Thursday, 9 April 2015

Kembara South Korea - Abai Village Beach And Bitches

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Nampak tak tajuk di atas?

Abai Village Beach And Bitches

Tajuk kejam nak mampos...

Sebenarnya...

SS kurang mood nak citer pasal Abai Village ni...

Setiap kali nak mulakan baris ayat...

Setiap kali itulah key backspace dan delete jadi pilihan...

Nak edit gambar pon jadi malas dan tak semangat...

Huh!

Tarik nafas dalam2...


*** Beach ***

Dari Jetty...

Kami menyusur jalan untuk ke pantai...

Cuaca amat baik sekali...

Cuma...

Makin petang... Makin sejuk!

Aku tak tahan sejuk walau dah pakai 3 lapis baju...

Angin laut berhembus kencang...

Suasana memang aman... Damai... 

Tapi... Tapi... Tapi...

Abai Village ni... Sunyi dan sepi!

Eh! Mana semua orang?

Manaaaaaaa? Manaaaaaaaaaaaaaaaa? Manaaaaaaaaaaaaaaaaa?

Aku masih merindui nak berlaga2 bontot! Ha Ha Ha...

Mari laaa datang... Datang pada ku... Aku seruuuuuuuuuuuuuu!
* Kak Nam nuntut jampi serapah dari Bomoh Mak Esah... Ha Ha Ha...

Tapi...

Harammmmmmmmmmmmmmm u'ouls!

Harammm langsung tak nampak kelibat manusia lain...

Hanya aku dan HH aje yang menceriakan diri kat sini...

Abai Village ini untuk kita2 aje... 

Buat lah Abai Village ni macam tanah mak bapak aku yang punya! 

Kak Nam berlagak jadi tuan tanah kedaung! Ha Ha Ha....

Ada jambatan untuk menyeberang... Macamana nak ke Jambatan ni? Senang!

Dari Jetty...

Aku susur jalan ke kanan...

Sampai kat hujung...

Ada lift untuk naik ke jambatan seperti di atas...

Lift u'ouls! Di ulangi... Lift!

Oh! Indahnya bila Kak Nam nampak Lift! Macam nampak bidadari dari kayangan!
* Melampaui batas tak perumpaan itu? He He He... 

Kalu tak nak naik lift... Ada tangga kat tepi... 

Kalu rasa2 nak terjelir lidah...

Naik lah tangga! Ha Ha Ha...

Bila dah sampai atas jambatan tu...

Maka...

Pemandangan ini lah yang ku lihat! Laut dan langit yang membiru! Selain ungu... Biru warna kesukaan ku! Subhanallah! Aku kagum dengan ciptaanNYA...

Masa ada kat atas jambatan ni....

Yaaaaa Tuhannnn... Sejuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Badan aku melayang2 kena tiup angin!

Mata... Bibir... Kulit... Dah mula nak kering!

Sejukkkk u'ouls... Sangat2 sejukkkkkk!

Sejuk itu seolah2 dah jadi musuh utama yang boleh membunuh ku...

Nak sangat kannnnnnn! Hammmmbeeekkkk sejokkkkkk laaaaa kawwwww!

Mari kita layan view...

Banyak rumah2 orang dan kedai...

Sudut ini pulak...

Di kejauhan...

Tu diaaaaa....

Kak Nam posing atas jambatan u'oulsss....

Tolong abaikan rambut Kak Nam yang kusut misai tu... Ehhhh.... Kusut masai...

Pagi tadi Kak Nam tercuci rambut pakai sabon basuh tangan! 

Dah siap2 pakai baju semua baru Kak Nam perasan!

HH kata tu sabun cuci tangan!

Bongok punya Guest House...

Dia pegi letak shampoo dengan sabon badan dan sabon cuci tangan sebelah2...

Nasib baik bukan sabon cuci jamban!

Kalu sabun cuci jamban??? Tak ke botak nanti rambot Kak Nam! Tak memasal kena panggil Suida tolong lebatkan rambut! Keh Keh Keh...

Kak Nam jadi model experiment pencuci tangan pakai kat rambut... Ha Ha Ha...

Kami turun semula ikut lift...

Kami ke pantai... 

Sebenarnya...

Dalam perjalanan jalan kaki ke pantai...

Kaki aku dah start rasa kejang...

Aku tanya diri aku...

Mampu ke nih nak sampai ke pantai tu?

Si HH plak...

Dah separuh perjalanan tetiba dia cakap nak kencing!

Hadoi minah nih...

Pastu aku suruh dia tahan! Ha Ha Ha...

Genggam laa pundi tu jangan sampai terburai... He He He...

Sejuk2 pantai gitu memang boleh mengetarkan segala pundi dan ovari!

Tu diaaaaaaa... 

Kak Nam nak jadi Superman u'ouls... 

Superman sekarang dah moden... 

Dah tak pakai suar dalam kat luar... Ha Ha Ha.... 

Ehhh! Kak Nam macam Superman ke Rubiah Suparman? Ha Ha Ha....

Comel kan Kak Nam? Sila la muntah Badang! Ha Ha Ha...

Aku tak boleh lama berada kat tepi laut tu...

Takut mati kejung plak aku kat situ...

Aku ada nampak rumah api... 

Nampak rumah api tu macam dekat...

Hakikatnya jauh...

So... Kami intai2 dari jauh aje laaa...

Kami jalan2 lagi... 

Hinggalah sampai kat area ukiran kayu...

Unik kan ukiran kayu ni.... Semua kayu diukir dengan muka orang....

