Tuesday, 28 April 2015

Kembara South Korea - Arirang Souvenir Shop Doota Mall

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Actually...

Aku tahu pasal Doota Mall ni lepas aku tengok rancangan Ke Korea Ke Kita... He He He....

Memula aku plan nak terjah Doota Mall pepagi buta pada hari pertama aku sampai di Seoul ni...

Sebab Doota Mall ni bukak sampai pukul 5 pagi u'ouls...

Tapi...

Mengenangkan yang aku tak sure Subway bukak ke tak lepas jam 12 malam... 

So... Terus aku batalkan hasrat tu...

Dan kebetulan...

Bagai pucuk dicita ulam mendatang... 

Sebelum aku terbang ke Koya...

My dearest Jay Emm ada update pasal info Arirang Souvenir Shop kat blog dia... He He He...

Info bergolek2 datang u'ouls tanpa aku perlu berfikir banyak...

Nampak tak betapa pemalasnya kekanda mu ini wahai Jay Emm ... Kih Kih Kih...

Keje aku  COPY PASTE! Then tampal kat Kitab Busuk aku tu... Ha Ha Ha...

Dah agak lewat petang pada hari ketiga aku di Seoul... 

Aku pon pegi laa menuju ke Doota Mall...

Apa aku nak cari kat Doota Mall tu?

Of coz ler souvenir...


Direction :
1. Boleh naik Line 2, Line 4 atau Line 5...
2. Stop di Dongdaemun History & Cultural Park Station
3. Exit 14

Good Luck! 


Dah sampai je kat Dongdaemun History & Cultural Park Station... Cari Exit 14...

 Tu dia Exit 14...

Keluar aje dari Exit 14... U'ouls akan nampak bangunan ini di sebelah kiri u'ouls....

Kasi zoom sikit bangunan ini...

Kat depan plak ada Tourist Information... Yang dua awek pakai serba hitam tu... Orang Malaysia... Haram tak tegur... Mentang2 aku bukan retis! Haishhh!

Di sebelah kanan dari pintu Exit 14 ada bangunan ini... Nampak tak ada deret booth jualan tu?... Kat situ pon ada jual souvenir...

Actually... Kalu dari Exit 14...

Kita kena jalan ke arah kiri untuk ke Doota Mall..

Agak jauh membetis ye u'ouls...

Lebih kurang 150 hingga 250 meter atau lebih?...

Bukannya ko keluar2 aje dari Exit 14 tu terus terbentang Doota Mall tu depan mata ye u'ouls...

Kena membetis taw tak! Memetis!

Membetis kalu mengikut kamus Kak Nam Jahanam bermaksud kena heret drumstick Fara Fauzana yang macam kayu balak itu maju ke hadapan... He He He....

Hadoiiiiiiii! Sepanjang jalan...

Aku asik laaa tanya si HH "Jauh lagi ke? Jauh lagi ke? Jauh lagi ke?"...
* Mengeluh sepanjang jalan...

Sebab...

Bayang Doota Mall tu sayup2 kerinduan jaraknya u'ouls...

Menetek2 peluh Kak Nam! Basah celah2 bedah!
* Ini tipu... Cuaca sejuk... Peluh malu2 nak kuar... Cuma lidah je terjelir skit... Ha Ha Ha...

 Akhirnya jumpa jugak Doota Mall tu... Yeahhhhhh!

Aku pon masuk laa dalam Doota Mall tu...

Bila dah masuk dalam...

Misi mencari Arirang Souvenir Shop pulak...

Kalu ikutkan alamat yang aku dapat...

Arirang Souvenir Shop tu berada di Tingkat 5...

Maka... 

Aku pon tawaflah 1 Doota Mall tu...

Panjat escalator u'ouls! Nanges!

Kak Nam benci escalator... Tangga pon Kak Nam benci...

Cabaran Kak Nam mesti pada first step nak naik atau turun...

Korang pernah tengok Mr Bean turun escalator?

