Monday, 6 April 2015

Kembara South Korea - Autumn In My Heart

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Dari Seoraksan...

Aku naik bas bernombor 7 untuk ke Sokcho City...

Laluan Bus no. 7 ni... Nampak agak berbeza skit dari Bas no. 7-1...

So... Jangan panik! Jangan terjun dari bas plak... Ha Ha Ha...

Sama je sebenarnya...

Tetap jugak akan lalu jalan pantai dan masuk ke bandar...

Beginilah situasi dalam bas no 7 di jam 13:50... Bestkan tak ramai orang... 
* Jeling manja kat Jay Emm... He He He...


Aku pilih nak duduk seat belakang sekali... Nak feeling2 Winter Sonata laa kononnya... He He He... Seyes u'ouls... Memang terasa sungguh aura cerita tu... Kak Nam tak henti sengih kupang sensorang sepanjang jalan! He He He...

 Ada bangunan bentuk kapal... Kalu tak salah aku... Kat area sini ada Restaurant Seafood yang best...

Nampak tu ada menara.. Aku ingat nak pegi situ... Tapi... Agak jauh nak menapak... So... Aku tak pegi... Tapi kalu nak pegi... Bolehlah turun kat bus stop depan Mc Donalds...

Macamana nak ke Abai Village?

Senang!

Sepanjang jalan menunju ke Sokcho City nanti...

Kita akan nampak beberapa pintu gerbang... So... Sila lah aware...

Camkan landmark pintu gerbang Rodeo Street ini...

Kat mana korang patut tekan loceng dan turun dari bas?

Senang!

Dalam bas... Perhatikan sebelah kanan jalan...

Kita akan nampak landmark ini... Cluenya adalah Lembu Emas besau bapokkk ni!

Bas tak akan berhenti ngam2 kat Lembu Emas besau bapokkk tu ek...

Bas akan berhenti agak jauh skit....

Lebih kurang dalam 200 meter... 

So...

Membetis je skit ke depan... Ha Ha Ha...

Kak Nam jejak kasih dengan Lembu Emas besau bapokkk... Ha Ha Ha...

Ngam2 kat Lembu Emas besau bapokkk tu ada lorong ini... So... Jalan aje sampai hujung...

Yeahhh dah sampai Jetty...

Sekitar...
Kat area sini... Nampak macam panas terik kan?

Tapi... Percayalah... Sejok nak mampos!

Mari kita naik tongkang!

Koya pon ada tongkang u'ouls... Ha Ha Ha...

Nak naik tongkang menyeberang ke Abai Village tu.... Tak perlu bayo dulu...

Ekau naik je laa yo dik non... Buek muko tak borsalah! He He He...

Kena gotong royong tarik tali besi... Unik! Sangat unik!

HH pon tak lepas peluang nak try tarik tali besi...

Kak Nam buat apa?

Kak Nam posing TAMPAN ANGUN kat situ!

Orang kacak jelita tak payah lah buat keje berat! Kah Kah Kah...

Perjalanan untuk ke seberang hanya amik masa tak sampai lima minit pon...

Kejap bebenor!

Nak amik mood kentut pon tak sempat... Ha Ha Ha...

Dah sampai seberang... Barulah bayo duit tambang...

Harga tambang cuma KR 200.00 seorang sehala...  

Bayar kat ajussi ni... Ajussi ni garang kawwwww... He He He...

Sape pernah layan citer Koya 'Autumn In My Heart'?.... Sila angkat tangan! Ha Ha Ha...

Tuuuuu diaaaa... Statue Autumn In My Heart gitewwww...

Tapi Kak Nam tak pegi masa Autumn... Di ulangi bukan Autumn... 

Autumn tu musim peberet Jay Emm... He He He...
* Jeling lagi kat  Jay Emm

Moh ler kite feeling bercintan cinton kat sini... He He He...

Tangan tuuuuu... Tangan tuuuuuuu... Tangan tuuuu parking kat mana Kak Nammm woiiiii! Abis jahanam kendur tetek orang tu ko raba ye Kak Nam! He He He...

Ko shoot muka Kak Nam ni betul2 ye Kim Chi.... Muka Kak Nam ni muka nak menjual! He He He...

Pemandangan sekitar...

Lagi...

Mari bersiar2 kat Abai Village ni...


Tetiba...

Kami nampak orang ramai beratur...

Then....

Kami singgah kedai ni... 

 Oohhhhh... Tempura roperrrrrnya... Jom kite mencekik!

HH tanya harga kat si ajumma nih...

