Thursday, 7 May 2015

Kembara Bandung, Indonesia - Flight Ticket

Siji Loro Telu Papat
Limo Enem Pitu Wolu
Ehhh... Tiket Bandung sudah ku dapat
Pe lagi... Jommmmmm ikuttttt akuuuuuu

Cewahhhh! He He He...

Ok tak fantun SS tu Wakkk Lat???? Ha Ha Ha...

Yeahhhhh! Aku kembali menjejakkan kaki ke tanah Indonesia yang seterusnya!

Ke manakah arah tuju ku kali ini?

Tak payah nak berteka teki...

Tengok tajuk entry pon dah tahu...

Yes! Aku pilih untuk ke Bandung, Indonesia!

Alhamdulilah...

Nampaknya...  

Bandung adalah destinasi aku yang ke empat di Tanah Indonesia ni setelah Batam, Jogjakarta dan Padang...

Insyallah... Aku akan cuba habiskan siri jelajah Indonesia semampu yang boleh...

Apa ada kat Bandung tu?

Entah!

Sirap Bandung dengan Mee Bandung ada tak Jay Emm? He He He...

Jadi...

Seperti siri2 kembara aku sebelum ini...

Pastinya ada character atau watak yang aku create untuk menghuru-harakan Pondok Burukss ku ini... Keh Keh Keh...

Tak kesah lah orang nak kata aku travel blogger sampah ke... Kuat merapu ke pe... Ada aku kesah?????

Internet data aku haters aku bayo ke?????????? Bil letrik umah aku haters aku bayoooo ke????????

Haters gonna Hate! Pedulik!

Helllooooo! Surat kabo pon dah makin kecik laaaa hokeyyyy!

Kerana GST... Gemok Sudah Tiada! Keh Keh Keh...

Chef Wan pon tak masak ceruk dapor lagi dahhh hokeyyyy!

Dia masak kat Pantai!

Kadang dia berleter pasal pantai lebih banyak dari dia cakap pasal masak!!!!!!!

Tak kan laa botol kicap dengan botol cuka pon masih tak tahu beza?????? Hekkkkkkkk!

Panjang pulak Azwan Ali memetir... He He He...

So...

Apakah agaknya character baru paling sesuai untuk Sinetron Bandung aku kali nih? He He He...

Adakah Kakak Macho a.k.a Mbak Ganteng? Kah Kah Kah... Adeiii... Sakit lagi perut aku ni... Ini semua Sitiroro punya pasal.. Boleh baca entry asal usul Kakak Macho tu kat SINI...

Persoalannya macho ke aku? Ha Ha Ha...

Segalanya akan terjawap nanti... Tunggguuuuuuuu!

Oklah U'ouls...

I'ouls nak mengemas bag!

Nak carik semua stokin PINK! Ha Ha Ha...

I'ouls minta maaf sebab tak sempat nak habiskan baki entry Koya...

I'ouls busy...

Buat itinery Bandung ini pon last minutes...

Dah memang dasar pemalas kannn... Ha Ha Ha...

Insyallah laa ye balik dari Bandung nanti... I'ouls cuba habiskan Drama Koya tu...

Character 'Kak Nam' harus ditamatkan segera!

Pemenang Teka Jumlah Gelandang dan Gelandangan juga akan diumumkan kemudian!

Terima kasih pada yang dah emailkan jawapan...

Dan...

Pesanan untuk U'ouls... Gue akan kangen sama Lo semuaa... Ha Ha Ha... Pulang nantik baru Gue Blog Walking Carik Pasal! He He He... Nanti Gue KOMAIN dalam blog Lo sampai bergegor trafik blog Lo! Berdosa enggak? Ha Ha Ha... Karna Gue enggak tahu KOMEN... Gue cuma tahu KOMAIN aja! Keh Keh Keh..

Pesanan buat my sweetheart  Jay Emm... Jangan nakal2! Awak ikut saya tapi duduk dalam hati saya... (Manis tak ayat? Ha Ha Ha)... Thanks sebab doakan kesihatan kekanda mu ini... Harap2 kekanda mu ini akan terus kekal sihat... Dannnnnn... Tolong habiskan entry Koya version 2 cepat2... Then baru masuk version 3... SS nak baca nanti! Ngertikkk? (Nada paksa... Ha Ha Ha)...



*** Details Flight ***

 Aku terbang dari Senai ek... Bukan dari KLIA2...

Tak boleh blah kannn... Pegi balik amik luggage... Keh Keh Keh...

- XOXO -

169 comments:

  1. Pegi Bandung rupanya...tak lah jelly sangat sbb JM dah ke sana 2 kali heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. P to the O to the Y to the O!

