Saturday, 16 May 2015

Balang Harta Karun Untuk 'SS' Katanya

Hari ni aku bangun lambat!

Sebab...

Semalam tido lambat... Keh Keh Keh...
* Statement bakal kena bebel...

Alaaaaa... Releks laaaa... 

Hujung minggu kot! Bangun laaa lambat skit... He He He...

Haaa... Kalu nak cari calon menantu... Cari macam aku! Berterus terang! Kah Kah Kah...

Ok lah u'ouls...

Bukan itu yang aku nak citer...

Ada something yang aku nak kongsi di sini...

Hari ni... 

Aku terima satu parcel lagi...

Iskkkss... Iskkksss.. Tak abis2 parcel kannn ko nih SS... Ngalahkan Rerupis! He He He...

Ok...

Parcel yang aku terima ini...

Sangat istimewa... 

Sebab...

Datangnya dari orang yang sangat istimewa buat aku...

Masa van pos laju dok ter horn horn depan umah...

Hati aku tetiba berdebar...

Aku nampak posmen bawak kotak segiempat sama... 

Makkkkk aiiii... Besaunya kotakkk...

Lepas aku sign note receive...

Aku dah senyum lebar...

Tengok nama pengirim yang tertera pada kotak tu...

Senyum... Senyummm... Dan senyum....

Then...

Aku masuk rumah...

Aku letak kotak tu atas meja...

Then...

Sambil berdiri...

Tangan kanan aku cekak pinggang...

Tangan kiri garu dahi tak gatal...

Bibir tak lekang dengan senyum...

Jantung dah start berdebar...

Otak dok fikir... 

Benda apa ada dalam kotak tu ek? Keh Keh Keh...

Biasanya itulah reaksi aku setiap kali terima parcel... He He He...

Ini kotaknya... Dibalut dengan kemas aje.... Bersih... Sempurna! Sikit pon tak ada cacat celanya...

Kat tepi kotak ada tulisan ni... Masa aku dok pegang kotak tu... Dengar macam bunyi kaca...

Mari kita bukak kotak....

Aku bukak dengan penuh hati2...

Jeng... Jeng... Jeng...

Once bukak ajeeeeeeeeeeeeee...

Di dalamnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Fuyoooooooooooooooooooooooooooo! Fuyooooooooooooooo! Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Inilah isi di dalamnya... Ada bau Koyaaaaaa u'oulssssss! Ha Ha Ha...


Jommm tengok!

Satu persatu aku belek... Ha Ha Ha...

Aku dah over excited!

Senaskah Yasin siap dengan tasbih...

Sudu dan Garfu made in Koyaaa... Hu Hu Hu...

Ball pen dan Letter Opener yang boleh juga dijadikan Bookmark... He He He...

Balang Harta Karun untuk 'SS' katanya... He He He... Aku senyum lebar masa tengok balang ni... Seriously... Kretif! Dan balang tu comel giler! Balang Ikea pulak tu... Perghhhhh! Aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sangat! Sangat! Sangat!!!!!

Inilah isi harta karun dalam balang kaca tu... Awesomeeeeeeeeeeeee!

Dan... Harta karun paling berharga buat aku adalah kad ini... He He He... Bila tengok kad ni... Belum baca lagi... Hati berdebar lagi... Then aku start baca... Kata2 dalam kad tu buat aku terharu... Berkali2 aku ulang baca.... Sorry! Tak boleh publish isi kandungan pada kad ini... Ia terlalu peribadi... He He He....

Actually...

Pemberi Balang Harta Karun ni tak kasi buat entry...

Tapi aku degil!

Aku nak jugak publish!

Nak menayang! Kah Kah Kah...

Sorry kali ni tak mo dengar kata! He He He...

Jadi...

Siapakah pemberi harta karun ini? He He He...

Tak perlu nak berteka-teki...

Sebab ada diantara u'oul dah boleh agak sapekah orangnya kannn..

Dan ada yang dah terima some of pemberian yang sama... Kannnn.... Kannn... Ha Ha Ha...

Yeahhhhhhhhhhhhh! Sape lagi kalu bukan si cantik manis Jari Manis! My Sweetheart Ever! He He He...

My Dear Jay Emm Cayunk... 

Terima Kasih di atas pemberian ini...

Terima Kasih sudi bawa SS kembara bersama Jay Emm...

Terima Kasih kerana meletakkan SS dalam ingatan....

Terima Kasih sebab temankan SS di alam maya ini...

Dan...

Terima Kasih untuk segalanya...