Haaaaa sebijik sejibon Kak Nam laaaa tuhhhh! He He He...

Dok terkais2 escalator bergerak dengan kaki dulu...

Macamana u'ouls feeling2 kais2 air di pesisiran pantai...

Haaa macam tu laa kaki Kak Nam diibarat! Ha Ha Ha...

Pastu pegang pemegang tangga sekuat hati...

Kadang HH dah nak sampai bawah atau atas...

Kak Nam baru hegeh2...

Bukan pe... Kak Nam kena hati2...

Takut kang terpeleot....

Tak ke nangka bacin jadinya...

Haishhhhhhh!

Bila dah sampai Tingkat 5...

Kami pon tawaflah Tingkat 5 tu...

Tercari2...

Ehhhhhh! Mana Arirang Souvenir Shop tu?

Pesal coli masak ranum je yang banyak kat sini nihhhhhh! Ha Ha Ha...

Kecik beso kecik beso je aku menengoknya.. Keh Keh Keh...

Tak puas ati...

Tawaf lagi...

Manaaaaaaaaaaaaaaa???? Manaaaaaaaaaaaaaaa????? Manaaaa Arirang Souvenir Shop tu???????

Tak deeeeeeeeeeeeeee!

Kecewa Kak Nam!

Bebaik hati jadi girang.. Terus hati jadi berang!

Tak kan dah pindah kot si Arirang nih!

Then tengok kat satu signboard kat escalator tulis Tingkat 5 tu untuk Ladies...

Ehhhh! Bukan ke sepatutnya Souvenir????

Ke aku salah masuk bangunan??????

Dari luar bangunan Doota Mall ni macam besau je...

Tak kan bila masuk sempit gini...

So... Kami keluar dari bangunan Doota Mall ni...

Kami ikut pintu masuk lain...

Then... Pusing punya pusing...

Ehhhhhhh! Ini escalator yang aku naik hegeh2 tadi...

Dah macam Lebai Malang plak Kak Nam kat sini...

Arghhhhh! Sudahhhhh!

Then...

Tak puas hatikkkkkkk...

Aku ajak HH naik kat Tingkat 6....

Lorrrrrrrr! Rupanya  Arirang Souvenir Shop tu kat Tingkat 6!

Terpampang elok je signboard tulis Souvenir... Adoiiiii!

Ingat ye u'ouls... Tingkat 6 ok! Bukan Tingkat 5! Haishhhhh!

Marilah kita jenguk2 apa ada kat dalam...

Aku suka kedai Arirang Souvenir Shop ni...

Kedai dia bersih...

Bersusun kemas...

Harga barangan pon agak berpatutan...

Pekerja dia ramah...

Boleh berbahasa Melayu u'ouls....

Jom explore!

Aku beli t-shirt kat sini...

Macam2 ada....

Cenderahati dia unik dan berkualiti... Lebih banyak pilihan!

Design cenderahati yang agak menarik!

Semuanya cantik!

Unik kan?

Aku borong banyak kat sini...

Murah...

Untuk yang minat arts... Yes! Kraftangan kat sini unik dan halus!

Sorry Jay Emm ... 

SS betul2 tak perasan yang blog Jay Emm diprint dan di tampal kat Arirang Souvenir Shop ni... 

Tapi sepanjang SS berada kat kedai ni... 

SS macam terasa je yang Jay Emm ada kat kedai tu... Keh Keh Keh...
* Manis tak ayat Kak Nam? He He He...

Haaa nampakkk? Nampakkkkk? Hasil tuaian menyoping Kak Nam? He He He... Siap dapat free gift u'ouls! Dan dapat shooping bag lagi!


BERSAMBUNG...

