Monday, 13 April 2015

Kembara South Korea - Sokcho City

Entry sebelum boleh baca di SINI...


*** Tawaf kedai ***


Sebaik je tongkang berlabuh di tepian jetty...

Kami pon bertempiaranlah ke darat...

Aku ajak HH sight-seeing sekitar Sokcho City ni...

Kami buat tawaf kedai kat sekitar Fisherman Market ni....


Dan juga kat area sini...

Macam2 ada kat sini...

Tak pasti pemenda alah bulat2 tu.. Akar kayu kot...

Bersusun kobis... Besau giler ok...

Pink Pig?????... Jay Emm... Please jangan tengok gambar ni... Nanti you MENYESAL! He He He...
* BIRU tetap mendamaikan... Setuju? He He He...

Dari jauh... Dah nampak jambatan Abai Village...

Aku perhatikan... Kat Sokcho City ni.. Banyak jual baju2 bundle... So... Aku singgah...

Aku suka kedai baju bundle ni...

Sebab...

Baju bundle dia branded! Nampak masih sempurna...

Yang penting... Tak ada bau yang macam kebanyakan kedai bundle kat Malaysia..

Macam2 jenama ada... Antaranya adalah Adidas, Fila dan banyak lagi...

Di sebabkan aku bawak baju sejuk cuma sekeping aje...

Dan baju yang aku ada tak sesuai dengan End Winter...

So... Aku decide nak sambar baju kat sini...

Aku rasa baju2 kat sini lebih sesuai dengan keadaan suhu dan cuaca kat luar...

So... Tak lah aku tahan sejuk beku sepanjang masa.... 

Baju2 bundle kat sini dijual dengan harga KR 10,000.00 and above...

Dah puas jalan2 kat sini...

Dan dah tak tahu nak ke mana lagi...

So... Aku ajak HH naik bas balik semula ke Sokcho Intercity Terminal Bus...

Kami tunggu kat bus stop memula kami turun tadi...

Pemandangan sekitar bus stop...



*** Musuh karib ***


Perhatikan perempuan dalam gambar ni... Ye... Perempuan ini... He He He...

Aku rasa...

U'ouls yang dah biasa membaca kisah kembara aku...

Secara tak langsung....

Akan kenal dengan minah dalam gambar tu kan? He He He... 

Ramai yang komen tanya aku... Sape sebenarnya minah ni?

Percayakah u'ouls?...

Bahawa... 

Minah dalam gambar tersebut...

Pada dahulunya....

Tak pernah suka aku! Diulangi... Tak pernah suka aku ok!

Dia muak tengok muka aku ni!

Mukaaa akuuuu ni... Mukaaaa akuuu yang tampan anggun ni... He He He...

Jangan harap dia nak pandang!

Ayat yang selalu keluar dari mulut dia untuk membakar hati aku "YOU HOPES!"...

Minah ni sepeking london u'ouls... Macam good2 je...Nasib baik dengan makcik cleaner dia tak membahasakan Inggeris! He He He...

Dia meluat perangai aku yang tahap neraka jahanam!

Dia benci aku macam dia benci setan!

Dia kata aku arrogant nak mampos!

Dia kata aku suka carik pasal!

Pembuli! Kuat gado!

Kesah laaa pulakkkk aku kannnnnnn! Ada aku kesah? He He He...

Dan aku pulak... 

Sejenis manusia yang lagi ko kata benci...

Lagi suka aku buat ko bertambah benci! Kah Kah Kah...

Masa tu dia baru masuk keja... Budak baru lah katakan... Memang lah sedap aku membuli!

Apa perangai2 keji yang aku buat kat dia?

BANYAK!

Tak mampu dihitung!
 
Kalu disenaraikan... Boleh dapat berhelai2 kertas majong! Ehhh..

Antaranya...

Aku pernah malukan dia kawwww2 punya depan orang ramai! Sampai senget terkulai laaa muka dia.. Ha Ha Ha..

Pastu...

Aku pernah pedajal jahanamkan komputer dia sampai dia tak boleh buat keje...

