Monday, 4 May 2015

Kakak Macho Katanya

Nengok tajuk atas tu...

Ammmpakkkk? Ammmmpakkkk?????

Adeiiii.... Adeiiii....

Sakitttt perut titew ni awakkkk...

Tak tahannnnnnn titew nak gelakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah...

Actually...

Abam posmen datang umah hari ni...

Bawak hantaran berbentuk kotak!

Kecik comel je kotak tu...

Comel macam aku... He He He...

Aku tak tengok lagi nama pengirim... 

Terus sign kat kertas yang abam posmen hulur luar pagar...

Then...

Abam posmen suruh tengok nama yang tertera kat kotak hantaran tu...

Tengah aku nak pusingkan kotak... 

Terus aku nampak kertas love kaler biru peberet ku yang melekat kat tepi kotak...

Depan abam posmen tu aku tak tahan nak gelak... Kah Kah Kah...

Aku gelak sebab aku terkesima rama rama nengok ayat kat kertas love tu...

"Kakak Macho" Katanya... Kah Kah Kah... Adeeeiiiiii... Sakit urat perut nih... Over taw siap tampal letak luar kotak cengitu! Femes U'ouls! Dari pangkal ke hujung Malaya tahu I'ouls Macho! Ha Ha Ha...

Sape kah yang memberi gelaran "Kakak Macho" ini kepada ku?

Yeahhhhh! Sape lagi kalu bukan Siti Yang Menaip a.k.a Sitiroro!

Nasib baik laaa Kakak Macho bukannya Kakak Sado... He He He...

Akak sado lemak tepu je yang banyak dik non! Adeiiii... He He He...

 Siap karangan U'ouls... Silau mata Kakak Macho menengoknya... He He He...

Yeahhh! Dia bagi aku Cameron Valley Tea... Macam taw2 je stock teh kat umah aku dah abis... He He He...

Well...

Sitiroro adalah antara blogger peberet aku...

Boleh terjah blog dia di SINI...

Dan untuk pengetahuan u'ouls....

Sitiroro adalah blogger pertama yang berani kaco aku kat FB...

Buat2 macam tak bersalah je kan kaco aku memalam buta nak ke pagi... Pastu tanya soklan2 pelik! He He He...

Kadang dia lepak kat mana2 pon dia message aku...

Itu tandanya dia ingat kat aku... Betul tak Sitiroro?

Ingat ke rindu??? Keh Keh Keh....

Sitiroro... 80 million x 80 million... Thank You so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

Kakak Macho doakan... Semoga Allah makbulkan doa2 Sitiroro yang baik2! Aamin...

I love you from Johor to Penang and comeback! Ha Ha Ha...


Something yang aku belajar hari ini...  

"If you want to walk FAST.... 

Walk ALONE! 

But... 

If you want to Walk FAR... 

Walk TOGETHER!"...



- XOXO -

149 comments:

  1. mmg rumah ss kaler ni ke before this?
    matilah kena hentam japgi kata tak prihatin :P
    eeeh mcm kenal ayat tu.........smile

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah rabon warna laaa tuhhh kannn...
      * Sengaja carik pasal... He He He...

      Delete
  2. kakak Macho? Oh em geee....dah kakak...Macho pulak....kalau Deanna baca ni mesti dia akan cakap salah guna bahasa ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abislah kena hentam dengan si Kari kejap lagi... Dia panggil orang DBP tolong sekolahkan... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. keh keh keh...patut makan tak kenyang....rupanya ada orang panggil nama.....hahahahahaha.....kak nam memang machoooo.....DBP pon lom ada lg perkataan tuhhh.....khi khi khi

      Delete
    3. kak nam....nak teh tu jugak barang seuncang....tetiba jelesssss......hahahahahaahhaah....nak wat macho jugak la nanti...kot2 ada orang jugak hantar serbuk kari....kah kah kah

      Delete
    4. Nahhhhh! Sechaaaaaaaaaaaaaaaawannnnnn! Keh Keh Keh...

      Delete
    5. mlm ni JM mkn nasi kari SARDIN...terus ingat Deanna...kalau lah ada teh cameron..pergh...tdo lena malam nih

      Delete
    6. SS...mana ckup secawan jerrr...seuncang leh buat 1 jug....hahahaaha

      Delete
    7. JM...amboi tingat gak kat titew bila makan kari yeee...heheheeh...rasa lapar plak bila sebut psl kari sardin nihhh....adehhhhh...seksaaaaa

      Delete
    8. mintak jay emm... dia banyak stock kopi senyummmmm! Ha Ha Ha...