      Delete
    2. Kah kah kah...ehhhh...dah kemas beg lom ni..

      best arghh...ada direct flight dari JB

      Delete
    3. I yang jelly sebab tak sampai lagi..hehe

      Delete
    4. ok laa ada flight direct.. senang skit kan SS..

      Delete
    5. hahaha ayat Akak JM kunun.. hahaha.. jelly ooi jelly..!!

      Delete
    6. Hadirin lama tak bw ni...jelly saya. Sekali sekala pun belum sampai

      Delete
    7. Orang tu cuma jelly kalu SS mata keranjang jek! Kah Kah Kah...

      Delete
  2. Sirap Bandung dan Mee Bandung te..sila tak de ye..sila gigit JARI (kasi besor sikit size tu) heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul2 tak ada ka mee bandung dan sirap bandung?

      Delete
    2. Jari Manis aje ada... Duduk dalam hati! Ha Ha Ha...

      Delete
  3. BANDUNG everlasting beauty katanya hahahaha...perlu mkn byk JAMU uollsss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye tak ni sis JM tapi banyak jamu dari indon

      Delete
    2. Beauty is pain... He He He...

      Delete
    3. mari tutup hidung dan telan! XD

      Delete
  4. Tebalnya Itie Mbak Ganteng tu...sesuai tau karektor tu utk Sinetron Bandung tu...enjoy ur holiday dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napa tak tahu cerita kakak macho ni

      Delete
    2. Mbak Ganteng x sesuai ler! Mbak Jambu baru sesuai! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. kalo boleh lukis skali gamba karekter skali ya mbak =D

      Delete
  5. asalamualaikum ss....wah pandai cakap jawa yer...tak sangka..selamat pi dan balik ss.....kirim salam kat orang bandung.....:-))
    leh akak tumpang dok tepi kat hati ss tak...haha.....akak dok diam2 sebelah jm

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm... Duduk sebelah Jay Emm ek? Jay Emmm ooooo Jay Emmm! Hu Hu Hu...

      Delete
    2. muat kke kak Yan...kih kih kih

      Delete
  6. pesanan dari KEKANDA sangat sweet!!!! klau lah JM di JB mahu pecut kereta jumpa uollsss..pelok2 sebelum naik flight tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok.. Kalau nanti we fly from klia... Make sure u come and pelok2 we all.. Plss!!!

      Delete
    2. Peluk saja ka sis JM...

      Delete
    3. Takut mengalir air mata tak dapat ikut

      Delete
    4. Jay Emm... Jawap ler HH tanya tu...

      Delete
    5. in sha Allah..tapi uolls jgn terkejut nanti

      Delete
    6. Takut Jay Emm je yang terkejut beruk je nanti...

      Delete
    7. ye laa..SS mudah REMAJA heee

      Delete
    8. wahh.. wish HH jadi kenyataan dah ni... =D happy for u all...

      Delete
  7. Have a safe trip SS! Brownies Amanda? Kartika Sari? satu kotak plis ♡♡♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tolong makankan ehhh! Ha Ha Ha...

      Delete
  8. kalau ke Bandung x ambek luggage meme rugi...jaga mata tau..jgn jeling2 Cewek kat sana tau Mas Ganteng ehhh Mbak Ganteng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa x kan nak jeles kot! Jeling2 je... Bukan dapat pon! Kah Kah Kah!

      Delete
    2. kalau jeling tak luak kan hahahahahaha

      Delete
    3. hahahaha... tudia pesanan penaja =D

      Delete
  9. berapa hari ni pegi..paling busuk pun 4 hari 3 mlm kan paling wangi 6 hari 5 mlm..i will miss uuuuu...muah muah muahhh..uolss yg lain jgn jelezzzzzz hihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutlah tak nampak kelibat SS di Blog.... Owh melarikan diri ke bandung

      Delete
    2. Busuk katanya... He He He...

      Delete
  10. jangan lupa makan mee bandung, minum sirap bandung, pakai kebaya bandung..hehe...I like Bandung..JJCM...bon voyage..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebaya Bandung seksi wooo! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. JM sedang imagine...kalau SS pakai kebaya bandung tu..menetek-netek air liur JM nih

      Delete
    3. wow..lagi-lagi kalau kaler pink!

      Delete
    4. hahahahhaa... lawak la sis JM nihh...

      Delete
  11. pandai nya SS
    Siji Loro Telu Papat
    Limo Enem Pitu Wolu
    Ehhh... Tiket Bandung sudah ku dapat
    Pe lagi... Jommmmmm ikuttttt akuuuuuu
    nak ikuttttttttttt

    ReplyDelete
  12. Oh ke Bandung! Selamat berkembara SS! Bawa balik citer best2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ka seram kak farrah

      Delete
    2. Citer tak best! Jangan baca! Ha Ha Ha...