Bayangkan... Pagi2 dia datang keja... Tengok2.. Komputer dia tak boleh on... Padahal komputer baru... He He He...

Aku ranapkan fan power supply sampai tak berpusing... Sepi je power supply tu tak kuarkan angin....
* Dasyat tak Kak Nam? He He He...

Dia kutuk macam2... Dia cakap komputer aku setup untuk dia tu cokia laa... Tak bagus laaaa... Bebel... Bebel... Bebel...

Sedangkan aku ketawa berdekah2 terkekek2 mak iloi2 dengan kengkawan aku yang juga seangkatan kuat menyetan macam aku... Ha Ha Ha... 

Lagi buat aku ketawa terbahak2 dalam hati... Bila dia TERPAKSA datang MENYEMBAH kat aku mintak tolong tengokkan komputer dia! Ha Ha Ha...

Dia bengang bila boss dia asik mention nama aku berkali2.... "You jumpa SS... You suruh SS... SS je tahu... SS ni.. SS tu"...

Aku memang tunggu je dia datang kat aku...

Aku suka tengok dia datang tadah muka menyerah PASRAH! Lagi laa aku rasa diri aku MENANG!

Aku amik balik komputer baru dia... Aku kasi dia komputer paling buruk sekali untuk sementara! Hambekkk kawwww cokiaaa! Ko sesedap rasa kutuk cokia kan...  Maka... Terimalah... Berkati2  habuan sakit hati dari ku... He He He...

Pastu...

Hari2 aku remote control komputer dia...

Skodeng dia buat apa... Keh Keh Keh...

Best u'ouls... Skodeng komputer orang ni... Macam2 drama ada.... Lagi best dari tengok Drama Koya... Ha Ha Ha...

Jangan tak caya u'ouls... Aku selalu cekop beberapa orang staff main games... Layan movie.. Dan layan porno! Bila kantoi... Haaa gelabah laaaa kawwwww!
* Kadang2 Kak Nam nompang sekaki... He He He...

Aku pernah permainkan dia sampai dia nanges nanges!

Setiap kali dia melintas depan aku...

Setiap kali tu aku provoke!

Memang satu hiburan laa kat hati aku ni...

Bila setiap hari aku berjaya buat dia mengamok... Merentan... Meroyan... Melalak... MENYEMBAH!

Jahat tak Kak Nam? He He He....

Tapi...

Macamana dari musuh karib tetiba boleh jadi travel partner pulak????????????????

Nak aku sambung? He He He...



*** Tukar tiket *** 


Bus number 7 yang ditunggu pon sampai...

Kami pon naik...

Dalam bas ajussi drebor bas tanya nak ke mana?

Kami pon jawap nak ke Sokcho Intercity Bus Terminal...

Ajussi tu macam terpingga...

Tak faham agaknya...

Actually...

Dari bus stop yang kami tunggu tadi tu... Nak ke Sokcho Bus Terminal tak jauh pon...

Boleh sangat kalu nak jalan kaki...

Tapi...

Kami ni malas....

Kalu boleh memang nak jimat tenaga kaki...

Sesampai aje kat Sokcho Bus Terminal...

Ajussi drebor pon pekik "Sokcho Bus!"...

Siap toleh belakang cari aku dan HH...

Nampak tak betapa prihatinnya Ajussi drebor tu?

Cara dia tunjuk tu... Macam kami tak pernah sampai kat Sokcho Bus Terminal tu... He He He...

Kami pon beriya laa "Kamsahamida... Kamsahamida... Kamsahamida"... Ha Ha Ha...

Turun dari bas...

Kami jenjalan kat kawasan sekitar...

Layan view aje laa ek....

Ni Petrol Pump depan Sokcho Bus Terminal...

 Jalan lagi sampai kat sini...

Lagi kat sini...


Lagi...


Pondok Telefon...


 Jom melintas...

Ada Tugu...

 Kami jalan2 sampai kat hujung pantai...

Tapi kat pertengahan jalan...

HH ajak cari toilet...

