Sunday, 19 April 2015

Potret




Terangi malam ku dengan syair indahmu...
Menenun kasih dalam sepi yang terasing...
Saat kau pergi...
Lemasku bila tiadamu...
Jauh terbawa lukisan hatimu...
Hilang mencari di mana kau pergi..
Tinggal aku menahan luka ini...
Sampai harus ku pergi...

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa...
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar...
Walaupun sakit...
Walaupun pedih tak berdaya...
Berjalan tenang menghampiri persisiran...
Melakar namamu di sisi pasir pantai...
Pastinya hilang... 
Tidak rasaku kepadamu...
Jauh terbawa lukisan hatimu...
Hilang mencari di mana kau pergi...
Tinggal aku menahan luka ini...
Sampai harus ku pergi...

Jauh terbawa lukisan hatimu...
Warna pelangi hiasan terindah...

Hati ini tak akan terbahagi...

Sampai harus ku pergi...
Menuju aku kepadamu jadi satu....
Meraih kasih kita...

Jauh terbawa lukisan hatimu...
Hilang mencari di mana kau pergi...
Tinggal aku menahan luka ini...
Sampai harus ku pergi...




I tahu you suka lagu ni...

So...

I nak tujukan lagu ni untuk you...

Hanya you je tahu apa you rasa saat nih... 

I mohon Allah kabulkan segala doa2 you...

I doakan you sihat sentiasa..

Lindungi you...

Permudahkan urusan you...

Mencukupkan segala yang kurang...

Insyallah...

Kalu Allah izinkan...

One fine day...

I akan jumpa you!



- XOXO -


98 comments:

  1. AMBOI cik SS.
    amin ..one fine day.

    ReplyDelete
  2. hoit! asal lak ni.. HH nk kemane..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH tak terlibat... HH lagu lain... Ha Ha Ha..

      Delete
  3. haha.. sejak bile lak comment dah set approval ni... grr.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Supaya senang nak memBULI! Kah Kah Kah..

      Delete
  4. Waaa...puitis nyeeee....utk sape kah?? JM kah?? Perangai menyebok dtg kembali...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..kari dh masak..jom makan...nti smbug blik wat puisi haahaha

      Delete
    2. masak kari ke megi kari? hehehe..

      Delete
    3. sedap jugak tuh Deanna.. hehehe..

      Delete
  5. Pape pon...sy doakan jugak semoga dpermudahkan segala urusan....aminnnnnn

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum ss..selamat malam...insyallah kalau ada rezeki ss.. Allah pasti ketemukam ss dengan dia...

    terasa dalam hati ss ada taman :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam Yan... Ha Ha Ha... Dalam hati ada tisu..

      Delete
    2. Nk jugak roti tisu....plsssssss hhihhi

      Delete
  7. You tu saya ker.....kuikuikuikui..

    ReplyDelete
  8. Gulp! siapakah? hurm... macam..macam..macam..
    ok, tak pasti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam Macam Aznil! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. mak cik nak jmpa aznil ka?
      hehe

      Delete
    3. aznil tu my jiran taw dulu! ha ha ha...

      Delete
  9. kat office ni komputernya tak da sound.. tak dapat nak feeling2 dengar lagu.. tunggu mlm ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi nak feeling katanya... ha ha ha...

      Delete
    2. opis tu xnak kasi Suida laghaaa dengar lagu.. nanti x jadi keje..

      Delete
    3. keja lagu ada lagi rancak tau CT..hehe.. I dengar guna fon.. siap download, simpan..bila dengar teringat entry2 mak cik..haahahahahahahaa

      Delete
    4. haaaa tu laaa dia.. smbil keje sambil dngr lagu.. report kat bos..!!

      Delete
    5. report laaa, tak takut.. I siap pakai ear phone lagi yang.. boss I lalu, I sengeh jerk.. haha

      Delete
  10. kenapa gambar atas tu gambar katak?
    **tu ja nak tanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik bukan CICAK!
      * Jeling Jay Emm

      Delete
    2. macammmmmmm leh teka tuju kat siapa..tapi ntah la betul ke tak..
      well, nanti jumpalah tu ngan org tu..
      :D..