Unik kan? 

 Dan aku renung tugu orang tua ni...

Masa aku dok leka tengok patung orang tua tu...

HH keluarkan satu statement "Ko taw tak... Abai Village ni... Yang duduk sini... Mostnya orang2 tua... Orang muda semua dah lari ke bandar besar!"...

Aku pelik "Eh! Mana ko taw?"

HH jawap "Aku membaca!"...

Rajin pulak minah ni membaca... 

Selalunya dia layan ulang drama Koya 80 juta kali tanpa muak... 

Bila masa pulak dia membaca? He He He...

Patutlahhhhhh sunyi sepi aje Abai Village ni....

Nampaknya... Abai Village ni bukan sekadar nama... 

Senang citer... Memang kampung yang terabai!

Tu diaaa Kak Nam feeling Autumn In My Heart... He He He...


*** Bitches  ***

Aku...

Sedar diri aku siapa...

Dan aku bukan sesiapa...

Aku...

Adalahlah selemah2 manusia...

Aku...

Terkadang naif...

Terkadang aku alpa...

Terkadang aku jahil...

Terkadang aku lagha...

Aku bukan ORANG TUHAN...

Aku bukan ORANG SUCI...

Banyak dosa2 yang aku lakukan dalam sepenuh sedar atau separa sedar...

Biar Malaikat catat buruk baik aku...

Biar Tuhan adili aku...

Hukum aku seadil-adilnya...

Walaupun aku bukan insan sempurna...

Namun...

Tidak bermakna...

Orang lain boleh pijak2 bangsa kelahiran aku...

Tidak bermakna...

Orang lain boleh pertikaikan agama yang aku anuti...

Dan...

Aku paling pantang...

Orang cuba nak hanyutkan aku...

Atau cuba menghasut orang2 yang berada kat tepi aku...

Atau buat suatu yang boleh pesongkan pegangan...

Aku berdiri di suatu sudut yang agak tersorok di sekitar area memorial Autumn In My Heart...

Tercari2 angle sambil manualy adjust metering pada camera...

Tiba2...

Datang dua ekor Korean betina...
* Sorry... Memang kasar bahasa aku guna kali ni... Pedulik!

Mereka berdua hampiri HH...

Dalam hati aku berkata "Ehhhh! Sape dorang ni?"...

Dari jauh nampak mesra semacam...

Berkata lagi dalam hati "Apa yang diborak tu?"...

Hati aku dah rasa tak sedap...

So...

Aku keluar dari tempat tersorok tu...

Then...

Pegi kat dorang...

Dua ekor betina tu terperanjat sebab aku muncul secara tiba2...

Aku tengok muka HH senyum... Tapi... Senget rebeh...

Aku kenal sangat riak muka HH tu...

Mesti ada menda yang tak kena...

Kepala ligat tertanya "Dua betina tegur HH nak promote barang ke? Paksa suruh HH beli barang ke?"...

Bila aku tengok muka HH berubah semacam...

Aku suruh dia layan2 dulu dua betina tu tanpa aku ketahui biji butir perbualan sebelum tu...

Aku cakap...

Aku nak amik gambar dorang... Mana tahu boleh jadi entry!

HH pon layan...

Honestly... Aku nak tepek gambar ni kat blog aku pon dah terasa jijik... Ni laa betina2 sundal tu!

Si betina kanan tu... Tegur aku "Wow! U have DSLR camera.. I love DSLR... Do you want me to take your picture?"...

Aku balas "No need... We've taken a lot"...

Si betina kiri tu plak tanya aku "Where are you come from?"...

Aku jawap "Malaysia"...

Dia nak berbahasa basi lagi "I've been Kuala Lumpur and Penang"...

Bla... Blaaa.. Blaaaaa...

Terus terang aku kata...

Betina sundal dua ekor ni...

Dari cara dia bercakap dan beramah mesra memang semua ayat2 manis....

Muka nampak putih suci!

Tapi... Hati hitam legam! Macam bangkai!

Dorang sambung lagi perbualan dengan HH...

Tetiba...

Aku sentap! Aku tergamam! Aku tak sangka!

Rupanya... 

Dari tadi... Dorang ajak HH tukar agama! Di ulangi... Tukar agama!

Selamber giler ok... Terang-terangan... Dengan muka tak bersalah!

Patutlah muka HH senget!

Dorang ajak HH pegi satu majlis mendengar dan menukar agama secara besar-besaran di suatu tempat...

Si betina kanan tu siap kuarkan pamplet BIBLE dari handbag...

Banyak giler ok pamplet tu...

Tah sape2 lagi laa mangsanya...

Dia suruh masuk web site yang ada kat dalam pamplet tu...

Seyes.... Aku jijik tengok pamplet tu...

Tetiba hati aku jadi panas membara...

Rasa macam tangan ni dah ringan nak singgah muka dua ekor betina sundal ni...

Memang dasar kurang ajar ok!

Ko dah buta dan bangang ke aperrrrrr?????

HH tu bertudung! Diulangi bertudung!

Nape HH yang bertudung tu ko nak hasut dia tukar agama pulak?

Nampak tak????? Nampak tak????? Nampak tak?????

Misi mereka adalah menyesatkan orang2 yang bertudung!

Kepala aku ni dah ligat berfikir menda2 yang logik!

Dan... Yang buat aku terfikir2 tanpa henti adalah...

Kenapa dua ekor betina tu berada di sini????

Sini cuma ada pantai! Di ulangi pantai! Dan kampung yang terabai!

