Sunday, 17 May 2015

Kembara South Korea - Itaewon

Entry sebelum boleh baca di SINI...


Lokasi terakhir untuk hari ke 3 di Seoul ini adalah menghabiskan masa yang berbaki di Itaewon...

Diulangi... Itaewon ek... Bukan Ju On.. He He He...

Nak buat apa kat Itaewon tu?

Aku nak memanjakan tekak! Ha Ha Ha...

Jom! Ikut aku!


Directions :

1. Naik Line 6 warna brown...
2. Stop Itaewon Station...
3. Exit 4...


Disebabkan aku gerak dari Dongdaemun History & Culture Park...

So... Aku kena transit kat Yakau Station..

Kemudian...

Naik Line 6 menuju ke arah World Cup Stadium...

Stop kat Itaewon Station...

Fahami Line indicator seperti ini... Senang! Tak kan sesat punya...

Keluar ikut Exit 4...


Keluar aje dari Exit 4...

Aku tercangak!

Sebab...

Aku rabun malam! Ha Ha Ha...
 
Somemore orang terlalu ramai berpusu.... Nanti berlaga susu... Ehhh! He He He..

Landmark yang sepatutnya mudah! Aku tak nampak! Adeiii...

HH tanya aku "Nak ke kiri atau ke kanan?"...

Sekali lagi...

Aku terpingga!

Aku jawap "Apa kata kita ke kanan dulu... Jalan nak ke Muslim Street tu sepatutnya tak jauh dari Exit 4 tu"...

Aku jalan... Jalan... Jalan... Tak jumpa simpang nak ke Muslim Street tu...

So... Aku assume sepatutnya dari Exit 4 tu kena amik ke arah kiri...

Tapi...

Sebelum tu...

HH sempat tanya seorang Eonni yang berniaga kat tepi jalan...

Antara dialog busuk HH dengan Eonni tu...

HH tanya "Muslim Street eodieyo?
* Kat mana Muslim Street?

Eonni tercangak2 pikir mende apa muslim street tu?

Pastu Eonni tanya balik "Islam?"...

HH jawap "Ne"...
* Ya...

Eonni pon tunjuk arah yang bertentangan...

So... Memang betul u'ouls...

Keluar dari Exit 4 tadi mesti ke kiri ok! Betul2 sebelah trafik lite....

Inilah suasana yang berlaku... Mari kita melintas! Betul2 kat Exit 4 tadi...

Jalanlah sehingga nampak bangunan ini...

Ikutlah jalan ini... Jenuh ok! Jalannya berbukit... Menonggek2 bontot Kak Nam nak memanjat bukit.. Iskkksss!



Ada National Foods Mart...

Agak klise kalu aku nak beri caption pada gambar ini... Sebab... Kebanyakan orang akan kata "Siti Sarah Raisuddin bukak restaurant kat Koya???"... Klise ok! Klise! He He He...
* Statement carik pasal..  Keh Keh Keh...

Tu dia Murree Halal Korean Muslim Food... Jom kita masuk!

Buku menu...

Sekali lagi...

Agak klise kalu aku nak cerita pasal menu...

Sebab...

Tekak manusia tak sama...

Kang aku cakap sedap... Ko kata tak sedap...

So... Aku tak nak rate pasal makan... Takut overate!... Nanti kang tak memasal orang rasa nak telan aku pulak! He He He..

Tak pon... U'ouls baca lebih details dalam blog my sweetheart Jay Emm kat Entry SINI... Dia tayang pinggan kosong je kat u'ouls... Lagi kejam dari aku... Kah Kah Kah...

Bila u'ouls dah sampai sini nanti u'ouls akan bukak jugak buku menu ajaib tu... Hu Hu Hu...

Cuma dari segi budget...

Silalah sedia duit minimum antara KR 10,000.00 hingga KR 30,000.00 untuk hidangan yang agak mengenyangkan untuk berdua... 

Ada air masak 1 jug disediakan sekali... Tapi kami order jus... He He He...