- XOXO -

137 comments:

  1. Alamakk!!!!!!! Hahaha pecoh rosio

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry! I tak leh tahan... Titew over! Keh Keh Keh...

      Delete
    2. sgt over...saja nk bg jeles le tu

      Delete
    3. ehhh ada gak ka.. minggu ni xbalik kg lagi hihi

      Delete
    4. kini bukan lagi rahsia..
      (macam iklan plak)

      Delete
    5. wahhhh kemain engkorang bercengkerama bagai ye. siap dpt balang harta karun. huhhhhh T______T

      Delete
    6. Hai Ana...bercengke rama-rama heeee

      Delete
  2. ohmaigod..sweeetnya kak JM. aish, teringin nak tau isi kandungan kad tu #busy body

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm memang sweet! Sah2 nama pon Jari Manis! Ha Ha Ha... Isi kandungan kad tu kena mintak izin penunggu gua baru boleh publish... He He He...

      Delete
    2. jari ja ka manis.. yg lain manis x... huhuhu

      Delete
    3. dh xyah guna gula dh kan JM?? Hehehehe

      Delete
    4. ganti Stevia dalam kopi senyum heeeeee

      Delete
    5. kt mna leh rasa tu..hahahahh

      Delete
    6. Kurangkan manis dlm minuman, lebihkan manis dlm senyuman.. jari yg manis takpa,
      heheee

      Delete
    7. kalau Suida yang MANIS boleh?

      Delete
    8. Suida yang manis pun boleyyyy

      Delete
  3. Heeeeeee JM baca entri ni sambil tersenyum, so sweeet!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila nak buatkan SS kopi senyum tu? :-)

      Delete
    2. minta HH tolong bancuhkan bagi pihak JM eh :-)

      Delete
    3. Mug ikea JM lupa nak beli, sudu dah ada....hehehe

      Delete
    4. aah laaaa... mugggg mana? kah kah kah...

      Delete
    5. Lebih baik hang bancuh sirik na!! Kalau cek yg bancuh kompem cek yg perabih!!

      Delete
  4. Alhamdulillah yg penting sampai dgn selamat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Risau gak jadi mcm sebelum ni... He He He...

      Delete
    2. Posmen tak dengki kali ni.. hehee

      Delete
  5. JM x kreatif, bungkus pun main belasah je harap2 lahhhh SS suka ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ayat kat pada kotak tu kelakar.. 'kotak lain isinya lain'... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. kih kih kih SSSSHHHHHHHhhhhhhhhhh!

      Delete
    3. Ingat nak publish dah rupa kotak... Lawakkkkkk! Kah Kah Kah...

      Delete
    4. jangannnnnnnnn!!!!! kah kah kah....

      Delete
    5. mak o mak....ehhh..kenapa JM panggil u mak ehh...terikut SS lah nih

      Delete
    6. SS dapat hadiah time hari guru...selamat hari guru SS..eh!.. hehe

      Delete
  6. Terima kasih juga sudi jadi rakan maya JM....JM risau sebenarnya jika kwn maya kenal JM on real life mesti expetation dorang lain sbb dorang susah nk get long sbb JM pendiam kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm tak perlu risau... SS bukan budak2.. SS bukan buta nak nilai Jay Emm dari entry dan gambar yang Jay Emm publish di blog... Jangan jauhi SS boleh? Datang rapat dekat skit.. Bukak skit hati tu... Jangan rendah diri sangat... Kalu Jay Emm diam... SS diam... Kita pandang2 aje lahh... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Leh nyanyi lagu...menjeling2 ku bertanya...lalaalla...hahahha

      Delete
    3. Budak2 jangan baca... He He He...

      Delete
    4. wow ayat kak JM ngan SS.. hehehe..

      Delete
    5. Kalau setakat nak lawan tenung, baik web cam aja..haha

      Delete
  7. Entri ni sgt sweet rasa nk print buat buku :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiii! Siap nak buku lagi... Print screen je masuk tab... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Leh buat novel ni JM...heheehe

      Delete
  8. bestnyeee dapat barang dari koya, kaknoor pernah dpt barang jugak dri koya rakan fb yg kasi hehee jadi lah kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung laa Kak Noor kan... Rezeki jangan di tolak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Alhmdulilah kak noor...ada jugak kan...mesti rs seronok dpt hadiah dr kawan kan hehheeh

      Delete
    3. kak Noor, best kan bila dapat hadiah dari rakan2..

