Monday, 27 April 2015

Kembara South Korea - Namsangol Hanok Village And Bitches

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Dari Gapyeong Station...

Kami teruskan perjalanan menuju ke Namsangol Hanok Village...


Direction :
1.Naik Line 4 warna tekois
2. Stop di Chungmuro Station
3. Exit 4

Good Luck!


Latest info berkenaan Namsangol Hanok Village boleh terjah di SINI...


Mari membusukkan diri tunggu train di Gapyeong Station ini... He He He...

Aku dok usha2 air kat mesin ni... Tapi tak beli pon...

Tahukah anda?

Siapakah orang yang paling berkuasa di Koya?

Jawapannya adalah... Ajumma!

Di ulangi... Ajumma! Kah Kah Kah...

Kenapa?

Sebab...

Kalu kat dalam train...

Ajumma akan membentak, menolak dan memaki sesedap jubur pahitnya pada orang keliling yang tak mahu beri laluan atau bangun beri seat kepadanya...

Siapakah yang selalu menjadi mangsa?

Budak2 hingusan dan juga ajussi... He He He...

Pernah jugak...

Aku tengok ajussi beri seat pada ajumma walaupun ajussi tu nampak lebih tua dari ajumma...

Bukan sebab ajussi tu gentlemen...

Tapi...

Sebab...

Tak tahan kena maki bertubi2 dengan ajumma... Ha Ha Ha...

Ini perkara biasa ye sebenarnya... Hu Hu Hu...

Staff tempat keja HH yang study kat Koya pon cerita perkara yang sama...

Kadang dorang tak tahan dengan perangai rakus ajumma...

So... Dorang maki ajumma dalam bahasa Melayu... Janji puas hatikkkkk! Keh Keh Keh...

Dalam train inilah yang berlaku... Ajumma dan Ajussi... Quat Ti Do dan Quat Deng Kor... Keduanya bukan nama sebenar... He He He...

Kami turun di Sangbong Station...

Aku jalan ke depan tinggalkan HH kat belakang...

Sebab aku nak cari signboard laluan....

Tetiba...

HH ditegur oleh seseorang...

Nampak tak muka HH masam mencuka?

Sekali lagi...

Betina Kotex datang menghampiri HH...

Amikkkkk kawwww!

Begitu sekali gelaran Betina Kotex yang aku berikan pada Bitches!

Sedap kannnnssss gelaran Betina Kotex tu????

Ada aku kesahhhhh?????

Again... HH disapa untuk jadi murtad!

Ketahiannnnnnn apakah ini??????????????????????

Kat sekitar train station pon mereka berani buat kerja2 terkutuk ini...

Target mangsa mereka adalah perempuan bertudung!

Masuk ni...

Dah dua kali HH terkena macam ni... 

Boleh baca kisah sebelum ni di SINI...

HH dah macam nak naik hangin...

Tapi masih mampu menahan marah...

Kalu ikutkan hati...

Memang nak carut marutkan kat situ jugak...

Memang biadap ok siap hulurkan pamplet Bible untuk suruh HH baca...

Mereka memang desperate nak cari pengikut!

So... Kepada u'ouls yang datang ke Koya ni...

Tolonglah berhati2...

Cuba elak selagi mampu... 

Jangan bersendiri!

Sementara menunggu kat Sangbong Station ni...

HH ajak ngopi kat mesin ni... Sedap coffee kat sini... He He He...

Usha2 Oppa... He He He..

Usha pulak oppa tengah menonggeng tayang bontot busuk! Park Nung Ging bukan nama sebenar... Keh Keh Keh... Park Nung Ging siap letak telinga kat tanah batu kelikir untuk dengar pergerakkan tanah! Wahhh! Hebat! Hebat ke bodoh? Keh Keh Keh....

Aku transit kat Cheongyangni Station...

Then...

Transit sekali lagi kat Dongdaemun Station...

Then...

Naik train Line 4 menuju ke arah Oldo...

