah... Bukan kat tengah jalan...

Kalu tak? Confirm jem laaa kalu terbarai atas jalan...

Mesti orang maki2..

Tapi...

Syukran! Dalam diuji ada kemudahan...

Tapi...

Rajuk aku pada BB masih belum berkesudahan...

Ye laaa kan... Dia sekarang tengah syok bercuti kat Beijing...

Mana nak ingat aku!

Arghhhhh! Tensennnnnnnnnnnnnn!

Bila dah tensen...

Aku akan jadi kuat melantak...

Aku pegi Larkin, Johor Bahru...

Memula aku telan ni...

 Lepas 1 jam berikutnya...

Aku pegi KFC area umah aku...

Aku telan ni plak!
 

Buruk tak Kak Nam Jahanam melantak?????

Seolah macam esok nak kiamat!

Tukang masak ni pon satu... Pesal tak kopek udang dalam Char Kueh Tiaw tu...

Iskkk!

Kan dah buang masa Kak Nam nak  bogelkan udang satu persatu.... Iskkssss..

Tukang masak jugak yang salahhh... Ha Ha Ha..

Sehinggalah...

Sambil menenyeh2 kentang pada sos....

Aku dok fikir solution masalah aku tak berhabisan...

Cuba atasi kemurungan aku sepanjang hari...

Then....

Aku dah cool2 skit..

Aku balik rumah....

Pastu...

Aku pegi gatal tangan booking hotel kat Agoda...

Tup... Tup...

Booking aku kat Agoda hanging!

Arghhhhhh!

Kemurungan datangggggg lagi... Macam Tora datanggggg lagiiiii...

Dahlaaaa...

Aku nak tido....



- XOXO -


162 comments:

  1. wah syok r.. kalau tdo mlm ni, bgn2 pagi esok kurus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kueh tiaw smlm ada lagi... Nak? Ha Ha Ha....

      Delete
    2. tu saya nak kalau kurus kt perut...
      dh basi kueh tiaw smlm baru nk bagi

      Delete
    3. Tu yg pak ajiiii sukaaaaa tuuuu!

      Delete
    4. sambil pegang perut ni.. bila la kau nk kurus wahai perutku

      Delete
    5. Mesti SS bgun tido tgk jari manis dia kurus...opss...mesti JM pon banggga...hahahahaah

      Delete
    6. SS dan Jari Manisnya di pisah jangan..nanti nak sarong cincin kat mana ehehehe..Jari Hantu tak sudi terima hihihih

      Delete
    7. hahahaha...kalau jari hantu tak terima...ibu jari pasti terima...coz dia ibu..sanggup berkorban....nmpak x merepek smpai ke laut....hahhahaha

      Delete
    8. ishh nak kurus kat mana tuh dalam 1 malam jer? kalau dalam mimpi boleh laa ZF..

      Delete
  2. baru 2 jenis makanan... relax rr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zarul Farhana boleh lantak 10 jenis kaaaa...

      Delete
    2. Makkk oiii... Tembolok apa nihh

      Delete
  3. alolooo SS majuk aarrr.. Sapa BB?? berani wat kak nam ai sampai majuk..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh! Dah pernah cium Bangla ke QA?

      Delete
    2. BB is for Bangla Busuk laa... haha.. bukan cium bangla...huwaaaa... larriiiii

      Delete
    3. yo lah Bangla BUSUK! pernah ke cium bangla tu tahu dia busuk..ke lalu sebelah pun dah tahu ketiak busuk heeee

      Delete
    4. kutuk la Bangla... nnt jd laki baru taw.. hihi

      Delete
    5. gulp!! ZF dah marah.. hehe

      Delete
  4. nanti ai hntar saka penang utk sedut lemak k..jgn majuk tau..hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida : kalau saka yang sedut tinggal tulang terus!

      Delete
    2. ala, penanggal tak bela.. kah..kah..

      Delete
    3. Banyak..nak camna, kecik besar, kempis kempus..panjang,pendek..hitam putih..hahahaa

      Delete
    4. mai antr kedah sama QA.. dh kurus gak ni

      Delete
    5. Klu Kat ZF saka kedah ja laa..haha..
      JM: Saka Koya xdak..Kedah ngan Penang ja.. hahaaaa

      Delete
  5. Macam-macam halangannya ni. Petanda supaya tak payah pergi autumn trip tu kot. hehehehehe. Gurau je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencikkkkk Menciikkkkk... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. jangan mencik SS.. hehehe..

