Sunday, 5 April 2015

Kembara South Korea - Ku bawa kamu kembara bersama ku

Entry sebelum boleh baca di SINI....


*** Akhiri Seoraksan ***

Dah mengopi dan menchuros...

Dah puas memadu kasih atas puncak Seoraksan...

Kini tibalah masanya untuk turun dan bersiar2 di bawah pula...

Jom! Naik cable car semula! Tiket return jangan hilangkan ye u'ouls... Nak naik cable car kena scan tiket return...

Yeahhhh! Aku dapat diri tepi kaca!

Tengoklah gunung salji puas2...

Lagi...

Di kejauhan...


Nampak macam kering kontang... Tapi masih ada air yang mengalir...

Sampai kat bawah...

HH ajak tengok2 souvenir...

Kebetulan hanya kami aje dalam kedai tu....

Ohhh! Indahnya tanpa manusia lain... Dan kami dapat layanan yang baik..

Aku sambar fridge magnet kayu ni... Agak mahal KR 4,000.00 sebijik... Tutup mata beli... He He He...

Seoraksan ni sangat luas...

Kalu nak ronda semua tempat....

Rasanya memang tak termampu kot...

So... Kami hanya jalan dekat2 aje...

Layan gambar aje laa ek...

Kak Nam dan cable car... He He He...

Arah ke Cablecar Boarding...

Di kejauhan...


 Kak Nam dan batu belah batu bertangkop... He He He...

Pintu gerbang...

 Patung Budha besau...

 Tak boleh buat aksi bukan2 kat sini!

Bersiar sekitar sini...

Menikmati keindahan ini...

Sungai yang hampir tandus...
Be careful!

Deretan kedai souvenir... Dan ada hotel kat sini...

Lupa dah apa tempat ni... Macam tomb...

Jom kita kuar dari sini...

Sekarang tibalah masa nak ucapkan selamat tinggal kat Seoraksan...

Aku plan untuk ke Abai Village...

So...

Macamana nak ke Abai Village dari Seoraksan ni? Akan aku kongsikan pada next entry... Tunggu...

Kami pegi semula kat tempat di mana bus turunkan kami...

Cari papan tanda Bus Stop ini....

Tunggu lah kat sini... Kebetulan bus yang sampai dulu adalah bus bernombor 7... So... Kami pon naik! Naik bersama ajumma dan ajussi... He He He..

Aku akhiri kisah Seoraksan dengan seribu kenangan yang tak akan mampu aku lupakan sampai bila2 pon...


*** Ku bawa kamu kembara bersama ku ***

Nampak tak tajuk yang tak boleh blah di atas tu?  He He He...

Mari pendekkan cerita...

7 orang telah aku pilih untuk aku abadikan nama mereka bersama... Kenapa 7? Nape tak 10? Sebab aku suka nombor 7... Aku lahir bulan 7... Boleh gitu? He He He...

Terima kasih u'ouls... Kerana.... Meminjamkan masa... Meminjamkan mata... Meminjamkan jari... Meminjamkan hati... Meminjamkan akal melalui komen2 u'ouls yang awesome tu... Kerana komen2 itu turut mengiringi setiap langkah kecil ku... Biarpun jauh tapi terasa dekat! Semoga persahabatan ini kekal hingga ke jannah...  

Nak kasi salji sekapal SS tak mampu... Nah! Amiklah salji sekepal! Sila laaaa merembes! Ha Ha Ha...

My first top commenter... My dear Jay Emm...  234 x 456 juta kali terima kasih Yunk sebab pinjamkan jari manis lemak berkrim tu! Miss you deep deep.... He He He...

Kontena sekarang dah busy! Tapi kalu sekali sekala datang bertandang... Keringlah bateri handphone SS... Ha Ha Ha...

Dia ni tak abis2 menaip... Siti Yang Menaip... Sambil tido pon dia boleh drop comment! He He He... Ingat apa yang SS pesan tempohari ok...

