Monday, 25 May 2015

Asal Usul Nama Blog Scdha Sein



Scdha Sein... 

Tidak ada kaitan dengan Scha Al-Yahya... He He He... 

Langsung tak ada kena mengena dengan nama yang tertera dalam surat beranak...

Nama sebenar bermula dengan huruf N dan diakhiri dengan huruf N juga... :-)
* Jangan tanya sebab aku tak sudi nak jawap... :-P

Tapi nama Scdha Sein itu cukup popular dikalangan family dan juga orang yang mengenali... 

Nama itu tak boleh dibunyikan... Sedih kan?

Sc DHA = School Dato' Haji Ali...

SEIn = Software Engineering Information...

Ada faham kaaaa Aci2 sekelian? He He He...



Scdha Sein...

Seorang yang sangat simple...

Terjebak dalam bidang teknologi...

Walaupun bukan pilihan utama...

Suka travel...

Sebab nak isi cuti...

Minat sebenar adalah seni!



Kenapa blog ini wujud?

Sebab Scdha Sein suka merapu... He He He...





- Tag dari WanderlustDJ -



129 comments:

  1. Merapu ss merapu yang ada ilmu
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Yan... Harap tak menyesal baca... Keh Keh Keh...

      Delete
  2. Tak sangka nama scdha sein adalah singkatan...kalau gitu mulai ari ni panggil N jelah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil SS je... Dah biasa kan... He He He...

      Delete
  3. Cantik nye gambo... Tahniah tukang snap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tengok jugak sape sifu... He He He...

      Delete
    2. Hahaha ... X dpt dinafikan la ... :p

      Delete
    3. cantik gambar ke cantik orang dlm gambar..
      hahaha
      (saja nak bagi org tu perasan)..
      :D

      Delete
    4. Kacak luar... Kacak dalam... Kacak sana sini.... Keh Keh Keh...

      Delete
    5. sungguh2 perasan..
      HAHAHAHA

      Delete
    6. Luar dlm perasan..sana sini perasan hahahaah

      Delete
    7. Slim eh...dh leh pakai baju saiz S la cenggitu...hahaahah

      Delete
    8. makin slim tuh.. tak lama lagi boleh pakai baju saiz S laa..

      Delete
  4. uiks dah kurus!!!!!
    nak minta izin panggil N boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panggil N tak boleh... Panggil Sayang boleh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. haaa gitew baru sedap skit mata! ha ha ha...

      Delete
  5. Start N, hujung pun N.. Kak N boleh?
    Akhirnya terjawab kenapa Scdha Sein diberi nama..kui..kui..
    Pasni no more SS.. Kak N..can I? Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nammmm! kah kah kah.. dah jangan merepek!

      Delete
    2. mula N akhir N...so jadinya Nenen?

      Delete
    3. Ahaks! Sis JM komen cenggini bersedia ke nak terima respon SS?

      Delete
    4. Tak maulah Kak N, Suida....tak cukup ramuan kacak jelitanya tuh!

      Delete
    5. Nenen tu apa Jay Emm? Explain!

      Delete
    6. Luna...jgn gelak kuat sgt!!!! hihihi

      Delete
    7. Ekekekek! Cepat sis, SS damba explanation tuh!

      Delete
    8. hahhahaa.. tak terkate.. tu yang gelak je.... hahahhaa

      Delete
    9. nak jugak tahu nenen tu apa... Jay Emm utang explaination! kah kah kah...

      Delete
  6. tolong kem salam kat kakak macho berbaju merah tu ye..
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju merah?....pesal i nampak PINK!!...ohhhh tiii daaakkkkkkkkkk!!!

      Delete
    2. Pink? Mata sis JM kena hantar buat alignment dah tuh!

      Delete
    3. tak kisahlah kaler apa, yang penting SS makin kurus!

