Wednesday, 13 May 2015

Kembara Bandung, Indonesia - Teaser Mbak Jambu

I'm Back! Huuuuuu Yeahhhhhh!

Anyone miss me?
* Soalan perasan... Macamlah ada orang rindu... Padahal orang tak heran pon! Ha Ha Ha...

Ok la u'ouls...

Tak kisah laa rindu ke tak...

I'ouls tetap kembali ke Pondok Buruks ku ini...

Bulu ayammmm manaaaa? Buluuuu Ayammmm! Nak kasi buang habok skit! He He He.... Isksss...

Sementara I'ouls merehatkan diri... 

Kasi alignment dan balancing pada urat dan tulang supaya kembali ke tempat asal...

Dan...

Sambil Blog Walking Cari Pasal! Ha Ha Ha...

Jadi...  

Marilah layansss Teaser Kembara Bandung, Indonesia kali ini! Hu Hu Hu...

Perkenalkan... Mbak Jambu yang pakai kemeja kotak2 tu... Dah laa comel... Sweet lagi.. Romantik pulak tuh... Ooooopppssssssss! Terkata diri sendiri pulakkkkk! Kah Kah Kah...

Pada ketinggian 30,000 kaki... Everlasting Beauty In My Heart... Jeling manja kat Jay Emm... He He He...

Pertama kali menjejakkan kaki ke Bandung! Huh! Padat!

 Mari meramas mesra dengan orang Bandung... Ha Ha Ha...

Mencari Sirap Bandung dan Mee Bandung kat sini???

 Mbak Jambu hampir lemas u'ouls berada kat sini... Uhukkk Uhukkk Uhukkkk... Mintak nyawa!

Tempat ini ada misteri kisahnya tersendiri... Nanti lah aku citer... Hu Hu Hu...

The little things she needs... He He He...

Cukup laa setakat ini dulu ye... 

Ada masa nanti I'ouls akan kembali dengan full story mory glory yang penuh merapu... Ha Ha Ha...

Bila? 

Entah!

Yang pasti jam 8:00 malam waktu Buletin Utama sedang bersiaran... Keh Keh Keh...



- XOXO -

236 comments:

  1. Meeeeeeee....me! me! me...angkat tangan tinggi2....namfak x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Ye... Saya nampak awak.... Tolong turun balik tangan awak tuuu... Jari awak je yang Manis yeee... Ketiak awakkkk mashammmm! Ha Ha Ha....

      Delete
    2. eheheeh.....machaaaamm? pernah ciom ke hihihihih

      Delete
    3. tak payah ciom! tengok muka pon tahu! mashammmmmm! ha ha ha..

      Delete
    4. Waaaa...30k kaki tuhh...JM x gayat ke? Hehehehh

      Delete
    5. x gayat sbb SS kan ada...leh pelok dia

      Delete
    6. wwaaa...lomantik gitewww hahahha

      Delete
    7. SS pelok Jay Emm ketat2.. Tak nak bagi terhempas... Keh Keh Keh..

      Delete
    8. kalau terhempas tu..mesti bunyi macam nangka basi..huhuhu

      Delete
    9. X Semput ke JM nti kena peluk ketat2? Hahahaah

      Delete
    10. tak pe kalu semput.. SS boleh bagi extra oksigen.. Keh Keh Keh...

      Delete
    11. Peluk ketat2 ye,..jgn kasik lepas. She's a keeper. Chewahhhh!

      Delete
    12. kih kih kih...korang nih

      Delete
    13. tinggi tuh 30,000 kaki.. seronok laa kak JM boleh kembara bersama SS..

      Delete
    14. Kena laa bawak my sweetheart... Kang dia majuk susah nak pujuk... He He He..

      Delete
    15. Cium tang mana ti SS haahaaaha

      Delete
  2. Mbak Jambu!!!!! ni Jambu Batu ke Jambu Air keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of coz laaa Jambu Air.. Merecikkkkk u'ouls! Kah Kah Kah....