      Delete
    3. cuba teka... kalu betul SS bagi hadiah! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. kalau tak betul pun, nak jugak hadiah..haha..
      JM yg dimaksudkan..JM penah cakap suka lagu tu.. N u pun tujukan utk dia kan..atau maybe kekasih baru..hahaha.. No 6

      Delete
  11. Huhuhu yang pasti YOU tu bukan saya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha CT bawak mood lara,..takpe dik CT,..nanti akak datang bawak gehtar main lagu ni, CT nyanyi sendiri k :)

      Delete
  12. Haiii SS *lambai lambai tangan* hahahaah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Hai Hai...
      * lambai tangan ala2 miss world sambil senyum

      Delete
    2. hahaha SS senyum siap lambai tangan ala2 miss world ya..

      Delete
  13. amboiiii nanti dah jumpe bagitao kite tao :p

    ReplyDelete
  14. misteri ni misteri ni.. SS ni da cinta brapa segi ni.. hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misteri nusantara! Kah Kah Kah... Bersegi macam kuih koci!

      Delete
    2. huhu kena merajuk dlu bru dapat perhatian *drama*

      kuih koci 3 segi la

      Delete
    3. tak cukup segi klu guna koci as perbandingan...

      Delete
  15. Mak cuba nak tak percaya..sb SS ratu saspen!
    Nanti mak dok hingat dia feeling dengan David Gandy tapi ghupenya puisi tu untuk JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini komen paling WIN! hadoiiiiiiii Makkkkkkkkk! Sakit dahhhhh perut SS nihhhhhhh! Kah Kah Kah Kah Kah Kah...

      Delete
  16. dah la anggun kacak bergaya...pandai berpuisi pulak..pakej baik punyaaaaaaaaaa..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoiiiiiii! lawakkkkkkk laaaaaa Zilaaaaa wooiiii! kah kah kah kah kah...

      Delete
  17. mesti kes sdg cintan cintun ni SS, ape pun akak doa kan yg terbaik utk mu SS
    senyummm jugak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la senyum jer...patutnya diamin kan...Aminnnnnnn :)

      Delete
  18. yang, I dengar dah lagu guna lappy I..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. u dengar lagu apa? keh keh keh...

      Delete
    2. potret.. inilah cinta.. dan bengang..

      Delete
  19. Uiks sejak bila tulis entry tak jelas ni......
    lagu untuk sape tu ehem ehem.....dah pandai yer ss ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smile... For Smile... Yeahhhh for Smileeeeeeeeeeeeeeeeee! Kah Kah Kah...

      Delete
  20. Oooo..da lagu ehh..xleh nk dgr..guna hp...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. len kali pakai public phone! keh keh keh...

      Delete
    2. ada lagi ke public phone kat malaysia ni ?

      Delete
    3. Alaaa...mne nak carikkkkkk? SS tlg carikkann hahaahaaah

      Delete
  21. Yang, bila nak sambung cerita.. pat aarrr.. U nak tunggu JM balik ka? ala, JM dah sampai sana lagi sekali pun.. we all ni haaa tak pernah sampai lagi..share laaaa cepat...
    **saja membuli

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang tu dah tak ingat i dah! dia sibuk dengan payung ke hulu ke hilir... keh keh keh...

      Delete
    2. hehe memayungi hatimu.. orang tu rerupis tau skarang.. habislaaa uols..

      btw haaaa ahlaaaa bila next entry ni..

      Delete
    3. matilah kalu dia baca perkataan 'rerupis' tu! kah kah kan...

      Delete
    4. shhh ahaha kekita jeee tau.. diam2 jeee ahahak..

      Delete
    5. JM is BACK!!!!!! siap lah korang semua ahahahaha

      Delete
  22. puitisnya ayat yang ditulis oleh kak SS dan comel gambar katak dalam entri ini :-)

    ReplyDelete
  23. tetiba diri sendiri terkenang ... menitis air mata krn luka yg dalam ... penantian x bertepi ... hanya jodoh dan izin Allah ...

    ReplyDelete
  24. alamat nanti saya beri kat fb message ...

    ReplyDelete
  25. Lalalalalallaa.. lontarkan suara anda... :D

    ReplyDelete
  26. yang pasti, terang lagi nyata..YOU is not Me! eheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pasti... YOU itu juga bukan HH! So... Siapa lagi? May be Tuna boleh nyanyikan... Tuna ekkk bukan Yuna! Kah Kah kah...

      Delete
  27. Assalamulaikum.kak nam... wahhh pandainya dia berpuisi... siapakah orang yang bertuah tu... jiwang gak deh hahahahah

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...