Dan tak ada orang lain kat sini... Hanya ada kami aje...

Macam u'ouls komen kat bawah nih...

Musim sejuk2 sape nak kuar umah???

Aku dan HH je yang giler meronggeng kat sini!  

Dengan cara dorang berpakaian serba hitam macam tu...

Siap dengan kasut tinggi! Datang sini nak pijak pasir???????????

Tak kan nak mandi pantai plak!

Hari ni hari jumaat kot...

Masih weekdays... Bukan weekend!

Aku dah mula rasa tak sedap ati...

Dan aku suspect... Dorang ni mesti dah follow dan perhatikan kami dari awal...

Dari mana mereka follow? Itu aku tak pasti...

Hati aku berdebar2...

Suka tak suka...

Aku tak boleh nak berkasar dengan dorang ni...

Walau dalam hati penuh rasa nak memaki hamun...

Pamplet BIBLE yang mereka hulur...

Kami terpaksa amik dengan berat hati dan tak rela...

HH pandang aku... Aku beri isyarat mata yang tajam untuk just take it!

Sebab.. Aku fikir... Tak nak diri di apa2 kan...

Sebaik aje pamplet ada di tangan...

Betina2 sundal pon blah...

Nasib baik betina2 sundal tu nak blah...

Kalu dia ada agenda lebih dari tu?????????????????

Aku dan HH dah tak da mood nak bersiar lagi di Abai Village ni...

Dah rasa macam tak selamat...

Kami amik keputusan untuk pulang ke Jetty....

Sepanjang langkah...

Aku dihimpit rasa bersalah...

Bayangkan...

Andainya aku terlambat muncul dan tak berada di sisi HH masa mereka approch HH untuk tukar agama tadi...

Apa akan jadi dengan HH?

Dan...

Apa pulak nasib aku di situ???

Sebab...

Dari cerita HH... Masa awal2 mereka borak tu... Dan... Dari cara mereka... Macam nak heret HH ke tempat lain...

Dan yang pelik tu... Si HH macam kena sampuk... Tak reti nak cakap 'NO!'....

Selalunya... Kalu orang yang HH tak kenal datang approch nak jual2 barang ke pe.. Mesti dia akan menolak 'NO NO NO!'...

Tapi kali ni tidak!

Dan aku percaya... Betina2 sundal tu tak gerak berdua...

Mesti ada kuncu2 belakang tabir datang bersama...

Kalu tak caya... Try laa cari pasal... Sepak terajang betina sundal tu... Confirm kuncu2 akan munculkan diri...

Logiknya...

Kalu mereka cari makan dengan hasil menyesatkan orang...

Mesti ada mangsa yang harus di bawa bersama sebagai galang ganti dapatkan habuan... Betul tak?

Entah lah!

Kalu ikutkan hati aku yang panas membara...

Mahu rasanya aku gado gila2...

Sebab...

Aku memang pantang kalu orang cuba nak kurang ajar! Atau cari pasal dengan orang2 yang aku sayang...

Yes! I'm very protective person! Tapi aku bukan queen control ek... Jangan silap faham...

Pedulik laa orang nak cakap aku apa pon...

* Off topik skit...

Dulu pernah sekali... Aku gado giler2 dengan sorang nurse yang langgar lari kereta aku...

Sampai lubang cacing ok aku cari nurse tu!

Aku mengamok kat Wad Bersalin u'ouls...

Menjerit2 budak2 kecik dalam Wad tu... Pedulik!

Aku mengamok bukan sebab kereta aku kemik...

Even kereta aku yang kemik dah 8 tahun berlalu tu pon aku tak hantar ketuk sampai sekarang...

Aku tak hadap nak mintak ganti rugi pon!

Aku cuma nak puaskan hati bambu cukup2 manusia yang tak ada hati perut!

Bukan harta benda jadi ukuran...

Duit boleh cari... Harta boleh beli...

Tapi yang aku hangin tu...

Sebab... Kebetulan masa langgar lari tu...

Aku berdua dengan Mak aku...

Mak aku duduk sebelah...

Bila kena langgar... Mak aku tersentak... Badan mak aku terjelepuk ke depan!

Aku memang pantang orang buat Mak aku sakit!

Kalu apa2 jadi kat Mak aku... Tak ke aku jugak yang akan menyesal???

Masa kejadian mengarok giler2 tu...

Mak aku sikit pon tak marah aku... Malah mak aku rasa disayangi...

Adik beradik aku pon tak salahkan aku...

Walaupun aku sedar.... Bila fikir2 balik... Agak melampau jugak laa aku pi serang orang kan...

Nampak macam tak professional!

Dah laa masa kejadian tu aku pakai baju keje...
* Kak Nam pakai blazer menyemat tampan anggun giler ok... He He He...

Tetiba maki2 kat Wad bersalin... Ha Ha Ha..

Memang tak syncronize langsung pakaian dengan perangai! Ha Ha Ha.. 

Tapi untuk pertahankan orang2 yang kita sayang... Perlu ke professional tu semua? Pedulik!

Sejak dari tu...

Ewahhhhh! Ewahhhhh! Ewahhhhh!

Akak aku... Anak buah aku... Dan abang aku sekali tak agak2 numpang semangkok...

Dorang memang tahu aku memang over protective!

Dahhh semua apa2 isu nak heret aku pulak!

Nak ke mana2... Tak memasal aku jadi supir dan bodyguard family!

Anak sedara aku pon tak nak orang lain antar pegi sekolah... Nak aku jugak pegi hantar dan berjemput...

Boleh gitu???? He He He....