147 comments:

  1. Replies
    1. Haipppp! Haipppp! Marah kang Jay Emm.. Ha Ha Ha... Amboiiii! 1st person komen... Rajin plak ko membaca blog busok aku nih... Bukan selalu ko layan citer Koya ke waktu2 nih... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ahahaahah...kelakar juga si HH nih

      Delete
    3. HH tu pon dah pandai guna perkataan RERUPIS wahai Jay Emm... Ni semua penangan typo keyboard u... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Learn from reading.... Read with heart not heartless.. Baru pertama kali kot dpt jadi pengomen no satu... Nk grab top commenter cam umpama mimpi dlm mimpi damasutra... So dpt jadi 1st pengomen pun kire pencapain gak SS...

      Delete
    5. Nampakkkkk tuuuuuu Jay Emmmmm??? Nammmmmpakkkkkkk? Ha Ha Ha...

      Delete
    6. aaahahahah...bila HH 'bersuara' kelu lidah den nak berkata-kata..penuh dengan erti yang tersurat bukan omongan kosong

      Delete
    7. Dahhhhh! Jay Emm jangan nak tanya lebih2 kang abis rahsia SS... He He He...

      Delete
    8. RERUPIS dah viral ye sekarang.. hehehe..

      Delete
  2. mohon SS sponsor tiket nani ke sana. Hahahhaa

    ReplyDelete
  3. Hahahaah..trauma eskelater dtg kembali ke kak nam oiiiiii???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi trauma eskalator kembali menggamit!

      Delete
    2. ohhhhhh! tidakkkkkk! kak nammmm gayatttt u'ouls!

      Delete
    3. kalau gayat dah tak macho arghhh

      Delete
    4. kehkehkeh.... SS gayat nek escalator ghupanya...hehe. sorry terasa kelakar..piece ^_^

      Delete
    5. haippp! haipppp! slow2 skit gelak2 tu! malu kat orang! iskksss!

      Delete
    6. SS mana macho kalau gayat.. :D

      Delete
  4. Kemain ayat dia nk pujuk JM...konon mcm JM sntiasa berada kt kedai tu la kan....kalau kak nam jupe tampalan blog tu gerenti dh posing sakan kat tampalan tu kan..sbagai bukti....keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoyaiii, saya berdekah-dekah baca ayat pujuk rayu SS ;)

      Delete
    2. tergodaaaa kanssss kekasih hati ku itu... he he he...

      Delete
    3. hahahha...harap2 JM tergoda laa dgn ayat pujuk tuhhh.....

      Delete
    4. Dia dah tergoda pon.. Keh keh Keh...

      Delete
    5. Oohh yeke...tergoda sampai felat p kannnnn....adehh.....hahahahaa

      Delete
  5. Kalau sy mesti juling2 mata tgk brg yg ada kt kedai tuhhh...adehhh....bila la nk g koya nihh...asik g dlm mimpi jerrr....mentang2 leh balik hari kan....hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan juling... Terbeliakkkk! Ha Ha Ha... Adeiii... Rambang!

      Delete
    2. mana tak rambang mata melihat souvenir yang pelbagai jenis macam tu..

      Delete
    3. saya kalau gi nak print entry SS ni nak paksa owner kedai ni tampal kat dinding macam entry JM..

      Delete
  6. Replies
    1. mesti dah tak sabar nk pegi time summer ni kan abe MKL

      Delete
    2. abe MKL nk membako di Seoul...bulan 6 u oulsss

      Delete
    3. JM yang pegi hujung April ni pun...bila tengahari je..rasa nak berpayung

      Delete
    4. purgh.. abang MKL nk p bulan 6 ni .. huhu.. makin bertmbah kejelusan daku

      Delete
    5. NS..apo laie..cari tiket cepat!

      Delete
  7. perghh..rambang mata mcm ni...banyak tul Kak Nam soping..mesti tersenyum lebar tokey kedai..

    ReplyDelete
  8. alaaaa....still bukan orang pertama komen sob sob..tapi yang pasti JM orang pertama di hati SS kan kan kan..HH jgn merajuk!