      Delete
    4. Sayang Cik Sal... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. Tu bkn gmbr suatu masa dulu ker?? Ke masa skg?? Waaa..dh leh pakai baju saiz S..runningman...hahahaha

      Delete
  7. eehhhhh, macam makin selim lah orang dalam pic atas tu, hehehe.. itu rupa-rupanya nama disebalik url ini... mmg susah nak sebut scdha itu.. .. Kak N... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni dia gemokssss... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Tak gemuks la,..gebus je hikhikhik

      Delete
  8. amboi dhsyat asal usul nma blog ko...xtpikir aku...mati2 aku ingt ko adik ipar awal ashaari...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan mati dulu DJ... Jangan tinggalkan aku di sini... Keh Keh Keh....

      Delete
  9. anak murid terbaik..nickname nama sekolah...huhu..

    orang IT minat seni..boleh je dua-dua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh.... Nasib baik tak letak nama cikgu sekolah... Ha Ha Ha..

      Delete
  10. ohh...tu ke asal usul nama blog..ingatkan nama dalam surat beranak...nama your GF yg beri...kalau nama mula dgn N dan akhir dgn N so NN + HH...sesuai sgt!!!

    ReplyDelete
  11. arghh...sakit mata sbb orang tu dah KURUS!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurus tang jari je.. ha ha ha...

      Delete
    2. SS dh slim melim lah....sgt jelesss... ^-^

      Delete
  12. Rupanya Scdha Sein juga bukan adik beradik dengan Scha Nazri

    ReplyDelete
  13. DJ pun ada gak TAG JM utk kongsi asal usul nama blog...TAPI x de cite menarik di sebaliknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunjuk jari laaa... ha ha ha...

      Delete
    2. ye ke takde JM, ke tak nak citer..hehe

      Delete
    3. haaaa.... sis JM.. nak tau jugak nape asal usulnye tu... hehhee

      Delete
    4. Cepat Jay Emm... Jangan nak pengelat...

      Delete
  14. wah N ya sama dgn kaknoor ni SS best nyaa

    ReplyDelete
  15. Datang sini tengok gambar SS (nama sebenar N) posing,..dapat lak lagu background Terbaik Bagimu,..fuhhh rasa cam dalam drama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiii siap feeling lagi... ha ha ha...

      Delete
    2. macam dalam video klip kat karaoke plak..haha

      Delete
    3. Itu yg terlajak feeling tu, Sal :)

      Delete
  16. menarik ceritanya..lagu siti pun best.

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Baju merah tu mmg comel... keh keh keh..

      Delete
  18. Ioll br nk confuse ko dgn scha al yahya
    Terimakasih diatas Entry ni aku x jd kompius. Haks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak confuse... Bulu idung pon tak sama.. keh keh keh....

      Delete
  19. omak aih.. panjang betul name SS rupenye.. School Dato' Haji Ali Software Engineering Information!! kretip macam tahap saintis dah nihh.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS nak jadi popesor klon... he he he...

      Delete
  20. merapu pun tak jemu membaca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom makan ikan kerapu, boleh merapu banyak2 lagi..

      Delete
  21. Awal N, hujung N..jgn NeneN udah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk dengan Jay Emm kalu dua2 diikat kat pokok memang bagus... Tarik kang nenen tuh! Ikat kasi cantum... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. ahahahaha....ganaz!!!! tggu 40 tahun lagi baru boleh tarik dan ikat..time tu dah lembik ahahahah

      Delete
  22. yalah kan...mcm mana nak pronounce ya nama u...? ha..ha... baru prasan... sebab dok panggil SS aje... i think u hve creative and imaginative thinking in the way u write... ade aje celoteh cerita tentang org itu..org ini...ha..ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Farikica sudi baca citer merapu... he he he....

      Delete
  23. oohh gitew, tapi nama tu best..
    walaupum susah nak sebut yg depan tu, hikss
    citer merapu ss memang best...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak boleh disebut... Ha Ha Ha...

      Delete
  24. awat kecik sangat font tajuk tu... jenuh nak membaca. kene guna kanta mata baru nampak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok dari mana? Kalu nak beso kena tengok kat panggung wayang.. ha ha ha..