      Delete
  13. dalam ramai ramai tu wak jugak ko tengku SS sebut sebut yg the first yee., bisa copot jantung wak lu nih., ai laikes., wak nak ole ole bandung satewww, mee bandung tak maen arrr

    fantunn sateww gak.,

    apa diharap padi seberang, padi kat mesia ni banyak yee ., uoolss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padi kat Malaysia diexport ke oversea laa Wak!

      Delete
    2. maneder? padi kt mesia pon cewek tak cukup nak makan., harhar2 smpi import padi siam okehh.,

      Delete
    3. itu sebab SS kata padi kite di export! kita makan yg import!

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. kah kah kah..Wak faham ke tidak nih

      Delete
    6. Padi malaysia jadinberas hihihihi

      Delete
    7. wak trus soal siasat beras faizah kot nih XD

      Delete
  14. Kartika sari nyummsss eh tetiba lak haha..safe journey SS

    ReplyDelete
  15. Huih...pegi ke bandung kite ye? Hahahaha..pasan betul...mcm org nk bwk kan...hahaahah...

    Ok sambung blik baca...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk laaa dalam luggage bersama
      dengan baju busuk! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahahhaha...busuk pon busuk laaaa...janji org bawak.....

      Delete
  16. Bila sebut bandung jer...terus wink wink...hahahaah...sorga sopping disitu...utk hamba yg kepingin dpggil jotawan....hahahaa...

    Boleh kirim enggak sirap bandung sekilo dua? Hahaahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat sirap bandung sekilo dua, mehla datang ke tower saya, Sis D :)

      Delete
    2. ehh ye ke farrah....waaa....ini suda bagussss....hahahahahahah

      Delete
    3. Haha kak farah dah panggil tu... Sekilo dua bandung disediakan

      Delete
    4. Bila sebut Koya mesti ingat Jay Emm... Kampung Jay Emm kat Koya! Kah Kah Kah...

      Delete
    5. JM kan orang koya....cuma lahir di mesia......hahahahhahahahah

      Delete
    6. JM tu tak sodar diri....ahahah

      Delete
  17. Citer kak nam belum tamat lg kan...harus tggu episod akan dtg...dlm masa yg sama kepingin nonton sinetron dari bandung jgak...hahahaaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh Jay Emm habiskan entry dia! Siap ada versi ok! Kah kah Kah...

      Delete
    2. hahahhah....JM kata tggu SS balik baru dia hapdet.....

      Delete
    3. kih kih kih..habislah ada orang kentut..opss tuntut!

      Delete
    4. Padan muka u yunkkk... Janji lagi... Janji lagi.. Kah Kah Kah...

      Delete
  18. SS, betul gak tu sekarang chef wan berceloteh pasal benda lain masa tengah masak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnssss! Chef Wan Masak guna air liur merecik aje! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. air liur merecikss...resepi kesedapan kot...hahahah

      Delete
    3. secret recepi yang sume org tatau... XD

      Delete
  19. SS pergi bila ini, kita pun akak pun ada sana jugak masa cuti baru ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah nak balik dah... Gi kejap aje!

      Delete
  20. Suka pantun atas tu! hehehehehe :D

    ReplyDelete
  21. have a safe journey kak nam...kirim brownies sebakul dua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. femes betul ke brownies kat sane ni? hehe

      Delete
  22. sob..sob..
    Bye2 SS.. hatik2 kat sana.. nama ja kakak macho.. tapi u tetap gigirl..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nangis pula... Lain kali ikut sekali sis SS

      Delete
    2. Gigirl???? Alamakkkk! Abisss laaa kena carik pink! Ha Ha Ha..

      Delete
    3. sampai sana SS dah jadi Mbak Jambu lah Suida

      Delete
  23. Yeah, sambung kembara lagik ngan SS ke Bandung pulak.. bapa lama kat sana? ku kirim rindu buat mu.. (zaiton sameon)..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku kirim universal Studios di angin lalu

      Delete
    2. menaruh harapan zaiton sameon utk repeat!

      Delete
  24. selamat bercuti SS..jaga diri, jaga hati..eh dah macam Ustaz Don plak aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai peminat ustaz Don ni... Mentang mentang fahrin dah kawin

      Delete
    2. Amboi nak jadi ostazah pulak! ha ha ha..

      Delete
    3. ustazah google je u olls...haha

      Delete
  25. Replies
    1. He he he... Tu kena tanya Jay Emm...