Sama macam HH...

Kalu apa2 jadi kat HH... Tak ke aku jugak yang akan menyesal???

Tapi... Tapi... Tapi...

Kisah Bitches ni tak abis kat sini aje ek...

Ada kisah Bitch part 2...

Tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Kami terus ke Jetty...

Si HH tetiba nak terkencing...

Dia tinggalkan aku sensorang nunggu dia..

Alamak! Alamak! Alamak!

Baru aku teringat macam bahaya plak biar dia sorang2 walaupun jamban tu tak jauh...

Tetiba aku dirundum resah gelisah bila HH semakin hilang dari pandangan...

Tup... Tup...

HH patah balik!

Aku lega nampak kelibat HH...

Rupanya... Jamban kat Jetty tu tutup!

So... U'ouls...

Kalu nak datang Abai Village ni...

Make sure u'ouls kosongkan pundi dulu! Ha Ha Ha...

Masa naik tongkang ni...

Boleh pulak tongkang yang kami naik ni berlanggar dengan tongkang sebelah...

Amekkkk kawwww! Tersentak senak segala pundi! Ha Ha Ha...

Nampak macam tak de apa bila berlanggar tu...

Tapi kuatnya air yang menolak tu macam kena langgar motorcar!

Ponnnn Ponnnn Ponnnn keceper! He He He....

Satu pengalaman yang agak menarik ketika ini...

Mereka baru nak datang.... Sedang aku dah nak ke seberang...

Yeahh! Dah sampai seberang...

Sampan nelayan berderet di sini...



BERSAMBUNG...

302 comments:

  1. Haipp SS takmau malas malas. hehehe :P

    ReplyDelete
  2. aiyoooo...tajuk nyerr...ngeriiiiii...apakah yg terjadi??? sama2 kita tunggu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri... He He He...

      Delete
    2. selubung ngn selimut jerrr nihhhhh hehehehe

      Delete
  3. nama tempatnya Abai Village?kampungnya terabai ke?pantai kampung terabai,saya gurau je kak scdha :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh! Pandainyaaaa... Nape bijak sangat nih... He He He...

      Delete
  4. Replies
    1. memang carik pasai! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. Suida mcm lah x kenal kak Nam..kan byk DRAMA...she is DRAMA Queen heeee

      Delete
    3. tambahan... yang TAMPAN ANGGUN! ha ha ha...

      Delete
    4. kak nam suka wat drama hahahaah

      Delete
    5. Sila beli pop corn... He He He..

      Delete
    6. tuan directorrr, tolong jgn saspend sangat..hahaa

      Delete
  5. gapoooo dia SS ni suka kasi teaser cemni.. hati memberontak nak baca cepat sambung
    Kak Nam grrrr.. apa kes terjadi hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perbicaraan kes ditangguh.. Mahkamah terbako! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. aaargh bnyak lagi mahkamah adeee

      Delete
    3. mahkamah tutupppp! hi hi hi...

      Delete
    4. Cicak kena lastik! Ehhhh! Ada kena mengena? Keh Keh Keh...

      Delete
  6. Replies
    1. Wslm... KOMEN WAK PALING WIN! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. wahh paling win caps lock tuuh., nak upahh ;D

      Delete
    3. upah amende nyee wakk? nak susu gi mintak BINI2 wak... sini tak de... Keh Keh Keh....

      Delete
    4. BINI2 Wak tu ada lagi ke SUSU bukan dah kering bak gurun sahara lariiiiiiiiiii

      Delete
    5. mintak kambing gurun je laaa Wakkk!

      Delete
    6. ammvoiii korang., tetibe citer pasal susu nih nak offer ke ape ., huhuu

      japp ye korang, sy tengah karang fantuun., ;p

      Delete
    7. dua tiga kucing berlari je la Wakk! ha ha ha...

      Delete
    8. malasla buat fantun kat sini takde sape nak balas fantun saya , huhuhuu2

      buat dlm blog sy sajela yee., kehh

      Delete
    9. sape suruh wakkk buat pantun... kat sini cuma boleh meronggeng je wakkk! ha ha ha...

      Delete
    10. Puas sudah Wak menunggu
      Tunggu sampai letih lesu
      Tdo malam Wak tergangggu
      Kerana tak dapat minum susu

      Delete
    11. ni bukan medium PESTA PANTUN ye Wak!..kalau Wak jual meme tak de org nk beli ..tapi JM ada balas satu

      Delete
    12. kalu sudi katakan sudi
      tidak wak ternanti nanti
      susu minum dimalam hari
      kalu esok pagi takut susu basi
      he he he

      Delete
    13. iyela iyela wak tempel satu fantun sini ., boleee

      Di mana kuang hendak bertelur,
      Di atas lata di rongga batu,
      Di mana wak hendak tidur,
      Di atas dada di rongga susu,

      Delete
    14. wakkk ooo wakkk... SS kat luar tgh minum! TERSEDAK!

      Delete
    15. Minum dengan orang ramai Wakk... Iskkksss...

      Delete
  7. haha boar betul apa yan yan baca nie....
    ss kenapa kah dikau wahai ss...
    fuh fuh fuh yan tiup semangat biar ss rajin balik :-))....

    jmmmmmmmm tolong ss dah malas nieeeeeeeeeeeeeeree

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Yan nak JM buat apa ngan SS ni?

      Delete
    2. Entah... Kak Yannn nak suruh Jay Emm buat apa?

      Delete
    3. sampai ke Subuh esok x de jawapan..ahahha

      Delete
    4. 80 juta kali subuh pon lom tentu! he he he...