Bayangkan.. Dari Abai Village tadi di menahan nak kencing! Ha Ha Ha...

So... Cari2 toilet kat kawasan sekitar tak ada...

Then... Kami decide untuk patah balik ke Sokcho bus Terminal...

Jam kat tangan masa ni baru jejak pukul 16:50...

Sedangkan... Tiket bas aku untuk balik ke Seoul adalah pukul 19:30...

Makkkkkkk aiiiiii....

Mana lagi kami nak pegi ni????

Lagipun...

Makin lewat petang suhu drop habis negatif dah nihhhh...

Semakin lama... Makin pecah2 dah kulit aku...

Bibir aku ni dah berapa kali asik tenyeh dengan lips balm...

Dah tebal terjuih macam mulot negro... Ha Ha Ha...

Entah macamana...

Masa tengah jalan nak patah balik ke Sokcho Bus Terminal...

Tetiba aku dapat instinct...

Aku terfikir nak cuba nasib tukar tiket bas!

Instinct ni macam giler plak aku rasa...

Aku cakap gini kat HH "Nanti... Cuba ko tanya kat kaunter tiket bas... Boleh tak nak tuko tiket?"...

HH macam terkesima dengan permintaan giler aku nih...
* Buat muka mustahil tak kan dapat...

Secara logiknya...

Ada ke orang nak tukar tiket sesaja...

Rugilah company bas kalu customer suka ati je mintak tukar tiket kannn...

Mestilah kena beli tiket lain... Betul tak?

Namun...

Akhirnya... HH akur dengan pemintaan aku walaupun macam tak logik!

Sampai aje kat Socho Terminal Kaunter Tiket...

Dengan tak sempat lagi nak ke toilet dan masih menahan nak terkencing... He He He..

Demi nak puaskan hati aku... Dan HH pon tak nak terus berteka-teki...

HH pegi laa jugak tanya soalan bodoh kat ajumma kaunter tiket tu... He He He...

Aku tak ikut sekali kat kaunter...

Aku duduk kat kerusi sebab nak jaga bag... Bahu si HH pon dah rebeh... Kaki aku pulak tetiba kejung!

Kat kaunter tu... Dorang pakai microphone taw nak bercakap...

Al-maklum Bus terminal terkadang orang ramai dan bising... Takut tak dengar....

Tapi kebetulan masa aku kat Bus Terminal tu tak ramai orang sangat...

So... Aku boleh dengar skit2 perbualan dan nampak HH dan ajumma kaunter tiket tu dari jauh...

HH tanya dalam bahasa inggeris "Can I change my ticket to earlier time?"

Ajumma tu just angguk sebab dia tak reti nak jawap dalam bahasa Inggeris...

HH tanya lagi... "What time is your next bus?"...

Ajumma jawap "5 minutes"..

Alamak! Sempat ke?

Then HH tanya pasal waktu next bus seterusnya sebab fikir2 tak kan sempat nak kejar bas dalam waktu dekat sangat...

So... Untuk next bus kena tunggu another 30 minit...

Si HH ni terkais tiket dalam bag...

Dia beri tiket untuk tukar...

Tetiba ajumma tu terpekik!

Eh! Dah kenapa pulak...

Tadi cakap boleh tukar... Ni tak boleh pulak!

Tadi angguk2...

Ni siap geleng2 kepala cakap tak boleh!

Si HH tak faham dengan si Ajumma ni...

Dia amik masa jugaklah nak faham apa yang ajumma tu membebel...

Sah2 ajumma tu bantai maki dalam bahasa Hangul kasta lubuk paling dalam... Ha Ha Ha...

Last2 HH faham guna isyarat tangan aje.... He He He..
* Dah macam pekak bisu...

HH amik balik tiket yang dia beri kat ajumma tu tadi...

HH tengok tiket tu...

Rupa2 nyaaa... HH salah bagi tiket! Kah Kah Kah...

Dia terberi tiket pagi tadi punya... Which is tiket ke Sokcho... Bukannya tiket untuk ke Seoul...