      Delete
    2. Jambu air sedap cicah ngn kuah rojak mak bee hahahaah...lg merecikkk

      Delete
    3. Tersedak ke SENAK Jay Emm? He He He...

      Delete
    4. Fuhhh! Jambu air dgn kuah rojak mak bee memang terbaik!

      Delete
    5. SENAK tu bila mkn jambu air bucuk!!!!

      Delete
    6. Lama tak mkn jambu batu n jambu air

      Delete
  3. Ingatkan Kakak Macho ke Mas Ganteng ke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sebab kenapa bukan Kakak Macho atau Mas Ganteng... Ha Ha Ha...

      Delete
  4. kah kah kah "Mbak Jambu yang pakai kemeja kotak2 tu... Dah laa comel... Sweet lagi.. Romantik pulak tuh" kata nya hahaha...patutlah ramai pakwe...bagi lah tips...JM sorang pun x de lagi nih heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips tu try mintak kat Kari.. Kah Kah Kah...

      Delete
    2. ahahaha....nanti kang dia bagi resipi nk buat KARI MELETOP!

      Delete
    3. Kah kah kah...nak tips ke? Op kos laaa kariiii....hahahahaah

      Delete
    4. yg penting REMPAH KARI tu....kan?

      Delete
    5. hahahhaah....harus sentiasa de stok rempah kari...

      Delete
    6. Esok saya bali banyak2 rempah kari buat stok!

      Delete
    7. Heheehe...simpan leklok stok tu farrah..jgn smpai expired

      Delete
    8. Rempah kari apa yg POWER Deanna..Alagappas or Alaammas?

      Delete
  5. sticky notes tu comey...nak! nak! nak!....tapi ada org tu ckp kalau nk perlu say..."I Love U...so dgn muka tebal Jay Emm jerit...SS!!!! I love U eheheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Finally! You said that! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. heeeeee...malu tutup muka!!!!..kalau bebudak Farrah, CT, Suida dan Deanna baca statement ni..ohh...malu nyaaaaaa

      Delete
    3. muka tebal kena tahan kena keji... keh keh keh...

      Delete
    4. Kena ada password eh bru dpt sticky notes tu?? Canggih nyeeeee....hehehehe

      Delete
    5. Alaaa...JM..tetiba lak nk malu..kita dh lama tau laaaa....hahahahahahah

      Delete
    6. hamboi dah ada password pulak baru dpt sticky note comey lotey cenggitu. nak kena ckp i lap u kat embak es es baru leh dpt ek? meh nak jerit jugak lah.

      embaaakkkkkkkkkkk es es!!!! i lap youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! hahaha

      *lama x dpt buat kacau. hadoi rindu T___T

      Delete
    7. Yeahhhhhh! Cik Ana kembali ke blog SS! Missssss uuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

      Delete
    8. Welkem bek ana n zarul....nk kenalan leh? Hahahahah

      Delete
    9. ZF Kontena dah muncul! Dah muncul!

      Delete
    10. Sis JM naper nak malu pulak? Jerit I lap you kat sini je,...petik balik kata SS sebelum ni,...nasib baik SS tak suruh kol 999 :)

      Delete
    11. oohhh mai² sapa nak berkenalan ngan saya..single lagi ni...

      Delete
    12. aduhh lekat nama kontena tu..hahahah

      Delete
    13. Zarul..nk berkenalan kena single ja ka? Hahaahaha

      Delete
    14. Kak JM malu tapi mahunhahahaa

      Delete
  6. budak tecik perempuan tu...cara duduk tu..cara duduk kalahkan model Tyra Bank!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak kecik pompuan mana plak???? Jantan laaa tuh!

      Delete
    2. budak sebelah Kanan tu Jantan...ingatkan BAPOK...ahahaah

      Delete
    3. u kena test mata! ha ha ha... jantan betina tak kenal... Meme Parohhhhh!

      Delete
    4. ce tgk....cara dia duduk tu...silang pangku lagi..tgk jari dia tu,,jari dia..bukan main lagi..so i tertipu heeee....lutut dan betis...licin...kalah

      Delete
    5. kalah betis i yg bunting padi nih

      Delete
    6. u bunting padi ke bunting kerbau? keh keh keh...