      Delete
    5. seru laaaa Kak Yan oooi.. seru..!!

      Delete
  8. menarik nak baca pasal kisah bitches & abai village tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak menarik! Jangan baca... Nanti menyesal 80 juta hari... He He He...

      Delete
  9. ala...tajuk macam gempak terus klik..jangan macam ni kak Nam.kami menanti dengan tazabarnya..

    ReplyDelete
  10. Nama pun ABai vilage...nak suruh bye2 gamaknya..hahaha

    ReplyDelete
  11. Yunk..take your time...mood dah ok baru sambung..klau malas nk cite tempek gambo je

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia cakap camtuh takut SS habiskan drama dlu sebelum dia karang entry..hee

      Delete
  12. Replies
    1. Ajussi skodeng? Dia nak skodeng apa? Bukan ada apa pon kat SS ni... He He He...

      Delete
    2. Kak Nam Kacak BERGAYA ramai yg terpikat kalau sekali pandang..kalau 2 kali pandang terus MELEKAT eheheh..di ulangi ye MELEKAT bukan MELEKIT ahhahhaha

      Delete
    3. MELEKAT dengan ANGAU sama x?
      * soalan carik pasal!

      Delete
    4. JM angau or SS angau ahahaah

      Delete
    5. 80 million % CONFIRM is you!
      * Muktamad x perlu talian hayat... he he he...

      Delete
    6. SS nak print komen ni... boleh jadi bukti satu hari nanti... we will c!

      Delete
  13. Replies
    1. Tajuk je gempak... Isi belum taw lg... Ha Ha Ha...

      Delete
  14. Replies
    1. mesti x sabar nk tahu kan..pandai SS tau!

      Delete
    2. Your beloved one kena lah pandai... Ha Ha Ha..
      * Over confident...

      Delete
    3. Abam MKL tak yah nak suspen sgt... Tak suspen pon!

      Delete
  15. Baru excited nak baca sebab tajuk gempak, sekali kena dtg esok pula. Sambunglah SS, saya suka baca blog SS, tapi selalunya malu-malu kucing nak tinggal komen.

    Salam singgah dan salam kenal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu2 kucing? Ha Ha Ha... Tak yah malu laaa... Buat macam umah sendiri... Ha Ha Ha... Salam kenal kay dolce...

      Delete
    2. @ SS - Hehe terima kasih! Btw, dah update! Tapi ada cliffhanger di situ ya!

      @ Kak JM - His Sis JM :D

      Delete
    3. * Senyum2 manja kat kay dolce...

      Delete
    4. OMG, kalau kena tegur ajak borak pasal agama tu selalu dengar, tapi kena tarik tu first time dengar! Scary ok!

      Delete
    5. Hu Hu Hu... Time tu fikir nak pecut je... Seram sejuk!

      Delete
  16. Erk..tajuk dia bukan main..hehe..kalau maleh nak cite, tepek gambo pon boleh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinjam gambar ibu zarith boleh? tak masal jadi entry lain... ha ha ha...

      Delete
    2. Entri orang BERSALIN!...Wak mesti suka nih

      Delete
    3. wak mesti perah susu... ehhh! perah otak nak buat PANTUN!

      Delete
    4. Kasi lah SS peluang pulak Wakkk jadi PROPA... Asik Wakkk je...
      * Jelir lidah

      Delete
  17. hahahahaha tetiba stress baca

    sambung laaaa SS!

    ReplyDelete
  18. Baru je semangat nak tahu kenapa ada bitches.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila laa baca part Beach dulu... Update already! Hu Hu Hu....

      Delete
  19. ohh..patutlah tadi tak boleh masuk...rupanya SS tengah EDIT..nanti lah baca! kalau x baca entri SS ni rasa nk demam

    ReplyDelete
  20. KOSONG! x de orang..memang sesuai lah dengan nama Kampung Terabai tu...dorang x tahu ke kak Nam nak ke sana..jika tak mesti dapat sambutan yang meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang lebih suka Jay Emm... SS datang tak dapat sambutan! Al-maklum... Tak femes katanya... He He He....

      Delete
  21. semua org dalam rumah sbb SEJUK...semua duduk bawah selimut...kak Nam je masih menikmati keindahan view di atas jambatan tu....cantik nya lah hai langit BIRU...kalau lah langit kaler PINK..di ulangi kalau x dengar kaler PINK hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak kaler PINK... Jay Emm tak boleh dok bumi.. Kena dok planet Marikh... Wakkk tahu planet Marikh tu kat mana... JM kena tuko nama jadi ET... Ha Ha Ha...

      Delete
  22. kalau naik tangga berapa tingkat nak ke atas jambatan tu...kalau 2 tingkat..JM sanggup naik tangga tu..nk 'panas' kan badan...kalau peluk SS pun still sejuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm kalu peluk SS memang tak sampai kot tangan... Sebab... SS ni GEMOK!

      Delete
    2. GEMOK lah sgt...."38 - 30 - 36" heeeee

      Delete
    3. Wooo.... Itu ukuran Jay Emm ke? Ha Ha Ha...

      Delete
  23. Hamoi kak Nam..nak terbang ke mana tu..meh lah ziarah JM kat sini...