Memang harus laaa kena carut marut dengan Ajumma tu kannnnn!

Mungkin ajumma tu ingat HH nak permainkan dia...

HH HH... Memang berangan sengal ko kannn! Ha Ha Ha...

So... Si HH berilah tiket yang betul...

Akhirnya... Kami berjaya tukar tiket dari jam 19:30 kepada 17:30... Tanpa bayar sesen pon...

Tiket yang lama Ajumma tu koyakkan...

See.... Ramalan ku benar belaka...

Walaupun instinct aku ni kadang tak logik! Setidak2nya...

Kita kena mencuba!

Maka haruslah aku melompat bintang ketika ini...

Dah tazzabar nak balik ke Seoul u'ouls! Ha Ha Ha...

Ni lah tiket kami...

 Bas dah menanti...

Ingat ye u'ouls..

Waktu bus sangat punctual...

Jangan tengok time kat jam tangan korang plak!

Tengok time kat bas!

Nampak tu? Jam kat sebelah driver! Ikut jam tu ok!

 Sepanjang perjalanan... Aku pandang Gunung Salji sepuas hati...

Dari kejauhan aku sandarkan pada kenangan Siti Sarah dan Jamal Abdillah... Ehhhhh..

Ku lihat senja nan merah Ziana Zain dan Awie.... He He He...

Lebih kurang dalam jam 18:30... Bas berhenti kat sini... Rehat 15 minit...

Kat sini aku dan HH turun pegi toilet pastu beli banana uyu.... He He He....

Tak boleh lepak lama..

Perjalanan di teruskan balik semula ke Seoul...

Hampir jam 21:00... Kami selamat sampai di Dong-Seoul Terminal Bus...

Sebelum turun bas...

Aku dok terkial2 nak kuarkan bag kat drawer atas...

Tetiba ada sorang minah Korean ni baik hati tolong aku bukakkan drawer bag...

Dan kebetulan...

Ada sorang Korean lain tertinggal handphone dalam bas...

Minah tu jugaklah yang tolong Korean tu amikkan handphone yang tertinggal tu..

Baik kan Minah Korean tu? He He He...

Turun je dari bas...

Yaaaaaa! Allahhhhh!

Sejukkkkkkkkk! Sejukkkk! Sejukkkkk gilerrrrr!

Nape sejuk semacammmmm je nihhhhhh????

Ada ni kang tak memasal aku demammmm!

Adusssss...

Aku baru plan nak cover certain location yang aku tak dapat cover semalam...

Sebab malam masih muda...

Tapi kalu dah sejuk gini... Mana lah aku larat...

Kak Nam jalan pon dah terbongkok2 macam nenek kebayan... He He He...

Nampaknya... Terpaksalah aku terus balik Guest House je kot...

Adeiiiii....



BERSAMBUNG...

145 comments:

  1. Blog I kucar kacir.. tak tahu apa jadi kat komen tu.. hahahaa..
    ehh, awalnya updated hari ni.. ke karang semalam, tapi publish hari ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karang di laut... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. OOooo karang kat laut ka.. hahaaa

      Delete
    3. Karang di laut asam di darat...dlm kuali bertemu kari....hahaha..memang kelaut peribahasa...

      Delete
  2. ohh dulu bermusuh dengan HH ya.. tapi bila dah baik sampai boleh travel skali gitu.. nasib boleh tukar tiket tanpa membayar apa2 bayaran kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah... Jimat duit tak yah kena beli tiket baru...

      Delete
    2. yg bab ahjumma tu marah salah tiket tu lawaaaaakkk laa... hahahaa..

      Delete
    3. Comellah kisah HH dgn tiket :)

      Delete
  3. ish jahatnya kak nam.. rasa kan kalau budak baru masuk office tu like I mesti lagi teruk kena.. I dah la vangang tahap teruk bab komputer.. Hahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Kalau Suida... SS jahanamkan blog.. Bior padan tak leh update blog!