      Delete
    7. Biar betui JM....pompuan ka? Mcm laki jerrr....ekk??? Ke sy pon kena test mata? Hahaahhaha

      Delete
    8. Deanna pun nampak cam laki...hatooii..JM meme prob arghh camni...yg sebelah kiri tu conperm lelaki

      Delete
    9. SS ni pon Jay Emm kata laki! Sampai ati!

      Delete
    10. Apsal budak lelaki tu ada seekor burung kat tangan dia?

      Delete
    11. Sis JM, budak lelaki lahhh. Betis licin sebeg belum cukup umur hahaha

      Delete
    12. Budak lelaki tu belum tercemar! Kah Kah Kah...

      Delete
    13. ohhh...ahahaha...i tertipu dengan jelingan budak tuuuuuuuuu

      Delete
    14. Ada org laki xde bulu betis hihihi licin supo budak tu la..

      Delete
  7. Jumpa x sirap dan mee bandung di Floating Market tu..ke jumpa mee kolok je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini kalu si kari baca... menangis kari... bukan mee kolok laaa yunkkk! mee kocok laaa! ha ha ha... mee kolok kat sarawak!

      Delete
    2. mee kocok tak sempat makan, tak siap2 lagi dikocok..dapat makan mee ayam jer.

      Delete
    3. dikocok? ha ha ha... macam nama lagu je.... he he he...

      Delete
    4. Amboiiii...kt bandung pon ada mee kolok kee?? Hahahahahha

      Delete
    5. ada lagu tu..dikocok kocok..

      Delete
  8. Kawah putih!!!!!....bau busuk cam KENTUT!!!! JM dgr dari org lah sbb belum ke sini lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkkkk! Dua kali gi Bandung tak sampai Kawah Putih??? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. sob sob sob......BELUM!!!!

      Delete
    3. x pegi pon x pe... jauh gilerrrr!

      Delete
    4. agak2 antara bau busuk kawah ngan bau kentut.. mana busuk lagi..

      Delete
    5. Jay Emmmm!!!! JAWAP soalan si kontena nihhhh! Kah kah kah...

      Delete
    6. SS pergi dua-dua tempat ker kawah putih ngan tangkuban perahu...akak dapat pergi satu jer, tak tahan jem yang tak bertemu roti...buang masa dalam kereta.

      Delete
    7. nasib baik x bertemu ruas! kang mana nak cari lengkuas! ha ha ha...

      Delete
    8. sis jm xbrani jawab la..sbb kentut dia lagi bucuk pa... hihi

      Delete
    9. Bontot Jay Emm bersiul! Kah Kah Kah...

      Delete
    10. tapi kalo x pi nanti orang x caya kata da sampai bandung hehehe..

      Delete
    11. ZF : nak ciom tak..KENTUT selepas 5 hari tak 'MELABUR"!

      Delete
    12. pergghh.. 5 hari xmelabur..kalau bau tu..boleh muntah segala isi perut tu

      Delete
    13. MUNTAH ok lagi...risau kojol terus

      Delete
  9. Tangkuban Perahu...arghhh.....x sabar nk tahu cite misteri nusantara tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk... Jay Emm kan dah dua kali pegi! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. JM pergi shopping je..misteri kenapa duit tetiba banyak habis adalah.

      Delete
    3. Nak story Mbak Jambu Tangkuban Perahu pleaseeee!

      Delete
    4. ada cita baru ka..Tangkuban Perahu..xpernah dgr

      Delete
    5. Tu bru citer tangkuban perahu..lon sampan lagi..byk citer tuuu hahahah

      Delete
  10. Habiskan entri Koya Kak Nam tu dulu pastu baru cite Mbak Jambu ni...pastikan ada pakai baju PINK barulah Jaaaammmmm Buuuuuuuuuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sokong JM, jambu air warna merah, guava pink atau jambu ijo mbak ini.

      Delete
    2. Tunggu... Tungguuuuuu next entry... Ha Ha Ha....