    ReplyDelete
  24. Ya ampun!! JM maluuuuuuuuuuuuuu JM maluuuuuuuuuuuuuuuuuuu dengan ukiran kayu tu...walaupun ia hanya kayu tapi CANTIK!...100x lebih cantik dari JM...ada bunga sekuntum di atas kepala...pakai lipstik lagi..JM? bibir pucat...x suka pakai lipstik..rasa bibir tebal....kalau abg nk cium nanti dia tertelan ahahahaha....(ZF x leh baca ayat ni dia masih budak!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tertelan tak penting... Yang penting MERECIK! (Pinjam ayat Wak Doyok) Ha Ha Ha....
      * ZF sila nyorok dalam kontena sekarang!

      Delete
  25. Masa aku dok sibuk nak adjust tempat dan juga camera kat sini...

    Tetiba...................hrum.....Tetiba SS di tegur oleh someone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata SS sambung lepas Jay Emm tournament badminton on 11 April nanti... He He He...

      Delete
    2. ahaks...r u still remember?..TOUCHING!!!!

      Delete
    3. Do your best even main macam badak sumbu cacat! He He He...

      Delete
  26. adehhh....macam tak sabar lak nk tau citer....sila hapdet plsssss.....heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila bawak2 berzzzzzaaaaabbbbaaaaarrr... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Alaaa..dh x zabar..huk huk huk

      Delete
  27. Situ tpt pengambaraan autumn in my heart ehhh....SS ngn HH xde fefeling nk ikut adegan dlm citer tuhhh kerrr???? hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adegan yommm molotttt tak dibenarkan kat situ... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Adegan pelok2 boleh? JM nk buat nanti!

      Delete
    3. Ye laaa... Orang ada Abg laa katakan...
      * Dialog Ahmad Nisfu dalam 3 Abdul... Qhasidah pelukkk laaa... Pelukkkk laaa lakiiii kauuuuuu!

      Delete
    4. Hahahah..adegan syiom tu jgak yg dia igt...adehhhh...

      Delete
  28. mmg betul mcm terabai jer kpg tuhh...sunyi nyee...tp pemandangan kt laut tuhhh..chantek...biruuu betul langit tuhhhhhhh ....biru mata hitam ku...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biru itu ketenangan... BIRU yee... Di ulangi BIRU yeeeee Jay Emmm.... Bukan PINK... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Aiyooo...jgn tuka pink plzzz hahahahha

      Delete
  29. banyak ni ja kerajinan tuan director..ok lah kan.. hehe

    Ada jugak org tu sebut2 nama i kat sni.. SS nak ke set rambut lebat i.. nak..nak?
    ulang lagi sekali nak tak?
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan director semakin pemalas... Camno? Tulis panjang2 bukan ada org baca! Blog tak femes! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. gediks.. meh screen shot sikit statistik bapa.. nak tgk betul ka xdak sangat yg baca.. lain lah blog boring i, mmg tak ramai lah nak baca..

      Delete
    3. Blog SS sendu! Membosankan... Pondok usang! Ha Ha Ha...
      * Matilah kutuk2 blog sendiri..

      Delete
    4. ek eleh.. yang ni over..haha

      Delete
    5. blog SENDU lah sgt..semua ternanti-nanti tertunggu2 entri baru terutama JM ni..lain lah blog JM yg bosan tu..citer BUSAN dh masuk museum

      Delete
    6. deraaamaaaaaaa.. hahahaha.. blog travel, mmg geng2 travel masuk punyalah... makcik2 yang baru pestime nak g travel pun usha taw, kerlass tau makcik2 zaman skrg ni.. *ni cerita betul hokkey.. :D

      Delete
    7. makcik mana? makcik sebelah umah Shad ke..curlast nyah mak cik tu!!!....woww..mesti duit ribu riban kan...

      Delete
    8. Shad... Makcik tu ada anak tak shad?

      Delete
    9. Selagi boleh nk cuba cucuk jarum...adehhh....hahahaahah..

      Kegigihan anda kebanggaan kami...hak hak hak

      Delete
  30. salah time kot pegi sana..semua tgh membungkus dalam selimut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap SS jugak tak bawak selimut... Patut angkot toto! Haiyaaakkk!

      Delete
    2. angkut Toto hampaq kat pantai.. landing baik punya tengah sejuk tu..hahaaa..

      Delete
    3. x pernah di buat orang..landing baik punya time sejuk hahaha..semua mengeras!

      Delete
    4. bahaya klu SS ngan HH landing time tu..ada 2 makluk berbahaya datang..huhuuhuuu

      Delete
  31. sunyi sepi tak dak manusia abai village ni yee.. tapi lagi best tak ada orang, leh buat posing2 yg rare sikit, lompat2 bagai, tak la segan sangat kan.. hehehe.. kak nam, mohon sambung yee.... sila merajinkan diri ya.. flying kiss to you, muah muah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkkk! Alapakkkkk! Alagapasss! Merecik! Ha Ha Ha... Ni yang semangat waja pesona myvi alza nih... He He He...

      Delete
    2. hamoi!!! ramainya syg SS...dapat flying kiss lagi...so SS tidak kesunyian lagi...(nada merajuk!)

      Delete
    3. kak Nam, haha.. mana ada merecik, kita sopan santun k.. hahaa.. go go caiyok..!
      kak JM, nak flying kiss jugak kee... hehehe.. muahh.. haha

      Delete
    4. Haaaa... nampak tu Yunkkk? nammmpakkkk???
      shad... Kak JM hang ni fikir dia punya rajuk je... SS punya rajuk dia tak heran pon! mencikkkkk!

      Delete
    5. Shad!!....tima kasih..terus tangkap simpan dalam baju!!!!!

