Wednesday, 27 May 2015

Kembara South Korea - Gyeongbokgung Palace

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Amboi... Amboi... Amboiiiiiii... U'ouls...
* Nada Azwan Ali..

Kemain lagi dok komen ngutuk2 aku pasal kes zip seluar terbukak tu ek...

Ampehhh je!

Ada yang siap tanya spender aku kaler apa... He He He...

Haaaa... Meh sini aku bisik kat cuping telinga busuk tu....

Aku pakai spender kaler PINK! Ko hadoooo? Kah Kah Kah...

Jay Emm mesti bangga aku pakai PINK! Ha Ha Ha...

Sejak aku kantoi pasal lupa tutup zip seluar tu...

Keje aku sepanjang jalan....

Dok menarik2 t-shirt kasi tutup sampai bawah zip... Ha Ha Ha...

Kalu tak... Jangan harap aku nak pakai baju kemas2...

Ye! Aku memang serabai!

Tapi tak selekeh ek...

Bukan seorang pengemas!

Motif hidup aku... Janji aku pakai baju...

Tak bogel atas jalan.. Keh Keh Keh...

Sengal laaaaaa... Tak memasal! Haishhhh!

Dari National Palace Museum Of Korea...

Aku just menapak sekangkang monyet je ke Gyeongbokgung Palace...

Baru laa budak ni pakai baju kemas skit... Kalu tak mesti selebet je budak ni kan... He He He...

Depan pintu masuk Gyeongbokgung Palace...

Seperti biasa...

Aku tak masuk pon Gyeongbokgung Palace ni...

Aku just sight-seeing kat luar aje ek...

Just lalu tabik hormat gitew..

Kenapa tak masuk?

Sebab...

Aku malas!

Dan aku dah jemu pegi tempat2 yang more or less sama macam ni...

Bak kata Pak Maon dalam filem Do Re Mi "Balik-balik... Onde-onde... Karipap... Mee Siam... Sampai aku naik jelakkk!"... Ha Ha Ha...

Lagipun... Aku rush hour...

Banyak tempat lain aku nak cover...

Senang citer...

Aku just nak tinggalkan jejak!

That's it!

Jadi...

Aku tak boleh nak cerita lebih2 pasal tempat ni...

Kalu nak tahu sejarah or latest info...

Sila lah terjah kat SINI...

Marilah layan gambar aje ok?

Dari sudut sini...

Kasi zoom skit bumbung...

Kalu nak beli tiket masuk... Boleh lah beli kat sini...

Silalah zoom in untuk info tiket dan opening hour...

Nak beli Gyeongbokgung Palace Guidebook cuma KR 500.00 je... Aku tak beli pon... Sebab aku malas baca buku! Aku bukan ulat buku... Aku ulat blog... He He He...

Di kejauhan...

Ini gate masuk paling depan untuk ke Gyeongbokgung Palace...

Kak Nam jadi Mak Guard jaga pintu pagar Gyeongbokgung Palace... Ko mampu ada Mak Guard yang tampan anggun kacak jelita macam ni? Ni namanya posing cover zip... He He He...

Ni kat luar Gyeongbokgung Palace...

Tu diaaaa... Pengawal Istana.. Hensem? Hensem tang misai janggut... He He He...

Dorang ni... Muka serious je... Takut jugak nak cari pasal... Kang tak memasal kena pancung! Kak Nam tak mahu balik Malaysia tanpa kepala... He He He...

Sebahagian pengawal yang tercicir kat belakang...

Penuh dengan sejarah...

Jom kite ke tempat lain...


Bersambung...

90 comments:

  1. Spender pink? Err..renda-renda adoo tak? (ni baru betul jaga sampai dalam seluar sepentot orang)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makk kalu nak renda-renda... Ropol2 macam langsir... Mak kena tanya Jay Emm... SS tak tahu... Sebab SS pakai cawat besi! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Mak oh mak! Klau suar dlm cam langsir tu JM je yg pakai klau SS yg pakai mmg hilang kemachoan dia tu

      Delete
    3. hahaha spender PINK ya.. tak macho laa pakai PINK..

      Delete
    4. Akak macho ni kat luar je JM..dalaman dia termasuk spender ada unsur jiwang dan bunga..ngaku cpt SS

      Delete
    5. Mak kalu buat provokasi memang menyeramkannn... Haruslah mati2 tak mo ngaku! Kah Kah Kah...