      Delete
  11. yeaayyyy....dah baca entri ni baru tgk buletin utama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buletin Utama tu jangan tengok.... Dengar aje... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ada lagi ke orang tengok buletin utama? (statement berani mati dari orang keje ngan media prima)..hjahah

      Delete
  12. ya ampun!!! biar betik...JM ni komen ke ko byk main hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF dah muncul....dah habis perak tikal?

      Delete
    2. perak tikal? ok paham dah..
      lagi two weeks lagi ja...membilang hari ja

      Delete
    3. kiranya lepas 2 mggu..habislah BLOG kena BOM!!!

      Delete
    4. skrg dh start tunjuk taring dh..main anset depan bos.. hahaahah

      Delete
    5. hamboiii!!! itu main henset depan bos or ber msg ngan bos kih kih kih

      Delete
  13. Replies
    1. idung pon berasap! ha ha ha...

      Delete
    2. idung berasap??? mcm naga x?? hihi

      Delete
    3. Telinga tak kuar asap sama?

      Delete
    4. ekzos berapa lama x servis!

      Delete
    5. mesti lama betoi tuh tak servis..

      Delete
  14. Ok...komen dulu baru sambung baca...hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm pernah berlaku pada saya ja mcm ni...

      Delete
    2. Korang boleh jadi geng! Keh Keh Keh...

      Delete
    3. hahahahah....ni bkn komen dah..tp komain lagi

      Delete
    4. Hahahaa..SS ajak komain haritu zarul

      Delete
  15. Waaahhh...dh de entry baruuu.....leh tggu entry JM lak pehni...hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emmm... Tengok si Kari nih...
      * Nada mengadu domba! He He He...

      Delete
    2. Eh..kita mmg suka ngadu bomba...eh domba....kebabomm hahahahah

      Delete
  16. Jap...nak jwb...sy laa rindu kat SS...hahahaah...sila jgn muntah...ok nk sambung baca lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alien ke pe nih... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahahaah....kalau hijau alien...kalu FINK??? JM???? ok cepat larikkk hahahahha

      Delete
    3. Alien dengan Jay Emm tak jauh beza... Seakan-akan sama... Keh Keh Keh...
      * Matilah kutuk2 sweetheart... Ada ni kang kena cubit... He He He....

      Delete
    4. kah kah kah...kena babab ngn JM kang....bek larikkk....tp mengah lak nk lari...mkn kari byk sgt...hahahahaha

      Delete
    5. Kah kah kah...dalam dok kutuk tu pun sayang kita kan SS..ke u ngomong kosong je

      Delete
    6. Nak taw ikhlas ke tak... Bagi phone no... Ok Jay Emm?

      Delete
    7. senang jer nk tau ikhlas ke x kan SS....hahahhaha

      Delete
  17. Sy tingin nak g kawah tuhh....tp bila ntah dpt pg....sedihnyeeee....huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kari... Oooo.... Kari... tak yah laa gi kawah.... Gi nyoping je laaaa... Beli kedai kainnn! Di ulangi! Beli kedai kainnnn! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. jakel promosi ni...p beli kaihhh

      Delete
    3. SS....harus laa sedihhh...coz tgk mcm best jer g kawah tuu.....agak2 de gulai kawah x kt situ....frust laaaa....nak gulai kawahhhh....huhuhuhu

      Delete
    4. emangnya kalau g sana jd jutawan boleh bli kedai kain ya embak jambu? Hahahahahaha

      Delete
    5. Dasar dasarin loh.....enak aja kalau bisa beli kedai ya kann .....hahahahaha

      Delete
    6. awatnya xyah pi ? adalaaah tu kata misteri kan hehe..
      kalo CT pun nak pi nyopping saja ahak ahak..

      Delete
    7. rindu laaa.. singgah sini tengok orang tak ada kat rumah.. sayu huuuu..

      Delete
    8. Ayat manis Sitiroro! Hepi besday!

      Delete
  18. tudiaaa siap teaser daaaah.. layan =) cepat2 Mbak sambung ceritanya..
    guwe tunggu part shopping kekeke..

    selamat berehat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shopping je laaa yang di ingat ekkk... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. nak nengok hasil tangkapan..