Kami cuma order 1 set Bul-Go-Gi share berdua... Tapi extra nasi...

Yes! Style aku makan dengan HH memang macam tu...

Kami order 1 menu dulu dan share berdua...

Kalu sedap kami tambah lagi...

Kalu tak sedap...

Kami just habiskan apa yang ada aje...

Jangan tak caya u'ouls...

Dalam satu2 masa yang kami ada...

Kadang kami boleh pegi lebih dari satu restaurant untuk merasa satu2 menu aje...

Yes! HH memang food lover tapi cerewet...

Kalu dia rasa tak best dengan tekak dia... 

Maka... 

Aku laa yang kena jadi mesin pengisar yang akan menyumbat semua dalam perut aku untuk dihadam dengan begitu sempurna! Ha Ha Ha...

Aku plak jenis yang pulun apa aje...

Dengan syarat... Part nasi kena panas!

Yes! Aku tak suka nasi sejuk...

Patah selera!

Melainkan kalu terpaksa!

Masa makan kat Muree ni...

Si HH kurang makan...

May be sebab mentaliti kot... Sebab kat Office dah ngadap Korean hari2...

Dan ada kantin Korean Food Halal...

Kalu nak cekik hari2 pon boleh.. Free aje...

Tapi dia malas...

Aku spend KR 26,000.00 untuk berdua dengan HH...

Nampak tak nasi tu... Nampak je macam banyak... Tapi sikit ok... Aku rasa kalu lelaki yang makan... May be tak cukup... Dan aku pulak dah muak makan nasi... Aku tak abis makan pon nasi tu! Just telan kimchi sambil sibuk layan wifi free dan laju kat sini... He He He...

Dalaman restaurant ni...

Lepas makan...

Aku just menapak hingga ke hujung jalan pegi Masjid Jamek Seoul!

Ini dari arah pintu belakang... Ada tangga di sebelah kiri untuk naik ke atas...

Pemandangan dari sini plak...

Pemandangan dari sudut ini...

Allah maha besar...

Masa aku tengah sibuk2 amik2 gambar kat Masjid....

Tetiba HH dok mengomel pasal stress dengan kerja...

Masa dia dok sibuk bebel2 tu...

Aku buat tak reti je...

Then...

Aku ajak dia jalan2 kat sekitar Itaewon ni...

Masa nak patah balik ke jalan besar...

Aku tengok HH monyok lagi...

Dah nape Minah ni...

Asik merajuk aje...

Then...

Aku tegur dia...

Aku tanya dia "Nape nih? Diam monyok je muka tu?"...

Dia tak jawap...

Then... Aku paksa2 dia cakap!

Mulalah dia membebel... He He He...

Rupanya dia marah aku tak pay attention luahan perasaan dia pasal masalah keja dia masa kat Masjid tadi...

Lorrrr! Aku ingat dah abis kat situ aje...

Jadi... Aku dengar masuk ikut telinga kiri...

Mantul2... Tak masuk2 kuar ikut telinga kanan... Keh Keh Keh...

Rupanya ada sambungan pulakkk!

Aku gelak2... Ha Ha Ha...

Then...

Dia bertempek "Malas laaa nak cakap dengan ko nih! Bukan ko dengar pon!"...
* Mencuka...

Aku sengih tanpa rasa bersalah...

Kening HH dah start bercantum macam Elfira Loy...

Aku pulak buat muka Ramlah Ram dengan lagunya siapa yang bersalah... He He He...

Sepanjang jalan...

Perlahan lahan...

Aku reverse psiko dia balik...

Sebab nak marah dia pon aku tak mampu...

Lagi pon aku dah janji tak nak marah dia tak tentu hala macam dulu...

So... Cara yang terbaik adalah...

Dalam nada lembut... Aku sarcastic! He He He...

Aku beritahu dia macam ni "Kita datang Koya ni nak holiday kannn... Nak enjoy kannn... Tak rasa rugi ke datang jauh2 tapi bawak masalah keja masa bercuti? Ko ingat travel kita ni company ko bayor ehhh???? Duit sendiri ok! Berbaloi ke sampai nak stress2 macam ni?"...