      Delete
    6. cawat besi??? hahhaahahaa.... kunci mange solec tak..??

      Delete
    7. Pakai tombol pintu... keh keh keh...

      Delete
    8. besarnya pakai tombol pintu.. hehehe..

      Delete
    9. spender pink ada hello kitty =P

      Delete
  2. Betul SS punya pemikiran..tak masuk pun takpo. Mak nyosal jang masuk dalam tu, tiket dah ler sampai Rm10..lagipun pengawal raja tuh berkawat sampai luar still boleh tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu ler... SS pikir 80 juta kali nak masuk... 10 henget tu baik buat bayo teksi je makkk.... Kah kah Kah...

      Delete
    2. Kalau JM masuk nk menggedik like princess kat dlm tu

      Delete
    3. SS agak taik idung masin disitu. JM kan ratu Pink jadi Mak dah tau kegedikan tu akan berlaku hehe

      Delete
    4. Mak oh Mak!!! kalau x gedik bukan JM namanya kih kih kih

      Delete
  3. Perasan x Pegawai istana mika tinggi? Slalu nmpk org korea rendng2 ja tp yg ni mmg tinggi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka dorang pon sebenarnya macam tak pure korean...

      Delete
    2. Nepal ada Luna pon ada... keh keh keh..

      Delete
  4. Takleh posing dgn pengawal istana eks...? seriyus nya oppa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti laa... Takut kena pancong... he he he....

      Delete
  5. kaler pink rupanya..hahaha.macam orang tengah shooting je SS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang tengah kawat... Tak pasti laa kalau dorang pakai cawat.. he he he...

      Delete
  6. colourfull baju pengawal tu.. garangnya muka..kak nam mak guard pintu, leh lah join pengawal tu tapi kak nam kacak jelita pada depa.. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya Kak Nam tak de misai dengan janggut... Kena pinjam Wak Doyok laa kot kalu nak ke sini lagi... Keh Keh Keh....

      Delete
  7. tak menarik sangat ek tempat ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tak menarik tapi dah jemu... he he he...

      Delete
  8. dapat tengok upacara tu pun OK... .

    ReplyDelete
  9. asalamualaikum ss...

    eh apa tu yang warna pink...hah tak zip lagi...haha...

    acah je...kan dah zip masa entri lepas...
    :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Kak Yan... Ha Ha Ha... Takut terburai lagi...

      Delete
  10. Komen dulu...baru smbung baca....hahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan dah cakap... Bukan komen... komain... Kah Kah Kah...

      Delete
  11. Ulat blog ehhh...igtkan ulat gonggok...hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulat gonggok ok lg... Jangan ulat bongok... ha ha ha...

      Delete
  12. Mcm best plak tgk pengawal tu pakai baju warna warni cenggitu...ceria jerrrr....pastu leh berangan scene citer korea kat situ....eh jap..situ mmg tpt slalu org wat pelem n drama kan??? Hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu kena tanya Jay Emm... Sebab semua drama Koya dia layan... Dia lebih otai... Otai masih berbisa... Jangan derhaka cakap otai... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. wak lat eh wak mustar menang rm100k tau mmg masih berbisa! Klau dia masuk meminang JM setuju!!!!

      Delete
    3. wak lat menang 100k? bagi2 kat bini dia... anak2 dia... family dia... tolak gst... pe je yang tinggal? Suar dalam pink je laaa buat hantaran! sekali dengan GAMBAR iphone! keh keh keh...

      Delete
    4. hahahahahha.... lawak statement SS... punye la die tanak sis JM beralih arah... =p

      Delete
    5. yunk ooo yunk..Wat Lat buat apa? Wak MUSTAR arghh!!! OTAI MASIH BERBISA...

      Delete
    6. Luna...si SS tu tgh merajuk ngan JM huhuuh..pastu dia marah sbb JM curi HATI nya....dia tak tahu....dia yang CURI HATI JM dulu hahahahaha

      Delete
    7. Dah nak beralih ke Luna.. Kah Kah Kah...

      Delete
  13. Replies
    1. Sahhhh! Sahhhhhhh! Ini memang geng Jay Emm nih... Pantang sebut pink je mesti datang! Kah Kah kah...