      Delete
  6. Autumn trip nye bulan berapa? perlu buat preparation sorang? x pe lah..BB tu x sempat barangkali..sabo ye..buat slow2 jgn stress..kalau buat sorang2 nanti SS dapat pahala sorang biar BB Cream tu tak dapat..ehh skema nya komen JM hari ni ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe niiiii pe niiii... Skemaaaaaaaaaa sakannnn! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. menjawab ikut skema jawapan keh keh keh

      Delete
    3. Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...
      (copy paste kat bawah, yg SS tulis)..
      hahahahahaaa

      Delete
    4. Komen tu jangan macam orang baca berita! Kah Kah Kah...

      Delete
    5. yang penting BACA dulu baru KOMEN heheeh..tapi bagi JM komen x de kaitan pun aiman tak kisah heee

      Delete
    6. aiman tak kesah.. SS kesah..haahhaaa

      Delete
    7. KOMEN dulu baru BACA lagi bagus hihi

      Delete
    8. Arz moHa mana? lama x singgah!

      Delete
    9. Arz MohA merajuk dengan Nufnang! Dah nak tuko nama jadi MoToR RxZ... Ha Ha Ha...

      Delete
    10. ahhaaha..merajuk smpai tera tu...

      Delete
  7. hokeyy...ni baru komen bertaanduk...sape BB tu..BB Cream JM tahu lah ke Bay Bie eheheh...sian SS tau...luruh ke luluh ke hati tu sampai bawak diri...kalau JM ada dekat2 sana..boleh tumpangkan bahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup lah tu..nak lebih perlu bayo!

      Delete
    2. tampal entri JM di kedai sobiner dulu hehehe...lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Delete
    3. Nak RIAKKKKKKKKKKKKKKKKK laaaa tuuuu... Iskkssssss...

      Delete
    4. ish ish ish.. riak takbur xelok tu..perlu dijauhkan hihi

      Delete
    5. Astaqfirullah hal azim!!!! x baik riak..tak ke mana pun....

      Delete
    6. sapa la tu.... cepat2 buang perasaan tu

      Delete
    7. ZF : x de perasan tu so x perlu nk buang heheeh

      Delete
  8. Bateri Kong tapi tayar kereka yg pancit ahahaha..SS..SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kereka tu pe JM?
      * Udang yang salah....

      Delete
    2. kasihan udang disalahkan.. hahaa

      Delete
    3. Kereka...sejenis mknan eh JM..hihihihi

      Delete
    4. Deanna : aahahha..cubit kang!

      Delete
    5. oucchhh...adehhh....sakit tol kena cubit guna jari manis....hokay larik....hak hak hak

      Delete
    6. DM: sakit tuh disini..hehe..
      SS: Skema ka..
      JM: amboi jari yg manis tu jgn la mencubit..huhu

      Delete
  9. 4 tahun uoulsss baru beter tu kong..Fuhhhh..lap peluh...boleh bankrap kedai jual bateri kalau ramai lagi pengguna like SS nih..JM guna bateri 2 tahun dah 'out' x kira bateri kering or basah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 tahun pon rezeki juga yunkkkk...

      Delete
    2. alhamdulillah..yo lah kalau lambat rosak leh simpan duit repair g travel heeheh

      Delete
    3. You tak nak duit tu... U bagi kat I... I gi order 10 pinggan char kuew tiaw... He He He...

      Delete
    4. Jimat wooo..kalau leh pakai bateri 4 thn...hehehe

      Delete
    5. boleh berjimat nih guna bateri kereta sampai 4 tahun..

      Delete
  10. tapi ada org gelakkan JM sbb after 6 year masih x tukar tayar kereta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6 tahun je kot... Bukan 60 tahun... Hi Hi Hi...

      Delete
    2. ahahaah..60 tahun jgn kata kereta masuk muzium ntah2 JM pun dah masuk kubur

      Delete
    3. alah relax la.. i xda keta lagi pon.. xkisah pon..

      Delete
    4. Sy dh 6 thn xtuka kete..ada kaitan x? Menyebok jer...hahahha

      Delete
    5. lamanya tayar kak JM tak bertukar2.. kalau semua orang macam kak JM.. abis bankrup tokey kedai tayar..