Ajumma ni sebut lah harga...

Tapi HH tak paham...

So... Ajumma ni tunjukkan kad menu...

Then barulah si HH faham..

Harga tempura adalah KR 10,000.00 untuk 13 ekor yeee dik nonnnn...

Mahal bafakkkkkkkkkkkk kawwwwwww!

Tapi... Tempat lain lagi mahal....

Patutlah orang ramai beratur kat kedai ni...

Tapi... Tapi... Tapi...

Nak rasa punya pasal...

Tutup mata... Beli... Ha Ha Ha...

Ni lah Tempuranya...

Kami tak makan kat kedai tu...

Kami cari port makan kat Jetty sambil tengok laut...

Layan mood Autumn In My Heart...

Romantik u'ouls! Ha Ha Ha...

Tak ada orang nak kacau kami berdating...

Senyap sunyi...

Indahnyaaaaaaaa! He He He...

Apa rasa tempura yang kami beli tu?

Rasa menyesal!

13 ekor udang ni... Kalu makan berdua...

Memang muak!

Berminyak!

Jahanam diet Kak Nam!

Abislah jantung Kak Nam penuh kolestrol!

Balik Malaysia haruslah terkorek2 balik susu Omega Plus! Ha Ha Ha...



BERSAMBUNG...

159 comments:

  1. tak bawak balik ke lembu emas tuu. hahahahaha :P boleh kayoo kalau jual kat malaysiaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kat Malaysia dah kena KORBAN... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Korban buat masak RENDANG!..pergh...terangkat montot...sedap!

      Delete
    3. apa yg sedap? montot ke rendang? ha ha ha...

      Delete
    4. Leh jual lembu tu kat mesia...terutama time korban nti...hahahaah

      Delete
    5. lembu emas tu..mana leh buat korban...

      Delete
    6. lembu emas tu..mana leh buat korban...

      Delete
    7. amboi ZF smpai 2 kali komen...hahahaha

      Delete
    8. dia nk lepaskan rindu dendam tu! risau SS x baca!

      Delete
    9. laa kenapa tak bawak balik jer lembu tuh.. nanti raya aidiladha boleh buat korban..

      Delete
    10. SS TAK TAKUT KE DRN.LEMBU EMAS TU BERGERAK TIBA-TIBA HAHAHAHAHAHAHA

      Delete
  2. tak aci!!!!..adakah JM org kedua komen..i 'm wanna to be first!

    nampaknya entri SS akan tamat x lama lagi...ishh...di manakah kerajinan JM nk mengupdate nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat laaaaa update! SS nak baca! iskkssss... esok update ehhh! special request nih! please!

      Delete
    2. esok mlm in sha Allah...mlm ni JM penat sikit hanya mampu BW je

      Delete
    3. Aci2...bukak pintu..nana balik dr koya...lalalaala....hahahah

      Delete
    4. Ohhh, nana yg suruh aci bukak pintu rupanya...lama baru sel otak nak berhubung... :)

      Delete
    5. nampaknya Farrah perlu berehat dulu :-)

      Delete
    6. Cikgu Farah kena banyak minum susu a.k.a cucu.... di ulangi.... cucu... he he he...

      Delete
    7. eh kak nam de request aci suh bukak pintu ehhhh....baru tauuu hahahahah

      Delete
    8. cepat2 update hihi walaupon saya jarang bw dh...

      Delete
    9. ehh siap ada aci ngan nana laa plak..

      Delete
    10. EKIN GAK YANG TERKAKHIR KOMEN

      Delete
  3. Autumn in my heart? bukan ke WINTER....sepatutnya WINTER in my EART...jap baru baca tajuk..excited nk komen ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahha...pesal asyik saloh je nih

      Delete
    2. Say tambahkan H utk Sis JM ni :)

      Delete
    3. Farrah : H di depan ke belakang

      Delete
    4. SS nak J kat depan dengan M kat belakang boleh?

      Delete
    5. KAK JM TYPO HAHHAHAA TYPO EKIN.NAMPAK JAH DIA KAT BLOG

      Delete
  4. Gatai kak nam... Tetek batu dirabanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! sejuk je! ha ha ha ha ha ha...

      Delete
    2. ahahaah...kak Nam gatal katanya...sesuai sgt lah dgn JM....sbb gatal jugak

      Delete
    3. sedap tika menggaru! ha ha ha...

      Delete
    4. Amboi, tangan Kak Nam nak kena rotan nih!

      Delete
    5. Alamak! Cikgu datang bawak rotan... Larikkkkk!