      Delete
  25. Wahhhhh gitu maksudnya nama SS ni.....mmg kreatif...

    ReplyDelete
  26. Selama ni saya ingatkan Scdha Sein ialah nama sebenar tapi ejaannya sahaja di fancy kan.

    ReplyDelete
  27. mana komen sy tadi dh dilit yee? hrmm smpi ati ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf laa Wakkk... SS tak sempat nak tengok semua.... Tah2 masuk spam... Ha Ha Ha...

      Delete
  28. Orang Pontian ke? Dulu saya ada rakan sekelas namanya Sein.. (see in)..seriously...

    ReplyDelete
  29. Uniknya maksud walaupun susah nak sebut. Baru lah tau.. Ingat nama kaum apa dah pelik sungguh nak sebut rupanya singkatan nama sekolah. ahkak pun pangkal nama N.... Chewahhh

    ReplyDelete
  30. Saya sampai ke hari ni masih wowwww lagi ngan asal usul nama SS ni. Nilai estetika tinggi betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. estetika x pe... jangan estet! kang minahkumari jadinye... keh keh keh...

      Delete
  31. Perghhh...gambar sandar tiang....macho weii...jgn sandar lama2 nnti tumbang tiang tu...hahahahaha

    ReplyDelete
  32. Wauu..nama mula dan akhir dgn huruf N...Neknon? Norain??? Noriman? Naznatun??? Hahaahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak tepat dah tu... sila cuba lagi... he he he...

      Delete
  33. fuhhh, memang singkatan habis nama tuu. :D takpaa, kita panggil mana yg suka naaa. sis SS kann. :D

    ReplyDelete
  34. ingatkan nama akak..upanya nama sekolah da

    ReplyDelete
  35. hehehe baru tau sejarah nama Scdha Sein a.k.a SS nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab orang asik tanya aje... so... kasi laa skit explaination... hopes x de yang bertanya lagi...

      Delete
  36. Jeles tengok SS slim ni.. diet mkn apa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu nak diet jangan makan! keh keh keh...

      Delete
    2. aduh kena mkn la kita yang tukang masak

      Delete
  37. SS merapu buat ekin suka mai xmau balik2 rumah ekin dah hahahaha

    ReplyDelete
  38. merapu yg buat saya ketawa ketika duka . cukuplah walau sekadar membaca tulisannya ... tapi , apasal blh guna idea tu lak ek ... scdha , selalu sya cuba pronoun tapi mcm salah je bunyinya ... kesian . ingatkan sbb lidah melayu yg pekat tapi mmg susah sebut ss woiii ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu Vee nak tahu... SS ni loner sebenarnya... Lebih suka menyendiri... Agak pendiam... Tapi... Akan banyak cakap kalu SS mula concern pada orang yg SS rasa selesa... Lebih suka memerhati aje... SS amik haluan kiri... SS suka fikir dari sudut yg org tak ingin fikir... Tengok aje laa singkatan nick name SS tu... Ramai yang confuse dan tak terfikir kan.. SS buat blog ni memang untuk merapu... Pilih travel sebagai background cerita merapu... Minat SS sebenarnya memang seni... Tapi sape nak baca pasal seni? He He He... Memang inilah pon realiti diri SS... Kalu orang terima so terima laa... Kalu tak pon tak ada paksaan... Sah2 merapu kannn...

      Delete
  39. Scdha Sein = Scha Da Sen..
    hahaha CT pronunce mcm ni.. looorh gitu rupanya sejarah nama ni hahaha..
    sangat epic.. tapi ended up popular je gituuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada popular... bukan rerupis! keh keh keh...

      Delete
  40. Ooooo. Ingatkan nama tadi !!!

    Mmg betul tak tau mcm mana nak sebut !!!?

    So mmg org panggil SS ker?

    Or cer cite sikit mcm mana nak nyebutnya !!!!!

    ReplyDelete
  41. lol memg jenuh tenggeliat lidah pn nk sbt selama ni.. hehe.. so pgil SS sgt senang :-)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...