Cikgu Ceketed ni banyak share ilmu... Thanks Cikgu sebab luang masa layan online tutorial untuk SS... Apa tutorial tu? U'ouls tak yah sibuk... Ini rahsia kami berdua aje... Ha Ha Ha...

Qaseh Abadi or Suida... Thanks sebab kadang layan borak dengan SS kadang dekat 1 pagi.. He He He... Dan thanks juga sebab menceriakan Pondok Buruks SS ni... Insyallah... SS akan tunaikan apa yang SS dah janji... Sabar yee...

Ini Darling Nazeck... Sekarang pon dah macam biskot... Hopes tak berhenti berkongsi cerita!
 
Deanna Morni... Dia ni pakar kari! Ha Ha Ha... Thanks sebab selalu singgah sini... Ayat dia yang SS tak akan lupa "Kegigihan anda kebanggaan kami"... Ha Ha Ha....

Sticky notes tulisan cakar ayam tu masih ada dengan SS... 

U'ouls nak simpan ke?

Kalu tak nak SS buang je laa masuk tong sampah! Ha Ha Ha...

Kalu u'ouls nak sticky notes tu... Kalu nakkkkk laaa... Kalu nakkkkk sticky notes tu?

Sila taip "I Love SS!"... kat ruang komen"... Kah Kah Kah... Mendera tak? Mendera tak? Ha Ha Ha...

Thanks juga kepada reader2 yang lain... Ada rezeki... SS bawa u'ouls pula ye... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG...

197 comments:

  1. agaknya kalau ss dan jm nie pi melancong sama2...macamana yer agaknya...mau terbalik negara koya tu kan.
    .huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip...kak Yan..klau terbalik okey lagi jgn GEMPA BUMI sudah!

      Delete
    2. GEMPA BUMI ok lagi... Jangan KIAMAT! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. KIAMAT? alamak DOSA byk lagi ni..belum habis bertaubat...asyik tahu buat je

      Delete
    4. Ha Ha Ha... Taw plak takot...

      Delete
    5. ahahaha...buat DOSA tak takut...apa lah JM nih

      Delete
    6. Teringin nak pi Koya gak...tapi titew (ayat saje menggediksss) ade ramai boipren nak bawak sama...
      Sape sudi amek sorang 1...
      Tak kesahlah nak jadi mak angkat ke...gerpren ke..hehehe...

      Delete
    7. Ambikkkk boipren sampai 3 sekali offer... Ha Ha Ha....

      Delete
    8. KakShikin: Meh nak jaga tiga2.. (payment tripple,sebab kena ambik cuti jaga dorang)..Hahahaa..

      Delete
    9. Shikin, akak sudi in charge seorang! :)

      Delete
    10. kalau kak shikin nk buat menantu terus pon boleh hihihi.. saya bersedia ni... hahahaha

      Delete
    11. amboii ZF offer diri nampak.. hehehe..

      Delete
  2. wahh...baca tajuk je terus nk komen..."Ku bawa kamu kembara bersama ku" siapakah itu...baik! sambung baca! Teruja ni..kalau tak bawak JM akan merajuk setahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tak nak Jay Emm merajuk lagi laaa.. SS publish entry at night... Kang kena jerit lagi... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. eheheeheheh...thank u dear

      Delete
    3. You are most welcome! Hopes u hepi there!

      Delete
    4. aikk...tempoh merajuk JM setahun jerrr?? cepat sgt tuuu JM...hehehehe

      Delete
    5. Bagi saya dah lama tu sis deanna. Setahun,..silap2 boleh lupa sendiri kenapa kita merajuk?

      Delete
    6. masa mengubat duka...kan farrah kann...hahahha

      Delete
    7. ishh xpyh dok merajuk sgt sis JM...