    ReplyDelete
  9. kenapa kedai Arirang tu kosong? mana pegi semua orang...baru2 ni bila JM masuk..ya ampun...sebuah bas masuk kedai tu..ehhh salah...segerombolan tourist from indon masuk kedai tu mmg x selesa nak memilih...JM beli sikit je lebih nya beli di Namdaemun harga lebih murah dari Arirang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yunkkkkk oooo Yunkkk... U nak rasa sangatkan time tak de orang kannn... Tunggu u pegi time Winter nanti... Time Winter orang Koya dok umah!

      Delete
    2. Namdaemun lagi murah ke sis JM? :D kedai ni pun nampak banyak pilihan souvenirs dia. woahh

      Delete
    3. ha'ah...last trip 'terjumpa'..ya ampun...murah sgt..beza 2-3 ribu won tu

      Delete
    4. nak rasa semua tempat kosong, pergilah time winter..haha

      Delete
    5. kalau dah lengang sgt tak best.x boleh nk sengol sengolan..time sejuk ni yg best!

      Delete
    6. hehehe sengol sengolan mas idayu ke kak JM..

      Delete
  10. ye betullllll...tingkat 6 bukan tingkat 5..sian SS cari tak jupe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa yunk... i dah cakap u tak caya... haaa kansss nak jugak tengok sendiri... betul kannssss? he he he...

      Delete
  11. Dah baca entri JM, then entri SS,...kalau sesat ke barat lagi nak gi tempat ni memang lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS rasa dah bagi cukup details dah... Kalu sesat jugak tak tahu laaa... Ha Ha Ha...

      Delete
  12. Tak nampak ke keratan entri tu...dia tertampal di kaunter bayaran...last trip JM siap snap pic tu then minta discount kat ahjuma tu...then kami dpt layan first class...JM dapat diskaun 4,000 won dari harga yg perlu bayar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak perasan... Bukan SS yang pegi bayar... Tapi HH yang setelkan payment... Kalu SS yang kira duit... Sampai ke subuh tak abis! Nombor beso... SS lemah dalam matematik! Pening! SS tahu nombor 456 je.. He He He...

      Delete
    2. Aku bkn apa ngeri ngan ko ni... Bagi duit terus jalan... Bkn nk tengok balance dpt ke tak... Ckp ke tak... Aissshhh la SS... Utg peniaga ada kestemer cam hang ni...

      Delete
    3. Abis pecah rahsia dennn! He He He... Ohhhh! Tidakkkkk! Enough! Enough! kih kih kih...

      Delete
    4. bagus lah travel ngan HH....pelengkap SS..kalau travel ngan JM mmg lingkup ehehehe

      Delete
    5. Otai mana leh kata lingkup... He He He... Jay Emm dah travel dengan ramai partner... Mesti lagi byk perangai Jay Emm dah experience... Dah boleh jadi pakar motibasi patutnya.. Ha Ha Ha...

      Delete
    6. kalau SS yang membayar, maunya duit abis cepat.. siap tak cukup lagi.. lari budget..

      Delete
  13. gambar doota dalam last pic tu warna merah....waktu JM pegi dah tukar ke warna BIRU...di ulang BIRU...kalau PINK mesti lagi cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila adaaaaaa..nk tunjuk kat SS tu

      Delete
    2. biru??? mesti chantek tuhhhhhh.... i like blue...hahahhahaah

      Delete
    3. cantik tu biru.. pink pun cantik jugak.. hehehe..

      Delete
  14. SS macam terasa je yang Jay Emm ada kat kedai tu..<---- ayat SS ni membuatkan JM rasa nk peluk kuat2 je ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer Jay Emm tanya HH berapa kali SS sebut nama Jay Emm sepanjang kat Koya tu.. Gi arr tanya dia! He He He...

      Delete
    2. ahahaha...ye lah tu...kalau SS rakam baru JM caya

      Delete
    3. Nak rakam apa? Rakam suara Tuna ke? Kah Kah Kah...

