Sunday, 1 March 2015

Separuh giler aku di sini

Tajuk entry yang tak boleh blah kan?

Apa yg buat aku giler tu? He He He...

Aku jumpa deret bangunan  gudang stationery ini kat area umah aku...

Gudang u'ouls! Di ulangi GUDANG! Ha Ha Ha...

Semua barang stationary dan craft melambak2 kat sini....

Ohhhhh! Indahnyaaaaa... He He He...

Sila layan...

Bangunan gudang ni dah macam kilang! Dua buah bangunan sarat dengan stationery... 

Bangunan hujung plak Gudang 100 Yen u'ouls! Tapi barang belum banyak lagi...

Jom tengok apa ada...

Sila lah penuhkan troli dengan stationery!

Lagi...

Beratusan magnet sheet ditayang begini... Macam2 kaler!

Amek kawww magnet bulat2 tu macam2 size! Berbungkos!

Lagi...

Key chain design sendiri untuk buat gift! Amekkk!

Sila la patuhi arahan... Ha Ha Ha...

Haaaa... Envelope bubble! Tapi aku buat sendiri lagi jimat! Ha Ha Ha...

Berlambak craft punch! Nak beli set pon ada! 24 bijik cuma 57 hengget! Kalu ada membercard lagi murah! Hu Hu Hu...

- XOXO -

99 comments:

  1. Wahh besar betul ni SS.. seronoklah kalau Ros masih bergelar student. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS student remaja purba... He He He...

      Delete
  2. Oh meronta-ronta jiwa raga nak ke sana. Mana pintu doraemon saya ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pintu gua Ali Baba pon boleh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Farrah! panggil supermeng!

      Delete
    3. wow bestnya.. yg xpandai craft pn tba blh pndai..
      kak farrah mntk SSS belikan..hihi..

      Delete
    4. doremon kasi pinjam telikopter pun jadilah..

      Delete
    5. Sis Scdha Sein... haahahaaa..terlajak S laa

      Delete
    6. Super Scdha Sein.... Hi hi hi...

      Delete
  3. Nak jadi first comenter tapi nape gambo dalam post ni tak kuaq?
    Tajuk takleh blah..ingatkan separuh bila takleh lupa Ah To Long hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini dah tak boleh tolong lagi makkk! Ha ha Ha...

      Delete
  4. Kalau si Farrah masuk gudang ni seharian x kluar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut dia apply keje sini je... He he He...

      Delete
    2. ahaahaha...itu mmg kes teruk argghh...sanggup tinggal keje cikgu tu

      Delete
    3. haha.. jgn kak farrah meroyab sdh masuk sni..hehe..

      Delete
    4. syurga bg kak farah ni hihi..semua ada

      Delete
    5. ahahaha terus apply keje ye..
      xleh laaa nanti anak2 murid kerinduan..

      Delete
    6. *MEROYAP* katanya..jap nk cari dalam kamus bahasa :-)

      Delete
    7. Sama sedap laaa tu... JM kata MEROYAP... QA kata MEROYAB... Nanti SS panggil Ismail Kamus...

      Delete
    8. ahahaha....lelama JM yang MEROYAN!

      Delete
    9. Eh.... Jangan meroyan dulu... Tunggu Winter dulu... He He He..

      Delete
    10. ahahahaha...sakit perut den

      Delete
    11. kaka JM sakit perut, makan laa ubat..

      Delete
  5. Nasib baik separuh gila, klau JM yang masuk gila terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... Jangan gila dulu! Nanti x de sape nak komen... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. JM... lebih baik jangan pergi ke sana...

      Delete
    3. Pak Lang Mie : x boleh...GERAM!!!

      Delete
    4. hahahah.. jgn gila nnt hilang pengomen sorg

      Delete
    5. x pe..sis JM beli peluang kepada ZF pulak hihih

      Delete
    6. ZF! jgn cepat MENGALAH heeee

      Delete
  6. Ishh klau byk dan murah mcm ni pegi dgn kereta balik dgn lori

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak lagi afdal... Pegi jalan kaki... Balik dengan kontena...

      Delete
    2. pastu bukak kedai kraft..ok gak idea tu hhehehe

      Delete
    3. meh sini nk sewa kontena.. kilang saya byk kontena

      Delete
    4. huhuhu.. nak bukak kedai namanya kalo gitu..
      kalo dak penuh rumah nanti Akak JM..

      Delete
    5. sejak bila ZF ada kilang...dengan KONTENA lagi..wahh...bisness besar nih

      Delete
    6. Siti : meh la beli sis JM jual lagi murah dari harga di gudang tu eheheh

      Delete
    7. Kilang tah sape2 punya... Ha Ha Ha...