      Delete
    6. 18 sx ni... xsesuai utk saya yg baru belasan tahun ini..hahahah

      Delete
    7. babab skit tangan SS tuh.. nakal sangat..

      Delete
  5. bus KOSONG!...mencik..boleh histeria dulu naik bas berebut dengan Ahjuma huhuh...I terima jelingan manja u tu heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he... manja penuh makna tu... ha ha ha...

      Delete
    2. Bila bas kosong..SS..fefeeling sengsorang kot2 da oppa ensem ngorat hik hik hik

      Delete
    3. Make sure... Oppa Jahanam Style.. He He He...

      Delete
    4. duduk kat seat belakang tu memang sebijik scene dalam autumn in my heart..hehe.

      Delete
    5. wah aman bahagia gitu boleh naik bas yang lengang macam tuh..

      Delete
  6. lembu emas tu namak GAGAH dan SADO...rasa nak pelok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai ke tangan tu nak pelok? ha ha ha...

      Delete
    2. SS, naper tak tunggang lembu emas tu! Baru kelassssss Kak Nam ke Koya!

      Delete
    3. Kak Nam tak kuat nak mengangkang! Kah Kah Kah....

      Delete
    4. boleh ke panjat ? kang datuk bandar dia hambat..

      Delete
    5. patut laa SS dok kat depan lembu tuh jer.. gayat rupanya.. hehehe..

      Delete
    6. Kak JM sabar deh jangan peluk lembu tu nampak garang jah tu nanti kan.kena.tanduk hihihiji

      Delete
  7. ohh..pegi tempat pengambaran citer Autumn in my heart...hai..nama Jay Emm berkali2 di sebut...merajuk SUIDA nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. suida busy! sibuk lebatkan rambut! ha ha ha...

      Delete
    2. Hahaaha...harap2 makim lebat dan chantek rmbutnya

      Delete
    3. Hahahah makin semput saya sebab baca komen2 kat sini... Oksigen...oksigen...

      Delete
    4. Nak CPR tak CIkgu? SS pakar CPR! He He He..

      Delete
    5. hebat laa SS jd pakar CPR..sy cuma ada CPU jerr huk huk huk

      Delete
    6. xpa la Jay Emm... kang tak sebut Jay Erm, rajuk plak, tak nak komen...hahahahaaa..

      Delete
    7. Suida patah hati.. SS ni pun jadila adil dan saksama.. kang Akak JM n Suida gaduh..

      Delete
    8. SYM yang menaip, kami xmen aarrr gaduh-gaduh, jeling2 ja.. Kan JM kan..hahaa

      Delete
    9. ahahaha..ape nih..ape ni ..nama i di sebut2...woww..ada org berebut2 kak Nam lah!

      Delete
    10. Kak Nam kena bahagi2 kasih antara Suida & Sis JM lah. Kena sama rata. Jeling Sis JM dulu,...jeling Suida pulak hahahaha

      Delete
    11. Bila la nama.kita nak disebut ya...

      Delete
  8. tempura tu mkn gittew je x de sos? hurmm...mmg menyesal sampai balik msia lah

    ReplyDelete
  9. Haipp...tangan parking x hengat...susut nilai tauuu....hahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susut nilai ek? Berapa banyak punya murah? He He He...

      Delete
    2. 70% +gst 6% diskaun tuhhhh hahahhahaa

      Delete
  10. Mula2 mmg nk tya dh feri tu mcm pernah nmpk...skali tu betul pulak tekaan sy....ehh..xde hadiah ke SS...sbb leh teka betul dlm hati...hak hak hak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang tepat? Apa soalannya? Kah Kah kah....

      Delete
    2. soklan sndiri buat...sendiri jawab...tp mtk hadiah dr org len...hak hak hak

      Delete
  11. kaknoor bekenan kat tempura tu SS, awat tak tanya resepi boleh kaknoor masak esuk lusa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je Kak Noor... Tak de beza pon.... Sedap lagi Udang Goreng tepung kat tepi laut kite tu.... Ha Ha Ha....

      Delete
    2. sedap berganda-ganda kalau kak Noor yang masak.

      Delete
    3. nanti nak makan yang kak noor masak.. mesti sedap..

      Delete
    4. Kak noor sama ekin pun terliur kat tempura tu gak

      Delete
  12. Salam. Hee kak nam, fewwittt ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Wak!...feewwit...fewwit nih...nk mengorat lah tu heeeee

      Delete
    2. ek eleh ape salahnya, ngorat pompuan, bukan ngorat lelaki ;p harhar2 JM jeles lettewww

      Delete
    3. Tak pe laa Wakkkk... SS tak sudi... Sebab Wak ni lelaki... Ha Ha Ha....