      Delete
  3. baru plan nk bawak Top Commentar blog JM jenjalan tapi SS dah buat dulu...TIRU acik tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru plan??? He He He... Tak pe laa... Jay Emm tiru laa SS... SS rela kena tolak markah! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Ada pemarkahan ea? Hehe...
      Ayat skema ni.

      Delete
    3. Tak pe... Rela fail... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. oit, pengawas tangkap meniru.. potong 50% markah dua2..hahaahahaa

      Delete
    5. tiru soklan xpe JM...coz jawapan lain2 kan...hahahahhaha

      Delete
    6. Bagi markah sama rata je la...

      Delete
    7. Tu diaaaa CIkgu baik hati.... He He He...

      Delete
    8. macam masuk exam plak siap ada markah apa bagai.. hehehe..

      Delete
  4. bahagia nya pegi Seoraksan tak de orang..boleh kira dengan jari...ishhh.jelly melly i oulssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha.... Memang indahhhhhhhhhhh! Boleh kuak lentang... Gaya bebas! Semua boleh.... Ha Ha Ha....

      Delete
    2. Jelly melly? K.JM menambah pktn baru dalam Kamus Dewan.
      Boleh x kalau tambah Jelly melly sally?

      Delete
    3. apa lagi sis JM..lepas buat trip pegi sana time xda org plak..

      Delete
  5. JM baca ayat ni "My first top commenter... My dear Jay Emm... 234 x 456 juta kali terima kasih Yunk sebab pinjamkan jari manis lemak berkrim tu! Miss you deep deep.... He He He..." BERPULUH KALI JM ulang baca ayat tu..rasa cam tak percayaa..rasa cam nk copy paste...cetak...simpan dalam bilik tdo..sebelum tido leh baca heee....I LOvee uuuuuuuuuuuuuuu hahaha....will u marry me?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan cetak! Pegi buat stamping... Boleh cop sana sini... He He He...

      Delete
    2. ahahaha...nanti org ckp JM GILA!

      Delete
    3. Ehhhh! Bukan ke memang gila... GILA KUASA! Luaskan Giler Kuasa Mu... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. amboi..will you marry me terus..punyalah sayang tuh

      Delete
    5. harap2 x bertepuk sebelah tangan Sal hahahaha

      Delete
    6. pegrhh siap marry me lagi....

      Delete
    7. amboiii mary2 ye kak JM.. nah biskut marrie sebungkus.. hehehe..

      Delete
  6. alaaaa....nk sticker notes perlu said "I Love SS" ke? berat nk cakap ni..kalau nk suruh JM said "I Love SS"...please give your heart ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik suruh hantarkan ke komen... Kalu ke 999? Sape nak layan???? Bombaaaa? Ada bran? Keh Keh Keh....

      Delete
    2. jangan-jjangan dorang pun x layan heeee

      Delete
    3. Dorang sumbat masuk lokap sebab main2... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Love both of you...
      Orang tamak :) (Harap jangan sambung 'orang tamak selalu rugi...')

      Delete
    5. Peribahasa tu dah tak releven lagi... ORANG TAMAK SELALU DAPAT BANYAK! Ha Ha Ha...

      Delete
    6. org tamak selalu untung?? hahahah

      Delete
    7. Skrg ni tamak & gila kuasa la baguih!

      Delete
    8. apa nih gila kuasa nih..terasa I tau hahahahaha

      Delete
    9. biasalah sis JM skrg ni tengah mengila kuasa ni...

      Delete
    10. betul kak JM tuh memang gila kuasa sekarang..

      Delete
  7. JM NAK!!! pos sekali dengan ole2 from Korea tau...nampak x DEMAND!!!...so dgn rela hati i will said "I Love SS"....huhuhhuh...malu...terus tutup muka risau ada org lain dgr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apaaa???? Sekali lagi.... Tak dengarrrrr! Tak dengarrrr! Ponnnn Ponnnnn keceper???? Apaaaaa? Sekali lagiiiiiii????? Ulanggggg? Ulangggg? He He He..
      * Mata masuk habuk... Tak nampakkkk!