Haaa... Nampakkkk? Nammmmpakkkk? Naaaaammmmpakkkk? Kak Nam sengaja tanya soalan2 membunuh!

Terus terdiam minah nih!

Aku torcher lagi "Boleh tak fokus pada travel ni buat masa ni... Lupakan dulu hal2 keje ke... Kawan ke... Boss ke... Even kapal nak karam pon... Pedulik! Bukan tak boleh tangguh pon keja tu... Kalu nak fikir hal keje... Sampai kiamat pon tak akan habis... Kita kat sini tak lama... Kejap aje!"...

Aku sambung lagi "Boleh tak... Kita gunakan sepanjang hari kita kat Koya ni... Kita betul2 enjoy! Sianlah kat aku ni... Gigih kot buat itenary... Plan tu ini nak buat ko happy"...
* Kak Nam dah start buat muka Beribu Sesalan... Bukan muka Ning Baizura... Bukan juga muka Sheila Hamzah... Tapi buat muka rentung Aci Jaclyn Victor... U'ouls bayangkan! He He He...

Dia rasa terharu... Mata dah start nak berkaca...

Terus dia rangkul lengan aku macam nak peluk aku kat atas jalan raya yang ramai orang tu... He He He...
* That's HH character...

Pastu hegeh2 say "Sorry! Sorry! Sorry!"...

Masa dia say sorry tu...

Terus aku terbayang Amir I'm Sorry Raja Lawak tu... He He He....
* Kalu Amir baca blog aku ni... Tolong lahhh bangga kembang setaman... Sebab jauh ku bawa wajah mu Amir ke Koya... Keh Keh Keh...

Aku gelakkan HH dalam hati... Tapi... Kena buat2 muka tarik harga... Tak boleh tunjuk yang kita care pasal dia... Nanti dia makin ngada2...

HH... Ohhhh... HH...

Macam2 perangai ko kannnn nak menguji Uji Rashidkan kesabaran aku...

Sesedap dia nak buli aku balik!

Mentang2 lah aku nak tebus salah aku masa trip Hong Kong yang lepas...

Manjang dia je pulun merajuk mintak dipujuk!

Ko amik kesempatan di atas kelemahan jiwa ku yang Rapuh Agnes Monica ini kannnn... Kannn.. Kannnn... 

Bongokkkkkkk laaaaa... Adeiii... 

Memang padan muka ko Kak Nammmmm! 

Dulu ko buat orang merayu dengan ko...Ego tinggi melangit!

Sekarang... Terimalah pembalasan si pitung!  

Bertabah ye Kak Nammm... Bertabah selamanya! Ha Ha Ha...

Jalan turun bukit... Nampak tu si HH berdiri merajuk kat situ... He He He...

Menuju jalan besar...

Kami singgah Souvenir Shop ini...

Minah ni dah ceria balik dan menyoping tak hengat dunia! He He He...

Aku rasa... Harga barang kat kedai ni lebih murah kot dari kat Arirang Souvenir Shop... Ke sama?

Aku kan...

Sebenarnya frust nak termampos sebab tak dapat t-shirt Runningman size aku...

Aku pakai size M...

Tapi yang ada di Arirang dan jugak kedai ni cuma size S...

Mentang2 laaa... Nama aku S... Cuma S aje ada kat situ...

Mahu tak meraung aku kat situ??????????????

Bukan mahal naa pun baju tu... KR 5,000.00 atau lebih kurang RM 15.00 aje... 

Adoiiiiii!

Kak Nam kemurungan u'ouls!

Kalu badan Kak Nam yang size kenderaan berat ni pakai baju size kenderaan ringan mesti orang ingat Kak Nam berjalan pakai baju renang! Sebab sendat macam Fasha Sandha... Ehhh! Silap... Sedat macam sarung nangka!

Dah laa baju thermal aku sendat!

Sedehhhh!

Nanges nanges Kak Nam nengok babat 6 pack keliling pinggang!