      Delete
    4. ahahaha..NAMPAK!...SS x layan lelaki lah Wak!....melepas!

      Delete
    5. Sebab... Wak kata Wak tak ngorat lelaki.. Ha Ha Ha...

      Delete
    6. jap, ni ada fantun sikit..
      burung merpati terbang rendah,
      terbang hinggap ditepi kolam mandi,
      kalo isteri suka mengembara,
      itu tandanya murah rejeki., kihkih2

      Delete
    7. SS LELAKI? JM pitam pastu bangun then PITAM balik..Yo lah..Kak Nam Kacak Bergaya....ahahah....hatoilah!

      Delete
    8. Wakkkk oooo wakkkk... tu pantun ke? macam sajak je wakkk! kah kah kah...

      Delete
    9. tak habis pantun murah rezeki.. hehe

      Delete
    10. nampaknya kisah cinta SS dan Akak JM dan Suida sudah makin bersegi segi..
      dah masuk campur Wak skali..

      Delete
    11. CT sila join sekali jadikan empat segi!

      Delete
    12. Ekin xleh nak join pintu dah ditutup hihihi...

      Delete
  13. Tempura bersusun-susun nampak tempting, tapi sayang...minyak berkodi pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu musuh jantong no 1... Dr Nazeck manaaa??? Nazeck.... Lama dia tak tazkirah penyakit.... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. dia sibuk layan pesakit lain..

      Delete
  14. Replies
    1. wah..wah..SS jangan fefeeling. Tu autumn in my heart ngan kak Cinta lah.hahah

      Delete
  15. ss kenapa dok raba orang punya..sendiri punya kan ado...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang orang lain punya sedap diramas! kah kah kah...

      Delete
    2. sendiri punya x de feel kak Yan heeee

      Delete
    3. chup, ni pun sy nak fantun lagikk ., bukan sajak yee

      Ombak badai menghempas-hempas,
      Kelasi terdampar di tepi pantai, (ammvoiii)
      Hajat di hati nak ramas-ramas, (matikksla saya ;p)
      Apakan daya tangan tak sampai... haihaii2 larikkks

      Delete
    4. Wakkk nak ramas apa Wakkkk? Ramas kelapa amik santan ke? He He He...

      Teror betul Wakkk berpantun.... Mesti dulu masuk kelas SASTERA! Kih Kih KIh...

      Delete
    5. ada lagi ada lagi fantuun pendek la fulakks ..

      buai laju laju, sampai pokok sena
      apa dalam baju, (saspen ni saspenns ) ;p

      Delete
    6. Dalam baju ada iphone 6 Wakkk... Jay Emm simpan dalam dada... Keh Keh Keh...
      * Abislah my Jay Emm meroyan lagi...

      Delete
    7. Huuawwaaaaa! jgn di sebut Iphong 6 tu....SAKIT ku masih terasa ahahaha

      Delete
    8. JM, sakitnya tuh di sini!! skit dada ke sakit ati??

      Delete
  16. Apa rasa tempura yang kami beli tu?
    Rasa menyesal!

    Gelak gila-gila baca ayat ni. hahahaha :D

    Seronok tengok gambar Abai Village ni. Teringat scene Autumn In My Heart. Ni yang kena tengok sekali lagi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiii... Jangan gelak kuat sangat.. Kang bergegor Canada tu... He He He....

      Delete
  17. Patung tu saiz sebenarka tu? Nampak sangat Kak Nam kecik ja.. hehe..

    Gatal tangan tu, nak kena ni..dah la org ketiga kat situ.. hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS besar laaa... Gemok berat 75 KG... Bantut plak tu tinggi 145 cm je... Tak comel... Kalu tak caya tanya PLM a.k.a paparazi... Dia dah jumpa SS... He He He...

      Delete
    2. ok baik, kemetot ja..hahaaa

      Delete
    3. boleh bayangkan rupa paras SS sebabnya ketinggian kita hampir sama.. cuma timbang KG jer jauh beza..

      Delete
    4. Berapa tinggi Eyda? Ha Ha Ha...

      Delete
    5. tinggi Eyda sekarang 152 cm.. itu ukuran yang diambil 2 tahun lepas.. lebih kurang jer kan ketinggian kita.. hehehe..