Stop kat Chungmuro Station...

Sampai je kat Chungmuro Station...

Keluar ikut Exit 4...

Menapak skit aje... Dah nampak Namsangol Hanok Village... Yeahhhhh!

Tu dia pintu gerbang! Jom kita masuk!

Ada Infomation Counter kat sini...

Nak masuk Namsangol Hanok Village ni free aje... Tak payah bayar!

Pemandangan sekeliling...

Bumbung traditional Koya...

Lagi...

Kak Nam dah keletihan...

Kak Nam dikelilingi rumah tradisi Koya...

Lagi...

Ada pameran barangan lama... Tapi tak dibenarkan masuk...

Tempayan lama....

Pondok apakah ini? Ntah!

Lagi...

Lagi...

Bumbungnya nampak tegap dan kukuh...

Kak Nam berposing... He He He...

Masa aku bersiar2 kat sekitar Namsangol Hanok Village ni....

Tetiba...

Aku tengok HH macam tak ada mood...

Pastu dia sibuk dengan handphone...

Aku pelik!

Dia sibuk buat keje office dia ke?

Al-maklum...

HH ni kesayangan boss...

So... Holiday pon kena buat keja...

Aku rimas!

Aku rengsa!

Dia tak habis2 dengan handphone!

Then....

Aku tanya dia "Pesal ko dari tadi monyok je? Pastu asik dengan handphone! Kita kan tengah bercuti... Boleh tak jangan melekat dengan handphone je?"...

Then...

Dia jawap "Mana ada! Aku tengah kira budget laaa... Nahhh! Tengok nih!"..

Aku malas nak tengok!

Pastu...

Aku tengok dia macam monyok2...

Minah ni kalu monyok2 sambil pegang handphone kadang mesti ada kawan2 yang tengah menyakitkan hati dia...

Then...

Aku talk heart to heart dengan dia...

Nak tahu tak pasal apa dia monyok?

Sebab dia frust lepas baca notis kat board ni... Kah Kah Kah...

Hadoiiiiiii laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa HH!

Buat pening kepala Kak Nam ajeeeee  lahhhhhh dok fikir dari tadi!

Garu garu ketiak yang tak gatal... Adeiiii....

Rupenya dia monyok sebab merajuk tak dapat pakai baju hanbok.. He He He...

Actually....

Hanbok kat sini banyak pilihan...

HH nak sangat pakai Hanbok kat sini... Bergambar berlatarbelakangkan rumah tradisi....

Sebab...

Dia nak mempoyo dengan budak opis dia... Kah Kah Kah...

Tetiba...

Kuar notis yang mengatakan pakaian Hanbok tak dapat di sewa untuk hari ni sebab kebetulan ada majlis kahwin dibuat kat Namsangol Hanok Village ni... He He He...

Jenuhhhhh ok aku nak pujuk2 minah sorang ni...

Hadoiiiiiiiiiii!

Kalu nak berkejar ke Namsan pon belum tentu sempat...

Sebab dah lewat petang!

Kat Namsan pon ada jugak Hanbok ni...

Dan aku pulak plan nak ke Namsan pada esok malam...

Tak boleh nak tukar itinery sebab esok dah last day aku kat Koya ni...

Dan waktu mesti mencemburi aku nanti... Cewahhhhh! Adeeeiiii....

So... Memang terbakor laaa harapan HH menjadi suci dalam debu iklim... He He He..

Dan aku pon satu...

Nak amik hati dia balik..

Aku pegi janji dengan dia nak ajak datang Koya lagi!

Semata2 nak pakai Hanbok melaram kat Koya?????????????  Ha Ha Ha....

Pengsan Kak Nam 80 juta kali!

Matilah! Dia mesti tuntut punya!

Padan muka ko Kak Nam!

Janji lagi! Janji lagi! Janji lagi!

Kita berautumn kat Daegu laa ek HH... Pitam!

Bila HH dah ceria dengan janji manis mu Esah....