      Delete
    4. Betulla.. Tipu bkn dpt wit pun... Kalau dpt nak gak menipu... Dpt dosa adalah.. Huh dosa ni kak milah bogel dtg bwk kalkulator.. Tapi mmg betulla tiap kali berpusing2 kat escalator dan berpusing2 kt tkt 5 ... SS will said jm ckp tkt 5 kedai dia dot.. Dot... Jm ckp tkt 5 kedai dia dot.. Dot.. Dot.. I just have to pretend she is singging at that moment...}

      Delete
    5. Haaaaa... Nammmmpakkkk tak Jay Emm? Nammmmpakkkk? ingat SS memain ke?

      Delete
    6. HAAAttooooooooooooiiii! i'm sorry...nada suara Amir....

      Delete
    7. balik kmpg JM mesti sebut2 JM ja..haha..

      Delete
    8. uhuk...uhuk...uhuk.....sape sebut2 nama i nih keh keh keh

      Delete
  15. Baru nak tanya SS, mana snapshot blog JM yang terpampang di kedai tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snapshot tak de Cikgu... Tapi SS ganti dengan ayat mengoda Jay Emm... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahahah sis JM dah tergoda,..lembut hati dah tu ;)

      Delete
  16. hahaha, baru perasan, kat bawah ni ada tulis "Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha..." hahaha. maaf la sis SS, saya skema orangnya :D

    nak tahu tak, perasaan jumpa orang Malaysia kat luar negara tu la antara yg terindah sy pernah rasa. paling kurang pun, jumpa seMuslim. serius rasa nak peluk2 je :D takpeee, kalau jumpe lagi orang Malaysia, bagi salam, senyum2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah jumpa org msia di Korea...senyuman x di balas...how?

      Delete
    2. SS faham apa hanis rasa... Kalu SS dah lama kat oversea pon SS akan excited... Tapi.. Tak semua macam tu... Yang SS jumpa ada juga yang berpaling muka...

      Delete
    3. jmpa org Mesia kt obersea seriusly rasa excited nk mampus kn. tp kalau jmpa buat donno je sedihnya..huhu. nasib baik spjg kat sana jmpa smua tegur n snyum

      Delete
    4. Ala SS, dorang malu ngan u, sbb u femes..
      haahahaaaaa..

      Delete
  17. Doota Mall... harap jer kitaorg stay dekat ngan area Dongdaemun tp xpegi pn..haha. Sebab xckup tanah nk jln. 10 hari pun tak cukup. kena p duduk 3 bln kt sana baru ckup agaknya kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cukupkan 80 juta abad tu! keh keh keh...

      Delete
  18. Saya rasakan selalunya orang Malaysia yang sombong sikit dekat overseas ni, tourists tau. Kalau students, macam tak sangat je. hehehe. Kalau saya nampak orang Malaysia dekat sini, excited gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most tourists laa kot... Tapi Kak Nam bukan tourist... Kak Nam traveler... Keh Keh Keh....

      Delete
  19. Asssalamualaikum,,,


    walahhhh melaut sovenir.... huhuhuhu juling biji mata ahkak menenguknya... banyaknya pilihan... kalau duit juta-juta seronoknya memborong sakan. Ahkak suke shupping. Tapi bagus sovenier korea ni sebab banyak buatan tangan dan tradisional sangat rasanya. Rasa macam nak berkelah je dengan dikelilingi sovenier banyak2 tu. aduhaiiiii bila nak gie lagi ni. Kat Namdaemun lagi best kalau kata brooch satu floor tu semua brooch, kalau kata sudu garpu chopstik hah semua benda tu... lagi rambang mata. Lagi melilau biji mata... kiri kanan atas bawah hish hish hish

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Amboiiiiiii! Dah macam nak bukak kedai runcit aje gaya tu... Ha Ha Ha...