      Delete
  14. suar dalam ping????? isshh so cute...ada gambar smile tak?

    ReplyDelete
  15. kalau dah suar dalam ping mestilah baju kecik pun ping kan....ishh...bertambah2 suwiittttt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempurung kelapa spray dengan cat ping... Ok tak Jay Emm?

      Delete
    2. kalau tempurung kelapa cat PINK....MANTOP!!!...kalah che ta

      Delete
    3. Che Ta tak muat tempurung kelapa... Dia dah tahap sarung nangka... keh keh keh..

      Delete
  16. dh 3 kali pegi still x sempat jejak sini...nampaknya perlu repeat lagi semata2 nk pegi Gyeongbokgung Palace ni...tapi bukan ke 80 juta kali tau hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak 80 juta kali kena berskandal dengan salah sorang pak guard situ... keh keh keh....

      Delete
    2. hahhaa... haaa.. nampak tak... nampak sangat sis JM nk balik kg korea die lg.. heh heh heh

      Delete
    3. Luna....SSSHhhhhhhhhhhhhhh!!!! hihihi

      Delete
  17. 4 keping gambar tu...gambar kak nam jee...kak HH mana? kak HH?...dia pegi mengorat pengawal berjanggut dan berkumis tu eh...matilah kalau HH baca komen nih

    psst :HH jgn marah i gurau je...takut kena pancung bak kata SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan ni... SS jawap next entry... He He He....

      Delete
    2. HH yang tukang amek gamba laaaa... kne buli ngan SS.. =D

      Delete
    3. Kak HH tolong ambiktgambr kak nam suka selfie

      Delete
  18. Ohh maiiii. Jelesnyaaa tengok SS jenjalan. Hahahaha

    ReplyDelete
  19. SaYA AKAN KE SINI BULAN JUN 2015..CANTIK SANGAT TEMPAT INI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye abam MKL... Dah 80 juta kali mention... Gurau je... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. ahahahaha...selagi dia belum pegi selagi tu lah dia mention..Abe MKL.....JM nk pegi early Jun....jumpa di sana ya hihihihi (yang PROPA..jgn percaya)

      Delete
  20. Sama lah kita....istana2 mcm ni mmg kalau masuk pun cukuplah satu istana shj dan sekali shj...ambik gmbar kat gate besar tu sgt perlu....hiksss

    ReplyDelete
  21. MAsuk lsit dan tak tahu bila nak terjah.

    ReplyDelete
  22. depa tu belakon ke atau betui1 pengawal kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam berlakon kan... Tapi memang pengawal betul..

      Delete
  23. hahaha.. amboi, menapak sekangkang monyet ye SS..

    ReplyDelete
  24. alaa... dalam die bukan ade ape pon.... nnt luna up gamba sket....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna : berkurun tunggu...last2 cite BATAM yg kuar

      Delete
    2. Luna kedekot tahik idong masin nak update citer koya dia! ampeh je! keh keh keh...

      Delete
  25. Wah spender kaler pink sweetnya

    ReplyDelete
  26. Tak senyum pun pegawai istana tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih baik x senyum... takut kang dia ajak balik umah dia... ha ha ha...

      Delete
  27. bila tgk pengawal tu , teringatlah kat pengawal depan istana agong . bebudak th bergambar dgn pengawal tu pi selak sana selak sini . mrk ingat patung agaknya . kami yg tgk , ketawa sakit perut tau . pengawal tu lak , kejap senyum kejap serius ... lepas ni kenalah ss paka t shirt yg cover zip ya ... heeee ... org korea kan dah biasa tgk perempuan pakai skirt bila tonggek / duduk nampak spender . x kan lah nampak zip off pun pelik ke kesian kat ss yg tak perasan ... sabor je lah ... oklah dah stop citer pasal zip . kang merjuk ss x nak mai blog saya lak ... heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiiii2... nak kena babab nihhh... ha ha ha... leh tahan nakal jugak vee ni mengusik ehhh... ha ha ha... jangan risau! SS pakai cawat besi... kah kah kah...

      Delete
  28. alamak xyah masuk eh ? hehehe.. ok duduk luar pun nampak pengawal berkawad eh ? okay lah gitu.. ignatkan ada something special kat dalam tu ke miahaha..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...