      Delete
    6. Uik SS kita sama.berat la... tinggi tu ekin tinggi lagi

      Delete
  18. kolestrol banyak, telan Omega Guard la Kak Nam.. Hahahahaa...

    **komen mempromote..

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dealer Abg Shaklee berbicara :-)

      Delete
  19. tak tengok citer 'Autumn in My Heart'..huhu..tapi tongkang tu mcm best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS layan citer tu... tapi lagi ske winter sonata kot... sebab ske sound track! ha ha ha...

      Delete
    2. SS ni... dalam hati ada taman.. hehehe..

      Delete
  20. selama ni CT ingat statue autumn in my heart ni kat busan.. hahaha patutla kalo bace pasal busan xde pun orang sebut pasal statue ni.. rupanya bukan kat busan..

    adus tempura berminyak ? fail la diorang ni goreng2 hahaha.. pejam mata je la kan da sampai tempat orang nak makan makan gitu.. paksa rela sajalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat busannnn? itu kena baca entry my jay emm ler... ha ha ha...

      Delete
    2. ehehehe serious tak pernah jumpa statue otem in my heart
      kat entry busan lalala..

      Delete
  21. oookay noted dah cara2 nak cari Abai Village.. bilaaaaa ni nak jejak..
    kerja amek note je dulu hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar teori dlu, nanti baru praktik..hehehee...

      Delete
    2. pikir balik 2/3 kali.. kisah seram SS di abai village..

      Delete
  22. Naik tongkang kena tarik sendiri...tapi dah sampai kena bayar pulak...padanlah diletak ajussi garang kt kauter, manalah tahu ada saja2 ngelat tak mau bayar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buek camno.. kite masuk toilet bayo 30 sen pon x de org nak cebokkan... kite cebok sendiri! keh keh keh... ok x analogi SS ni? he he he...

      Delete
  23. autumn in my heart tu satu antara 4 drama Korea sy tengok.sebab Won Bin tu hensem gilaaaaaaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhh orang bolaaaaa pon layan drama koyaaaa laaaaaa! SS salah baca ke nih????

      Delete
    2. dia layan bola korea jugakkk...kan sal?? hahahah

      Delete
    3. ahaha...orang Bola pun kekadang nak jiwang karat

      Delete
  24. Pernah tengok documentary pesal Abai Village nie dulu. Kena tolong tarik tali besi tue ramai2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tarik besi tu memang unik... SS pon kagum tengok cara dorang...

      Delete
  25. bila dok blakang patung tu , dah jadi 3 tingkat ... heheheee ... alahai , selesanya lah bas tu kan . abai village ni nampak tenang je ... x ramai org ... bila mention omega tu , maka teringatlah juga sis blm minum oemga agi ni . dah nak jejak 1 pagi ni sbb nekad nak pulun entry ss ... sis pun suka dgn angka tujuh sbb byk kebetulan dgn angka ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii... 3 tingkat katanyaaa... Nak kutuk SS pendek laa tuh... Iskkksss... He He He...

      Delete
  26. Tak payah tunggu Malaysia baru nk bersenam. Patut tolong org Koya tarik tongkang satu hari.. dh kompom terbuang lemak segalaaaa... kih3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu bukan buang lemak je Dik Non... Itu sekali dengan tulang tertanggal... He He He...

      Delete
  27. wah bestnya dpt pergi sana, hehe. cantik2 statue kat situ ^_^ bila baca pasal udang tempura berminyak, ttiba teringat dgn jemput2 yg saya buat hari tu. berminyak dan memuakkan. wakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput2? sedap tu... my fav! especially kalu letak kentang! dap!

      Delete
    2. ye...jemput mkn jemput2!!

      Delete
  28. Cantik sungguh gambar2 kak nam amik kat sokcho ni.

    Tempura tu nampak sedap dan tak nampak berminyak pun. Rupa-rupanya banyak minyak eh? Memang muak la jawabnya.
    Haihh..tetiba teringin tempura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak berkodi2... tak
      rasa tempura! rasa tertipu! ha ha ha...

      Delete
  29. besaq gila bas depa.. besag gila udang tempura tu... besaq gila lembu besi tuh hahahahhahaha

    ReplyDelete
  30. Kak Nam,
    Jangan pervert yer..Nk pervert gi raba hero depan..hehe
    Rasa macam lengang aihh autumn kali nih..daun gugurpun takdo..

    ReplyDelete
  31. oooo....sengih kupang lg besor dr sengih kerang...

    ReplyDelete
  32. ape yg pelik kt gmbo bertiga yg behempet2 tu??? apekah???

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...