Barulah dia ada mood nak amik gambar aku... He He He....

Kak Nam jadi aci2 bukak pintu... Hi Hi Hi...

Kak Nam lagi...

Lagi...

Lepak2 jap sambil minum air delima ni... Isi tenaga... Sedap!

Marilah kita beransur keluar dari sini!


BERSAMSUNG...

120 comments:

  1. Lamanyaaa tak datang sini. Tahu tahu dah sampai korea dah. heheheh. Haiii SS :D

    ReplyDelete
  2. ajumma koya ni ganas2 ye, siap maki2 sebab nak berebut seat.. hhoho.. eeehhhhh datang lagi bitches2 ni ye.. dush. dush.......... nampaknya kak nam kena pergi koya lagi, pergi sebab nak pakai baju hanbok tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajumma giler kuasa! He He He...

      Delete
    2. Sekai sekala tak boleh ke disikukan aje ajumma giler kuasa ni SS?

      Delete
    3. usahkan siku! rasa nak buku lali! keh keh keh...

      Delete
    4. Oh ajuma kak nan rindu ni hahahahah

      Delete
    5. sakan ajumma tu.. memang ajumma nih gila kuasa.. hehehe..

      Delete
  3. Sapa soh berjanji... Cari pasal... Tu mmg salah sendiri... Cari penyakit weh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhhhhhh! Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Nightmare!

      Delete
  4. Siannye laa si HH tuuu kan..asik dia je kena dgn org yg terdesak tuhhh.....mungkin ini ujian utk HH agaknye kan...moga HH terus tabah....kem salam tauuu kt HH....hihhih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Uji Rashid yang pegi.. Uji Rashid pon akan di uji! Keh Keh Keh...

      Delete
  5. Waa...nmpak nye akan ada trip lagi laa ke koya yeee....yeayyyy.....nnti nak ikut leh? Hahahaah....angan2 kena ada kan...bukan kena bayar pon....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhhh! Jommmmmmmmmmmmssss! Masuk bagggg! He He He..

      Delete
    2. kalau SS x sudi jom Deanna ikut JM..nak?

      Delete
    3. nakkkkkk....itut JM....hehhheehhe

      Delete
    4. abe bagi green light or red light?

      Delete
  6. SS...dh mcm model mesin air dh kat situ...leh laa tlg promot air tuhhh....kot2 ada oppa yg ngorat nnti..khi khi khi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nam cuma boleh jadi model air merecik aje... He He He...

      Delete
    2. hahhahaha...merecik recik laa tu kangggggg

      Delete
    3. Hiikhikhik model mesin air ni susah nak carik nih!

      Delete
    4. Oh, SS! Nama watak2 dalam train dan si B Kotex tu sangat menghiburkan! :)

      Delete
    5. Model mesin urut pon kalah u'ouls! Keh Keh Keh...

      Delete
  7. halamak..melepas nak tengok gambar Kak Nam pakai hanbok..punyalah tabah membaca dan tunggu gambar load.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nam pakai hanbok???? Mimpi disiang hari laaa Cik Sal... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Sal..si SS tu takut ke machoan nya hilang

      Delete
    3. Tu je modal nak buat Jay Emm tergoda... Keh Keh Keh...

      Delete
  8. tak sure komen tadi dah masuk ke tidak, tapi tetap nak komen lagi...kesian HH kempunan nak pakai hanbok..kitorang pun melepas nak tengok Kak Nam posing ala-ala Jang Nara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Kak Nam posing ala Jang Nara tolong publish suat kabo The Star muka depan ek Cik Sal... He He He...

      Delete
  9. Kesian HH tak dapat pakai hanbok.. itu lah, niat kena suci. kalau berniat serong terus dapat pembalasan *gelak jahat*

    p/s- sori HH. Gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH gelak baca komen Cikgu... Keh Keh Keh... Tu laaa niat kena Sesuci embun pagi... He He He...