      Delete
    6. ai keta pun tak ada.. Ok, xyah tukar bateri..haha..

      Delete
  11. itulah pergi mkn kuih teow tak nak ajak..jika tak boleh tolong kupaskan kulit udang tu..after 1 jam mkn itu pulak...JM yg tgk ni bukan terliur tapi stress..kasihan SS...kasihan SS..kasihan SS...eh....berapa kali mau kasihan daaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasihan Udang tu..dah le kena masak..pastu di makan orang..kasihan udang tu eheehh

      Delete
    2. Sape suruhhhhhhh udang tu duduk dalam pinggan tuuuu... Haaaa tu makannnnn dia.. Ha Ha Ha...

      Delete
    3. JM, tolong kupas,pastu tolong makan kann...kan...kann

      Delete
    4. Tak! lepas kupas tolong suap ke mulut SS...manja2 gitteww heeee

      Delete
    5. Ala2 makan biadap gitew... Ehhh! Silap! Makan beradap! Ha Ha Ha...

      Delete
    6. SS...rindu arghh sama kamu eheheeh

      Delete
    7. Uishhhh! Abis laaa feminat JM semua tengok komen nih! Meroyan laaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    8. eheehehe...x de yg kesah pun...

      Delete
    9. Lupa plak Aiman x kesah! Ha Ha Ha... Dah mamam?

      Delete
    10. belum lah Yunk..nk kurangkan mkn malam...badan dah berketul2 lemak...pakai jeans dh tak muat kat pinggang, peha, montot sob sob sob

      Delete
    11. Approve IG SS please! Lama dah add! Iskksss!

      Delete
    12. jap Yunk..bateri kong...tengah charge

      Delete
    13. ahahah ckp org soh approve.. CT nak follow ig SS pun bruban bru approve

      Delete
    14. Halooo... amboiiii complain.... Dah approve dikata IG kite sendu... Ni laa manusia... Tak pernah puas... Ha Ha Ha... Nanti laaa SS masuk gambar banyak2.... Sampai CT muntah! Ha Ha Ha...

      Delete
    15. kalau sendu tu JM pun sama....x pernah update IG...kasihan lah sape yg POLOW

      Delete
    16. Yunk... Jangan sebut perkataan 'kasihan' macam tu leh tak? Skema giler! Ha Ha Ha...

      Delete
    17. cian dorang....yg ni x skema heee

      Delete
    18. bahahaha haaa skrang da banyak jugak la gambar.. baru tak sendu tanah gersang..

      Delete
    19. Tanah x gersang tapi SS takut SS yang gersang! Ha Ha Ha...

      Delete
  12. Ayo.. 4 tahun..bateri mak setahun sekali kena ganti macam baju raya...er BB tu sapo??
    Manyak luit woo asik travel jeee..ni yang nak jeles sgt ni.
    Err..kot-kot bangun kurus kat jari tu, mak caya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkkk oooo makkkk... Mak punya satu trip Europe tu boleh bayor SS punya 4 trip autumn murahan tu... So Makkk... Makkk jangan nak ngada2... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Itu kumpul dari zaman kanak-kanak punya tabung nokkk..Trip autumn SS dah kira mahai sb tgk rate Won nih dah mencanak naikkan

      Delete
  13. naaaaaaaaaaak ikuuuuuuuutttttt makan abc sama char koey teow tu...tempting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn ABC kt larkin tu mmg best ar....slurpp...slurp...

      Delete
    2. dr zmn old skool dh lepak mkn ABC kt larkin....hahaha... mst mauk order yg sepecial...ada kenangan yg ku tinggalkn di Larkin...huhuii

      Delete
    3. Ni mesti kenangan bercinta cintan nih!

      Delete
  14. nie betul2 punya merajuk...sampai 2 kali makan...makan baca bismillah tak ss...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bacaaaaaaaaaaaa! Lupaaaaaaaaaaaa!

      Delete
    2. patut la.. syaitan dok makan sekali..hihi

      Delete
    3. ustaz cita.. sapa makan xbaca bismilah..syaitan tumpang makan sekali... haaaaa jaga2 SS

      Delete
  15. huiii...pnjg btul drama rajuk SS ni.... rajuk2 juga, tp perut kasi isi penuh...hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he He... Yang merajuk tu hati... Perut x!