      Delete
    8. ohh...tulis bior TERANG!!!!! hahahah

      Delete
  7. ohoi! gila punya best gudang! arghhhhhh apsal jauh sgt nak p ni T__________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu naikkkkk keretaaaaaa... Kejappppppp ajeeeee!

      Delete
    2. tak jauh lah Ana..naik flight 1 jam je lain lah kalau jalang kaki

      Delete
  8. Pehhhh menyopping lahh SS. hahhah :P

    ReplyDelete
  9. alaa....leh giler jugak kalu tgk dpn mata ni...memborong kat situuu....adehhhhh....tengok jer laaa nihhh....huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. mmg fenin kepala kaknoor masuk sini SS, tk hingat nak balik bunei hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan x balik Kak Noor... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kak Noor x jumpa pintu keluar kang..

      Delete
    3. kak Noor tak ingat nk balik okey lagi JM risau terus nak menetap di JB nun hihih

      Delete
  11. banyaknya....yan nak itu..ss tengok itu...yan nak itu juga...fuhh penuh dah 3 troli...ss bayarkan yer... :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiii! Kalu camtu cara tunjuk... Tokei bulu pon boleh bangkerap...

      Delete
    2. ahahahah..statement ni paling x menahan!

      Delete
  12. wahhh SS nak la...bawak daku pergi

    ReplyDelete
  13. waaaah kedai apakah ini ? bangkrap mydin x lama lagi ahakahk..
    SS borong apa tu ? sakan benar.. huurm.. zaman nak memborong stationary dah sdkit berlalu..
    tapi mmg kalo bab beli2 stationary x kira pringkat umur..
    mmg leka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kedai... GUDANG! Ha Ha Ha....

      Delete
    2. SS nak beli buat meniaga, top up bajet travel..haha

      Delete
  14. Kat mana ni SS ? menarik dan tertarik nak pergi ni

    ReplyDelete
  15. waahh..tgk pun dah rambang mata..

    salam kenal sis...akak follow ur blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salammmm kenal juga... TQ... :)

      Delete
    2. kak Kam..welcome to the CLUB

      Delete
    3. hai kak Kamsiah *buat lambaian miis universe*

      Delete
  16. kenapa jauh sangat.. kenapa bukan kat sini.. :)

    ReplyDelete
  17. kalau masuk nanti tak jumpa pintu keluar ..hahah

    ReplyDelete
  18. kena beli borong mcm ni...kedai 100 yen pun ada..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah pegi tukar duit RM ke Yen dulu baru boleh masuk kedai nih :-)

      Delete
    2. Hadoiii laaaaa JM... Suke2 dia je suruh org tuko duit yen! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. ahaahhaah..yo lah dh mana pun kedai 100 Yen..kalau di tangan tu cuma ada 10 Yen ke 50 Yen ke jgn mimpi nak masuk tau ehehehe

      Delete
  19. Wahhh.. gudang stationary tu.. best giler.. sebab saya seorang stationary addicted.. kat mana tempat ni ss?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat depan Giant Plentong ada trafic lite... Jalan dua trafic lite sampi hujung belok kanan... Pastu jangan patah balik ke Giant... Kalu patah balik confirm tak jumpa! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kalau patah balik confirm sampai RUMAH SS heee

      Delete
    3. Kalu salah coner baring jumpa plak umah JM! He He He...

      Delete
    4. ahahahaha...klau umah JM..jemput lah masuk! kita mkn apa yg ada..klau x de apa2 nk mkn, jom g mkn di kedai kacang bhol!

      Delete
    5. JM risau coner baring x lepas terbaringlah di atas jln tar tu heeeee

      Delete
    6. Kalu tak de apa nak makan... Makanlah JM! I cop betis balak dulu! Ha Ha Ha....

      Delete
    7. ahahahaha...ini hannibal ke apa nih

      Delete
  20. ingat tadi blog kak Farrah..SS pun boleh jadi gila kat kedai stationery ye...bila nak buat keychain untuk kitorang..tunggu ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak satu...nak FM buatan sendiri ada gambar SS kat atas tu

      Delete
  21. tajuk memang tak boleh blah.. hehehe.. ishh kalau Eyda ada kat sini, maunya meroyan tengok semua barang2 nih.. macam2 nak diborongnya.. tetiba minat nak bercraft apa bagai bercambah kembali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silaa laa bercambah dan berbuah... Ha Ha Ha...

      Delete
  22. ni johor belah mana lah ni . klu dekat dgn kg saya , leh gak melawat sekejap ... keychain tu klu berseni , blh jer lukis mcm2 buat gift ...

    ReplyDelete
  23. SS...celah mana gudang ni? Mnlah tahu entah-entah jiran sebelah je *_*

    ReplyDelete
  24. Kalau saya pergi sini, saya pun ikut menggila sekali.

    ReplyDelete
  25. wah!!!! kt mana ni SS ??? kalau zamn student mau gila masuk sini..ehehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...