      Delete
    2. argghh...sekali cukup lah....MALU!!!

      Delete
    3. Apaaaaaaaaaaaaaaa? BULU???????????? Apa BULU2 nih!! BULU sape???? Ada kena mengena ke? He He He...

      Delete
    4. sahh...mata SS masuk HABUK!!!...meh sini nak tiuopppp!

      Delete
    5. Nak tiuppp tu boleh... Tapi pegi gosok gigi dulu! Kah Kah Kah...

      Delete
    6. JM malu ker?? tak payah bagi dia SS..haahaha..

      Delete
    7. " Insyallah... SS akan tunaikan apa yang SS dah janji... Sabar yee..."

      Nampak tu, SS janjikan something.. HADIAH BESAR utk I..
      Kak JM, i RAMPAS SS dari u ye..

      HAAHHAHAHAAAAA.. (gelak jahat, sambil jeling tajam kat JM)..

      Delete
    8. Suida suit : ambil lah SS tu, sis JM cari SS lain hiksss

      Delete
    9. Suida suweet : ambil lah SS tu, sis JM cari lain :-)

      Delete
    10. Sampai dua kali Jay Emm I ni komen... Butang baju I mana Yunk?

      Delete
    11. Suida Suit kau.. eehh Suweeet laaahh..hehee.. JM Suweettt sour, jgn la majukkk..kekeee

      Delete
    12. hampeh tul..kenapa I terkomen 2 kali nih...nanti mesti dorang ckp I is jeless...ahahahah

      Delete
    13. Action speak louder than words Jay Emm...
      * Senyum tak perlu kata apa2...

      Keh Keh Keh (Nak gelak jahat jugak)....

      Delete
    14. jap nak pujuk.. mlm ni laa.. sekarang busy..hehee

      Delete
  8. Baca komen2 korang pun dah macam satu entry...lawak giler..

    musim apa agaknya sungai tu penuh dengan air ye?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat entry ek? He He He...

      Soalan air tu tak berapa sure... Try tanya Jay Emm... Jay Emm dah ke Seoraksan on Autumn...

      Delete
    2. Kak Nasa...time Autumn pun air nya sayup je...batu lebih byk dari air...kalau nk air tu melimpah ruah...kak Nasa pergi MUSIM HUJAN eheheheeh

      Delete
    3. MUSIM HUJAN tu bulan berapa Jay Emm? Keh Keh Keh....
      * Sakit perut!

      Delete
    4. tak naklah musim hujan, nanti banjir pulak, takut hanyut kat koya....hehehe

      Delete
    5. x perlu risau kak Nasa..sistem perparitan dan pengaliran di Korea lebih canggih dari Msia

      Delete
    6. Apabila Menteri Kerja Raya berbicara.... Tetiba teringat kat Samy Velu... Jangan hisap DADA... DADA musuh negara!

      Delete
    7. JM kaji sampai sistem peparitan tuhhhh......perghhh...hebat laa JM...hahaahahah

      Delete
    8. haaa sis JM pa lagi.. boleh la ganti Samy velu..

      Delete
    9. betul tuh kak JM.. sistem perparitan dan pengaliran mereka memang bagus.. komen berdasarkan pengalaman bekerja..

      Delete
  9. besnye..bile r KH nak smpai korea.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah... SS doakan KH akan sampai one fine day ok... :-)

      Delete
    2. Skema nya komen SS...wott..woottt heheheeh

      Delete
    3. KH..jom ikut sis JM nak..kita ke Seoul...tinggal SS kat msia...

      Delete
    4. Bukan Skema... SASTERA! Ha Ha Ha..

      Delete
    5. Elehhhh... Jay Emm tu mesti tak sabar kan nak balas dendam! Kah Kah Kah... Sebelum I menduda... U dah menjanda berkali2 dah yunkk... Ha Ha Ha...