      Delete
    6. alaa..SS jangan lah merajuk...kalau SS merajuk..merana hidup JM nanti..SS ..i love u...so x yah dok merajuk lagi!

      Delete
    7. * Terus berbunga hati... He He He...

      Delete
    8. Amboi JM..men tgkap simpan dlm baju nampakkkkk...muat eh baju hahahahah

      Delete
  32. tgh syok2 baca cite kak nam..tergantung plak...


    kak nam leh jadi duta Abai Village ni..promosikan tempt tu...
    lepas ni sure org ke koya beramai2...

    ihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Kalu nak jadi model Abai Village tu bermakna Kak Nam kena pakai bikini laaa ekkkk? Masalahnya ada ke size untuk Kak Nam? Ha Ha Ha...

      Delete
  33. sebab takde orang, depa ukir kayu2 jadi muka orang..hehe..bagi ramai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manusia bercinta dengan kayu! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. muka org je...tak cukup sifat..menakotkan je...kepala semata!

      Delete
  34. Replies
    1. Hahaha... Byk tol alasan nya... Meh2 ye... Bucuk2 ni mesti sbb pegang tetek batu ni...

      Delete
    2. Penangan meramas mesra... Kah Kah Kah... Bongokkkkk laaaaa...

      Delete
  35. Salam. Hee nak tambah lalat sikit..
    Sy suka blue oops langit biru yang mentakjubkan itu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. MENNNnnnnnccccciiiiiiiKKKKKK!!!...yo lah kalau Wak yang suka PINK nanti di gelar En Stotong..mau?

      Delete
    2. Yunkkkk oooo Yunkkk... Semua orang suke biru yunkkk... U je skeee PINK! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. B to the L to the U to the E....

      Delete
  36. selamat petang SS, kaknoor tak tau nak start dari mana ni, dah bercelaru dalam kepala, apa2 pun best membaca cerita u all, tkpe lah sekadar jadi pembaca setia cukup lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Kak Noor... Touchingnya laa hai SS baca komen Kak Noor ni... Awatnyaaa??? Kek jadi bantat kaa? Nasi kerabu jadi ke khamis kaaa? He He He.... Apa2 pon Thanks Kak Noor sudi singgah sini... Muahhhhh Muahhhhh Muahhhh!

      Delete
  37. eh, terkejut baca sambungan story ni.. alamak, apa dorang ni.. Ya Allah risau jugak tadi masa baca , kalau jadi apa2 kat u ols..(padahal dah selamat balik Mesia pun)..hehe..

    Tak sabaq ni nak baca sambungan.. SS crita kat entry lain k..nanti xpersan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama ni SS cuma dengar dari cerita orang aje... Tapi bile terkena kat batang idung sendiri.... Haaa baru rasa feelnya camne...

      Delete
    2. mujur dia tak bagi try makanan ka, atau santau kaa.. Bab ni risau plak kan...kat Mesia ni pun merata-rata geng2 ni.. selmbak doyok ja 2 minah tu senyum2 kat SS masa nak ambik gambar.. Tapi kan nasib perempuan, klu Lee Min Ho datang, risau kak Nam plak yg cair..

      Delete
    3. Kalu Lee Min Ho memang tak balik Malaysia laa jawapnya.. He He He...

      Delete
  38. Bitches??? Jadi, tempat ni hanya untuk bitch je la . Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. You have to read from the top to the bottom and understand between the line... Cewahhhh! Kak Nam sepeking London is falling down... Ha Ha Ha..

      Delete
  39. huihhh...berani tol laa diorang approach cenggitu....kalau sy mau rasa memetir kat situ....bab suh tukar agama mmg xleh dibiarkan...grrr...grrr....rasa nk tuka jd hulk plak.....huk huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat tuko kaler PINK... ehhhh.... Hijauuu... He He He...

      Delete
  40. entah2 diorang dh mula ikut SS n HH dr seberang lgi kot....pastu tggu masa yg sesuai baru approach...bahayanyerr....ngeri pon ada....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pon muncul tiba2... Tak tahu datang dari mana... Peliksssssss!

      Delete
  41. ok rasa macam nak carut jer budak pompuan tu...kat epot pun diorang buat keje mcm tu!
    Abai village tu banyak gak kisah tak best berlaku pada blogger2 lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena extra careful... Pada SS... Tak de mende sangat kot Abai Village... OVERATE!

      Delete
  42. kak namm...scarynya dengar citer ni..huhu
    mintak dijauhkanla orang2 macam ni dari kita.
    syukurla takde apa2 berlaku dekat korang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kami bernasib baik... Tapi... Terfikir juga pada orang2 yang mungkin tak bernasib baik... Nengok pamplet BIBLE bersusun tu lagi ngeri...

      Delete
    2. ce snap skit rupa pamplet..ke dah buang.. saja nak tgk rupa guana..

      Delete
    3. Ada.... Tapi cam malas plak nak tepek sini...

      Delete
  43. Wah kali ni 1 tajuk ada 3 cerita. hmm kalau sy jad SS mau nye mengeletar tapak kaki, yelah kang kalau terajang bitches tu kang kita kena balik, tapi kalau tak terajang rasa terkilan pulak. ekeke. mohon update sambungan secepatnya, debor dah ni nak bace. ekeke.

    Panjang kan sy comment? ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen panjang pon boleh jadi 1 entry... He He He...

      Delete
  44. Takut sebenarnya... Buatnya terminum air yg akhirnya menjadi lidah kelu utk mengucap??? Nauzubillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskksss... Jgn ler pikir sampai ke situ... :(

      Delete
  45. sesuai nama tempat tuh dengan Abai Village.. memang nampak terabai pun.. cantik ukiran kayu tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kayu jadi topik besar sekarang... Tapi ada isu lebih besar dari KAYU!