      Delete
  20. Salam. Hee untunglar leh ke koya. Wak ke seberang tambak je yg mampu., huhu2 wak nak fantun2 lar sikit bolee ../

    naik basikal pergi ke Sabah,
    pergi ke Sabah naik basikal aje
    adakah logik dan munaSabah,
    pergi korea beli ole ole saje ., ole2 wak mana ole2 ? hrmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakkkk oooo Wakkkk... Seberang tambak pon over the sea jugak taw wakkk... SS pon tak masuk lagi pameran tulips yang wakk pegi tu... tiket mahal laa Wakkkk... SS tak mampuuu! He He He...

      Delete
    2. oo oke, wak ingt baru nk ripit tulips tuu., tadaa

      Delete
    3. Wak, nanti kirim tulip sekuntum..haha

      Delete
  21. kak nam, sama laaa kita part nak turun escalator tu, mesti terhegeh2. kalau pakai hells/wedges double hegeh2.

    thanks utk info pasal arirang souvenir shop ni.. kot2 la nak p korea kannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acececehhh... Ni mesti tengah plan nak gi koya kannnnsss? Kaaaansss?

      Delete
  22. U fobia ngan escalator erk..I masa kecik panggil ni lipan berjalan..nangis2 xmau naik, sian mak abah panjatlah tangga.. dah besar2 ni hilang dah la rasa takut tu..kalau naik escalator yg macam tesco tu suka la, klu macam tangga risau tersadong.. adeeyyy..
    mesti u beli ketip kuku comel tu kat sini kan.. hehe..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Lipan??? Lipan bara ke? Keh Keh Keh... I fobia sejak jatuh accident je... Sebelum tu ok je...Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ooo, yg jatuh sampai patah kaki tu ke.. kira ok u masih leh naik jgk kan..

      Delete
  23. Suka gambar last tu.. merah ang..ang.. heeeeeeeeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi Jay Emm suka yang model tu kan? kan? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. SSSshhhhhhhhhhhhh!!! shyy!!!

      Delete
    3. yang model tu wak dah booking., harrrrrharrrr

      Delete
    4. alamak ...alapak!!! MELEPAS!

      Delete
    5. alahai., jgnla camtu cik JM, wak gurau2 je lar, amekla model tuu., kihkih2

      Delete
    6. habislah berebut..
      cepat SS pilih.. wak ke JM.. hahaha

      Delete
    7. ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..komen Wak yg ini paling kelako

      Delete
    8. Amboiiiiii! Wakkk main pass baten ye Wakkk...

      Delete
    9. Wak takut kena ngap ngan JM..haha

      Delete
    10. alaaa.....kalau Wak takut mmg tak GENTEL man lah....

      Delete
    11. wak bukan GENTEL man ye cik JM yg juliter tuu, sbb tu wak bg chance kat JM the lady first ., bolee?

      Delete
  24. kita simpan dulu ler infonya...kot2 ada rezeki ke koya lepas ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Arirang tak pindah laa... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. tapi yang pasti akak punya in-law semua selalu cakap koya lah mu....heheehhe

      Delete
  25. terbalik...mrs jumpa ramai orang malaysia kat sana, semua senyum2 tegur2 hiks
    ke memang mrs yang over pi sengih kat diorang :P

    banyak kak nam memborong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs. Tu bukan senyum... Tapi menyengih!

      Bag soping je beso... Isinya sekupang... He He He...

      Delete
  26. waaa bestnya, saya rasa... saya nak buat satu buku khas simpan info2 yg berguna lagi mantap ini... ada rezeki sya pon nak g sana gak... ;)
    terhibur hati bila baca entri ss & jm mengai korea ni...
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm lagi otai... The best blog reference utk Koya... Dia lg byk experience.. SS punya blog merapu je lebih... He He He...

      Delete
    2. baca blog SS like baca komik...kalau rasa sedih mmg akan cari blog ni..blog JM bosan...tulis seperti tulis buku ilmiah tetapi cara tulis ke laut biru..ehh merah!