      Delete
    6. ceh.......apa boleh buat...nasib badan heeeee

      Delete
  10. kaknoor baca blog ni macam baca whatsapp lah, ada balas2 cakap ni, kena tukar nama ni, blog SS jadi Wablog haha kan, btw tahniah utk semua nya group SS mmg hebat2 belaka, kaknoor tunggu SS bawa jalan kaknoor tolong masak kat korang dah lah hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wablog tak pe lagi Kak Noor... Nasib baik bukan Goblok... Ha Ha Ha... Masak untuk kite orang? SS tak mintak banyak Kak Noor... Nasi semalam di bawa ke hari rabu pon boleh... Jadi NASI KERABU! Ha Ha Ha....

      Delete
    2. kak noor...sy pon nakkkkk...nasii khamis ke sabtu....Nasi Mistu....ada x??? hahahahahha

      Delete
    3. Offer Kak Noor benar2 menarik perhatian saya!

      Delete
    4. saya kalau kak noor masak kerabu ke, keisnin ke..semua saya bedal..hehe

      Delete
    5. wahh mesti bestkan dapat merasa masakan kak Noor..

      Delete
  11. kak Noor..Wablog x best..JM nk gelar this blog is COOL BLOG!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini komen reply paling cool sebab terkeluar dari kotak.... Ha Ha Ha... Ehhh Cool Blog tu fav Siti Yang Menaip dgn Kari... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ahaahhaha...JM ni mmg senget lah

      Delete
    3. Kena pakai spek macam SS... Ehhh... Jay Emm pakai contact lens ke?

      Delete
    4. contact lens tu apa? lensa kamera? hiksss

      Delete
    5. Bior betul Jay Emm ni contact lens tak kan tak taw... Kanta Lekap! Ha Ha Ha.... Skemarama giler sebut kanta lekap!

      Delete
    6. cool blog??? sedapnyerrrrrr.....meleleh air liur sambil menaip...hahhahahaha

      Delete
    7. Buble cool blog tu leh makan ke sebenarnya? Sorry SS soalan langsung tak relevan menumpang kat sini :)

      Delete
    8. Farrah...sy yakin ngn cool blog coz masuk dalam rancangan ejen halal tv alhijrah...coz ia halal....tapi kalau tetiba lak lain jadi...Allahualam...

      Delete
    9. haaaa x suka cool blog la.. suka chatime *jeling 45 degree kat SS*

      Delete
    10. amboii kak JM COOL BLOG ya..

      Delete
  12. Sign Be Careful yang ada bear tu comel gila :D

    p/s: Tulisan kak SS cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah...ce tengok...yg menulis itu pun CANTIk!

      Delete
    2. Laaa comel gila ke Sign beruang tu? Kalu SS tahu Farah suka... SS dah cabutkan bawak balik! Pos ke Canada.... Ha Ha Ha....

      Itu tulisan cakar ayam serama... itu pasal dia ada cantik skit... Tapi ada hari dia jadi tulisan cakar ayam datang bulan... Ada skit meroyan.... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Jay Emm... Cantik tu tak laaa.... Tapi manis tu ada... Ha Ha Ha..

      Delete
    4. eleh..merendah diri plak..bukan kata cantik tampan..apa entah yang SS selalu sebut tu.

      Delete
    5. manis ka... xpyh beli gula dh

      Delete
  13. Seksa juga nak baca panjang-panjang ni. pendekkan sikit muahaha

    ok ok sambung baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh... Jangan baca! Tolong jangan baca... Nanti nyesal! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. pendek ke panjang ke..ArZ meme x suka baca...dia nengok gambar je

      Delete
    3. seksa jugak nih..seksa sakit perut nahan gelak..huhu

      Delete
    4. dia komen satu ja..pas2 hilang hihihu

      Delete
  14. Beskot ape tu?
    Takmo beskot cipsmore...
    I nak beskot lain yg mahal-mahal siket yerrr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak beskot mahal kena yang dalam TIN... He He He...