      Delete
  46. Replies
    1. Bertambah lagi geng BIRU... Yeaaaahhh..

      Delete
  47. Hat ni paling takut skali bila datang tempat orang.gerun bila sentuh bab agama ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam banyak2 negara yg SS pegi... Koya paling worse dari segi mentaliti! Terang2 menghasut...

      Delete
  48. WOOOOT woooot! JM datang dgn baju warna PINNNgggggg! petang tadi dh perasan SS ada edit entri ni..time tu JM nk pegi training badminton so x sempat nk baca...jap..nk baca dulu apa isu nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah agak dah.. Mesti gi training.. Patut senyap aje..

      Delete
  49. ohhh.....ini ke isu yg SS marah betul dan menyumpah tu...bitch bagai...kalau JM pun marah sbb JM pernah kenaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!...nak tahu di mana dan bila?...nantikan sambungan nyaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti kat Airport! Kannn... Sebab ramai kena kat Airport!

      Delete
    2. TAK!!! bukan di Airport tapi Namsan Park....first time JM ke Seoul tahun 2011 spring season...kami berdua...kedua2nya bertudung..baru balik dari Namsangol Hanok Village..dalam perjalanan di trek Namsan Park tu..kiri kanan kan pokok sakura...biasalah kami ni..pertama jumpa pokok sakura mmg jakun lah..bergambar dah x pandang kiri kanan..pokok sakura ana yg punya...tiba-tiba...kami di tegur!!!...sambung...panjang sangat...sepatutnya boleh buat 1 entri..

      Delete
    3. Yunkk... Pesal u tak mention dalam blog sebelum nih... Bahaya ok... Seyes bahaya... At least Namsan tu sibuk laa jugak ada org... I ni kena kat Abai... Adeiii... i just sempat baca dari Kak Kiah je... Dia kena kat Airport... Tapi tak details...

      Delete
    4. ambil nafass..sambung balik...kami di tegur oleh 4 org Korea..3 lelaki sorang perempuan..kami ni biasa lah ..pantang org tegur layan nk borak..x de lah timbul perasan something weird..sorang lelaki tu tanya dari mana? then dia tanya R U Muslim? kami pun jawab lah dengan jujur..datang sini buat apa semua...time tu mmg mereka berempat ni berdiri keliling kami..pastu kami dah rasa pelik...sambung!!!!

      Delete
    5. JM dh tak ingat ada kongsi ke tak dalam entri tahun 2011 tu...ye..part dorang approach dan cuba buat baik tu mesti carefull...minta Allah lindungi dari perkara2 x baik tu..jgn mudah percaya dan terpedaya

      Delete
    6. okeyy..meh sambung....bila dh kena keliling or kepung tu...yang pompuan ni mula lah kelaur ceramah berkenaan Jesus Christ...kuat pulak tu cakap penuh semangat..haaa sudah!!!..mcm2 lah dia ckp pasal Jesus ni dan bak kata SS...motif operansi dorang cari org muslim bertudung utk ajak masuk agama mereka...time si pompuan tu pok pok tu..kawan dah perasan..dia dah bagi hint pada JM...kita dh tak boleh tunggu lagi ni....kami dgr sambil senyum x beri apa2 respond...dalam hati Allah sahaja yg tahu...mcm mana kita kluar dari situasi nih....berzikir mcm2 dalam hati..

      Delete
    7. Dorang ni datang bukan tangan kosong... Ada ilmu jugak tuh... Geram!

      Delete
  50. Gerunnya..jahat betul perempuan sundal tu. Isyy...isyyy...mujur ss sempat bertindak.

    Diana suka bc entry ss. Tapi tulah jarang dapat singgah di sini. Sebb masa itu sangat Pandora.hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry 'Akak Kaw'... SS pon dah lama tak menyinggah... Nanti SS blogwalking ek... He He He...

      Delete
    2. Masa itu sangat Pandora????? First time dengar nih... Ha Ha Ha...

      Delete
  51. dalam pada si pompuan tua tu dok bagi ceramah tu JM dapat idea..mcm mana nk lepas diri...buat2 tgk jam..pastu cakap kami perlu check out sbb flight malam ni...kami minta diri dengan baik...takut jugak nanti karang di pegang nya kami berdua...dorang tu 3 lelaki 1 pompuan...time tu..muka dorang mmg frust lah...kawan JM tarik tangan...kami jalan slow2..tak nk tunjuk yg kami cuba melarikan diri..bila jauh dari pandangan mereka terus kami lari mmg dh tak toleh belakang..dalam hati tu berdoa..harap2 dorang x ikut..pastu baru kwn JM bagi tahu dia pernah dgr ada kes yg mcm ni..kes group2 yg fanatik ni cari tourist sbg mangsa..nak tambah pengikut...Ya Allah....syukur ya Allah kami selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak! Tapi memang liat laa nak dapat lepaskan diri... Nasib baik Jay Emm tak kena apa2... So tu je laa sekali je kena ek?

      Delete
  52. so..kepada mereka di luar sana...jika ke Korea jangan terlalu excited..perlu sentiasa berhati2 dengan orang-orang begini...kalau ada org cuba approach x kira dalam situasi atau cara bagaimana pun..tlg lah avoid!!!!

    Tamatt......sorry dear..komen kali ni agak SERIOUS

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...