Dah macam berjalan pakai boya! Ha Ha Ha...

Bila Kak Nam fikir2 balik....

Sampai bila Kak Nam nak caci keji badan Kak Nam yang macam tangki Jabatan Bekalan Air nih kannsss? Ha Ha Ha...

Tapi...

Aku beli jugak t-shirt Runningman size S tu... Boleh gitu?

So... Cabaran untuk aku sekarang ni adalah...

Menurunkan berat badan sehingga aku mampu pakai t-shirt Runningman size S tu!

Gigih kannnsssss? Ha Ha Ha...

I rela u'ouls! He He He...

Kalu tak...

Memang rezeki si HH laaa pakai t-shirt Runningman tu!

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Lagi laa sakit mata hingga ke hati kalu nengok si HH melaram Ramlah Ram sarung t-shirt Runningman tu! Iskkssss....

Mesti kecik beso... Kecik beso... Mata aku nengok HH poyoooo! Ohhhhhh! Tidakkkkkkkkkkkk!

Aku mesti kurusssssssssssssssssssss! Aku nekad nak kurusssssssssssssss!

Doakan Kak Nam berjaya menyahut cabaran ini ye u'ouls! He He He...

Tapi...

Apa akan jadi dengan t-shirt2 Kak Nam yang bersize kenderaan berat yang satu almari kat umah tu?
* Tetiba tanya soalan bongok kat diri sendiri... Ahakksss...

Nampak tak? T-shirt Runningman biru peberet ku... Tulisan PINK u'ouls! Hilang kemachoan Kak Nam disitu... Iskksss!

Jalan agak jem waktu ni...

Jom balik!

HH sempat top up T-Money untuk kegunaan esok...


Dengan ini berakhirlah hari ketiga kami di Seoul...
* Ayat skema baca macam baca surat kabor... Ha Ha Ha...

Kita bersambung kisah merapu hari keempat pulak...

Bila nak sambung?

Tunggu laaaaa seabad lagi... Ha Ha Ha...

140 comments:

  1. yeayy....dah dapat guess mlm ni mesti ada entri baru jam 8pm..terus refresh...namfak x..i ternanti2 entri dari uolsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiiiiiii! Tak tengok berita ke? He He He..

      Delete
    2. tak tengok...DENGAR je hee...mata tgk blog

      Delete
    3. amboii kak JM siap tunggu depan blog nak baca entry terbaru dari SS.. hehehe..

      Delete
    4. apa barang tengok berita, kak JM baca berita online.haha

      Delete
    5. Mane Sal tahu he he he he

      Delete
    6. orang muda macam kak JM memang gitu..hehe

      Delete
    7. kih kih kih..muda ye!!! kembang setaman den!

      Delete
    8. Ternanti gak entri dari SS tapi xsempat sokmo

      Delete
  2. berlaga susu? no worris...tak TUMPah punya...JM jamin kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu bocor camne? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. bocor? ahaahhah...TAMPAL!!!!

      Delete
    3. kalau bocor apa lagi... tadah la

      Delete
    4. nak tadah???? kah kah kah...

      Delete
    5. tadah mulut ke ZF hahahaah

      Delete
    6. hahahahaha hadoi korang ni

      Delete
    7. pas2 nk tadah pakai apa lagi... tadah pakai mulut terus masuk melalui ank tekak..sihat tubuh badan..

      Delete
    8. Susu apekah??? Anmum kah?? Hahahahaha

      Delete
    9. Statement 'berlaga susu' ni buat saya gelak terbahak-bahak :)

      Delete
    10. dah Farrah faham ke heeeee

      Delete
    11. pakai pampers tadah susu hahaha

      Delete
  3. pengalaman JM 2 kali mkn di murree tu...hurmm....mmg licin sbb lapar dan portion sikit...harga? mmg mencekik darah...then last trip try mkn di Eid Restoran...DAEBAK!!! menu yg sama harga jauh lebih murah dan sedap...so say no to murree kalau ada trip ke sana lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok noted... Next time Jay Emm banje SS kan Eid ehhh? He He He...