      Delete
    2. amboii Shikin, demand nampak.. nak beskot mahal2 jer.. hehehe..

      Delete
  15. Mau bawa aku?
    Aku suka sekali..2 kali...3 kali...4kali..
    Haaa...sambunglah sampai penat.
    Kalau tiba2 SOB (sosak napeh), datang klinik amek oxygen atau nebulizer ehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting FREE.... He He He...

      Delete
    2. sapa tak suka yang FREE.. mesti Shikin sudi nyer.. hehehe..

      Delete
  16. wahh..cantik view di sini...ada beruang..hehe..

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. camtu pun comel ke ahahah...parah!

      Delete
    2. kan senang cakap je SS comel.. Abis citer... Ha Ha Ha... Matilah perasan!

      Delete
    3. kalo beruang comel cemtu dia tak tulis beware..

      Delete
  18. I loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee SS..

    Nak sekali gambar salji sekepal tu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiii... Panjangnyeee... He He He...

      Delete
    2. Suida dah datang!..tahu lah love SS...tak perlu lah sampai "loveeeeeee" tu panjang nya dari Penang sampai ke JB ahahaha

      Delete
    3. Suida ukur jalan! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. jauhkan penang nak ke JB..panjang sikit..
      heheee

      Delete
    5. nampak tu.. dari PENANG sampai ke JB..
      dari CT ke SS hahaha..

      Delete
    6. alang2 ke Singapore terus la

      Delete
  19. ingat tak ada nama i.. ye lah i org baru sini..
    (tiba2 wat ayat sadis..)
    Hahahaa..
    thanks jugak SS yg kacau i mlm2 utk hilangkan sunyi sblum tidur..
    untung tau dpt tazkirah sblum tidur dari profesor SS..
    hehe..

    ReplyDelete
  20. Salam. Hee qaseh abadi itu suida rupanya., kbai ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakkk nak kenal ke dengan Suida? He He He...

      Delete
    2. takper, kuota dah cukupppp., harhar2 larikkkks

      Delete
    3. bukan kuota dah cukup tapi Wak tak sanggup!!! satu pun tak terjaga katanya...ni time semua brg GST...nk tambah lagi BINI mmg cari nahas lah Wak ye hahahaha

      Delete
    4. ek elehh cik JM, ajak ngeteh pon xmoh., ;p

      Delete
    5. ngeteh mana wak? umah bini wak no berapa? kih kih kih...

      Delete
    6. K bye jugak.. hahahaaa...

      Delete
    7. Nampak tu wakkk... Wak jual mahal Suida pon dah kata K Bye... He He He...

      Delete
  21. cutenye acknowledgement tu..waaahhhh touching2 walau takde kena mengena..huhuhuhu... ;-)

    ReplyDelete
  22. ok..nak komen dulu pasal tajuk.... Ku bawa kamu kembara bersama ku ....skema gilerrrrr....hahhahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SASTERA bafakkkkkkkkkkkkk! Ha Ha Ha... Mengong!

      Delete
    2. Kasi can, sis Deanna. SS menggunakan ayat dari dalam hatinya yg banyak bunga2 :)

      Delete
    3. Farrah...layan kan ajerrr...walau pon skema....hahahhaha

      Delete
    4. kan si SS ni dalam jiwa ada taman..

      Delete
  23. alaaa......terharunya SS bawak sy bersama masa mengembara.....gumbira sangatttttttt...mekasih tauuu...igt gak ngn sy....nk tisu plss...mata xabis2 masuk habuk....asik berair jerrrr......hik hik hik..

    bab pakar tu xleh blah....pakar per SS? Kari kaaaa??? adehhhhh.....hahahhahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. a.k.a DUTA JALAN2 SHOPPING TAPI DUIT TAK ABIS2... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Mana nk habis...songlap duit org..duit sndiri simpan ketat2....hahaahahh

      Delete
  24. Kak Nam..!! nape suwit saaangat ni.. alahai.. makin smangat kiteee nak p sorak san.. nak bersorak pompom girl kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suwit ek? Suwit jek??????????????????????????????