      Delete
  9. bestnya... yang botol kecik kecik warna pepel tu apa? perfume ya ?? hiks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He He He... Masa SS dapat tu pon SS tertanya soklan yg sama... Rupanya utk diminum!

      Delete
    2. ubat 'kuat' untuk SS kih kih kih

      Delete
    3. kuat apa????? Abislahhhhh! Kena ketuk umah jiran sebelah! Kah Kah Kah...

      Delete
    4. kuat 'menyakat' ahahaha.....ubat supaya antibodi SS kuat...so x de lah bawak sepapan ubat time travel lagi...i'm concern on u hokey!!!

      Delete
    5. Alamakkkkk! Abisss laaaa Mak Tiri dah bebel! He He He...

      Delete
    6. Oooo....sy pon igtkan perfume...rupanya utk diminum....makin ganteng laa SS lepas minum tu nnti...hahahahah

      Delete
    7. Ada faktor utama napa berteman kan sekebat ubat tu...

      Delete
    8. Hahaha... Xde hal sok roti canai ngan teh tarik k...

      Delete
    9. Ye laaaa ye laaaa.... Kuat makan rahsuahhh! Iskkksss...

      Delete
    10. Tengok la .... Sapa mahaguru dia... Takde upah rahsia pecahh arrr ---> adik jeton yg ckp...

      Delete
    11. Hahahha....20 sen je kee...sian HH...penat simpan rahsia

      Delete
    12. hahahah..mcm tu lak.. kena ada upah simpan rahsia..

      Delete
  10. Bertuahnya badan...tiap2 hari dapat hadiah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nasa punya nanti SS hantar... Sabar ek... Ha Ha Ha..

      Delete
  11. Pergghhhh...kotak besauuuu tuhhh....merembesss nengokkkk...hahahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh keh keh... Serbuk kari tak de dlm tu... Serbuk kopi je... Kalu si Jay Emm ada sini... Dah lama suruh dia bancohkan... Ha Ha Ha..

      Delete
    2. hahaha nangis DM tau SS anak tirikan kari dia..

      Delete
  12. Rsa terharu sgtkan bila dpt hadiah dr kegkwn kat maya ni...walaupon kenal di alam maya tetap tidak menjadi hlangan...smoga pershabatan kita makin kukuh....aminnnnn heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhh betul betul betul... he he he... aminnnn...

      Delete
    2. sob..sob.. tiba2 mata masuk habuk..hehe

      Delete
  13. untuk diminum... lepas ni makin anggunlah..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh... itu kena tanya Jay Emm... Dia je ada mata tengok SS... Kah Kah Kah..

      Delete
  14. Sweetnya kak JM! Kemain banyak benda yang dihantarnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harta karun katanyaaa... ha ha ha...

      Delete
    2. mmg berperam kumpul bnyak2 dulu baru hantar kan..

      Delete
  15. SS cayunk, i dah dapat kalendar comel yg SS pos tu lama dah tapi xsempat nak btau.
    ..sorry tau..
    Jauh di mata,
    Dekat di hati...
    Huahuahua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darling where are you? Iskkssss... Tengelam timbul... Miss you a lotttttt!

      Delete
    2. Shikin sekarang busy....tenggelam....tenggelam...sekali sekala baru timbul.

      Delete
    3. Shikin memang busy.. nak tengok dia timbul sekali sekala memang susah..

      Delete
    4. Hai Kak Shikin.. tegur sini.. ;)

      Delete
  16. Alolo kak JM cayunk...
    Rindu ahkak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shikin...small gift utk u pun ada..baru semalam minta posmen hantar..

      Delete
    2. untuk saya tak da kak JM... hikss..

      Delete
    3. alaaaa Cik Sal...dah sold out hhuhhu..jgn majuk..ada rezeki nanti Cik Sal pun dpt ye

      Delete
  17. Bertuahnya dia.Sweet fingers kasik hadiah..dah berdebor macam orang nak kena pinang gamaknya baca entry nih..semoga persahabatan uolls berkekalan hendaknya. Mak ayat skema okeh pagi nih.
    Setelah SS tolong clearkan pondok semakku..thanks SS kalo idak mak tak sedo diri lagik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa bagus! Memang banyak sript kena buang baru laju skit... SS dah drop komen... Banyak lagi tu kena ubah pondok mak tuuuhhhh...

      Delete
    2. Ayoo..SS ni memang statement kejam yakmattt

      Delete
    3. Padan muka Mak.. Kah Kah Kah...