      Delete
    9. Deanna x minum kopi kan kan kan

      Delete
    10. ahaahahha....minahkari tul...baru sebut dah terliur

      Delete
    11. Kopi sy xminum....tapi kalau orang nak bagi kopi senyum sy senyum jerrrrr hahahahaha

      Delete
    12. JM....pantang org sebut kari....mesti terliur punya hehehehe

      Delete
    13. Saya nak kari udang galah yg Sis Deanna masak! Kari udang galah! Kari udang galah!

      Delete
    14. weh !! mai makan kari kat penang laaaaa... baru nindiaaaaa..

      Delete
    15. Farrah...masak kari udang galah time balik kpg jer mmpu...kat sini rege udg galah hya mmpu tgk jerr huhuhu...sedih xdpt mkn kari udg galah

      Delete
    16. @sitiroro - tunggu! Nanti akak datang tak bawak pegi makan kari siapppp!

      @sis deanna - betul kan,..harga udang galah kat 'kayell' boleh buat tertanggal hidong!

      Delete
    17. hehehe im here Kak Farrah.. waiting for you =D

      Delete
    18. Nanti nak naik HOHO sekali!

      Delete
    19. Nak berguru kak.D masak kari hihihi

      Delete
  3. lepas ni x nak call kak Nam tapi kakak Macho!..boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakak Macho akan jadi watak baru dalam next travel nanti... He He He...

      Delete
    2. kakak anggun tampan dah jadi kakak macho..nebes ni CT nak pos barang kat I.jangan lah peilik-pelik, dahla hantar ke opis.hahaha.lagi glamz!

      Delete
    3. sitiroro kalu x buat surprise bukan sitiroro namanya! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Comelnya sitiroro! Pandai buat suprise :)

      Delete
    5. itu laa dia sitiroro... suka buat something yang org akan ingat dia sampai bila2... he he he...

      Delete
    6. Kak Sal : Salbiah Torres mau ? iols tulis nama gitu wakakakaka.. rilek2.. alamat opis iols buat nama rasmi.. kang tah ke sapa2 peginya parcel kasih sayang i tu..

      apa uols puji2 ni.. patut lena semalam x nyenyak.. hahaha..

      kata parcel kasih sayang =D weee..

      Delete
    7. abislah Salbiah Torres! nasib bukan tora datang lagi! keh keh keh...

      Delete
    8. Fuhhh! Salbiah Torres tu memang bukti kasih sayang sitiroro! :)

      Delete
    9. kalau Salbiah Torres tu mau sampai pencen kena bahan kat opis..hahaha.

      Delete
    10. den tulis Salbiah Torres hahaha.. in bracket.. Tora datang lagi hahaha..
      lepas tu 1 opis panggil Kak Sal Tora.:

      Delete
  4. CT....Teh tuk sis JM mana....x aci kalau kakak Macho sorang je dapat...Kakak Seksi nak jugak....kakak Seksi katanya...seksa adalah ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seksi tang bibir tu... He He He...

      Delete
    2. ke tang kaki..taulah training badminton hari-hari

      Delete
    3. x sabar nk tggu org kiss ahahaha..tapi bibir angel lina coli lagi seksi...tak caya tanya Wak Lu...ehh...Wak Lat

      Delete
    4. SIs JM beli lah sendiri..haha.. tak pun minum aja kopi senyum tu.. haha

      Delete
    5. kopi senyum dah habis stock...kopi Janda satu..kalau tak de kopi Jantan pun boleh heee

      Delete
    6. next parcel Jay Em Rerupis.. pening posmen putrajaya oooi.. dah la mmg pening..

      Delete
    7. kopi jantan?? ooohh no.no.. I bagi U kopi kuat nak tak JM? hehe

      Delete
    8. Kopi tongkat ali kak jm pun boleh min um hihihi

      Delete
  5. peergghh... kak macho gedabak lekat kat bungkusan... hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa gitewwwwww kannnnsssss... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. nasib baik abam posmen tu x minta no phone kakak macho tu jika x meraung lah i

      Delete
    3. SS nak bagi no phone SS kat Jay Emm... Jay Emm jual mahal!

      Delete
    4. hehe, jap.. hensem tak abg posmen tu.. hehehe...

      Delete
    5. amoii Shad nak yg encem haje

      Delete
    6. kalau encem tapi ketiak bucuk nak tak?

      Delete
    7. Akak JM je ke dapat nombo ???? fineeee *lari ke suatu sudut dan merajuk*

      Delete
  6. Salam. Hee ada tersirat dalam hadiah nih.,maksudnya

    ngapain mengharap teh seberang, teh kat camerons pon banyakkkk uools., ahhhaks ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang tersiratnya Wakkk? Wakkk ingat ni citer Musang Berjanggut ke Wakkk? Kah Kah Kah....