      Delete
    2. suwit laaa xkan suida hahaha.. suwit kalah gula kabung

      Delete
  25. SS jgn buang sticky note tu! I Love SS! I Love SS! I Love SS! 3x cukup dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa... Tawww takot.... Ha Ha Ha... Sape tak cakap I love SS.. Memang SS tak hantar! Muktamad! Kah Kah Kah... Tapi di sebabkan Cikgu sebut lebih dari sekali... SS akan post nanti... He He He...

      Delete
    2. Yeayyyyyyyyyyyy! Yeayyyyyyyyyyyy! Yeayyyyyyy!

      Delete
  26. huwaaaa apa apa kena komen I LOVE SS ? hahaha x cukup lagi ke kasih sayang yang iols da kasi hihi.. untuk menbuktikan kepada SS hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tamak! Tamak dapat banyak! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. haruslah weols semua nak setiki note tu.. da sampai korea k.. hahaha..

      Delete
  27. alaa...lupa nak cakap....I LOVE SS.....sila jgn buang sticky note tu yerrrrr...sy nakkkkkk....nak tampal jugak....kat peti ais.....hahhahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Nasib baik... Kalu takkkk... Majuk 80 juta hari.. ha ha ha...

      Delete
    2. Amboii..jenuh nk pujuk kalau 80 juta hari tuhhh....hahahaahah

      Delete
  28. apa!!!!! kontena SS panggill... punya la sedap nama diberi... hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Sedapkan nama tu? Dah boleh tuko surat beranak.... Ehhh...

      Delete
    2. Zarul Kontena dah mula trending tau!

      Delete
  29. I loveeee uuuuu SS.......
    nk sticky post tu sekali ais salji tu taw... mai pos kt lubuk merbau ni

    ReplyDelete
  30. That 7 person is so lucky..bangga okehif nama kena tepek camtu..xsangka SS ni 'Sweet Sangat' hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak... Alamak... Pujian kaaahhhh itu.... He He He...

      Delete
  31. waaahhh, bestnya mereka bertujuh.. hehe.. tahniah sebab berjaya menjejak Seoraksan dengan Sis SS.. Kak nam u r soooo sweet lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sweet pon! Sour jek! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. laa Sour ke SS nih.. hehehe..

      Delete
    3. SS - sour sour sweeeetttt :)

      Delete
    4. Shy Shy ya.. hahaha.. macam tak sesuai jer..

      Delete
  32. best laa diaorang bertujuh tuh.. nama Eyda jugak tak ada.. nak majuk laa.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan merajuk nanti SESAK NAFAS! He He He...

      Delete
    2. Kalau sesak nafas saya leh kasi pinjam inhaler asthma says :)

      Delete
    3. kak Farrah nak pinjam inhaler asthma jap.. hehehe..

      Delete
  33. view yang indah untuk santapan mata . gambar 2 kak nam pun kcak2 belaka ... mereka semua memang peramah . klulah saya ada byk masa nak mengomen ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacak? Ha Ha Ha... Satu komen yang QV drop kat sini pon SS dah hepi...

      Delete
  34. cantik lah gunung salji bertompok salji tu heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gunung salji bertompok salji? He He He...

      Delete
  35. Hamboi..rajin gitu boh nama ataih salji..appreciate pengomen tegar yer..Kalo Kak Nam jadi retis harus sanggup tepek sebilik surat peminat..jeles mak nih makin lama dia makin ramai peminat..komen dah beratus nak scroll dik non!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkkk Ooooo Makkkk... Maneeee deeee ramai peminat maaakkkk... Tak sape pon pandang SS ni!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...