      Delete
  26. ooo nak ke Bandung plak.. sebelum tuh minum air sirap bandung dulu ya.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. beg tu jangan isi penuh2...simpan ruang sama untuk mrs :p

    ReplyDelete
  28. dah start cuti2 eh SS??? hati2 jerrr...jaga diri yeeeeerrr......somga selamat pergi dan kembali semula unuk cerita di blog ni yerrr....hhehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangannnnn! jangannnnn! jangannnnn bacaaaaa! kah kah kah...

      Delete
    2. hahahaaha.....nakkkkkkkkkk jugakkkkkkk

      Delete
    3. yg di larang tu juga yg dia nk eh...cubit kang

      Delete
  29. datang tinggalkan jejak kerana rindu sama tuan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang lagi ya tuan rumah takda.... Dia suruh saya jaga

      Delete
    2. SS belum pegi lagi dah ada orang rindu laaaa! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Amboi, SS amik aRz jadi bodyguard lah.

      Delete
  30. guaaaaaaa tak peduli !! gua jeles jugak sbb Kak Nam tak reti duduk JB dendiam.. eeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi JB tak ada Bas HOHO! ha ha ha...

      Delete
    2. Hikhikhik. Dengar tu CT, SS pujuk. JB tak de HOHO.

      Delete
  31. SS bila nak buat percutian sama mbak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu kena tanya Jay Emm... Sebab dia paling otai! SS ni picisan! ha ha ha...

      Delete
    2. ni bukan Otai masih BERBISA tetapi OTAI tunggu masa ehehehe

      Delete
  32. Selamat Bercuti ....

    Dan jangan ler lupa update ... suka baca your story!

    ReplyDelete
  33. Bandung.. my other list.. hehe

    ReplyDelete
  34. Bandung ke shopping jela..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. half2... sight seeing to... he he he...

      Delete
  35. Wah kak SS pergi Bandung seronoknya :-)

    ReplyDelete
  36. hadoi dah byk tertinggal tren kisah2 Ah Kak nih hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terhenti kat Hong Kong ke Cik Ana? ha ha ha...

      Delete
    2. Ana jgn naik eskelator kt hong kong tauuuuu....hehehehe

      Delete
    3. naik boleh Ana...pepandailah nanti :-)

      Delete
  37. oh dah nak berkemas balik rupanya.

    ReplyDelete
  38. senang lak company ss beri cuti ... ni mesti pekerja produktif ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat macam company bapak sendiri... Kah Kah Kah..

      Delete
  39. adaaaaa orang daaa balik cuti laaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh dah balik ghupanya. Tapi naper tak update? SS? Why? Why? Nampak tak bearing otak saya dah lari.

      Delete
    2. sian SS dia perlu berehat...so tunggu jam 8mlm ye dak Farrah :-)

      Delete
    3. Jay Emm boleh jadi PR SS laaa pasni... Ha Ha Ha...

      Delete
  40. saje dtg menyinggah......hehehheheheeh.....nmpk sgt xsabar nk tggu SS hapdet entry bru.....hahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan x sabar tapi RINDU ke SS kan..alaa...saje x nk cakap si Dina tu heee..cakap je..JM jelezz sikit je..no hal heee

      Delete
    2. Saya pun hari ni masuk internet cari SS dulu. SS dah balik ke?

      Delete
    3. wahh...RAMAI yg windu sama SS laaahhh

      Delete
    4. Ehhh...kantoi lak..mcm mn JM leh tau lak kn.....hahahahaha

      Delete
  41. GST...BUKAN LAGI "Gemok Sudah Tiada!" TETAPI " Geng Suka Tipu!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng mana tu suka tipu? Keh Keh Keh...

      Delete
  42. lahhh teka geladangan xumum lagi ka..

    ReplyDelete
  43. wooow Bandung... Shoppink maaaa

    ReplyDelete
  44. jangan lupa beli kain banyak-banyak-banyak.. hehehe

    ReplyDelete
  45. Jelesnya kak nam dah sampai bandung....

    ReplyDelete
  46. Sedap ke mee bandung sirap bandung tu...

    ReplyDelete
  47. Shopping barang banyak ke SS

    ReplyDelete
  48. GST - Geng Suka Terjah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoiiii ekin! lawak gilerr laaaa! kalu ada geng suka terjah tu... SS lantik jay emm jadi ketua! kah kah kah!

      Delete
    2. Hihihihi setuju2 kak JM ketua...

      Delete
  49. mesti ahli kelab pantun ni dulu.. haha =D

    ReplyDelete
  50. kiteorang redha je dengan SS yang original nihh.... =D

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...