      Delete
  16. SS yg macho pon nangis2 dgn tisu berkotak2 ke? ish3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pujukkkkk laaaaa cepattt! Iskkk!

      Delete
    2. nangis lagi....nangis lagi....tihihi... blh kasik tisu byk...tisu jamban bley?? hahah

      Delete
  17. alahai ape ni BB ahaha.. len kali ce janji ngan CT comel =D miahaha..
    konon laaa sngt otem depan rumah..

    ReplyDelete
  18. nape p makan sorang2 SS.. dimana HH huurmm

    ReplyDelete
  19. tapi mmg akan ada kan.. one day yg semua menda x menjadi.. isk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm da nekad nak tinggalkan BB dan bakal ada solo trip je ni.. chaiyok2 SS

      Delete
    2. Sob Sob Sob... Trip autumn bakal kena burn...
      * JM pujuk please...

      Delete
    3. SS : bakal kena burn? JM memahami how u feel now...Jom ikut JM ke Seoul, jumpa oppa kacak nak? ekekeek

      Delete
    4. Kalu SS nak gi Korea lagi... SS tak nak jalan lagi dah Seoul tu... SS nak ke Daegu...

      Delete
    5. Kalu JM nak tahu... Korea ni byk city yang menarik kalu nak explore.. Please jgn tumpu kat Seoul je... Boleh naik bas dari Dong Seoul tu... Macam2 tempat leh terjah... SS belum nak study abis... Jeju pon lom jejak lagi... Sempat Busan je... Tu pon sebab keje kat sana...

      Delete
    6. Betul2...kalau repeat ngan orang yang festime pegi terpaksalah bawak dorang ke Seoul dulu...bila ada trip solo or dengan partner yg nak pegi luar dari Seoul baru explore tempat yg belum pernah pegi

      Delete
    7. klu ai p korea, ai xmo g seoul jugak..hahaha.. bawak ai p daegu..kah..kah.. (nyibuk aja)..

      Delete
    8. bestnyaa pegi daegu.. CT nak pegi kat ladang persimmon.. kalo kat Jeju nak pegi ladang oren..

      Delete
    9. Pengaruh drama koya dah meresap betul dalam badan Siti Yang Menaip...

      Delete
  20. Best giler layan kemurungan dengan makan2....rasa nk murung selalu jer...hahaahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenyang perut suka hati... Tapi lom nak suka lagi... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. bila murung mkn lagi...bila mkn g timbang lagi...tgk penimbang trus lari.....OMG!!!

      Delete
    3. ni pantun 3 kerat ke pe? Ha Ha Ha...

      Delete
  21. Lek ler... Sometimes kena la rasa murung... Baru balance ngan rasa ghairah... Aku tujukan lagu my shoulder to cry on tuk ko k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. As long not beauty is the pain... He He He..

      Delete
  22. panjangnya rajuk SS.. makan sakan tuh.. ni SS yang makan ke saka SS? hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah laaa... Hantu raya dah merasuk SS agaknya... Ha Ha Ha...

      Delete
  23. hahahahah kalau lah tido betul boleh kuruskan badan.. bahagianyaaa

    ReplyDelete
  24. Hahhah....ss penghibur hati diana. Sebab tu diana suka singgah sini. Ala...susah2 Sgt biar diana temankan as. Blh gitu? Char kuehtiow tu Sgt menggiurkan...I like! Diana suka udang yang tak berkopek...kunyah dgn kulit2 dia sekali...sedappp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pat temankan SS.... He He He... Suka udang yang tak berkopek? No No No... Jangan buat camtu lg ok... Tak bagus utk kesihatan....

      Delete
  25. sis pun mkn udang tak suka ada kulit . klu mkn kat luar , mmg jenuh la nak mengupas satu demi satu ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  26. pehhhhhh kemain teruk SS melayan laraa di hati. Hahahaha
    ehhh makanan tuu buat perut lapar. Adoiiii :D

    ReplyDelete
  27. Inilah padahnya bila baca entry kak nam time pepagi buta cenggigi, perut dah berkeroncong balik ni.... huwaarrgghh... sekali tak sekala melantak, tiada salahnya.. hehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...