      Delete
    2. ohh ada restoran lain yang lagi best ya..

      Delete
  4. setiap kali lalu depan restoran Siti Sarah tu pandang sepi je sbb pernah dgr review dari mereka yg mkn kat situ...masakan Indon...so pegi Korea haruslah cari makanan Korea katanya..ehh..pesal skema sgt komen nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Sarah London bukan sana..hehe

      Delete
    2. Siti sarah tu memang org indon ke??

      Delete
  5. pekerja cemerlang terbilang si HH ni..time bercuti pun masih risau pasal kerja..kalau JM...2 hari sebelum bercuti dh x de mood nk buat keje...hati dh sampai d tempat nk egi tu..hover kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 hari jek? Bukan 80 juta hari ke? Keh Keh Keh...
      * Soklan carik pasal...

      Delete
    2. kak JM, mestilah mood nak kerja hilang bila nak pergi bercuti nih.. kepala dah sampai ke tempat nak dituju mana tak hilang fokus nak buat keja..

      Delete
    3. badan kat mana? badan ahahaha

      Delete
  6. ala....jgn lah kecik sgt sampai leh pakai size S..jelez ioulss...skrg JM perlu pakai size L...huhuh..semua baju size M dah simpan dalam gobok..ottoke!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok... Nanti SS bagi Jay Emm baju size L.. He He He...

      Delete
    2. nak kurus tu senang! mulut tu tutup
      jangan bukan2... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Selamat sampai tanah merah batu 2 laaa..

      Delete
    4. kalo CT lagilah wakakkaa.. jangan kata nak tanya size.. jeling pun tak sanggup kat baju tu..

      sekilas ikan di lautan.. sudah ku tahu jantinanya.. sekilas ku pandang baju yang bergantungan.. sudah ku tahu muat atau tidak

      Delete
    5. Hahaha.. sekilas ku pandang ye CT..adoii pecah perut.. hahaha

      Delete
    6. Saiz S? Kalau CT ada gak dia main jeling2,...dapat kat saya, masuk sebelah lengan je lah huhuhuhu

      Delete
    7. sebelah lengan kira okey lagi dak Farrah..klau sis JM..hanya mampu IBU JARI je....(jgn percaya..ni propa je lebih) heheheh

      Delete
    8. Ekin saiz blh pakai L,XL ke ats

      Delete
  7. T-shirt Runningman BIRU tulisan PINK tuuuuuuuu...JM sukaaaaaa!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Winter boleh beli banyak2... Niaga kat Malaysia.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. bila nk p..nk order gak la..hihi

      Delete
    3. beli banyak2.. wat team RM malaysia..main sendiri2..hehe

      Delete
    4. Suida nk join team RM Msia?

      Delete
  8. "Dengan ini berakhirlah hari ketiga kami di Seoul..." kah kah ..kah kah..gelak terguling2 lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinjam ayat Makkk! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. skemaaa sungguh =P sejak bila ni wakaka..

      Delete
    3. tulis entry tu tak payah nak skema sangat..haha

      Delete
    4. ayat baca berita kak nam hahahaha

      *blm sempat nk khatam entry2 belambak yg sblm2 ni. hnss hnss kembang2 lobang idong*

      Delete
    5. nape jd skema plak tu...kikiki

      Delete
  9. asalamualaikum ss...wat apa je hujung minggu nie :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Kak Yan... SS tido jam 3 pagi... Bangun lewat... Dan sehari suntuk dok umah sensorang ngadap PC... Ha Ha Ha...
      * Pengakuan berani mati..

      Delete
    2. alahh baru 3 pagi tdo..awai lagi tu

      Delete
  10. Bila penat.. Senang nak sentap... Senang nak mengarok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sian kat yang tukang pujuk tu...

      Delete
    2. tp bila ngajuk gitu nmpak comellah si HH tu...

      Delete
    3. HH merajuklah lagi. Bior skill tukang pujuk makin advance :)

      Delete
    4. Amboiiii! Matilah SS kena pujuk je.... ha ha ha...