      Delete
  10. eh.. xtau pula ada kes diaorang datg dakwah macam tu. Alhamdulillah masa kt sana tak penah kena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes tu memang ada... dah lama... nasib2 laa jumpa dgn x...

      Delete
    2. mmg ada Salihah..sis JM pernah kena semasa first trip ke Koya dulu

      Delete
  11. n dlm train xjumpa pun ahjumma yg berkuasa. jmpa yg baik saja..hehe. saya bangun offer tmpat duduk pn dia tak nak duduk seb kesian tengok kitaorg ngan beg2 sebesar anak gajah...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak berani nak marah NS... Sebab takut nanti NS hempuk dia dengan bag beso bagak! Ha Ha Ha...

      Delete
  12. Ajumma bau kimchi...kalo duk sebelah ai rela bangun...hahahaha

    ReplyDelete
  13. akak pun terkena 'dakwah' kat N Tower..masa dpt pamphlet tu, rasa mcm kelakar pulak, pengalaman yg tak dpt dilupakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dia kasi pamplet je ok lg... jangan dia heret kite gi tempat dia... adusss parohhhh! he he he...

      Delete
  14. ala...JM bukan orang pertama komen...nantilah baca :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yunkkkk OOooo Yunkkk... SS kan dah inform... Entry Travel SS publish on 8 pm.. Lupaaa laa tuhhh... Ni mesti membongkang kat umah smlm kan???

      Delete
    2. x lupa tapi fe nattt! tdo awal

      Delete
  15. cantik model mesin air tin tu...nak berkenalan boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I fb u smlm pon u tak jawap... I CABAR u bagi no phone u kat I... Meh! Whatsapp dengan I...
      Sudi kenal I luar dari blog?

      Delete
    2. Ayok JM.. haa JM bagi cepat number..hehe..

      Delete
    3. Suida ada ke no phone SS? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. orang tak nak bagi..rasanya dah mintak.. xperlah.. siapalah I ni kan..

      Delete
    5. waaa...nk wat group wassap kaaaa.....nak joinnnnn hahahahha....nyebokkkkk kannn

      Delete
    6. Suida kan on FB messenger 24-7 nak buat apa lagi phone no... Ha Ha Ha...

      Delete
    7. Sorry Kari... SS memang tak akan join group2 wassap ni... Ada berapa group wassap yang SS tak akan approve dan tarik diri... Even dalam IG SS pon... SS akan tapis dan pilih... Kalu nak bermedia sosial.. Cukuplah SS offer kat FB saja... Insyallah SS approve... Selebihnya... Biarlah diri ku sendiri... He He He...

      Delete
    8. Ha Ha Ha... Suida merajuk! SS mmg x pandai pujuk... keh keh keh...

      Delete
    9. tak payah pujuk..
      **sambil jelir lidah..
      :P

      Delete
  16. kalau dalam train ke Nami Island...YES!!! Ahjumma yang paling ramai dalam tren..borak sekuat hati...tertanya dalam hati ke manakah semua Ahjussi....dah passed away agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajussi semua kat Abai Village... He He He...

      Delete
  17. alhamdulillah...trip baru2 ni tak de lah di tegur oleh minah kotex tu..tapi mmg sentiasa be carefull dan kalau boleh nak elak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe.. U'ouls bertiga... Can protect each others.... ehhh! Macam pernah dengar perkataan 'each' tu... He He He...

      Delete
    2. pasni bawak kotek, bagi sorang satu..haha

      Delete
    3. tak naklah..rugi...i sendiri pun tak pakai kotex...x best!

      Delete
    4. haha.. eh samalah kan.. iklan je over..haha

      Delete
  18. JM mmg tak boleh tgk oppa tayang2 montot ni rasa berahi ahahahah...tapi kalau montot tak cuci kirim salam dari jauh je lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboiiiiiiiiiiiii! Mianggggg nihhhhh!