      Delete
    2. Amvooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Ni SS la ni suh tukar sana sini..dah apa jadi kat blog I (tetiba ja kan salahkan SS...hahahaaa... )
      *cari pasal

      Delete
    3. Salahkan SS tak pe... Jangan salahkan Jari Manis.... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. pegi mana dah akak tu sorang.. busy men badminton ka..haha

      Delete
    5. Entah! Mana tah dia... Penat pepah raket agaknye... He He He... Sakit satu badan katanya...

      Delete
    6. ahahaahah....JM datang...ohhh..seronok beronok korang ye...JM beeeee jiiiii huhuhuh

      Delete
    7. Hahahahaahahahahahahahahahahahahaha

      Delete
  4. I tak leh reply komen kat sini jgk.. berjangkit sampai sini.. heheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kena penyakit malaria tapiokaaa ke? he he he...

      Delete
    2. dah boleh reply.. klu x I pun sakit mata..hahahaa

      Delete
    3. Taw pulak sakit mata... Orang lain dah lama sakit ati.. Keh Keh Keh...

      Delete
    4. alaaa... maap la.. org vangang IT gini lah.. tu malas nak usik tu sebelum ni..huhuu

      Delete
  5. Haaaa sambung cerita.. Nak jgk tahu camna leh travel sekali ni.. berkali-kali travel plak tu..
    (main ayat kali-kali..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adeiiii... Sakit perut... He He He...

      Delete
    2. dah pasai pa sakit perut..smlm sakit mata, hari ni perut..hahaa

      Delete
  6. bundle kat sana mmg high class hahahahha!

    ReplyDelete
  7. Salam. Hee untungla ade kawan travel partner walopon musuh ghiteww ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Musuh paling akrab... ha ha ha...

      Delete
    2. begitula juga dgn JODOH kita memasing tak tau sesaper kanns., ;P

      Delete
    3. Kalu dah JODOH memang tak ke mana Wakkkk...
      Kalu dah HODOH pon tak ke mana2...
      Kalu BODOH lagi laaa tah ke manaaaaaaaaaaa...

      Keh Keh Keh...

      Delete
    4. HODOH tu kalo diterbalikkan pun jadi HODOH juga kanns ;D kehh

      Delete
    5. Susah2 aje Wakkk terbalikkan... He He He...

      Delete
  8. Hihihi... Kalau nk benci... Sikit2 jek.. Kalau benci tahap memaki.. Mmg lain jadinya... Eh vongok la... Yaaaaarrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH! KAH!

      Delete
    2. Salam. Hee HH ni takde blog keww? Mesti HH ni pemalu sangatlah orangnya kann SS ., kannnns ;D

      Delete
    3. wslm... mana wak taw... wak ni macam nujum laaa... nujum
      lalat! ha ha ha...

      Delete
    4. Hahaha wak tu bukan calang2 nujum lalat! Nujum diraja tuh!

      Delete
    5. Yarrrr....bunyi dh mcm anjuma dh tu Tny

      Delete
  9. hahahaha masing masing kena daulat...tu ler sape suruh benci giler2 kan dah jadi geng :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yang dinamakan BUKU bertemu RUAS... He He He...

      Delete
    2. bkn buku lwn nye pencil ke?

      Delete
  10. Kak Nam bab saspen Mak tabikk...saja nak bagi orang tunggu next entry kita comolot dgn HH..haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama combolot akan menyusul jugak Makk... Ha Ha ha....

      Delete
  11. lagi kak noor jadi pembaca setia SS brdrama dengan QA, masam masam manis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam masam manis pahit ye kak noor.. hehe

      Delete
    2. Ketiak je yang masam... he he he...

      Delete
  12. lor satu tpt keje ke dgn hh?? senang ek dpt cuti geder2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu laaa... Skrg tak... Tak ingin nak satu tempat keje dengan dia.. keh keh keh....

      Delete
    2. amboii SS tak ingin keja satu tempat ngan HH ya.. hehehe..

      Delete
  13. SS, cantiknya gambar!

    PS: Dahsyat juga SS ni buli HH dulu ya! Kalau saya masuk keja tempat SS, mesti kena buli jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kay dolce punya pasal SS tak buli... SS baik je... Keh Keh Keh..