      Delete
  11. ada x tshirt running man gambar kwangsoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah laa running man... kwangsoo pulak.. mana satu nih? keh keh keh...

      Delete
    2. ZF pon mnat si zirafah ek...

      Delete
  12. ko takpi ke kedai EID yang hangat diperkatakan skng ni oleh anak-anak gadis mesia tu...sodappp gak foods dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ... Aku sebenornya tak tahu pon ada EID tu... Kolot giler tak aku? He He He... Masa aku kat sana si Jea je tag aku soh gi sana sini... Masalahnya aku dah terlambat nak plan... Hooooo sedehhhhhhh! Aku kena gi lagi laa nampaknya... Kena well prepared.... Study tul2... Tu laa bahana pemalas! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hooookeh noted !! mri kita cari kedai EID..

      Delete
  13. Lapar pulak tgk Bulgogi tu mlm2 ni, abislah diet saya cmni!

    SS, kedai souvenir ni kat mn? jln sama nk patah balik ke stesen dr masjid ke? Nmpk tshirt cam byk pilihan dr arirang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... Pi makan... Tambah kalori..

      Kedai tu kalu dari exit 4 just terus je... Kanan... Kalu kiri ke masjid....

      Delete
  14. nasib baik pandai psiko HH . mudah je dia hadam ... heheheee ... berapa tan susu tu . nasib baik tak tumpah ...bhahahaa ... demi running man , ss jgn mkn nasi . gantikan dgn roti je mkn dgn lauk pauk ... insha Allah ... chayok chayok babeh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terseksa SS ni Vee... Rasa nak nanges berdiet... Uhukkk Uhukkk Uhukkk...

      Delete
    2. SS kenalah jadi running woman kalau nk muat pakai tshirt Running man tu..haha.good luck!!

      Delete
    3. Jangan nak gelak2 sangat Cik Sal... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. Kak Sal, SS nak join team.. dia nak kalahkan ji ho.. hehe

      Delete
    5. Ji Ho tu sape? I olls kenal Gary je..haha

      Delete
    6. dalam running man bukan ada nama Gary ke?eh, jangan permainkan perasaan ku ini...hehe

      Delete
  15. Sambung...sambung...sambung...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabor dik nonn... gigil dah nih.. keh keh keh...

      Delete
  16. tak sabar nak menunggu sambungan cerita seterusnya.. huhuhu monyok jer tengok muka HH tuh..

    ReplyDelete
  17. Wah cayalah glamer tiang kat subway tu masuk blog..sekilas ikan di pinggan, sudah ku tahu PINK hitu untuk sapoooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makk... Slow2 skit sebut PINK tu... Kang ada orang bangga diri tak hengat... he he he...

      Delete
    2. ehehhemm...Ehhh Hemmm!!!! ish pesal tekak ni rasa gatal eh..minta HACK sebiji ahahaha

      Delete
    3. Kannnn dahhhh... SS dah cakap dahhh Makkkk... Makkk laaa nihhhhh... Kah Kah Kah...

      Delete
    4. Pink...Hanya aku cinta kau seorang (HACK) yer JM...

      Delete
    5. Mak!!!...pesal bijak sgt nih...HACKS - Hanya Aku Cinta Kau Seorang...kalau KISS ME?

      Delete
    6. Untung laa Makkkk orang tuuuu dah ada Cinta Hati... SS jugak yg melepasssss! Ha Ha Ha... KISS ME? tak tahu... Kalu KISMIS taw... Ha Ha Ha...

      Delete
    7. KISS ME tak tahu....melepas lah JM!

      Delete
    8. KISS ME slowly... he he he... he he he... he he he...

      Delete
    9. meh..JM tambah lagi satu C.A.M.E.L...dapat jawapan...dendiam je tau..simpan dalam hati heeee

      Delete
    10. Apa mende laa tu... Tak paham...

      Delete
    11. yunk ooo yunk...cer google

      Delete
    12. dah tapi x jmpe... bak sini... isksss...