      Delete
  18. SS..cepat kasi publish entry vietnam..kali ni mak plak nak komen pondok loyar buruk dieee...letak kembara vietnam tapi apakah?? blank space Taylor swift ajooo..penat mak godek tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mo... Nanti mak kutuk cam nak gilerrrrrr... Maluuuuuuuuuuuuuuu! tunggu laa SS gi Vietnam sekali lg baru mak baca... Entry Vietnam lama SS tu skemaaaaaa bafakkkkkkkkk! Jangan bacaaaaaaa! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. yg skema tu nk baca!!! patutlah entri tu blank

      Delete
    3. Ala buat entry letak muka akak macho tepi Chu Chi tunnel sudehhh..skema tu mak sukaaa..macam baca surat kabo.''pada hari seterusnya, kami menuju ke..'' baru ada point nak kijammm.

      Delete
    4. Cukuppp Makkk cukuppppp! Sakittttt peruttttt SS nihhhh... Hadoiiiiii! Lawakkkkkkkk! Kah Kah Kah...

      Delete
    5. kah kah kah...kalau SS yg tulis mcm tu mmg pecah perut lah baca

      Delete
    6. Itu sebab tak mo publish.. Kang si Mak guling2 kat lantai umah dia... Kah Kah Kah...

      Delete
    7. Mak guling-guling kat lantai hado Gabriel Aubry..SS hadooo??

      Delete
    8. Soklan carik pasal! He He He.. Nah! Amik jawapan carik pasal jugak... Gabriel Aubry mak tu makk frame gantung kat umah je laa mak! Kah Kah Kah....

      Delete
    9. nampak tu.. nak p vetnam skali lagi.. duduk laaaa JB tu dendiam SS oooi..

      Delete
    10. KihKih..Mak gantung dalam hati dah ler..dah SS tak sukeee (ayat sweet)

      Delete
  19. Harta karun ini SS yang punya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang lain jangan sibuk.. Ha Ha Ha..

      Delete
  20. sudu garfu tu leh guna time makan.. mesti ingat kt sis JM

    ReplyDelete
  21. betul2 harta karun tu . mcm2 ada . klu ada mug , lengkaplah doh . blh ss buat kopi , minum terus senyum sampai kesudah ... ekekekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS akan bertambah senyum lebar kalu Jay Emm yang buatkan... Siap tarik lagi... Boleh Jay Emm? He He He..

      Delete
    2. SS nye pasal..boleh haje..tarik sehingga buih naik 5 inci..bila minum biar buih melekat kat bibir mungil tu ..mcm misai ehehehehe

      Delete
    3. Hamboiiii... Camtu baik amik sabun je... Keh Keh Keh..

      Delete
    4. hehehe demam kepialu pun bleh sembuh kalo Akak JM siap tolong bancuh kopi..

      Delete
    5. CT... Kalu Akak JM CT tu nak pinjamkan jari manis dia tu buat bancoh kopi... Memang lena laa tido SS ni... He He He... Manisnyaaaaa Jariiiiii Iniiiii.... Keh Keh Keh...

      Delete
  22. wah, banyaknya hadiah pemberian kak JM tuh.. sekotak besar lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweetheart kena bagi banyak... Tak boleh sikit... He He He...

      Delete
    2. sib baik sekotak je...kalau selori? ahahahaah

      Delete
  23. Kotak harta karun dari JM dah sampai.. suka lah tu..
    Banyaknya JM bagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gilerrrr tak sukaaaa... Sukaaaa gilerrrrr laaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. sampai gilerrr... habislah SS.. hehe..

      Delete
    3. JM suka kalau SS suka gilerrrr tapi JM x suka kalau SS suka sampai gileerrr...ehhh apa aku ckp nih hahahahah

      Delete
  24. huntonglaaaa lagi.. ahkak famous dapat kotak harta karun.. bestnyeeee dia..

    ReplyDelete
  25. Yang tu letter opener kerr.. jgn panggil letter opener, panggil cucok sanggul jugak.. hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida...nak cucuk sanggul boleh, pembuka surat pun boleh, penanda buku pun boleh...kalau rasa kat umah tu x de sudu...nak gantikan sudu pun boleh kih kih kih..pelbagai guna u oulsss..yg penting be kreatif n inovatif..haaa gitteww!!!

      Delete
  26. suuuuwiiittt nye!!! haruslah SS tido smbil sonyom aje...

    ReplyDelete
  27. Tak tunjuk barang dah taw sape yg hantar

    ReplyDelete
  28. Yg purple tu mcm minuman utk cantik dalaman kut

    ReplyDelete
  29. Yasin n tasbih pun comel..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...