      Delete
  14. ni gangnam style btul...klh Ali Setan...hohoiii..

    ReplyDelete
  15. Anjuma klu marah, muka mmg x leh blah...dgn sore skampung leh dgr...hadoiii...padoh!

    ReplyDelete
  16. minah dlm gmbr, yg ditgkap gambar nye, oleh byg2 dlm gmbr... tihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi... Sampai ke situ dia tengok...

      Delete
  17. ala...besambung pulak... mmg sinetron btul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nam...tlg smbung cpat skit sinetron tu ^-^...kikikiki...

      Delete
    2. wooo...sapa nk kna ciom ngn SS, angkt tgn...angkt tgn... hihih

      Delete
  18. indah nye warna langit... Subhanallah..

    ReplyDelete
  19. lengang betul suasana..kt petrol station pun tak nampak kereta....

    wahh..ganaz Kak Nam..tapi dlm hati manyak baik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keta mmg x banyak... tapi kalu sekali datang... berdesup wooo!

      Delete
  20. Wah, interesting nih! SS sambung citer musuh karib please! Leh buat ganti drama kat tv. Lain sikit jalan citernya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah memang menarik gitu.. siap boleh buat drama nih.. hahaha..

      Delete
  21. takutlah nak cari pasal ngan Kak Nam, nanti dia datang opis sabotaj PC, kena melutut mintak repair balik...hehehe. tapi tak sangka lak pastu boleh jadi BFF ye..tulah orang kata jangan benci-benci sangat..

    warna biru langit tu cantik sangat..tengok gambar nampak cam cuaca panas je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuaca cerah... Nampak panas... Tapi sejuk...

      Delete
  22. ingatkan JM orang pertama komen...rupanya....rupanya....huhuhhu...sedih!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu macam orang GILA!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. MENCIK!!!!!! sengaja kan!!! nk layan JM seperti mana layan HH kan ahahaha....

      Delete
    3. arghh..kenapa aku harus ada perasaan seperti ini.....tepuk2 DADA!!!!

      Delete
    4. BEST tak jadi PENUNGGU?????????????????????????????????

      Delete
    5. Since last year my dear Jay Emm... Di ulangi... Since last year! I'm waiting u to approve my comment! Reply my comment... Cam nak gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrr tunggu! Now terimalah buku bertemu ruasssss! BEST????????????

      Delete
    6. ahahaahahha...ye ke? ada ke?...dh x ingat....tapi mmg byk komen JM x sempat reply huhuhu

      Delete
    7. tak yahh laaaa nak buat2 blakon! kah kah kah...

      Delete
    8. lorrrr...ni drama ape plak ni??

      Delete
    9. RiN : Drama apabila Blogger fames Jari Manis kena BULI di alam maya! He He He...

      Delete
    10. ahahahaha...org baik cam JM ni mmg senang kena BULI...sampai hati tau!

      Delete
    11. Hati dah sampai Putrajaya! He He He...

      Delete
    12. Ekin org last komen... huhuhu...

      Delete
  23. apa? PINK Pig?....ishhh...mmg spoil mood tul......ahahaah....PINK pig pulok!

    ReplyDelete
  24. KUAT mengusik juga SS ni rupanya...biasa kalau terlalu benci akan tukar kepada terlalu syg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnn Lorrrgggghhhhhh! Kah Kah Kah...

      Delete
  25. rupanya SS pakar IT....baru JM tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. As known as BUDAK SETAN! MENYESAL tak? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. pandai main TARIK TALI!!!!!! mmg panas hati petang tadi ahaaha..mana stress keje pastu tgk komen x kuar2....

      Delete
    3. TARIK TALI ke? Bukan JM dah buat SS TARIK GETAH????? Cicakkkk mana cicakkkkk??? Cakkk Cakkkk Cakkk... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. ahaahahaah....CICAK dh tak berani tunjukkan diri skrg!!! asyik kena lastik je

      Delete
    5. adannn ukeee awakkkk! ha ha ha...