      Delete
    2. Wak ni boleh apply jadi ahli nujum negara la,..betul kan Kak Macho :)

      Delete
    3. maksud Farrah MF pon wak tau gak tauu., MF tu 'mather father' kann?? kanns ala mcm lagu psy gangnam tuuui., kuikui2

      Delete
    4. wahhhh, seksinya nama ., ai laikes ;p (terlopong)

      Delete
    5. hahahhaa xkan la Farrah Mother Father waaaak ooi..

      Delete
    6. Hahahah alahai wak. Jadi Ahli Nujum Pencen la jawabnya,...Nasib baik Farrah MF je,..kalau tak mather father brother sister semua saya angkut sekali ye...

      Delete
  7. Terima kasih in advance SS... Ko halal ek aku amik seuncang-5

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haloooo Halooooo! Tak malu ehhhh! Itu teh aku punya ok! Ko tak de!

      Delete
  8. first time dengar kakak macho, ada jugak ek SS haha, ok lah tu dpt tea free, bila minum tea tu mesti ingat kat adik Ct tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam kamus memang tak de... Keh Keh Keh...

      Delete
  9. skrg buka astro RIA sekali Azhar Sulaiman tgh bercakap....dalam rancangan Harta Dalam Stor terus teringat kakak macho ahahaha....Azhar pakai Topi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik,...tumpang gelak satu round kat sini ye...

      Delete
    2. Hihihihi sama la kita kak JM ekin ada yengok ulangan teringat kat SS

      Delete
  10. Replies
    1. kalu minum sechawannnn x pe... jangan seteko! takut jadi jason king! ha ha ha...

      Delete
    2. sembelit eh minum teh tuhhh??? sy selalau minumm teh seteko....adehhh...bis laa sembelit huhuhuhuh

      Delete
  11. lepas ni boleh try jadi kakak sado pulak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pegi gym ari2 laa nampaknya... ha ha ha...

      Delete
  12. Hahahaha kak macho... ganas ct bui nama

    ReplyDelete
  13. Besarnya love tu bakpo la xbgi link kaler baru la macho sweeet hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni nk tulis link or fink kaler ni Ekin!

      Delete
    2. Ekin... SS ske biru... kalu fink bg kat my sweet... he he he...

      Delete
    3. kita tnggu posmen hantar yang fink k..

      Delete
    4. CT...balik siang tadi ada notis peritahuan dari Pos Laju...so esok pagi laju lah sis JM menunggu depan pintu pos tu ..x sabar nak ambil parcel dari CT...ehh...harap2 dari CT lah ehehe

      Delete
    5. hehehe.. mmg akak slalu kena p kutip kat pos ke ? awat dia x hntr p rumah.. haraaaapnyaaa parcel fink laaa tu hehe..

      Delete
    6. setiap kali dapat barang pos laju...perlu ke pejabat pos laju..kat umah x de orang

      Delete
    7. woooo.. sbb kalo post biass hsrga setem lagi mahal dari post laju..
      baik hntr guna post laju miahaha..

      Delete
    8. Hahahha typo lg adesss

      Delete
  14. Berutungnya teh cameron terrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh tu cameron helen... hi hi hi...

      Delete
    2. paroh..keyboard Ekin lagi byk huruf yang rosak kah kah kah

      Delete
    3. amboi Akak JM.. mentang2 dia nye keyboard P je rosak hahaha

      Delete
    4. Adess memanjang typo ni parok nise doh la. Huhu

      Delete
  15. hahaha tak boleh blah betullah letak love biru tu kt luar parcel! gelak2 saya nengok gambo tu, siap tulis kakak macho lagi. mesti abam posmen tu pun tergelak jugak time tengok love tu. selamat menikmati teh cameron hakak macho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah istimewanya Sitiroro... Sentiasa buat I'ouls happy... I'ouls bangga taw dapat gelaran tu... He He He..

      Delete
    2. gelaran baru tuh SS.. kakak Macho gitu.. hehehe..

      Delete
    3. atotototo.. nasib baik suka.. kalo dak dah ready nak kena pelangkung ni..

      Delete
  16. SS ni asik dapat hadiah jer..haippp tak aci. Mak nak glamer gak dalam blog SS ni, so lepas ni mak pos hadiah gak yer kt SS..pehtu SS buat satu entry spesial kat Mak yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Mak ni memang lawakkkk laaaaaa... SS nak TV 100 inci boleh tak Makkk? Ha Ha Ha...

      Delete
  17. hai kakak macho.. hehehe..