      Delete
    2. amvoooiiiiiiiiiii JM..
      oit jangan2..
      haha

      Delete
    3. Suida..i ni mudah terangsang ahahahaha

      Delete
    4. Isk isk isk...kena cepat2 kwen jm ni...isk isk isk

      Delete
    5. Zila...JM dah terlebih GATAL tapi belum jumpa ubat yg mujarab eheheeh

      Delete
    6. Keti tak mo... Part lemak berkrim mampu... Keh Keh Keh...

      Delete
    7. Hahahahan kuat miang kak JM ni

      Delete
    8. miang rebung je Ekin ngeh ngeh ngeh

      Delete
  19. Salam. Hee saya pun blom penah kena tegur betina kotex camtu ., sbb sy tak sampi koya lagik., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Wakkk ikut Jay Emm... Dia nak gi lagi tu... He He He..

      Delete
    2. takde maknanye, ajak ngeteh pown dia takmoh., huhu2 sodeyy kanns ;p

      Delete
    3. Nak buat macamana lagi Wakkk... Kite hanya blogger picisan je Wakkk... Dia rerupis! Silalah sedor diri! Silalah putus asa laju2... Keh Keh Keh....

      Delete
    4. WaK....JM ni tak leh ngeteh ngan org dah kawin sbb JM cepat terangs**** nanti tak pasal2 lain jadinya...Wak tak takut ke ahahahahah

      Delete
    5. ahahaha..SS...RERUPIS ye? ...nak tahu tak..beberapa hari lepas tu JM g mkn di Eid Restoran..ada sorang lagi reader tegur..JM ke nih? pesal dalam blog nampak lain...Yo lah..i ni kan potogedik...dalam blog nampak muda 10 tahun..d luar blog nampak tua 10 tahun ehehehe

      Delete
    6. Nampak tu Wakkk???? Jay Emm kata dia tak boleh dating dengan orang dah kawin! Tapi SS pon tak kawin lagi... Jay Emm pun tak nak dating jugak cemana tu? Jawap!

      Kalu Jay Emm tengok SS kat luar... Lagi Jay Emm tak akan percaya... Silap2 menyesal! Ha Ha Ha..

      Delete
    7. jap, jap., wak jadik konpius., nih soklan ke jawapan., harhar2

      Delete
    8. JM menyesal bila dapat tahu SS muda 15 tahun dari JM sob sob sob

      Delete
    9. alaaa Wak ni...x perlu nak konpius...dalam jawapan ada soalan...

      Delete
    10. Kenali SS dengan MATA HATI dulu wahai Jay Emm... Then baru boleh judge!

      Delete
    11. Aikkk takkan ss baru umur 23thn ?? Aritu ckp time cter winter sonata dh kje...dh belas thn dh kut cter tu

      Delete
    12. Zila dah kantoikan umur Jay Emm kat sini... Keh Keh Keh... Jay Emm tu selalu judge SS ni budak hingusan... Sebab tu dia tak nak dating dengan SS nih... He He He.. Logik laaa sikit Jay Emm woiiii... SS bukan budak2 lahhhhhh! Tolong laa percaya teori Zila tu... Iskksss!

      Delete
    13. tular tengku SS devogue tuu., spt kata ibu mertuaku (filem yee) - pinggan tak retak nasi tak dingin, kalo haku tak hendak cucu cicit ko pon haku tak hinginn., lgpon wak ni bukan doktor, lawyer, majistret (harhar2 ayat matik)., ahli musik pon wak bukan juger., huhu2 sodey kanns

      Delete
    14. Nak buat camno Wakkk... Redhoooo Alwayssss laaa dengan Nasib Do Re Mon... Eh! Mi... He He He...

      Delete
    15. SS awet MUDA!!!! makan jamu eh..kongsi sikit!

      Delete
  20. kesian HH..kempunan...tak leh pakai Hanbok eh..JM nak tgk SS pakai Hanbok boleh?