      Delete
  26. waaah Kak Nam ada entry baru stelah beberapa hari mnyepi.. legaa dah la dah kuar dari Abai Village tu.. hihi so tak payah lelama sangat la eh kat sana.. buat day trip saja ye.. kalo lelama macam tak de idea.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut musim jugak... Kalu Autumn mungkin meriah dan amik masa lebih dari sehari utk cover...

      Delete
  27. hehehe drama ngan HH nak tauu sambungan.. lekaih lekaih..

    ReplyDelete
  28. Musuh karib katanya. Dahsyat la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jugak di panggil Musuh Akrab.. Ha Ha Ha...

      Delete
  29. kejam betul SS sampai nak sabotaj PC.. nasib laa kenal kat blog.. kalau satu opis, abis laa kena buli.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abissss laaa Eyda jadi mangsa buli tak berhabisan... Ha Ha Ha....

      Delete
    2. kah kah kah.. nak kena call TELEBULI laa.. sebab kena buli..

      Delete
    3. Kalu gagal tembus talian TELEBULI... SIla dial TELETUBBIES! He He He...

      Delete
  30. cantik sungguh langit nan biru . lengang je kat situ . mcm x de orang pulak ... ceh , mmg susah nak mengena ss ni .jalan je otak dia kan ... heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak ligat fikir buat menda jahat... Ha Ha Ha... Kalu menda baik memang lembab! He He He...

      Delete
    2. otak x jalan, mati...adeihhh

      Delete
  31. Jahat tahap tak terjangkau dek akal SS nie....hehehe, tapi tanpa disedari, cara tu paling berkesan untuk dapatkan sahabat...sebb akak pun pernah laluinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS nakal skit jek.. Tak banyak... Skittttt je... He He He...

      Delete
  32. sedihnya...HATIKU pecoh berkecai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fikir hati dia jeee pecah! orang lain cam nak pecah otak! lagi sedih!

      Delete
    2. betul laaa... cam ajeeeee gilerrr! huh!

      Delete
  33. #sakitnyatuhdisinididalamhatiku

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti SS abaikan si Tny nih...sian dia

      Delete
    2. dia pon terlibat dalam pakatan ini! he he he...

      Delete
    3. Ingat tadi reply... Ropenya comment stand alone.... Kehkehkeh.... Salah ek??

      Delete
    4. dah kenapa u'ouls dua orang ni salah tempat reply?

      Delete
    5. Itu laaaaa kannnsss orang kalu terlalu RAJIN reply komen kannnnssss!

      Delete
    6. atoii!!!! tepuk dahi....terkono den!

      Delete
    7. It's ok... Tu tak sampai 6%....

      Delete
    8. boleh tahn juga Tny nih ahahaahah

      Delete
  34. Adehhh..kejam nye la SS kat HH...mcm senior kt sekolah la yee..buli membuli amalan setia....hahahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada kejammmm! itu cuma nak beramas mesra je! hi hi hi...

      Delete
  35. Baru jer gigih baca pasal HH...terus bersambung...adehhh...sambung plzzzzz....heheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak sini iphone tu sy tlg taip....eh..bkn JM ke yg dpt iphone hrtu? Hahaahahha

      Delete
  36. Kalau xcuba lagi...mn nak tau dpt kan...nasib baik cuba jugak tuka tiket tuuu..kalau x..brlumut tggu bas kat situ kan heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak berumpai dah! ha ha ha...

      Delete
    2. skali ngn terumbu krg ade...huhuiii

      Delete
    3. Kakau dh berumpai dh leh tuai dh tuuu..wat tmbh kolegen...hahahahah

      Delete
  37. tergelak sorg2 baca kisah lucu sepanjang perjalanan korang ni..

    ReplyDelete
  38. Assalamulaikum.... baca n terus baca xtaw nak komen apa hihihi... ada sedih lucu dalam entri ni

    ReplyDelete
  39. dlm cita ni... akhirnya HH dpt kencing ka x..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...