      Delete
    13. Ciuman Aku Membuatkan Engkau Lemah!!!!...habislah kena keji lepas ni....komen lu***

      Delete
  18. SS nak kurus.. alamak..tercabar ni..
    SS jgn kurus sangat, nanti tak kacak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. padahal jeles klu SS lagi kurus..
      hahaha

      Delete
    2. Dah turun 5 kg lepas balik dari koya... Another 5 kg baru dapat berat zaman sekolah... Kah Kah kah...

      Delete
    3. habislah kak nam hilang kemachoan.. yg tggal keayuan sahaja..haha

      Delete
    4. SS mcm ner nk bgi turun berat

      Delete
  19. Replies
    1. Senyum laaa senyum laaa... Ahai cek mek molek...

      Delete
  20. Kak Nam oooi.. kemachoan tu dah lama ilang sejak berstokin pink ahahaha.. xpe jadikan motivasi untuk fit baju size S tu.. diorang ikut size orang sana leee tu.. ke tu baju bebudak ? wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haippp Haippp... Kak Nam dah jadi Mbak Jambu... Keh Keh Keh....

      Delete
  21. HH ni banyak betol masalah keje.. sampai trbawa-bawa time holiday..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kannn... Cer marah diaa skit.... Iskksss..

      Delete
    2. Tak mo lah marah, HH. Dah fikiran kerja dia ikut sekali pergi holiday (tiket tak yah bayar kan...), nak buat camner. SS kan ada nak pujuk HH :)

      Delete
  22. eh eh...kita baru pasan lah..gambar tu ...tu ha..gambar tu..dalam kedai makan murree tu....budak tu duduk tegak di kerusi tu...duduk gaya macam nak ambil gambar paseport...kih kih kih...matilah kena keji ngan SS lepas nih aahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah agakkk dah Jay Emm mesti mengeji gambar tu... Ha Ha Ha... 80 juta kali fikir nak letak ke tak... Ha Ha Ha.. Gambar tu SS dah penat sangat... Sandar kepala kat kosi... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. tapi kan tapiiiiiii...your smile stilll sweet...ishhh....tergoda I

      Delete
    3. Ni belum lagi penangan kopi senyum... ha ha ha...

      Delete
  23. Tepat JAM 8...refresh dengan harapan ada entri baru..penyakit apakah ni JM oiiii!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar yunkkk sabar... Gigih dah gigil nak menyiap entry... Ha ha ha...

      Delete
    2. macam menunggu buletin..
      kita panggil Buletin SS jam 8.. hehe

      Delete
  24. Kecil je Muree restaurant tu sebenarnya. Ingatkan besarlah selama ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak laa besau mana... Dan tak terlalu kecik....

      Delete
  25. Saiz S....alamak kalau sy hanya mmpu sarung kt tangan jerr hhahaahahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu cam tu kena pakai size G.. Gajah... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahahah leh geng, Sis D. Saya baru lepas komen kat atas camni ;)

      Delete
  26. Si pitung?? Sape si pitung tuuuu???? Jiran kah?? Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lahir tahun 80an tak tahu sape sipitung tu... yang lahir 90an tahu.... keh keh keh...

      Delete
  27. banyaknya idea adik2 semua mengomen

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang bukan komen... dorang komain.. he he he..

      Delete
  28. Tercuit hati + gelak guling2 kejap membayangkan SS jadi mesin pengisar makanan. Kira misi memanjakan tekak berjaya dengan jayanya lah kan,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah macam mesin kitar semula.... kah kah kah...

      Delete
  29. automatic bila pergi cuti lupa akan masalah yang berkaitan pasal kerja semua, tapi touch down jer, otak ini macam disuis on, satu2 hal nanti masuk...

    ReplyDelete
  30. HH merajuk...tu kegemaran akak tu dulu2, sekarang pun ada lagi tp lebih nak ngelat jer....

    ReplyDelete
  31. alooolooo kawan merajuk. nasib baik ada kedai souvenir tu hilang monyok.. resto tu sgt cantik. sesuai nk mkn dlm suasana romantik. hehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...