      Delete
    3. beli kaij buat baju raya ka.. cukup meter x kat sana kain tu

      Delete
  19. Assalamualaikum,,,

    Bandung best shupping kain kat pasar baru... seronok beronok2 shupping sampai terlebih muatan. Adik jambu SS mee bandung dan air sirap bandung banyak kat muor ye... tak yah pi bandung. Bilalah nak pergi lagi... sekali pergi tak puas nak pi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Pasar Baru tu SS gi on first day... Hu Hu Hu...

      Delete
  20. salam. hee memey di bandung tiadalah bangunan yg lebih tinggi dari kraton jogja yee., kihkih

    fantun pagi kemis sateww.,
    pergi ke bandung naik air asia,
    naik air asia gi ke bandung,
    wahh cantekknya HH matcham biasa,
    smpi skrg wak masih terlopong., kihkih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kraton Jogja????? Itu tak tinggi laaa Wakk....

      Delete
    2. Wah puji HH? Adeussssssssssssss...SS x jelez keww

      Delete
    3. harhar2 SS takyah jelez, nih fantun lagikk .,

      dua tiga kucing berlari,
      kucing yang jambu entah dimana,
      ke bandung sudah, kat skudai la ni ;p
      ole ole bandung wak mana? kihkih2

      Delete
    4. Apa nak diharap ole ole seberang.. Kat sini pon banyak! Kah Kah Kah...

      Delete
  21. tempat apa yg berasap tu..Kolam air panas ka SS?Kolam berasap.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida sanggup ke nak berendam dalam tu...dari jauh dah bau mcam ta*&%$ keh keh keh

      Delete
    2. kawah gunung...huhuhu...bau ape tu JM??? hihii

      Delete
    3. Kat Baling pun ada air panas..hehehe...
      bau busuk ka, eeewww..melawat situ wat pa.. fening2..

      Delete
  22. SS nak habiskan cerita Koya dulu kan.. cepat2 habiskan Koya, tak sabar nak ke bandung pulak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong abiskan boleh? Ha Ha Ha....

      Delete
    2. bagi draft..T i karang entry versi 3 suku I.. hahahaa

      Delete
  23. Adeh..gigih boh kad utk JM tu yg Mak tahan nih. Mana nk dapek kad sweet gitu display background awan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk edit je laaa Makkk... Buang nama Jay Emm.. Boh nama Makkk.. Kah Kah Kah....
      * Abislahhh kena cubit lagi dengan Jay Emm... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. si "mak' tu mesti lah malas nk edit semua tu..dia minta yang BARU!!!...

      Delete
    3. Itu bukan kad... Itu sticky notes... Hu Hu Hu...

      Delete
    4. bertambah manis lah si Jari Manis...dpt ikut mbak jambu ^-^

      Delete
    5. kih kih kih...sweet finger u oulsss

      Delete
  24. adusss....mbak jambu!!! ganteng..

    ReplyDelete
  25. mbak jambu!!! x sabo nk tgu next story....

    ReplyDelete
  26. wow! merata ss berjalan dalam sebulan.. tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebulan? Silap orang nihhhh.. Ha Ha Ha...

      Delete
  27. Tak sabarnya nak tunggu cerita Mbak Jambu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh... Kena tamatkan kisah Kak Nam dulu...

      Delete
    2. Ok..dh bwk popcorn nk baca citer kak nam hahahah

      Delete
    3. itulah bila laa nak sambung ceritanya..

      Delete
  28. mee bndung kat sana sedap tak sis?

    ReplyDelete
  29. saya tak dapat cari mee bandung dan sirap bandung le ?

    ReplyDelete
  30. haii Mbak Jambu.. heheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii Ning! Nak ngorat boleh? Kah Kah Kah..

      Delete
  31. kretip beno mbak jambu... suka lah tgk sticky notes tu!! ^-^

    ReplyDelete
  32. knapa mbak jambu smakin ramping??? mkn jamu ke kt Bandung???

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...