    ReplyDelete
  21. kak nam..terkejut I baca tajuk,
    eh, ada lagi bitches dlm kembara korea kak nam ni, berapa banyak bitches daa..
    sabaq kak nam..InsyaAllah moga Allah kuatkan iman kita tak terjebak dgn hasutan bitches2 ittew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena hati2... Dia kaco orang bertudung je...

      Delete
    2. bitches lagi.. kesian kat HH berkali-kali kena.. memang diaorang target wanita bertudung jer..

      Delete
  22. Replies
    1. Wahhh banyak ke pokok manggis depan umah? nak skit!

      Delete
  23. Ahjumma dengan Ahjusshi layan mrs baik kat sana hari tu dalam subway dan bus siap offer mrs tempat duduk hehe...
    rezeki mrs kot time tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila masa plak Mrs ke Koya???? Tak de citer dalam blog pon... Amboiiiii... Senyap2 je..

      Delete
  24. Minah kotek lagi.. len kali kasi ja dia kotek pastu u ols blah.. haha..
    pasni kalau p Koya lagi kak nam, pakai aja tudung saji, confirm minah tu tak kacau, takut kena libas muka ngan tudung saji kalau dekat.. Hahahahahaaa...
    SS, kenapa tak beli aja terus hanbok dekat HH, bawak balik mesia sepasang..pakai lah haa sampai terkoyak pun.. keke..
    Ganas2 erk Ahjumma2 tu.. Men maki2 erk.. Tgk dlm cerita Koya pun leh agak keganasan dorang ni lagu mana.. haha.. adeeyyy, wat malu kaum wanita ja..HAHAHAHAHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat apa pakai tudung saji... Kasi kaki je cukup! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Tu sajak ke syair? He He He...

      Delete
  25. selamber je pompuan tu dok kempen2 kemurtadan tu kat msian..dah tgk org pakai tudung tu..agaklaaa

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. Yang botak dia tak kaco... He He He...

      Delete
  27. pelik perempuan yang diberi gelaran betina kotex tu,nak promosi produk kotex atau nak menyesatkan orang?

    ReplyDelete
  28. bgtau HH sy dh pernah melaram
    pakai hambok kt situ dulu...bg dia jeles pastu monyok lg sekali...hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laaaa dia nanges2 baca komen nih... Zilaaaa pujuk HH cepat! Ha Ha Ha...

      Delete
  29. Comelnya HH. Gelisah sebab tak dapat pakai hanbok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. comel si HH ni.. kang dia bace.. kembang leeetew =P

      Delete
  30. Kesian kat HH... kak nam syok p koya....permandangan yg indah sangat suka.sangat

    ReplyDelete
  31. yeah akan ada lagi entry SS ke Koya.. kesian kat HH tak dapat pakai Hanbok.. jaga2 nanti HH akan menuntut janji manismu itu.. :D

    ReplyDelete
  32. klu kat sini , selalunya makcik - makcik sopan je . tak kira bangsa . jaranglah yg pot pet2 kan . mungkin sbb budaya yg berbeza ... kesian hh asyik kena je dgn org kafir tu . kat blog lain x de lak mrk cerita kena pujuk mcm tu ... alahai ... kesian hh . ni dah kes terkilan lah x dpt pakai hanbok . maklumlah kat koya je ada . jauh lak tu . janji tu mcm nak taja hh je bunyinya . haruslah hh senyum semanis gula ...

    ReplyDelete
  33. Tertunggu kak nam update entri koya

    ReplyDelete
  34. yuuuuuhuuu itew baru ada masa nak skodeng entry lama ni.. curi2 online dalam keta.. baca 1 2 entry dlu wakakakaka..

    bleh tahan comel si HH ni.. mesti dia da target dari kat mesia lagi nak pakai hanbok..
    wakakaka.. sentap muncung.. ajumma korea yg kat kg korea ampang tu pun sama kecohnya..
    mencicit2 mulut tu.. tah apa dia zikir tatau..

    ReplyDelete
  35. banyaknyaaaaa la orang2 yg nak menghasut ni.. seram lak..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...