      Delete
    3. Yunkkk Oooo Yunkkk... Pe kata... U tuko title posting Koya u tuh... Buat Versi 1...2...3.... Sayang kalu tinggalkan terus entry yang lepas... Try abiskan yg versi 2 tu dulu... Tinggal skit je kanss? Part yang apa jadi kat airport pon u tak kongsi lagi... Part yang macam tu yang orang nak tahu sangat... You edit gambar pakai software pe? Ni mesti lambat update entry sebab malas nak edit gambar kansss?

      Delete
    4. part nak edit gamba tu jap je..nak mula menulis tu yang malas..letak gambr je boleh eheheh

      Delete
    5. nanti lah tunggu weekend ni JM cuba habiskan..buat draft dan tinggal publish je..harap2 lah rajin :-)

      Delete
    6. Then... U letak gambar je dulu... Citer skit2 pon tak pe... Iskkksss... Ciom kang baru rajin agaknya... Keh Keh Keh...

      Delete
    7. cium je....nak peluk jugak boleh?

      Delete
    8. Meh sini kasi panas! ha ha ha...

      Delete
    9. betul tu, letak gambar je, tak yah nak beleter sangat kalau 'malas' ...
      haha..
      story tergantung.. sakit hati tau baca story tergantung ni..
      cium tubi2 SS kasi rajin skit..haha

      Delete
    10. berleter katanya keh keh keh

      Delete
    11. Berleter?????????????? Kah Kah Kah... Ini memang lawakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

      Delete
    12. Kalu SS tak nak beleter just letak gambar je ok tak suida? he he he

      Delete
    13. tulis lah sikit.. jgn letak gambar aja macam hari tu..
      aishhh I maksudkan bukan tak tulis apa2..
      buat yg busy sampai tak sempat nak taip entry macam JM (jeling sikit), its ok klu cerita sikit2, dari sepi tak dak entry..hehe

      Delete
  27. Replies
    1. Yang tak bestnya duit abissss! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Duit habis blh cari lg hihihi

      Delete
    3. Assalamulaikum... baru berkesempatan datang bom.blog kak nam hihihi... maaf terlewat lapor diri disino.ya

      Delete
  28. Trajis betul kisah nak sampai ke Airirang Shop. Tapi memang berpuas hati. Mujur jumpa gak...kalo tak...haru biru...kiki

    ReplyDelete
  29. Shopping sakan cik kak kitandeh... hahahaha adesss kak nam takut naik eslkator ya... wahhh tingginya bangunan.tu.... byk barang yg comel.syoknya kalau dapat hadiah dari.korea hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS bukan takut naik Escalator tu... Tapi Escaltor tu yang tak takut dengan SS.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ayat cover macho.. hehehe..

      Delete
    3. Ha ha ha ada ea escaltor takut SS ya..

      Delete
  30. kalau banyak duit, maunya macam2 memborong kat kedai arirang souvenir tuh..

    ReplyDelete
  31. nasib baik betis tu otot besi . klu otot tisu , confirm jln guna tangan ... heheheeee ... saya pernah tertanggal kasut sbb tersepit tuminya di eskeletor . bayangkan , malu tak muka ni ... x malu pun sbb kat belakang x de org ... heh heh heh ... besar rupanya kedai arirang tu ... owh , titipan dr ss dah sampai hari rabu . jadinya akan buka esok ... sabar ku menanti apa si di dalam ... heeee

    ReplyDelete
  32. Tak takut ke bangunan tu tinggi sangat

    ReplyDelete
  33. Amboih dahsyat SS shopping sampai dpt beg free ni! Masa saya ke Arirang ni, ada sorang adik yang kerja part time, asyik ikut saja suruh saya beli itu beli ini. Saya faham dia just buat kerja dia tapi saya dah naik serabut and terus off nafsu nak shopping so last2 saya tak beli apa pon.

    ReplyDelete
  34. sini souvenirs lagi murah dari nandaemun ke myeongdong ke ? fm n segala mak nenek tu lagi murah ? huhuhu.. kalo sini paling murah attack sini jela wakakaka..

    ReplyDelete
  35. sakan shopping sungguh Kak Nam kitee sampai dapat free gift hakhak..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...