    ReplyDelete
  18. KAKAK MACHO?
    hahahahaaa...
    CT ni rabun teruk ni.. SS yg ayu ni kata macho..
    HAHAHAHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sekarang dah tak macho... I dah makin jambu... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. itulah.. sebab JM dah menjambukan kak nam.. cerita korea panjang lagi ke yang.. JM tu bila nak sambung laa.. baca cerita u dulu lah..

      Delete
    3. Nampaknya SS kena carry powerbank la nak baca entry Jay Emm... Hukk Hukk Hukkk...

      Delete
    4. Dear... Will update u soon...

      Delete
    5. i nak pos something risau SS x de kat msia..so i tunggu u balik lah..boleh?

      Delete
    6. SS makin jambu? kena banyak pakai PINK macam kak JM laa.. hehehe..

      Delete
    7. SS nak pergi travel lagi.. waaa tahun ni 3 kali..

      Delete
    8. poe mano lae..!! duduk laaaa kt masaaaaai tu dediam pulak kak nam..

      Delete
    9. Boring dah ari2 jadi Baginda Masai! kah kah kah...

      Delete
    10. dari masai nak pi memerintah bandung plak eh..!! xleh jaaaadi ni..

      Delete
  19. assalamualaikum...
    hahaha... nak terjah gak blog SS ne..
    apa yang dirapik kan.... (kidding)...

    hahaha.... nice....

    will try 2 read ur writing one after one depends on limited time that i have.

    hihihih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Blog SS ni merapu je... Jangan baca... Nanti menyesal... Keh Keh Keh..

      Delete
    2. blog ni mampu buat mood jadi bipolar.. kejap nak gelak kejap nak nangis.. jadi kena sentiasa ready..

      Delete
    3. Betul betul. Simptom bipolar tu mmg akan kerap muncul bila baca catatan SS ;)

      Delete
    4. kan.. brubah2 mood ni.. blog ni laaaa blog ni punya pasal =P

      Delete
  20. hehehe. kakak macho...salam kenalan ye

    ReplyDelete
  21. miahahahaha.. laju betul kan service posmen johor tabik spring..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 posmen x baca komen ni.... keh keh keh...

      Delete
    2. nanti posmen kembang2 idong bangga..

      Delete
  22. sbenarnya ada kisah disebalik ketas itu.. ingat nak tampal kat kotak teh tapi terlupa..
    alang2 da siap tulis.. tampal la kat luar parcel miahahaha.. ingatkan stiker rupanya ketas biasa..
    tepek la ngan tape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. something yg boleh diingat.. funny jgk CT rupanya..hehe

      Delete
    2. alkisah yang buat urat perut guwe nak putus! kah kah kah...

      Delete
    3. hello..!! i da buat Kak Nam famous oookay =D wakakakak..

      Delete
    4. kakak macho pegi bercutiiiiii tu Kal Farrah..

      Delete
  23. posmen tu jeles sbenarnya.. dia x macho =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. suruh tengok nama tu yg x leh blah! adeiii sakit lagi perut guwe! he he he...

      Delete
  24. Abang posmen pun kira kuat mengusik la sebab beria suruh tengok nama :D

    ReplyDelete
  25. mesti posmen tu dok fikir macho ke sgt pompuan ni . bila tgk bkn macho lagi dah . dah jadi brutal selamba x segan gelak sakan depan posmen ... hahahaaa ... lepas ni panggik kaka macho je lah senang ... heheheee ... uhhh ... nak teh , nak teh . limau tu ... waaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeiiii! adeiii! ni kalu tercirit birit ni boleh laaa minum teh tu... ha ha ha...

      Delete
  26. kakak macho pun kakak macho laa...janji rockkkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhhh! Rockkkkk babyyyyyyy! Ha Ha Ha...

      Delete
  27. "I love you from Johor to Penang and comeback!"
    Jangan lupa singgah Selangor jap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe johor penang x jauh pun.. maknanya sket je dia love CT pun wakakak..

      Delete
  28. nak ais lemon tea...abam posmen tu tak gelak juga ke? control macho kot..

    ReplyDelete
  29. Hhaha..kakak macho tapi love love gitu. kalau kakak sado lagi comel kot =p

    ReplyDelete
  30. wah kak SS dapat Cameron Valley Tea :-)

    Tahniah :-)

    ReplyDelete
  31. wah..first time dengar kak macho....kkikiki

    ReplyDelete
  32. mesti tersipu2 depan posmen tuh. hehehe...

    ReplyDelete
  33. macho ka?
    boleh la diterima hihihu

    ReplyDelete
  34. bertuah nye lah KAKAK MACHO.... hohoiiii ^^*

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...